Ben Atatürkçüyüm

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
Profesör Mehmet Haberal, Prof. Erol Manisalı ve rektörler 12. dalga Ergenekon kapsamında gözaltına alındılar ve muhtemelen tutuklanacaklar.
Bu, bana Allah, adalet dedirtti. Sonra da birileri milletle dalga geçiyor dedim, daha sonra da Hasan Pulur kardeşimin geçenlerde alıntı yaptığı Nazi döneminde muhalefet yapan Papaz Martin Niomeller’in sözlerini hatırlattı.
“Önce sosyalistleri topladılar
Sesimi çıkarmadım,
Çünkü ben sosyalist değildim
Sonra sendikacıları topladılar
Sesimi çıkarmadım,
Çünkü sendikacı değildim.
Sonra Yahudileri topladılar
Sesimi çıkarmadım,
Çünkü Yahudi değildim.
Sonra beni almaya geldiler
Benim için sesini çıkaracak
kimse kalmamıştı.”

Başbuğ’un konuşması
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığında yaptığı konuşmasını bizzat dinledim.
Sağlığımı zorlayarak İstanbul’a geldim. Sevgili asker ocağının kokusunu duymak, komutanlarımı belki son defa görmek istedim.
Çok ilginç konuşmayı ilerde analiz etmeye çalışacağım. Başbuğ entelektüel bir komutan. Konuşmasını sadece “okumuyor” içtenlikle konuşuyor, herhalükarda Hilmi Özkök değil… İlk temas ettiği konu “cemaat” tehlikesi, Kürt konusu ve “Asimilasyon-Entegrasyon” farkı.
Şimdi gelecek hafta yapacağı basın toplantısını bekliyorum.
Başbuğ’un konuşması tabii DTP/PKK’yı sonra da son dalga yüzünden pusulaları şaşıran entelleri ve cemaati rahatsız etmiştir…

Altemur Kılıç, Yeniçağ

Ben Atatürkçüyüm.
Ben Cumhuriyetçiyim.
Ben Laikim. Ben anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım.
Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım.
Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.
Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.

Uğur Mumcu

:goz:

Ben Atatürkçüyüm.
Ben Cumhuriyetçiyim.
Ben Laikim. Ben anti-emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye'den yanayım.
Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım.
Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.
Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar çıkacaktır.

Uğur Mumcu

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

"Neticede terörist de insandır." diyen bir başkomutan benim gözümde bitmişdir. Bu ülkenin genel kurmaylık koltuğuna yakışmıyor.

Kelepçeli atatürkçüler bu aralar baya çoğaldı

Polislerin kullandığı kelepçenin beyinde Atatürk'ü hatırlatacak bir etki yapıp yapmadığını araştırması lazım bilim adamlarının
Zira herhaltı karıştıran kişiler o kelepçe bileğe geçiverince atatürkçülüklerini hatırlayıveriyolar bir anda enteresandır
Dahada enteresan olanın bunlara ciddi manada inanabilecek kadar cahil kişiliklerin oluşudur-ki devir teknoloji devri bu kadar imkana rağmen bu cehaleti yaşayabilmek herkula nasip olmaz tebrik ediyorum hepsini :hhmanD

Ya Ne Hikmetse Ya YaşLarı DolayısıyLa TahLiye İstiyoLar, Ya da SapasağLam İnsanLar HastaLanıyo.İçerde KaLanLar Atatürkçü DeğiL mi Yoksa?

şu ATATÜRKÇÜLER tayyipin ağzından TÜRKİYELİLİK lafını dillerine dolamışlardı zamanında ,,başbuğun ağzından çıkan türkiyelilik lafını nasıl yorumluyorlar merak ettim,, konuya birde burdan bakan varmı acaba.. çok TÜRKçüler ya hani.. çok ATATÜRKÇÜLER YA HANİ..

şu ATATÜRKÇÜLER tayyipin ağzından TÜRKİYELİLİK lafını dillerine dolamışlardı zamanında ,,başbuğun ağzından çıkan türkiyelilik lafını nasıl yorumluyorlar merak ettim,, konuya birde burdan bakan varmı acaba.. çok TÜRKçüler ya hani.. çok ATATÜRKÇÜLER YA HANİ..

Başbuğ seninde askerin.
Tayyip icat etmişse ve tüm gücü ile bunu dayatıyorsa bu asıl onun suçudur.

Başbuğ seninde askerin.
Tayyip icat etmişse ve tüm gücü ile bunu dayatıyorsa bu asıl onun suçudur.

sorumun cevabı bu değil,elbette başbuğ benimde askerimdir inkar etmedim,ama bu türkiyelilik sözünü başbuğa yakıştırdınmı yoksa hayırmı onu sordumm.. cevap???

sorumun cevabı bu değil,elbette başbuğ benimde askerimdir inkar etmedim,ama bu türkiyelilik sözünü başbuğa yakıştırdınmı yoksa hayırmı onu sordumm.. cevap???

adam türkiyelik dememiş yaw ...

atatürkün ne mutlu türküm sözüne atıfta bulunarak ;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu devrimdir. Bunun amacı ise ulus devletin yaratılmasıdır. Atatürk Türk milletini şu şekilde tanımlamaktadır. Üzülerek söylüyorum Türkiye’de en az anlaşılan kavram.
“Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Türkiye halkı”
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kim? Türkiye halkı. Buradaki halk, yaşayan halkın bütününü içeriyor. Türkiye lafını çekin oraya Türk koyun, bu etnik bir tanım olur.
Yurt Bilgisi sevgisini okursanız, orijinal yazısıyla bulabilirsiniz.
Atatürk'ün veciz söylemi de Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatılması ülkü birliğini temsil ediyor. Türk milleti tanımlamasındaki Türk sözcüğü, bir sıfat değil, değişik unsurların hepsine verilen ortak bir isimdir.
Aynı şekilde kullanımı biz diğer ülkelerde de görebiliriz.

