Bilgisayar Açılmıyor..

KiLLinq-LoNeLiNeSs

OrijiNaL jojuK®
Reaction score
0
Arkadaşlar..

Yine ßi Sorunla Karşınızdayım..

Google'de Aradım Çıkmadı Böyle Bi Sorun Çıksada Yapan Bilen Görmedim

Bağzıları Bios Pil Filan Çıkart Tak Demiş Ama İşe Yaramadı

Şimdi Sabah Açtığım Konuda..

Arkadaşın Harddiskini ßenim Harddiske ßağlayıp Nasıl Dosya Alışverişi Yapılır Onu Sordum

O Sorun Halloldu.

Arkadaşın Pc'sine Format Atmıştım.. Herneyse Açtım Herşeyi Yükledim..

Şimdi Onun Harddiskini Benim Harddiskime Takmıştım Onu Çıkarttım Tekrar Kendi Pc'isne Taktım

Bilgisayar Açıldı..Msn Messenger Yükledim ßirden Bilgisayarın Ekran Gitti Ve Hiç Açılmaz oLdu..

Ekran Karardı.. Şimdi Kasa Çalışıyo Monitörde Açık Ama Ekran Hiç qeLmiyo Yani

Yeni Bi Format Daha Atamıyom.. Sizce Nedendir ßu Msn Yükleyince Çöktümü Bilgisayar..

Şimdi Tekrar Onun Harddiski ßenim Pc'ye Taktım Format Atarken Sadece C'ye Atmıştım

[ D ] Duruyodu.. Googleden Bulduğum Resimlerle Bi Örnek Gösterim..[/I]​

ÖRNEĞİN MONİTÖR AÇIK.. FİŞİ TAKILI ANCAK BİLGİSAYARI AÇMADIM.... EKRAN BÖYLE.. EKRANDA DAHA DEĞİŞİK BİŞİ ÇIKIYO ANCAK.. BEN BÖYLE DİYİM SAMSUNG 793DF MONİTÖRÜ OLANLAR BİLİR HERNEYSE.. EKRAN BÖYLE..​

img_0870b9ae6fbc86969b1ab6ece215563e_250.jpg

SONRA MONİTÖRÜN KABLOSUNU KASAYA TAKTIĞIMDA EKRAN..​
tprj.jpg
,

BÖYLE OLUYO VE BAŞLATIYOZ ANCAK SADECE KASA ÇALIŞIYO EKRAN GELMİYO.. TÜM KABLOLARI FİLAN DENETLEDİK ANCAK YİNE OLMADI BİRİ YARDIM EDERSE SEVİNİRİZ ŞİMDİ ARKADAŞIN HARDDİSKİNİ BENİM PCYE TAKTIK YİNE.. D VE C'Yİ BİÇİMLENDİRSEK AÇILIRMI EKRAN :S YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM​

şimdi 1 dk bilgisayarın düğmesine bastığında açılıo peki açılırken ilk 5 sn içinde sistem yazıları gözüküo mu?

şimdi 1 dk bilgisayarın düğmesine bastığında açılıo peki açılırken ilk 5 sn içinde sistem yazıları gözüküo mu?

Hayır Hiçbişi Gelmiyo.. Öncedende Sorun Böyleydi Ancak Şansa Açıldı Bilgisayar..Ve Hemen Format Attık Sorun Düzeldi Açtık Bilgisayarı Msn Yükledik Yine Gitti.. Bu Sefer Hiç qeLmiyo..​

annadm
hani sistem yazıları gözükseydi f8'e bas sonra güvenli başlat ekran kartını yükle derdim de bu başka bi şey kolay gelsin:hhman::hhsigara

annadm
hani sistem yazıları gözükseydi f8'e bas sonra güvenli başlat ekran kartını yükle derdim de bu başka bi şey kolay gelsin:hhman::hhsigara

Teşekkürler..Keşke ßi Açılsa..! ßiliyom onu ancak açılmıyo işte..​

hdd yi kurcalarken ram ve ya ekran kartını yerinden oynatmıs olabilirsin onları kontrol et olmadı cıkart sağlam bi sekilde tekrar tak

CHI€F;3433392' Alıntı:
hdd yi kurcalarken ram ve ya ekran kartını yerinden oynatmıs olabilirsin onları kontrol et olmadı cıkart sağlam bi sekilde tekrar tak

