Bilgisayar Açılmıyor..

evet bende buna benzer bi sorun yaşamıştım işlemcim yanmıştı benim

arkadaşım bide sen anakartın üzerinde campırlar olr onları deiştir çalıştır pc yi geri eski yerine takk campırlarıı eger açılırsa pc hmn bios yazmayı dene anakarta

şuan aynı sorun bendede var bende ilk önce pc açtığımda norman açılıodu aradan 35 40 dk geçtikten sonra ekran kararıodu bende ekrankartını çıkarıp taktım çözülmedi pc yi açtım yine yarım saat sonra ekrankaradı bu arada pc yi açınca monitörten cızzz die az bi ses geliodu 2 gün sonra pc yi açtığımda ekranhiç gelmede ses yine geliodu sorun ne acaba konu açcaktım arama yaptım bu çıktı karşıma burdaki sorunda daha tam olarak çözülmemiş saten inşş bi cözüm buluruz

Herkes kendi çapında bir şeyler yazmış bende yazayım ama sallamaca değil. Birincisi ram sağlam diyorsun eminmisin ram in sağlam olduğuna kendi pc nin rami ile o arkadaşının pc sinin rami uyumlu ise kendi ramini sök tak ekrana görüntü geliyorsa ram sorunludur.Ha arkadaşının raminide hemen atma.Ramin pinlerini bildiğimiz okul silgisi ile sök tak ekrana görüntü geldiğini göreceksin.Ha bu sorununa çözüm olmadı ise işlemciye bakacağız.İşlemci fanını sök işlemciyi al eline işlemciyi alkol ile yıka kurumasını bekle işlemcinin anakarta bağlantı pin yerini bir fırça yardımı ile temizle ve işelmcini tak termal macununu sür ve işlemci fanını tak.Bu işlemde sonuç vermediyse.Ekran kartınıda test.Kendi ekran kartını tak dene.Bu üç işlemi gerçekleştirdiysen Anakartın kıesinlikle sıkıntılı.Ya entegrelerden biri yandı yada bios yazılımı bozuldu.Ekrana görüntü gelmediği için onun bios yazılımını sen yükleyemezsin.Entegre işi ise yeni bir anakart alman lazım.Bu tür problemler genelde elektirikden kaynaklanıyor anakart statik elektirik topluyor ve ya donanımsal yada yazılımsal bir hata meydana getiriyor.Statik elektirik boşalmadan kesinlikle bilgisayarınızı açamazsınız.Bazı anakartların kapasitorleri 2-3 günde statiği boşaldırken bazı anakart kapasitrleri iki saatde boşaltır statik elektiriği.Hadi şimdiden kolay gelsin.HA aklına bir soru gelen olabilir bu kadar şeyi nerden bu kadar emin şekilde yazıyor.Bir kurumda bilgi işlemde donanım kısmına bakıyorum ve bu gibi sorunlarla günde 5 defa karşılaşıyorum.

Geri