Bir öneri ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mchasso

New member
Reaction score
0
Hepimiz biliyoruzki forumda şikayet hakkımız oluyor elbette bazı problemler üyelerinde olsa modaretörlerimizinde olsa sıkayet sıkayettır ama bazı şikayetler kanımca gördüğüm kadarıyla forumda çok gereksiz şikayetler oluyor ve buda foruma zarar veriyor Bazı sınırlama getirilsin diyorum bu tür şikayetere katılan olurmu benım gıbı bılmem ama sadece bir öneriydi benim gördüklerim bu kadar yaşanan bir olayın ardından örnek :

Başlığı gereksiz yere kullanan kişi 1 hafta süreyle banlı...
Maçası yiyen varsa gereksiz post atsın...

Böle gereksiz kinci çıkarcı ve ustalık isteyen şikayetlere dur demenin vakti geldi gerekli arkadaşlar bu konuda değerlendirme yaparlarsa iyi olucak kendi açımdan konustum kimseye imalı gönderme yapmıyorumda forumda gördüğüm sorunu belirtmek istedim bilmem katılırmısınız?

VaLLaha ßen ßişey anLamadim Kanka :saskin

ßen AnLadım Şahsen..

ÖzetLersek ; ŞikayetLer ßoLumunu ßazı ArkadasLar Kendı ÇıkarLarı Icın Weya Sevmedıqı ßazı KısıLerı aLt Ust Etmek Icın KuLLanıyor..ßuda ßoşu ßoşuna Ordaki SmodLarı Uqrastırıyor..ßöLe Durduk Yere Sorun Çıkartıpta Sikayet EdenLere ßence Ceza VeriLmesı Gerekıyor Diyor Arkadasımız.. [ YanLısım Varsa DüzeLt Dostum ] =D

Ayrıca Dedıqındede HakLı..SmodLarda Insan..OnLarıda FazLa Yormamak Lazım..

MozoLe Miяach;4277864' Alıntı:

:goz: :victory

VaLLaha ßen ßişey anLamadim Kanka :saskin

MozoLe Miяach;4277864' Alıntı:
ßen AnLadım Şahsen..

ÖzetLersek ; ŞikayetLer ßoLumunu ßazı ArkadasLar Kendı ÇıkarLarı Icın Weya Sevmedıqı ßazı KısıLerı aLt Ust Etmek Icın KuLLanıyor..ßuda ßoşu ßoşuna Ordaki SmodLarı Uqrastırıyor..ßöLe Durduk Yere Sorun Çıkartıpta Sikayet EdenLere ßence Ceza VeriLmesı Gerekıyor Diyor Arkadasımız.. [ YanLısım Varsa DüzeLt Dostum ] =D

olay bu kanka ...açık ve net belırttım ama anlaşılır gıbı degılmı_?​

simatic in önerilerine şahsen katılıyorum...hatta bazen sorun diye değil cıngarlık çıkarmak içinde böyle şeylere başvurabiliyorlar...bencede bi değerlendirme yapılsa çok iyi olur...we bile bile de banlandıktan sonra da niye banladınız demeleri beni delirtiyor...smodlarda elbet ne yaptıklarını biliyorlardır...we burası ali babanın çiftliği değil kardeşim isteyen gelipde boş boş şeylerle cıngarlık çıkartmasın yani bencede bişeyler yapılması kanaatindeyim...

peki ne tür bir sınırlama getirilecek

hangi konularda şikayet konusu acma hakları olacak ?
öneri iyi niyetli bir öneri ama sınırlarını belirlemek zor olacak gibi duruyor.

çünkü demokratik bir formdan bahsediyorsak yasaklamak bişeyi degiştirmez aksine yapma denilince yapan insanların coklugu sebebiyle daha artacagı kanısındayım.

smod arkadasların yormayı kimse istemez onlar zaten ciddiye alınacak öneri ve şikayetlerin farkında oluyorlar ona göre uygulamalarını yapıyorlar

ciddiye alınacak öneri ve şikayetleri sınırlandırmakta bana pek makul gelmedi açıkcası

gereksiz kullanana zaten ceza var.

