Belek’teki golf turnuvası ve askerî sorumluluk!

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Belek’teki golf turnuvası ve askerî sorumluluk!

Genelkurmay 42 nolu basın açıklaması: “Tarih 4 Ekim 2008. Saat: 09.30”
Açıklama devam ediyor: “Bayraktepe’de dün öğleden sonraki saatlerde bölücü terör örgütü tarafından Irak’ın kuzeyinde bulunan ağır silahlarının da desteği ile saldırı girişiminde bulunulmuştur.”
Saldırının saati kaç?
Anlaşıldığı kadarı ile 3 Ekim Cuma günü saat 12.00 suları..
Açıklama devam ediyor: “Çatışmanın başlamasından önce görüntü alınan bölgeler, topçu ve havanlarla ateş altına alınmış ve iki kol taarruz helikopterleri de bölgede görev almıştır.”
“Görüntü alma”lar, “helikopterlerle sızmak isteyen teröristlere saldırı düzenleme” bilgilerinin bize verdiği izlenim, olayın Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile de direkt ilgisi olduğu yönünde..

Peki, o saatlerde Hava Kuvvetleri Komutanımız Aydoğan Babaoğlu, acaba nerede?
Antalya Belek’te, bayram tatilinde..
Olabilir..
Komutan bayram etmeyecek mi? Tatil yapmayacak mı?
Tabiî ki yapacak.
Ama!?...
Bir not daha, komutanımız klasik bir bayram tatilinde mi, yoksa yanında birileri daha var mı?
Evet, varmış.. Komutanımız, Antalya Belek’te, işadamlarının katıldığı golf turnuvasında, golf oynuyormuş!..
İnsanlık hali, komutanın, olaydan dakikası dakikasına haberi olmayabilir!
Devam ediyoruz kronolojik bilgileri aktarmaya..
3 Ekim günü öğle saatlerinde başlayan ve akşama kadar süren saldırıda 15 askerimizin şehid olması, bir gün sonraki gazetelere, “PKK saldırısı püskürtüldü” diye yansıyor. Genelkurmay 3 Ekim günü, basına bilgi vermiyor. Ama Hava Kuvvetleri Komutanı’na da bilgi verilmediği söylenemez herhalde..
4 Ekim tarihli gazetelerde Hava Kuvvetleri Komutanımız, Aktütün baskını ile ilgili değil, golf turnuvası ile haber oluyor! Belli ki; çatışmanın başladığı saatlerde, komutanımız Belek’te imiş ve sonrasında da turnuvayı terk edip, hemen Ankara’ya dönmemiş..
4 Ekim sabahı saat 09.30’da, Genelkurmay sitesinde, baskın haberi yer aldı!

O sırada Hava Kuvvetleri Komutanımız nerede?
Hâlâ Antalya Belek’te..
Hava takibi ile teröristlerin yerlerinin tesbiti ve engellenmesi mümkün iken, bunlar ne derece yapılmış / yapılamamış, belirsiz. Baskın sonrasında teröristlerin takip edilip edilemediği de belirsiz..

Komutanımız yine Belek’te..
Tarih 4 Ekim öğle saatleri..
Çatışmanın başlangıcından tam 24 saat sonra, saat 11.40’da Başbakan Tayyip Erdoğan Türkmenistan’da iken açıklama yapıyor: “Moğolistan ziyaretini iptal ettim. Türkiye’ye dönüyorum.”

Bu açıklamanın yapıldığı sırada komutanımız nerede?
Belek’te..
Askerlerimizden kim sorumlu? Önce komutanlarımız, sonra Başbakan!
Başbakan tatilde değil. Resmi gezide.. Onu da iptal ediyor, dönüyor. Komutanımız Belek’te, tatilde. Ankara’ya dönemiyor..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aynı gün saat 13.00’de, Fransa gezisini iptal ettiğini açıklıyor..

