Bios Pilini Çıkarıp Taktıktan Sonraki Hata !

CmpLxLf

New member
Reaction score
0
windows 7 kullanıyorum bios bilini çıkarıp taktığımda bilgisayar açılmıyor bios menüsü ardından restore işlemi geliyor restore yapmama rağmen yine açılmıyor ancak format atarak pc açabiliyorum format atmadan bu sorunu nasıl düzeltebilrim ?

Sanırım pili çıkarınca bios yazılımın zarar gördü. Biosu güncellemen gerek anakartına uygun driverı indirip yükle bir şey kalmaz.

Bios pili olayı eski anakartlarda sorun çıkarmıyor da yeni nesil anakartlarda bios pilinin yanı sıra anakarta bağlı bazı pinlerin de çıkartılması gerek. Yani bu bios şifre olaylarında vs. tek çaresi bios'u güncellemek.

bios pilini çıkardıktan sonra tarih ve saati güncelle çalışır :)))

güncelle şu lanet olasıcası biosu:)

Güncellemektende korkuyorum Bios Güncellenesi'nin Sakat Bir iş Olduğunu forumlarda çok Görüyorum :(

Anakartının modeline göre nette arat Sadece pil çıkartmaktan ibaret olmayabilir bios sıfırlama işlemi.Nette bazen denk geliyorum bios pili ile ilgili yok pili ters takın,yok jumpteri çıkarıp şuraya takın die tabi denemedim doğrumudur bilemem.En iyisi varsa anakartın kitapçığından bak.Olmadı netten ara olmadı foruma yaz aynı model anakarta sahip arkadaşlar yardımcı olur.O da olmadı güncellemeye giriş tabi güncellemeden önce elindeki bios'u yedekle umarım sıkıntını atlatırsın kolay gelsin.

Yardımlarınız için teşekkürler biraz araştırıp bios günc. yapmaya çalışıcam saolun :):)

Geri