işte basbuğun sözleri .....

burda anlatmak istediği kuruluş olayı ..kurtuluş savasında içimizdeki etnik grupları bırak yabancı uyruklular bile savasmıslar bu vatan için ..bu sözlerde kastedilmek istenen türkiye halkı tabiri doğru bir tabirdir .azınlıklarda sonuçta türkiyenin halkıdır milletimize mensup olmasalarda

bu sözlerde kürtleri kastediyor yada baska bir kökeni kastediyor denemez ..atatürkün bu sözü ülkenin kurulusu için geçerli bir şey ve ermenisinden rumuna ve diğer etnik kökenli herkes için söylenmiştir ..

elimde konusma metninin tamamı var ama türkiyelik denen birşey yok loopused ..kastettiğin yukardaki sözlerse burda türkiyelik diye bir tanım geçmiyor ..

ayrıca altı çizili sözü söyleyen atatürk ün türk halkı kelimesi dısında türk milleti dediği yüzlerce sözü var ..o yüzden atatürkü , ağzından bir kere türküm lafı çıkmayan ve türkiyeye hiç bir yararı olmayan bir tayyip erdoğanın türkiyelilik sözü ile aynı tutmaya kalkmasın kimse

Konuların size lazım yerlerini kesip birleştirmeye bayılıyorsunuz. Ergenekon operasyonunu yapanlarda öyle, bak Dilipak ceza almış hepsi aynı

Türkan Saylan'ı yaşından dolayı yadırgayanlar ne çabuk Erbakan'ı unuttular.Saylan ile Erbakan arasındaki farklar;
Saylan,Türkiye'nin geleceği için kızları okutuyor.İnsanları bilinçlendiriyor
Erbakan,sadece kendi geleceğini düşünüp ülkeyi dolandırıyor.Ona inananları sömürüyor.Dini istismar aracı olarak kullanıyor.

Türkan Saylan'ı yaşından dolayı yadırgayanlar ne çabuk Erbakan'ı unuttular.Saylan ile Erbakan arasındaki farklar;
Saylan,Türkiye'nin geleceği için kızları okutuyor.İnsanları bilinçlendiriyor
Erbakan,sadece kendi geleceğini düşünüp ülkeyi dolandırıyor.Ona inananları sömürüyor.Dini istismar aracı olarak kullanıyor.

İnsanları bilinçlendirmek için Kur'an'a hakaret gerekmez.İnsanların inandıkları değerler ile dalga geçmek gerekmez."Haydi Kızlar" deyip başörtülüleri kayırmak gerekmez.Türkiye'nin geleceği için örgüt militanlarına burs verilmez.Tüm bunları yapıp Atatürk'ün arkasına sığınılmaz.

2r6zms7.jpg

Türkan hanımı neden yadırgadıklarını anlamışsındır sanırım

~SiLenT ScЯeaM~;4241262' Alıntı:

İnsanları bilinçlendirmek için Kur'an'a hakaret gerekmez.İnsanların inandıkları değerler ile dalga geçmek gerekmez."Haydi Kızlar" deyip başörtülüleri kayırmak gerekmez.Türkiye'nin geleceği için örgüt militanlarına burs verilmez.Tüm bunları yapıp Atatürk'ün arkasına sığınılmaz.

2r6zms7.jpg

Türkan hanımı neden yadırgadıklarını anlamışsındır sanırım

sadece bu yüzden mi yani... dine küfür etti diye... bırakın bunları ya... türbanlıları ayırdı diye mi yapma o zaman ülkedeki ateistlerin vay haline...:goz::goz::goz:

Kadının yaptığı iyilikleri kötülemek amacıyla örgüt militanlarına ona buna eğitim verdiğini söylüyorsunuz.Gülen ama ülkesi için çalışan,ahlaklı,dürüst ve Atatürk İlke ve İnkilaplarına sahip çıkacak öğrencileri okutuyor.Kadın evindeyken ayrı olucak,dışarıdayken ayrı.Ülkesi için birşey yapmaya çalışanları siz köreltiyorsunuz.Sonrada "Ülkemizden neden kimse çıkmıyor" diyorsunuz.

Kadının yaptığı iyilikleri kötülemek amacıyla örgüt militanlarına ona buna eğitim verdiğini söylüyorsunuz.Gülen ama ülkesi için çalışan,ahlaklı,dürüst ve Atatürk İlke ve İnkilaplarına sahip çıkacak öğrencileri okutuyor.Kadın evindeyken ayrı olucak,dışarıdayken ayrı.Ülkesi için birşey yapmaya çalışanları siz köreltiyorsunuz.Sonrada "Ülkemizden neden kimse çıkmıyor" diyorsunuz.

"Biz" demiyoruz ÇYDD'de ele geçirilen burs listeleri diyor.

sadece bu yüzden mi yani... dine küfür etti diye... bırakın bunları ya... türbanlıları ayırdı diye mi yapma o zaman ülkedeki ateistlerin vay haline...:goz::goz::goz:

Bana dokunan sadece din mevzusu değil.Atatürkçü maskesi kullanıp her haltı yemesi.

Geri