O sırada komutanımız nerede? Belek’te..
Saat 14.30 oluyor.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u 15 şehid verdiğimiz olay ile ilgili olarak ziyaret ediyor.
O sırada Hava Kuvvetleri Komutanımız nerede? Belek’te..
Saat 16.00. Başbakan, Ankara’ya döndü.
Komutanımız nerede? Belek’te..

Veee, komutanımız, saat 16.30’dan sonra, Belek’teki turnuvanın düzenlendiği mekândan ayrılmış. Ankara’ya mı, başka yere mi, o da meçhul! Kendisi açıklarsa öğreneceğiz.
Yıllardır bitirilemeyen terör örgütüne karşı başarısızlığın sorumlularını arıyorduk, değil mi?
Çatışma haberini aldığı dakika, değil tatilde, iki eli kanda olsa bırakıp, Ankara’ya gelmeyen.. Genelkurmay’da geçtiğimiz yıl tanıtılan ve PKK kamplarını BBG Evi gibi izlediğimiz ileri sürülen odaya intikal edip, bilgilerini diğer komutanlarla paylaşmak için hemen harekete geçmeyen Aydoğan Komutan’ın sorumluluğundan işe başlayabiliriz.

http://www.habervaktim.com/yazar/7725/belek’teki_golf_turnuvasi_ve_askerî_sorumluluk.html

adam tatilini neden bozsun herzaman bayram tatili ve golf turnuvasımı oluyo ama herzaman şehit veriyoruz öle değilmi?????

adam tatilini neden bozsun herzaman bayram tatili ve golf turnuvasımı oluyo ama herzaman şehit veriyoruz öle değilmi?????

evey haklısın,analar evlat doğurur ama bir helikopter doğuramaz diyen ordu mensubu tanıyorum ben,bunu bir kitap yazan ordudan yaş kararı ile atılmış bir astsubay söylemişti. üst rütbeli bir subaydan duyarak kitabına alıntılamıştı ..babamda olsa ihmal varsa gün gelecek herkes hesap vereck. ben başka türlü bu işin biteceğimni sanmıyorum.

Olay doğru ise kınıyorum bu kadarda vurdumduymazlık olmaz.
Her vazifenin bir kutsallığı olduğuna inanıyorum.Ama evlatlarını
TSK ya emanet edenler Bu emanetleri evlatları gibi kabul edenler
Yani sorumlu kişiler ....yahu dağıldım gittim.Anlayın artık...

Ortada bir suç varsa sadece TSK için yok,Akp için de var

İhmal varsa herkes hesabını vermeli dediğiniz gibi.Peki Tayyip Aktütün'de 17 olmak üzere bugüne kadar şehit olan 30 milyon için ''kelle'' dememiş midir? 3 kuruşluk laf ettiği için cezasını aldı,peki sizce bu yeterli mi? Bebek katili için Sayın sözünü kullanan bir kişinin yeri başbakanlık mıdır? Bu lafları ettikten sonra Türkmenistan ziyaretini iptal etse nolur..Türkmenistan'a niye gidiyor ki zamanında orada öldürülen vatandaşlarımızın hakkını aramadıktan sonra?

Ne Denebİlİrkİ...

O Komutanin Elemanlari GİtmİŞ ..Ülkenİn Canlari YanmiŞ.. Ne Önemİ Var...

Bazi Komutanlar Maalesef BÖyle ...kendİlerİnİ Ülke İnsanindan Çok YÜksek GÖrÜyorlar... Ama Kendİlerİnİ YÜksek GÖrenler O YÜkseklİĞİ Bİzİm Halkimiz Sayesİnde AldiĞinida Unutmasinlar...

