Bir Asker 1974' teki Kıbrıs çıkarmasına katılan bir asker anlatıyor:Anlatıyor..

Kaçan Aşık

Yönetmen
Reaction score
0
1974' teki Kıbrıs çıkarmasına katılan bir asker anlatıyor:

'' Çok şiddetli bir taarruz vardı. Mermiler kulağımızımın dibinden geçiyordu. Siperde daha önce hiç görmediğim bir asker yanıma yaklaştı. Belli ki bizim birlikten değildi. Bir zarf çıkardı ve:

'' Memlekete dönünce bu zarfı, üzerindeki adrese bırakır mısın? ''
-''İkimiz de döneriz inşallah'' dedim.

Israrla kendisinin dönemeyeceğini, benim ise memleketime ve aileme kavuşacağımı söylüyordu. Biraz isteksiz de olsa zarfı aldım. Ancak o çatışma sırasında birbirimizi kaybettik. Taarruz bitip memleketime döndüğümden bir iki yıl sonra eski eşyaları karıştırırken o zarfı buldum. Unuttuğum görevi, geç de olsa yerine getirmek için İstanbul' a gittim. Üzerindeki adres, Akasaray' da eski bir eve götürdü beni. Kapıyı yaşlı bir amca açtı.

'' Merhaba amca. Ben Kıbrıs' ta savaşan oğlunuzdan bir mektup getirdim. Belki kendiside gelmiştir. ''
'' Bizim Kıbrıs' ta savaşan oğlumuz yoktu ''

Beni içeri davet ettiler. Eşi, bir fotoğraf albümü ile geldi. Fotğrafları gösterip:

- ''Sana zarfı bu genç mi verdi? ''
- ''Evet. Çok iyi hatırlıyorum. Buydu. '' ve işte o an beni şok eden ve hala aklımı başından alan şu cevabı verdi:
- '' Bu çocuk benim oğlumdu. Fakat onu 15 sene önce Kore harbinde şehit verdik!!... ''

bunu bi yerde okudum hiç yabancı değil ama verildimi emin değilim eline sağlık dostum

şehitler ölmez vatan bölünmez...

SüVaRi' Alıntı:
her savaşla ilgili böle mistik olaylar anlatılır inanmıyorum artk...
o senin imanınla alakalı imanın kuvvetliyse inanırsın deilse senin problemin.Evliyalar ve sehitler her zaman türk ordusunun yanında olmuslardır ve daima da yanımızda olacaklardır.Yasasın Türk milleti Yasasın Türkiye.

bunu galibaa samanyolunda sırlar dünyasımı ne öle i programm vardı orda göstermişlerdii
ama ben yinede söliim ŞEHİTLER ÖLMEZ !!!VATAN BÖLÜNMEZ!!!

cok eski bir olay bilinen birşey yinede teşekür

bunun bi ara bi kanalda dizisini çevirdiler ama daha açık bi şekildeydi

ben bunu sırlar dünyasında izlemiştim sağolasın

HAYATTA BÖLE ŞEYLER OLABİLİR İNANİYORUM AMA SENİN ANLATTIĞINA İNANMIYORUM BENCE SEN COK TELEVİZYON İZLİYOSUN.HAYAT SÜPRÜZLER LE DOLU OLDUĞU GİBİDE SIRLARLA DOLUDUR MADEM ASKERDİN NUMARINI VER SORGULATIP ATAYIM SANA [email protected]

Geri