Ekran Hiç qeLmio Diyom Bunlar Basit Cevaplar Hepsini Denedim.. Herkes ßu Cevapları Veriyo ßu oLay ßaşına qeLipte. Sorunu Halleden ßilir.. İnş ßiri Çıkar..​

CHI€F;3433392' Alıntı:

evet bi dene:hhman::biggrin:biggrin:biggrin:durdurun:durdurun:durdurun:clap:clap:clap:clap:clap

güzel kardesim yapabileceklerin zaten onlar bios pilini cıkardım diosun ekran kartını ramleri kontrol ettim diosun işlemcide yerinden oyniyacak hali yok al eline havyayı anakartın kondansatörlerini değistir diyecek halim yok donanım parçalarının birinde sorun var demekki farklı ramle farklı ekran kartıyla dene olmadı bazen power dan da kaynaklanabilir anakart voltajı verir ama yeterli olmayabilir baska power la dene

CHI€F;3433425' Alıntı:
güzel kardesim yapabileceklerin zaten onlar bios pilini cıkardım diosun ekran kartını ramleri kontrol ettim diosun işlemcide yerinden oyniyacak hali yok al eline havyayı anakartın kondansatörlerini değistir diyecek halim yok donanım parçalarının birinde sorun var demekki farklı ramle farklı ekran kartıyla dene olmadı bazen power dan da kaynaklanabilir anakart voltajı verir ama yeterli olmayabilir baska power la dene

O Harddiski ßenim Pcye ßaqLadım Şimdi C ve D'yi ßiçimLendirsem ßi İhtimal Sorun Düzelirmi yoksa C'yi ßiçimLendirdiğim İçin Hiçmi aÇılmaz..​

pc nin acılması için hdd gerekli bir donanım parçası değildir hdd bağlı olmasa bile ekrana görüntü gelmesi lazım yani biçimlendirmen bisey değistirmeyecektir sana tavsiyem anakarta bağlı elektrik kabloları hariç tüm kabloları sök hdd cdrom usb kabloları hatta tekrar bağlıyabileceğine güvenebilirsen front panel kablolarını power on hariç (,reset, hdd led, power led) kablolarını da sök pc sadce ekran kartı ram ve cpu takılı olarak calıstır

CHI€F;3433460' Alıntı:
pc nin acılması için hdd gerekli bir donanım parçası değildir hdd bağlı olmasa bile ekrana görüntü gelmesi lazım

ßak işte ßenim Sorunda ßurda Gösterim ßen En İyisi ;​

ŞİMDİ BU NORMAL KASANIN HAĞLİ..​

14awpc4.jpg

BUDA MONİTÖR..BAK MONİTÖRÜN EKRANINA DİKKAT ET..ORTASINDA BİŞİ VAR.

2vv5kkz.jpg

HERNEYSE KASANIN ARKAYA MONİTÖRDEN GELEN MAVİ KABLOYU TAKIYORUM..

5p0y0p.jpg

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ EKRAN KARARIYO VE HİÇBİŞEY GELMİYO..​

2rm2wbr.jpg

AMA BENİM KASAYI TAKINCA HİÇBİ PROBLEM YOK.. YİNE MONİTÖRÜN O ORTASINDAKİ GÖRÜNTÜ AYNEN DURUYO.. UMARIM SORUNU ANLATABİLMİŞİMDİR ACABA SORUN.. O KASAYA GİREN MAVİ KABLONUN GİRDİĞİ YERDEMİ?​

monitor desorun olabilir, cihazlar anlik olarak tanimayabiliyor, baska monitor varsa bir dene, ekran kartinin monitore bagladigin adaptorlerde bir sikinti olabilir gevsemis veya baska birsey,

belkide msn yukluyorum diyorsunya yukledigin msn'de bir problem var(mesela virus entegre edilmis olabilir)???

kolay gelsin

monitor desorun olabilir, cihazlar anlik olarak tanimayabiliyor, baska monitor varsa bir dene, ekran kartinin monitore bagladigin adaptorlerde bir sikinti olabilir gevsemis veya baska birsey,

belkide msn yukluyorum diyorsunya yukledigin msn'de bir problem var(mesela virus entegre edilmis olabilir)???

