bilgisayar bios u gectikten sonra kapanıyor!!

<isso>

New member
Reaction score
0
Bu sorunu forumda araştırdım ama pek benzer durumla karşılaşmadım:( Sorunum şu; bilgisayarı açarken bikaç kere açma tuşuna basmam gerekiyor.Açılınca da bios u geçtikten sonra Windows yükleme ekranına geçiyo ancak goruntu kare kare ilerliyo ve yuükleme sırasında giden gelen çubuk harekete başladığı an bilgisayar tak diye kapanıyor ancak ışıkları hala yanık oluyor.İlk sorun işletim sisteminden kaynaklanıyo sandım.Format atmayı denedim.Cd den yüklemek için bir tuşa basın yazan ekrandan sonra ön sürücüleri yüklerken tekrar kapandı.Böyle birkaç kere denedim ama gene aynı sonuç.Sonra ram yerinden oynamış olabilir dedim ve cıkartıp tekrar taktım hatta başka slota da taktım gene olmadı.Ekran kartını da aynı şekilde çıkartıp taktım gene bişey değişmedi.İşlemciyi bile söküp taktım hatta işlemci fanınıda değiştirdim gene aynı oldu. Buna benzer bir olay kendi bilgisayarıma da olmuştu.Psu yu değiştirdim bilgisayar normale dönmüştü.BU kasada 350w lık psu var 400w lık taktım bu sefer 15 dk sonra filan kapandı.Tabi bu denemlerimde Dvd rom ve floopy nin güç kablolarını söktüm.Yani ne yaptıysam olmadı.Uzun süredir bilgisayar kullanıyorum, bilgisayar da topladım, tamirini de yaptım ama bunu düzeltemedim.Bilgisayar donanım olarak eski sayılır.Asus p4p800 anakart Ati 9550 AGP ekran kartı 512 mb 400 mhz ddr ram P4 işlemci.PSu da 350 lik işte dediğim gibi.Yardımlarınızı bekliyorum.

bugun aynı sorunu bende yasadım ama cözemedım hardski söktum başka pcde sıldım sonra formatladım ne yaptıysam olmadı ama hardkı baska bı pc de cok dogal olarak calıstıgını gordum sanırım sorun hardskde ama sorunlu pcye takdıgımda pc tam baslıcak hemen kapanıyor garip hatta ilginc bı olay....

gücle alakası yoktur bende daha üst işlemci ve ekran kartıyla 300 waat pusu var tabi bu kasanın hp olması ve anakartın gücleri kısıtlamalı.

Sorunun hard diskte olacağını sanmıyorum çünkü kendi bilgisayarımda kullandım.Aslında bilgisayar 6 yıllık sayılır o nedenle psu nun tozdan ve elektriklerin gidip gelmesinden dolayı iş yapmaz hale gelmesi daha olası ama başka bi ram henüz denemedim.Eski oldugu için bulmak ta zor.1 gb sıfırı da 90 tl...

power değişmişsin yani denenmiş artık sorun o olamaz
başka sorunlara bakarsak işlemci ısınması veya ram gibi geliyor bana

benim düşüncem ise işlemcinden kaynaklanıyor bence işlemcini değiştir

Geri