Beslandaki Okul Baskınının Asıl Gerçeği

.:CHECHEN

Banned
Reaction score
0
Umarım Bu yazıyla bizlere terörist diyenerin fikirleri değişir​

Beslan rehine krizini araştıran Rus Parlamento Komisyonunun bir üyesi, okuldaki bombalar patlamadan önce Rus gizli servislerinin roket atarlarla okula ateş açtıklarını iddia eden bir rapor yayınladı.

Novaya Gazeta'da "Beslan: Rehinelerin Gerçeği" ismi ile yayınlanan ve patlamalar konusunda uzman bir bilim adamı olan Yuri Saveliev tarafından hazırlanan raporda, ölen rehinelerin neredeyse tamamının ölümüne neden olan okuldaki ilk iki patlamanın sokağın karşısındaki binanın 5. katından atılan roketlerden dolayı meydana geldiği iddia ediliyor. Diğer bir değişle, trajedinin sebebinin federal güçlerin yanlış hareketleri olduğu vurgulanıyor.
Beslan Gerçeği

Beslan rehine krizini araştıran Rus Parlamento Komisyonunun bir üyesi, okuldaki bombalar patlamadan önce Rus gizli servislerinin roket atarlarla okula ateş açtıklarını iddia eden bir rapor yayınladı.

Novaya Gazeta'da "Beslan: Rehinelerin Gerçeği" ismi ile yayınlanan ve patlamalar konusunda uzman bir bilim adamı olan Yuri Saveliev tarafından hazırlanan raporda, ölen rehinelerin neredeyse tamamının ölümüne neden olan okuldaki ilk iki patlamanın sokağın karşısındaki binanın 5. katından atılan roketlerden dolayı meydana geldiği iddia ediliyor. Diğer bir değişle, trajedinin sebebinin federal güçlerin yanlış hareketleri olduğu vurgulanıyor.

Rehinelerin ifadelerine, resimlere ve video görüntülerine, patlama araştırmalarına ve hesaplamalara dayanan bu özel rapor, Aleksandr Torşin başkanlığındaki soruşturma komisyonunun diğer üyelerinin fikirleri ile uyuşmuyor. Komisyon kendi raporunu Eylül ayında yayınlayacak.

Raporda okulun spor salonunun çatısındaki ilk patlamanın yerel saatle saat öğleden sonra 13:03'de atılan bir roketten kaynaklandığı belirtiliyor. 22 saniye sonra meydana gelen diğer büyük patlama da bomba atar ile atılan bir bombadan dolayı oldu. Federal güçler patlamalardan hemen sonra binayı ateş yağmuruna tuttu.

Patlama, yerel saatle öğleden sonra 13:05'de büyük bir yangının başlamasına sebep oldu. Yangının söndürülmesi emri ise, yaklaşık olarak iki saat sonra yani saat 15:10'da verildi. Federal birlikler, rehinelerin tutulduğu spor salonu haricinde okulun tüm odalarına ve sınıflarına tanklar ve çeşitli silahlarla ateş ettiler. Spor salonundan kaçmayı başaran rehinelerin çoğu okulun dışındaki federal birlikler tarafından açılan ateş sonucu öldü. Saveliev, 300'den daha fazla rehinenin spor salonundan çıkarılarak okulun diğer bölümlerine götürüldüklerini ve 110 kişinin de açılan ateş yüzünden öldüğünü iddia ediyor.

Raporda belirtilen farklı bir konu ise şu: Çeçen polisi, Beslan okul baskını başlamadan birkaç saat önce bundan haberdar olmuştu ve okula saldıran saldırganların sayısı yetkililerin söylediği gibi 32 değil, en az 60'tı. Çeçenistan polisi, saldırı başlamadan üç saat önce bunu öğrendi ancak, Beslan'daki okullarda güvenliğin arttırılması için Kuzey Osetya'daki güvenlik güçlerini uyarmadı.

Gazete, aralarında Şali kasabasında bir tutuklunun polise Beslan'da bir okul baskınının planlandığını söylediğinin belirtildiği raporunda olduğu bazı raporları yayınladı. Tutuklunun sadece soyadı belirtiliyor: Arsamikov.

Raporda raporu hazırlayan polislerin kim oldukları yada Kuzey Osetya güvenlik güçlerini yapılacak saldırı konusunda neden uyarmadıkları belirtilmiyor.

Kuzey Osetya polisi ve başsavcılık ofisinden soruşturmacılar, kendilerine bir saldırı yapılacağı konusunda hiçbir kesin bilgi verilmediğini söylüyorlar.