Başlığı gereksiz yere kullanan kişi 1 hafta süreyle banlı...
Maçası yiyen varsa gereksiz post atsın...

kimsenin klavyesinede mühür vurulabilecegini sanmıyorum. kendine göre yanlış olanı şikayet eder. adam akıllı bi şikayetse ilgilenilir değilse ztn şekilde görüldüğü üzere...

Hackhell demokratik bir paylaşım platformudur yapılan şikayetler akla ve mantığa uygunsa kim kimi istiyorsa şikayet edebilir yeter ki yapılan şikayet ilgili forum ve bölüm kuralları çerçevesinde düzeyli bir şekilde olsun. bunun sınırlarını çizebilmek aklın yolu birdir mantığı ile hareket etmekten geçmektedir diye düşünüyorum.

Hackhell demokratik bir paylaşım platformudur yapılan şikayetler akla ve mantığa uygunsa kim kimi istiyorsa şikayet edebilir yeter ki yapılan şikayet ilgili forum ve bölüm kuralları çerçevesinde düzeyli bir şekilde olsun. bunun sınırlarını çizebilmek aklın yolu birdir mantığı ile hareket etmekten geçmektedir diye düşünüyorum.

bizde şikayet etmesinler demiyoruz gereksiz şikayetler değerlendirilsin diyorum...

Hatasız Bir Konu Sırf Çıkar ve Nefret Uğruna Şikayet EdiLmemeLi.
Ama Adam X Kişiyi Sevmiyor Diye HataLı Konusunuda Şikayet Edemez oLmamaLı.

+1903

Elbette gereksiz şikayetler değerlendirilir bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın super moderatör
arkadaşlarımız gerçekten deneyim sahibi olaylara objektif ve pozitif bakan kişilerdir.

Buradan hareketle üyelerimizinde hoşgörü ve objektif yaklaşmalarını şikayetlerde bulunmadan önce mutlaka ve öncelikle
ilgili bölümün şikayet ve öneri başlıklarını kullanmalarını moderatörlere pm atmalarını ardından genel şikayet ve öneri başlığına
yazmalarını eğer ki buradan da sonuç alamazlar ise şayet gelip buraya konu açmalarını tavsiye ediyorum.

Bizler elimizden gelen maksimum seviyede kendilerine yardımcı olmak için sorunlarını ve problemlerini çözmek için görev aldık
yeter ki dediğim gibi yapılan şikayetler akla ve mantığa uygun ve düzeyli bir şekilde olsun iyi forumlar dilerim.

Direkt olarak bir sınırlama koymamız pek mümkün görünmüyor. Bu tip konularda kriter belirlemek çok zor. Smodlar olarak biz her açılan şikayet konusuna bakıp önemsiyoruz. Çok extreme durumlar hariç hepsine gereken ciddiyeti gösteriyoruz bundan emin olabilirsiniz. Tabi kimimize saçma gelir kimimize gereksiz gelir bazı konular. Fakat o konuyu açan kişi için önemlidir. Biz hep bunu göz önünde bulundurmaya çalışırız.

Örnek vermek gerekirse forumda her yaştan, her kültürden insan var. Kimine göre forumbaşlıklarında bulunan bir harf hatası çok rahatsız edicidir. Gözüne batar şikayet eder.. İki harfin yeri değişse ne olur değişmese ne olur diyebilir. Bizim için her üye nasıl değerli ve önemliyse, her üyenin şikayeti de o derecede önemlidir. Tabi dışardan bakınca şak diye kapanan konular görebilirsiniz. Ama konuyu kapattık diye değerlendirmiyor değiliz. Mutlaka kendi içimizde bunun değerlendirmesini gerekiyorsada çözümünü üretiriz.

15 yaşında bir çocuğun şikayeti ile 40 yaşında bir adamın şikayeti, forumdan beklentisi farklıdır. Kadınların farklı erkeklerin farklı, değişik kültürden insanlarınki de farklıdır. Başkalarına önemsiz gelebilir. Dolayısyla da bahsettiğin şekilde kriter koymak sınırlama getirmek kolay değil.

Yönetimi şikayet eden konuları silebilir, herşeyi güllük gülistanlık gösterebiliriz. Yada reklamlarla ilgili şikayetleri ne biliyim.. Dediğim gibi dışardan bakınca herşey kolay görünür ama belli sorumluluklarınız varsa belli kitlelere hitap ediyorsanız elbette işiniz zor oluyor. Dengeyi sağlamak oldukça güç.