ÇeŞİtlİ Haberler Var Ama Hangİsİ DoĞru Bİlemeyİz..ama DoĞru İse Kiniyorum Yazik Dİyorum....

haberin veriliş tarzı zaten yazının sırf ordu düşmanlığı beslediğini açıkca gösteriyor .yazıya bakarmısınız :

neymiş ;

09.30 şöle oldu
09.31 böle oldu
09.32 tekrar şöle oldu
09.33 tekrar böle oldu
09.34 bilmem ne oldu

off alt üstü bir gün içinde olan şeyi anlatmışlar yazıyı okusan sanki 50 günlük hikayeyi anlatıyo gibi

tayyiple ABDullah gül tabi iptal etcek . kırmızı halıyı hava kuvvetleri sermedi barzani talabani itinin ayağının altına . kırmızı halı bile şerefli insanlara serilirdi eskiden . tayip ABDullah gül sermedimi o köpeklerinin ayağının altına kırmızı halıyı .

kırmızı halıyı hava kuvvetleri komutanımı serdi onu söyleyin siz .adam tatilde sana ne ister golf oynar ister çiftetelli . o adam olmayınca hava kuvvetlerinde hayat duruyormu sanki . o adamın tatilde olduğu için vekaleten yerine birileri bakmıyormu ? aynı görevi başka komutanlar yapmıyormu o izindeyken ?

yine o paşanın izinde olması tüm hava kuvvetlerinin izinde olması demekmi ?

adam izindeymiş izni bitmeden istese gelmez bile çünkü onun yerine vekaleten bakan insanlar var ki adam aynı günün akşam üzerinde dönmüş . ne abartıyorsunuz allahtan korkun ya. saçmalığın bu kadarı

haberin veriliş tarzı zaten yazının sırf ordu düşmanlığı beslediğini açıkca gösteriyor .yazıya bakarmısınız :

neymiş ;

09.30 şöle oldu
09.31 böle oldu
09.32 tekrar şöle oldu
09.33 tekrar böle oldu
09.34 bilmem ne oldu

off alt üstü bir gün içinde olan şeyi anlatmışlar yazıyı okusan sanki 50 günlük hikayeyi anlatıyo gibi

tayyiple ABDullah gül tabi iptal etcek . kırmızı halıyı hava kuvvetleri sermedi barzani talabani itinin ayağının altına . kırmızı halı bile şerefli insanlara serilirdi eskiden . tayip ABDullah gül sermedimi o köpeklerinin ayağının altına kırmızı halıyı .

kırmızı halıyı hava kuvvetleri komutanımı serdi onu söyleyin siz .adam tatilde sana ne ister golf oynar ister çiftetelli . o adam olmayınca hava kuvvetlerinde hayat duruyormu sanki . o adamın tatilde olduğu için vekaleten yerine birileri bakmıyormu ? aynı görevi başka komutanlar yapmıyormu o izindeyken ?

yine o paşanın izinde olması tüm hava kuvvetlerinin izinde olması demekmi ?

adam izindeymiş izni bitmeden istese gelmez bile çünkü onun yerine vekaleten bakan insanlar var ki adam aynı günün akşam üzerinde dönmüş . ne abartıyorsunuz allahtan korkun ya. saçmalığın bu kadarı
:eek:ha:eek:ha:eek:ha:eek:ha:eek:ha:eek:ha galiba sen türkiyede yaşamıyorsun

İçimizdeki ordu düşmanları nasılda belli ediyor kendilerini... Helal saldırmaya devam....

Bu hassasiyetinizi akp ilgili konulardada bekleriz yanar döner arkadaşlar...

komutanın yaptıgı bana gore yanlıs bı sekılde ole bı pozısyonda olmamalıydı ama solede bısı war hıc bı ordu mensubunu da basbakanla kıyaslamayalım bence bırını overken dıgerını yermeyelım ; )

İçimizdeki ordu düşmanları nasılda belli ediyor kendilerini... Helal saldırmaya devam....