Yetkililer, 32 saldırganın GAZ-66 marka bir kamyon ve sedan bir araba ile 1 Eylül sabahı okula geldiklerini, saldırganlardan biri hariç hepsinin operasyonda öldürüldüklerini ve o birinin de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını söylüyorlar.

Bununla birlikte Novaya Gazeta, iki görgü tanığına da yer vererek rehine krizi başladıktan hemen sonra içinde silahlı adamların bulunduğu iki aracın daha okula geldiğini söylüyor.

Raporda "Saldırganların toplam sayısı 60-70 kadardı... hepsi Beslan'a farklı yollardan, farklı araçlarla ve farklı zamanlarda geldiler" deniyor.

Rehine krizinden sağ kurtulanlardan bazıları saldırganların sayısının 32'den daha fazla olduğunu iddia etmişlerdi.

Soruşturmayı yürütmekte olan Kuzey Osetya savcılık ofisinin sözcüsü Vladimir Rudyak, soruşturmanın halen devam ettiğini söyledi ancak, ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti. Rudyak, Novaya Gazeta'da yayınlanan raporla ilgili hiçbir şey bilmediğini ve bu konuda yorum yapamayacağını da söyledi.

Olaydan sağ kurtulanlar ve kurbanların akrabaları yetkilileri beceriksizce yapılan kurtarma operasyonu ile ilgili gerçekleri gizlemeye çalışmakla suçluyorlar.

Soruşturma komisyonunun üyeleri Saliev'in raporunu "gerçekleri bilerek tahrif etme" ve "spekülasyon" olarak değerlendirdiler.

Rapor 700 sayfadan oluşuyor ve 300 resim bulunuyor.

Kaynak:Kavkaz TV
http://www.kafkasian.com/kavkaz/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=1

saolun arkadaşlar desteklerinizi gördükçe daha bi güzel oluyor metin uca saba tümer ve başkaları onlar demişlerdi ve şimdi dandirik programlara kalıyorlar

Çeçen kardeşlerimize Allah yardım etsin.

..allah yardımcınız olsun çeçen dostlar..o kocaman yürekleriniz yiğitliğiniz yeter..size terörist diyenler boşuna oksijen tüketen zavallı kukla varlıklardan öte bişiy değildirler..bunu o salak beyinleride biliyor ama işlerine gelmiyor...davanız büyük saygılar..:hhuzgun

neden bu kadar taraflı dşünüyorsunuz anlamadım adamlar ÇOCUKLARI rehin aldı hastane bastı.. bu terör değil de ne? tamam davalarında haklı olabilirler.. ama daha bebek olan o çocukları silah zoruyla tutmaları sizce nedir? aynısı sizin ülkenizde olsa ne derdiniz buna? gitsinler askeri kışlayı bassınlar askeri rehin alsınlar amenna ama o çocukların ne günahı wardı? biri bana anlatsın çünkü anlamıyorum! kendi başımıza gelince terör başkasına olunca cihat mı oluyor... Kutluyorum cidden bu tarz düşünenleri tam AVRUPALI düşüncesi..

senin yaşadığın ülke sömürge altındamı?
yada şöyle sorayım..
Senin annenle kız kardeşine tecavüz edip öldürmedilerde(Allah uzak etsin) sen okulmu basmadın?

o okulda hiçbir çeçenin silahı ateş almadı,içeri baskın düzenlendiğinde çocuklar dışarı salınmıştı.Sence o okulu basmayı akıl eden insanlar onca planı yaptıktan sonra 1kaç saniye içinde oradaki bütün çocukları öldüremezmiydi?

Sonuçta kanı akıtan biz değildik.Amaç öldürmek olsaydı beslan kana bulanırdı!!

HATİCEYE DEĞİL KARDEŞ NETİCEYE BAKICAN

ben burda ruslar haklı mı dedim. öçeçenler haksız mı dedim.. iyi oku yazdığımı ondan sonra cevabını yaz arkadşım.. çeçenler davalarında haklı ama... kusura bakma ama çeçenistanda sivilleri öldüren ruslar ne kadar şerefsizse rusyada okulu basanlarda o kadar şerefsizdir bence.. çocuk onlar çocuk..! rusmuş abazmış çerkezmiş .. çocuk...!
Neden askeri üsse saldırı yapmıyolar yada devlet dairesini basmıyolar da okul! hastane... aciz insanlara saldırmak kahramanlık mı? bu mu çeçenistanı kurtaracak..
ne oldu şimdi o çocuklara, öldüler.. ama ruslar ama çeçenler yüzünden olan o çocuklara oldu..

ona bakılırsa ben mardin-kızıltepede yaşıyorum.yazın sonuna doğru burda olaylar oldu bir çok çocuk öldürüldü burdada polisler tarafından bakacak olsan şerefsizliğin 1000 tane şekli var diyecek olsan bunada terör dersin bunada şerefsizlik dersin ama buna terör denmesi tamamen gözün kapalı halde fal bakmaya çalışılması gibidir.Ben polisler haksızdı kıyım yaptılar demiyorum kimse yanlış anlamasın ama bakıpta diyecek olunursa burdakide şerefsizlik OLURDU panzerin altında çocuk parçalara ayrıldı mesela.

(dersin kelimelerim sana karşı değil denilir anlamında kullanıyorum)

vatanı kurtarmak için karakolu bastık-
kendi hain polislerimiz bizi sattı.

bizi kendi polislerimiz kendi cumhurbaşkanımız(sözde) satıyor okul baskınına rahmetli mashadov da karşı çıkmıştı fakat başka çare kalmamıştı.

az öncede dedim amaç öldürme olsaydı çok kan akardı bugüne kadar yapılan eylemlerde.Hadi şimdi sen söyle madem şerefsizlik bugüne kadar hangi eylemle çeçenin adamı öldürdüğünü GÖRDÜN ne yaptıysa hep rus lar yaptı tiyatrodada,hastanedede,okuldada..Şerefsizlik yapılacak olsaydı o adamlar rehin aldığı çocuklara yemek,su verilmesine izin vermez çatışma sırasındada kendilerini siper etmezlerdi.Ülken düşmek üzere olduğunda yaptığın en şerefsizce şeyler bile bazen ülkenin çıkarınadır.

Kurtuluş savaşında hiçmi çocuk kaybetmedi Osmanlıdaki Bedirin aslanları?

Burda oturup konuşmamız kolay ya bir vatanın milletin geleceği ırkı dini bayrağı tehlikedeyse ve insan bunun içindeyse?abd tr yi ele geçirseydi sen okul basmazmıydın?

AsiL_1 abime şiddetLe katıLıyorum Çeçen MücahidLerine terörist diyen zihniyet kendi insanLığını sorguLamaLıdır ikiyüz küsür yıLdır özgürLük bağımsızLık mücadeLesi veren kardeşLerimizin sonuna kadar duaLarımızLa ve eLimizden ne geLirse yanLarındayız

"OKU
Yaratan Rabbinin adıyla oku,
O seni Kan Pıhtısından(Alak) yarattı.
OKU
Senin Rabbin en cömert olandır. "

Alak Suresi 2/3

ben sana şunu söyleyeyim.. eğer dediklerin olduysa o türk polisi de askeri de şerefsizdir.. bende ayrım yok.. eğer asker gibi savaşmıyorsa o insan şerefsizdir... çocuğa kadına yaşlıya acize saldırıyorsa şerefsizdir..
gel gelelim bayrağı toprağı kaybetmek için bunlar yapılır mı?.. Ben yapmam arkadaşım ,başkasını bilmem ama ben o türk askeri üniformasını giyersem ,ben yapmam.. ölürüm de yapmam.. Atatürk ne güzel söylemiş "ya istiklal ya ölüm!" istiklalini sağlıyamıyorsan öleceksin... kanının son damlasına kadar savaşacaksın.. ama bunu yaparken karşındaki ne yaparsa yapsın sen kendinden taviz vermeyeceksin.. aşağılık bir düşmanla ,aşağılık olmayacaksın...
çok ciddi sölüyorum çeçenlerin tam destekçisiydim ta ki en büyük desteğin geldiği türkiyede eylem yapmalarına kadar.. benim ülkemde gemi kaçırdılar , uçak kaçırdılar.. bindikleri dalı kestiler.! bana zarar verdiler... şimdi bana bi çeçen gelse kusura bakmasın yardım etmem..
bu çeçen halkının yanlışı değil ama yöneticilerini allah kahretsin..
aynı şey filistinliler için de geçerli.. bomba patlatıyolar otobüste.. sivilleri öldürüyolar.. bu da terördür.. silahsız insanları öldürüyolar.. ha gitsin askeri karakolun yanında patlatsın kendini kahraman derim.. ama otobüste sivilleri öldüren şerefsizdir benim kitabımda..

Çeçenin haklı direnişine terör diyen ya cahildir, ya kötü niyetlidir! Allah Çeçen kardeşlerimizin direnişini mübarek etsin.