Sonuç olarak, özgür bir platformda herkes şikayetlerini dile getirebilmeli, çözeriz çözemeyiz o ayrı ama en azından kimin neden rahatsız olduğunu ölçmüş oluruz. Nabız tutmak gibi. Tabi senin bu konuyu neden açtığını da anlıyorum. Bazı kişiler çamur at izi kalsın mantığıyla şikayet bölümünü provoke bölümüne çevirmeye çalışıyor olabilirler. Herşeyin farkındayız. Dediğim gibi herşeyin değerlendirilmesi yapılıyor. Bu konuda şüpheniz olmasın.

Simatic Arkadasım Çok GuzeL ßi Öneride ßuLunmussun..Ama Taßiki Seni AnLıyorum Cevap Vericeksın ßazı UyeLere Ama ßence ßu Konuyu ßaLtaLamaLarına Izın Verme..Yanı Cevap VermeyeLım,AmaçLarı Zaten ßıze Cevap Verdırtıp ßu GuzeL Konunun Kapanmasıdır..ßuna Fırsat Verıcek Kadar Saf DeqıLız..SayqıLar.. =)

Direkt olarak bir sınırlama koymamız pek mümkün görünmüyor. Bu tip konularda kriter belirlemek çok zor. Smodlar olarak biz her açılan şikayet konusuna bakıp önemsiyoruz. Çok extreme durumlar hariç hepsine gereken ciddiyeti gösteriyoruz bundan emin olabilirsiniz. Tabi kimimize saçma gelir kimimize gereksiz gelir bazı konular. Fakat o konuyu açan kişi için önemlidir. Biz hep bunu göz önünde bulundurmaya çalışırız.

Örnek vermek gerekirse forumda her yaştan, her kültürden insan var. Kimine göre forumbaşlıklarında bulunan bir harf hatası çok rahatsız edicidir. Gözüne batar şikayet eder.. İki harfin yeri değişse ne olur değişmese ne olur diyebilir. Bizim için her üye nasıl değerli ve önemliyse, her üyenin şikayeti de o derecede önemlidir. Tabi dışardan bakınca şak diye kapanan konular görebilirsiniz. Ama konuyu kapattık diye değerlendirmiyor değiliz. Mutlaka kendi içimizde bunun değerlendirmesini gerekiyorsada çözümünü üretiriz.

15 yaşında bir çocuğun şikayeti ile 40 yaşında bir adamın şikayeti, forumdan beklentisi farklıdır. Kadınların farklı erkeklerin farklı, değişik kültürden insanlarınki de farklıdır. Başkalarına önemsiz gelebilir. Dolayısyla da bahsettiğin şekilde kriter koymak sınırlama getirmek kolay değil.

Yönetimi şikayet eden konuları silebilir, herşeyi güllük gülistanlık gösterebiliriz. Yada reklamlarla ilgili şikayetleri ne biliyim.. Dediğim gibi dışardan bakınca herşey kolay görünür ama belli sorumluluklarınız varsa belli kitlelere hitap ediyorsanız elbette işiniz zor oluyor. Dengeyi sağlamak oldukça güç.

Sonuç olarak, özgür bir platformda herkes şikayetlerini dile getirebilmeli, çözeriz çözemeyiz o ayrı ama en azından kimin neden rahatsız olduğunu ölçmüş oluruz. Nabız tutmak gibi. Tabi senin bu konuyu neden açtığını da anlıyorum. Bazı kişiler çamur at izi kalsın mantığıyla şikayet bölümünü provoke bölümüne çevirmeye çalışıyor olabilirler. Herşeyin farkındayız. Dediğim gibi herşeyin değerlendirilmesi yapılıyor. Bu konuda şüpheniz olmasın.

öneri ile ilgili görüş içermeyen mesajlar silinmiştir..
hocuspocus, gerekeni yazmış zaten..
öneri için teşekkürler simatic, önerini değerlendirmek üzere konuyu kapatıyorum, en kısa zamanda sonuç yine bu konudan bildirilecektir..
iyi forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri