bilhassa Atatürkçüler yorum yazsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cmtsysn

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Atatürkçü gibi görünüp büyük bir yanlışın içinde olan kişiler var bu forumda.
Atatürk kuranı kerimi halk anlasın diye elmalılı hamdi yazırdan kuranı cevirmesini istedi. hamdi yazır büyük bir kişiliğe sahip zaatı muhteremdi.Atatürk kuranı en iyi hamdi yazır yorumlar dedi ve onla görüşerek kuranı tefsir ettirdi.şimdi bazı kişiler internette kurandakidin adlı sitedeki yorumları okuyup 1500 yıllık kapanma kurallarını alt üst edecek şekildeki yorumları benimseyip atıp tutuyolar. yok başörtüsü şeriat aracıymış,uydurmaymış gibi kelamlarda bulunuyolar. yaptıkları büyük yanlış. ben onlara şunu söyliym. madem Atatürkü bu kadar cok benimsiyonuz nie Atatürkün bizzat görüştüğü hamdi yazırın cevirisine göre yorumlar yapmıyonuz.Atatürkün kendisi bile Hamdi yzırın cevirisini benimserken siz nie ne üdüğü belirsiz bi sitedeki milleti yanlışa yönlendiren yorumları benimsiyonuz. nerde Atatürkçülüğünüz.

aslına bakarsan haklısın zaten ben ve benim gibiler hiç bi zaman Atatürk ün din konusunda yaptıklarını inkar etmedik kimse Atatürk ün dinine dil uzatamaz bence

din düşmanlığına cok zekice bir kılıf uydurmuşlar ama yemezler.

bu zaten din düşmanlıgı değil biz dinin siyasete girmesine karsıyız dinin yeri ayrı siyasetin yeri ayrı bunlarla uğrasırken ülke elden gidiyor kimse göremiyor

Elmalılı Hamdi Yazır'ın orjinal çevirisinin %100 de değiştirildiği bir ortajmda niye ona inanalamki?AKP den ayrılanlar Kur'an ayetlerini nasıl oy birliği ile değiştirdiklerini anlatıyor.Oku biraz kardeş:goz:Kemalist boş yere birşeye inanmaz hala anlamadınmı?

Atatürk ün elmalılı hamdi yazırdan tefsir almasının sebebi kuran ı daha iyi anlamaksa.. ondan önce mehmet akif ersoy yaptığı tefsiri neden imha etti ? aklına ne geldide imha etti ?

bu zaten din düşmanlıgı değil biz dinin siyasete girmesine karsıyız dinin yeri ayrı siyasetin yeri ayrı bunlarla uğrasırken ülke elden gidiyor kimse göremiyor

ben Atatürkçüleri 2 ye ayırıyorm.biri harbiden Atatürkçü öbürü Atatürkçü gecinen din düşmanları. ben her Atatürkçüye din düşmanı demedim.harbiden Atatürkçü ise laf diyenin ağzını yırtarım.ama sacmasappan sitelerdeki yazıları alıpta Atatürkçülüğü zedeleyenleri sende biliyosundur.avatarına Atatürk resmini koyan herkes atatürkçü deildir.

Elmalılı Hamdi Yazır'ın orjinal çevirisinin %100 de değiştirildiği bir ortajmda niye ona inanalamki?AKP den ayrılanlar Kur'an ayetlerini nasıl oy birliği ile değiştirdiklerini anlatıyor.Oku biraz kardeş:goz:Kemalist boş yere birşeye inanmaz hala anlamadınmı?

pes doğrusu kuranın bile değiştirildiğini söylüyo kemalistin biri pes
inançsızlığın bir kanıtı olsa gerek

Ataturk bu istekle Hamdi Yazırın yanına gittiginde Kuran'ın her 50 yılda bir tekrar yorumlanması gerektigi cevabını aldı...

Ama nedense bugun hala 100 yıl onceki yorumlarına bakarak yobazlıkta sınır tanımıyorsunuz...

Kuran'ın her donemde farklı mesajlar verdigi cok acık ama onu tekrar turkceye cevirmek kimsenin isine gelmiyor...

Bu arada bu forumda bir kutuplasma yaratmaya calısıyorsanız bunu dinciler Ataturkculer gibi sacma bir bicimde yapmayın...

Unutmayın ki bu ulkede herkes ATATURKCUDUR... (seve seve) :goz:

benim soruma cewap vermedinki.tribünlere oynadın.bazı chpliler kuranla alakası olmayan tefsirleri burda savunuyor. buna kızıyorm ben.

''Ama nedense bugun hala 100 yıl onceki yorumlarına bakarak yobazlıkta sınır tanımıyorsunuz''

Arkadaş kuranın modern çağa uygun tefsirleri yapılıyor zaten. Kuran ın orjinalliği bozulmadan yapılıyor. Ayetler oynatılmadan. Bir sürü kitap var kuran ın modern çağa uygun açıklamalı..