Kahrolsun Rusya, kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail...

theozy' Alıntı:
ben burda ruslar haklı mı dedim. öçeçenler haksız mı dedim.. iyi oku yazdığımı ondan sonra cevabını yaz arkadşım.. çeçenler davalarında haklı ama... kusura bakma ama çeçenistanda sivilleri öldüren ruslar ne kadar şerefsizse rusyada okulu basanlarda o kadar şerefsizdir bence.. çocuk onlar çocuk..! rusmuş abazmış çerkezmiş .. çocuk...!
Neden askeri üsse saldırı yapmıyolar yada devlet dairesini basmıyolar da okul! hastane... aciz insanlara saldırmak kahramanlık mı? bu mu çeçenistanı kurtaracak..
ne oldu şimdi o çocuklara, öldüler.. ama ruslar ama çeçenler yüzünden olan o çocuklara oldu..

iyi demişsin ama takip gücün fazLa değiL sanırım theozy..
ÇocukLardan konu açıLdı madem..fotoğrafı aradım sırf senin için ama buLamadım İsraiLden bir görüntü..ÇocukLarın başLarında öğretmenLeri askeri birimLerini ziyaret ediyorLar ( Hani çocuk madem ne işi var askeri alanda?) Ellerinde boyama kaLemLeri saatLer sonra FiListine Lübnana yağacak oLan bombaLara eLLerinde ki kaLemLe " Bu füzeLer öLümünüz oLacak...Bu füzeyi gördüğünüzde kaçmaya vaktiniz oLmayacak.." türünden aşağıLık mesajLar yazıyorLar ve hepside güLmekte..BaşLarında bir öğretmen ve bunLarda çocuk theozy..Az sonra o füzeLer kendi yaşıtLarıyLa birLikte insanLığa öLüm kusacak..Demek çocuk ha..Bırakın arkadaş bu işLeri bir ırkın bütününde kahpeLik varsa çocuğuyLa çoLuğuyLa hepsinde vardır kanLarı aynıdır çünkü..O senin rus dediğin çocukLarda büyüyünce aynı işi ÇeçenLere yapacakLar babaLarının dedeLerinin mirasını devraLıp..ErkekLeri ÇeçenLere kan kusacak..KadınLarı geLip üLkemizde kendini satacak..Savunduğun insan türüne dikkat çekmek isterim..Hani demişsin ya neden askeri kampı değiL okuLa saLdırmışLar?..Rusya neden avuç kadar Çeçenistana saldırmış? Gitsin abd ye kafa tutsun? yada çine? yada israiLe... Gereksiz duygusaLLığı bırakaLım..

theozy son attığın mesajdan sonra senin için gerçekten üzüLdüm bütün duyguLarını yitirmişsin bitirmişsin ama bi siviLdir masumdur tutturmuşsun gidiyorsun..Sen ne diyosun arkadaş..Sen ne hakLa kime şerefsiz diyosun kime beddua ediyorsun..Hayatın boyunca özgürLüğün kısıtLandı mı? Haketmediğin bi savaş yaşadın mı? BunLarı yaşamadan rahat koLtuğundan bu mesajLarı yazma bütün ciddiyetini kaybeder çocukLAra maskara oLursun..Silahsız siviLLerden bahsediyorsun..Lübnanda öLen çocukLarın eLLerinde siLah mı vardı? FiListinde kundağıyLa gömüLen bebeLerde siLahmı vardı? Çeçenistanda bomba yağmuruyLa öLen çocukLArda siLah mı vardı?Senin gözünün önünde ne zaman babanı keserler bacına tecavüz ederler anneni öldürürler o zaman işte savaşın ne oLduğunu anLarsın..Bedava yorum yapma yaptığın yorumun bi anLamı oLsun bırakın bu sosyaList işLerini..Savaş yönetmek forum yönetmeye benzemez

işte bu yapılan ırkçılıktın arkadaşım.. sen çocuğa ne öğretirsen çocuk onu yapar.. sen yeniçeri nedir bilir misin? gayrimüslimlerin çocuklarını alır türk analara verirlermiş.. onlarda aslan gibi osmanlı ordusunda savaşırlarmış.. müslüman olarak.. o gavur çocukları olmasa osmanlı bu kadar yayılır mıydı? müslümanlık bu kadar yayılır mıydı? neymiş demekki soyla alakalı değilmiş.. yetiştirmeyle alakalıymış.. şimdi orda o çocukları o itoğlu it hocaları oraya getirmese gidelim yazalım diecekler miydi? yada onları o şekilde doldurmasalar filistinlilere düşman olacaklar mıydı?
Yanlış anlaşılmasın ne çeçenlere ne de filistinlilerle bi sorunum war.. davalarında yerden göğe kadar HAKLILAR bence.. ama haklılıklarını çok ama çok yanlış şekilde savunuyorlar..

Geri