kolay gelsin

Benim Kasayı ßu Monitöre Takınca Çalışıyo Monitörde ßi Sorun yok.. Ayrıca Msn'yide Kendi Pc'imde Kullanıyorum Ondada No Problem..Adaptör Çalışmasa Zaten Hiç Işık Yanmaz Monitörde Oda No Problem..​

editleniyor bi sn

dediğim gibi sorunun tamamen donanımsal monitörde sorun yoksa diğer pc deki donanımlardan kaynaklanabilir anladığım kadarıyla ksada onboard ekran kartı var makinaya takılı ekran kartını söküp onboard ekran kartına monitörü bağlayıp deneyebilirmisin ? ama ekran kartını mutlaka sök

ve bu sorunla bir cok kasada bir çok sefer karsılastım hepsi farklı nedenlerden olabiliyor

CHI€F;3433517' Alıntı:
editleniyor bi sn

dediğim gibi sorunun tamamen donanımsal monitörde sorun yoksa diğer pc deki donanımlardan kaynaklanabilir anladığım kadarıyla ksada onboard ekran kartı var makinaya takılı ekran kartını söküp onboard ekran kartına monitörü bağlayıp deneyebilirmisin ? ama ekran kartını mutlaka sök

ve bu sorunla bir cok kasada bir çok sefer karsılastım hepsi farklı nedenlerden olabiliyor

:S ßilmiomki ßen Hanqisi Ekran Kartı xD Ve Daha Önce Hiç Uqraşmadıqım İçin.. Sökmek ßiraz Deqişik qeLdi..​

Arkadaşlar..

Yine ßi Sorunla Karşınızdayım..

Google'de Aradım Çıkmadı Böyle Bi Sorun Çıksada Yapan Bilen Görmedim

Bağzıları Bios Pil Filan Çıkart Tak Demiş Ama İşe Yaramadı

Şimdi Sabah Açtığım Konuda..

Arkadaşın Harddiskini ßenim Harddiske ßağlayıp Nasıl Dosya Alışverişi Yapılır Onu Sordum

O Sorun Halloldu.

Arkadaşın Pc'sine Format Atmıştım.. Herneyse Açtım Herşeyi Yükledim..

Şimdi Onun Harddiskini Benim Harddiskime Takmıştım Onu Çıkarttım Tekrar Kendi Pc'isne Taktım

Bilgisayar Açıldı..Msn Messenger Yükledim ßirden Bilgisayarın Ekran Gitti Ve Hiç Açılmaz oLdu..

Ekran Karardı.. Şimdi Kasa Çalışıyo Monitörde Açık Ama Ekran Hiç qeLmiyo Yani

Yeni Bi Format Daha Atamıyom.. Sizce Nedendir ßu Msn Yükleyince Çöktümü Bilgisayar..

Şimdi Tekrar Onun Harddiski ßenim Pc'ye Taktım Format Atarken Sadece C'ye Atmıştım

[ D ] Duruyodu.. Googleden Bulduğum Resimlerle Bi Örnek Gösterim..[/I]​

ÖRNEĞİN MONİTÖR AÇIK.. FİŞİ TAKILI ANCAK BİLGİSAYARI AÇMADIM.... EKRAN BÖYLE.. EKRANDA DAHA DEĞİŞİK BİŞİ ÇIKIYO ANCAK.. BEN BÖYLE DİYİM SAMSUNG 793DF MONİTÖRÜ OLANLAR BİLİR HERNEYSE.. EKRAN BÖYLE..​

img_0870b9ae6fbc86969b1ab6ece215563e_250.jpg

SONRA MONİTÖRÜN KABLOSUNU KASAYA TAKTIĞIMDA EKRAN..​
tprj.jpg
,

BÖYLE OLUYO VE BAŞLATIYOZ ANCAK SADECE KASA ÇALIŞIYO EKRAN GELMİYO.. TÜM KABLOLARI FİLAN DENETLEDİK ANCAK YİNE OLMADI BİRİ YARDIM EDERSE SEVİNİRİZ ŞİMDİ ARKADAŞIN HARDDİSKİNİ BENİM PCYE TAKTIK YİNE.. D VE C'Yİ BİÇİMLENDİRSEK AÇILIRMI EKRAN :S YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM​
kardeş sana birkaç sorum olucak:
1- bilgisayarın monitörü siyah ve açılmıyorsa ve 1 dk bir ötüyorsa RAM oynamış veya tozlanmıştır......
2-ekran kartı çıkmış veya oynamıştır...........
:goz:
bunları yap olmazsa buraya yaz yardım etmek için elimden geleni yaparım :victory

2lucjr8.jpg

Hanqisi Ekran Kartıki? Ram'da Problem Yok.. Ama Ekran Kartı Hanqisi onu ßilmiom​

Geri