Bu hassasiyetinizi akp ilgili konulardada bekleriz yanar döner arkadaşlar...

forum içinde yazdığım tüm mesajları okuman mümkün olsaydı iyi anlardın tavrımı ve tepkimi ..hem akp ye hem siyasilere hemde ihmali varsa tüm paşalara ve ordu mensuplarına aynı tavrımı ve tepkimi gösteririm kardeş.. adamlar ilahmı ki sorgusuz sorumsuz olacaklar. elbetteki sonuyçta bu devletin memuru değilmi ordu mensupları.. adam gibi etik ve ahlak sahibi olmak demiryolu genel müdürünün işimi sadece..bu ülkede herşeye herkese hesap sorulur ve sorulmalıda..padişahlık değilse tabi türkiye..

bu zatı muhterem paşamız,bu günkü açıklmasında"aktütüne ben mi gidecektim" deme cüretini göstermiş.tabii haklı ,haberlerden takip ettiğime göre aktütüne gazetecilerden başka hiç bir devlet ve askeri yönetcilerden kimse gitmemiş.
" Gidemediğin topraklar senin değildir"....

bu zatı muhterem paşamız,bu günkü açıklmasında"aktütüne ben mi gidecektim" deme cüretini göstermiş.tabii haklı ,haberlerden takip ettiğime göre aktütüne gazetecilerden başka hiç bir devlet ve askeri yönetcilerden kimse gitmemiş.
" Gidemediğin topraklar senin değildir"....

bir astsubayın anılarında,doğan güreş zamanında ,güreş paşanın '' bayrağımız cudi de bile dalgalanıyor'' dediğini yazmıştı da çok gülmüştük. koskoca g.kurmayın başı cudi yi yabancı topraklarda sanıyor olmasına hatta oraya bayrak dikebilmenin viyana ya dikmek gibi sevindirikliğini yaşamış olmasına hayret etmiştik. haklısın golf ten kafa kaldırıp gidemediğin yer senin değil şehitlerindir...

ORTADA elbette bi suçlu var elbettee cezalandrılmalı açığa alınmalı.. ama elestirileri yaparken onları sevindirmeyeleim... onlar askerle halkı arasını açmaya çalışıyo... buna izin vermemeliyiz...

Askerle halkın arasını bu ülkede hiçkimse asla bozamaz
Asker bizden çünkü ya kendimiz ya kardeşimiz ya abimiz
Bu ülkede askerle milletin arasını bozmaya kimsenin gücü yetmez

Bu demek değildirki saatlerce teröristle çatışan askerimize destek için bir tane F16'yı havalandırmayan onuda geç 15 şehit haberini ülkede sokaktaki simitçi bile bi şekilde öğrenmişken Haberim yoktu diyebilen golf oynamaya devam eden görevli komutnlardan bunun hesabı sorulamaz

TSK'yı kimse halkın nezdinde yıpratamaz zira TSK'nın temeli HALK'tır
Ama bu gözümüzün içine baka baka söylenen yalanlar artık fazlasıyla bedel ödettirir duruma geldi bu millete

Ne demek generalin haberi yok
Böylesine saçma bir savunmamı olur
Cumartesi saat öğlen 12:00Da bu ülkede bu terörist saldırıdan haberi olmayan golfçü generalden başka kimse kalmışmıydı çok ama çok merak ediyorum.

alt_banner.jpg

BASIN AÇIKLAMASI

TARIH : 08 Ekim 2008

SAAT : 17:30

NO : BA - 48 / 08

Son günlerde Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Aydoğan BABAOĞLU ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında haberler yer almaktadır.

Hava Kuvvetleri Komutanımızın Antalya’da bulunduğu sırada, 4 Ekim 2008 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar olan sürede, Bayraktepe bölgesinde meydana gelen çatışma sonucunda verilen şehitler hakkında bir bilgisi olmamıştır.

Gerçeğin böyle olmasına rağmen konunun teyit edilmeden Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratma amaçlı olarak kullanılması üzücü ve düşündürücüdür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tsk.mil.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_1_Basin_Aciklamalari/2008/BA_48.html

Geri