bilgisayar acilmiyor

xkaplan1

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaslar forumun yeni uyelerindenim. problemime yardimci olursaniz cok sevinirim . bilgisayarin acma dugmesine basinca bilgisayar normal calisiyor windows baslangic ekrani gelinceye kadar. baslangic ekraninda 2 saniye bekliyor , bu arada fan hic duymadigim bir gurultu ile calisiyor ve bilgisayar yeniden basliyor. xp yi yeniden yuklemek istedim yukleyecek bir yer bulamadi(mavi ekran geliyor ve uc secenek sunuyor devam etmek harddiski bolmek gibi ve alttada c yi gosteriyor ama maalesef bende orasi bombos yok) bu problem icin yeni harddisk aldim yine ayni olmadi. yeni sata driver yuklu xp cd yi yaptim maalesef hafiza kartlarini tesr ettirdim olmadi sogutucunun altina macun koydum olmadi biostan load defult setting yaptim bios pilini cikarttim 72 saat bekleyip birdaha taktim maalesef olmadi kablolari degistirdim butun anakart uzerindeki donanimlari soktum olmadi tek tek yerine taktim maalesef . ufff dediniz demi ben hala diyorum simdiden tesekkurler

arkadasım pcnın kasasını sok işlemcı fanını ve hatta kasanın ıcını ıyıce temızle bırde ondan sonra acmayı dene

İşlemci fanını hiç değiştirmeyi düşündün mü?

bilgisayarin icini fanini temizledim. bilgisayar acilmiyor ilk acilista fan la bir alakasi olamaz fan gorevinin yapmazsa islemci fazla isindigi icin bilgisayar kapanir bir sure sonra tekrar acarsin ogle degilmi

hayır bazende hıc acılmaya bılır bu aradda sana bır soru sen ıslemcı fanını sokupta takmayı denedın mı ve bu takma olayını dzgun bır sekılde yaptıgına emınmısın? eger soktuysen

aynı olayı bende yaşıorum yardımlara simdiden tesekkürler

arkadaslasr soyledıgım gibi eğer ıslemcıyı soktysenız dogru ve duzgun bır sekılde taktıgınıza emın olun fanınızın omrunun bıtmedıgınden emın olun ve ıslencının temız olduguna dıkkat edın

yüklemeye çalıştığın xp cd de sata raid yok raid anakart cd var onu kullanmalaısın

xp yi yeniden yuklemek istedim yukleyecek bir yer bulamadi(mavi ekran geliyor ve uc secenek sunuyor devam etmek harddiski bolmek gibi ve alttada c yi gosteriyor ama maalesef bende orasi bombos yok)

şimdi bu 3 seçenek şunlar mı:

1. Devam etmek
2. Harddiski bölmek
3. Altta C:'yi gösteriyor.

Şimdi böyleyse burda sorun ne anlamadım. "Ya harddiskini böl ya da mevcut bölüme yükle" diyor sana. Mevcut tek bölüm de C: anladığım kadarıyla. Harddiskinden istediğin dosyaları başka yere aktar kuruluma devam et, bişey kalmaz bence...

şimdi bu 3 seçenek şunlar mı:

1. Devam etmek
2. Harddiski bölmek
3. Altta C:'yi gösteriyor.

Şimdi böyleyse burda sorun ne anlamadım. "Ya harddiskini böl ya da mevcut bölüme yükle" diyor sana. Mevcut tek bölüm de C: anladığım kadarıyla. Harddiskinden istediğin dosyaları başka yere aktar kuruluma devam et, bişey kalmaz bence...

evet arkadasim bunlari normal olarak gostermesi gerekiyor ama bende sadece birinci ikinci ve ucuncu siklarin bulundugu ust kisim var altta ise hicbirsey yok bombos eger c yi gosterse devam ederim ama yok. arti buna ragmen entere bastigimda bir mavi ekran geliyor ve 08e kodunda bir hata veriyor buda bir virusmus. yani bilgisayari acabilsem gerekenleri yapacagim ama acilmiyor. bu arada yeni fan denendi o da olmadi. yardimlariniz icin tesekkurler

evet arkadasim bunlari normal olarak gostermesi gerekiyor ama bende sadece birinci ikinci ve ucuncu siklarin bulundugu ust kisim var altta ise hicbirsey yok bombos eger c yi gosterse devam ederim ama yok. arti buna ragmen entere bastigimda bir mavi ekran geliyor ve 08e kodunda bir hata veriyor buda bir virusmus. yani bilgisayari acabilsem gerekenleri yapacagim ama acilmiyor. bu arada yeni fan denendi o da olmadi. yardimlariniz icin tesekkurler

en iyisi tamir ettir !

Biostan virüs ile ilgili bölümü kapat; açıksa. O hatanın virüs olduğunu sanmıyorum ama olabilir. Bence "ram"inde problem var. İmkan varsa ramleri çıkar başka bir ram ile dene ve kendi ramlerini de başka bir bilgisayarda dene. Zaten başka ihtimal kalmıyor ;) O da olmazsa güç kaynağını dene. O da olmazsa bilgisayarı toptan değiştir. ;)

sagol yardimlarin icin dediklerini denemistim butun parcalari anakart ve islemci haric test edip denedim hepsi saglam yinede sagol

Geri