''Ama nedense bugun hala 100 yıl onceki yorumlarına bakarak yobazlıkta sınır tanımıyorsunuz''

Arkadaş kuranın modern çağa uygun tefsirleri yapılıyor zaten. Kuran ın orjinalliği bozulmadan yapılıyor. Ayetler oynatılmadan. Bir sürü kitap var kuran ın modern çağa uygun açıklamalı..

Ama arkadasımız illede Elmalılı Kuran diye tutturmuş baksana....

Akrabası oluyor heralde reklamını yapıp onu sattıracak...

Ataturk bu istekle Hamdi Yazırın yanına gittiginde Kuran'ın her 50 yılda bir tekrar yorumlanması gerektigi cevabını aldı...

Ama nedense bugun hala 100 yıl onceki yorumlarına bakarak yobazlıkta sınır tanımıyorsunuz...

Kuran'ın her donemde farklı mesajlar verdigi cok acık ama onu tekrar turkceye cevirmek kimsenin isine gelmiyor...

Bu arada bu forumda bir kutuplasma yaratmaya calısıyorsanız bunu dinciler Ataturkculer gibi sacma bir bicimde yapmayın...

Unutmayın ki bu ulkede herkes ATATURKCUDUR... (seve seve) :goz:

tabi Atatürkçüdür kardeşim.ama bazı kişiler kemalist gibi görünüp sacnmasapan cevirileri savunuyor. buna kızıyom.100 yıl önce başörtüsü emirdi,şimdi uydurmamı oldu.esnetilmeyecek kuralları esnetmeye calışan kişileri inkar edemeyiz. bunu kimlerin yaptığını herkes biliyo. tribünlere oynamakdan vazgecelim.bazı kişilerin durup dururken konuyu akpye cekmenin maksatını anlayamıyom.

ya kuranın yeniden yorumlanması saçmalığı nerden çıktı ya kuranın içeriğimi değiştimiki ikinci bir konu allah zaten kendisi zaten diyor kuran size her zaman yeter diyor yani çağ değişmiş teknoloji bilmem ne olmuş çok önemli değil gene içki içemek haram adam öldürmek hırsızlık yalancılık oranı buranı göstermek gene haram namaz oruç gene farz ne değişiyorki neyi yeniden yorumliycaz

aferin sorduğun sorular güzel ama göremediğin ya da üzerinde fikir yürütmen gerekenler var..

Ama arkadasımız illede Elmalılı Kuran diye tutturmuş baksana....

Akrabası oluyor heralde reklamını yapıp onu sattıracak...

işinize gelmeyince belden aşa vurmaya bayılırsınız.nerenle okudun konuyu.madem Atatürkü benimsiyosun onun okuduğu ceviriyi oku

Bi de eklemeden edemeyeceğim.Herkes niye atatürkçü olsun ki ?..Gerektiğinde atatürk yanlış yapmış demek çok mu güç ? ...Atatürkten farklı düşünemez miyiz ? ...Ben Atatürke büyük saygı ve sevgi duyuyorum..Çünkü devletçiydii,laikti..ama o da eleştirilebilir..Atatürkçü olunmayabilir

Bi de eklemeden edemeyeceğim.Herkes niye atatürkçü olsun ki ?..Gerektiğinde atatürk yanlış yapmış demek çok mu güç ? ...Atatürkten farklı düşünemez miyiz ? ...Ben Atatürke büyük saygı ve sevgi duyuyorum..Çünkü devletçiydii,laikti..ama o da eleştirilebilir..Atatürkçü olunmayabilir

ağzımdan aldın.Atatürk peygamber deilki yanlış yapmasın.sonucta senin benim gibi bir kul.önemli olan niyet.zaten tersini savunmak dayatmacılıktır.

ya kuranın yeniden yorumlanması saçmalığı nerden çıktı ya kuranın içeriğimi değiştimiki ikinci bir konu allah zaten kendisi zaten diyor kuran size her zaman yeter diyor yani çağ değişmiş teknoloji bilmem ne olmuş çok önemli değil gene içki içemek haram adam öldürmek hırsızlık yalancılık oranı buranı göstermek gene haram namaz oruç gene farz ne değişiyorki neyi yeniden yorumliycaz

Bu senin dedigin farzların cogu tevrattada var incildede...

Kuran'ın onlardan farklı olmasının sebebide her cagda okuyan insana gore iceriginin degismesi...

Bi kere onyargılarınızdan sıyrılıp okusanız..........

Ama yok ! Beyni yıkanmıs bir insandan onyargısız yaklasması beklenemez...

" İnsanların önyargılarını parcalamak, atomu parcalamaktan daha zordur."

Albert Einstein

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri