Belediyedeki milyonluk burs vurgunu son anda önlendi

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Belediyedeki milyonluk burs vurgunu son anda önlendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından merhum Ahmet Piriştina adına 10 bin öğrenciye dağıtılan eğitim burslarında, CHP'li belediyenin bürokratları tarafından yapılmak istenen vurgun son anda önlendi.

burs.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10 bin öğrenciye verdiği karşılıksız bursları, bazı CHP'li bürokratların zimmetlerine geçirmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gelen ihbar üzerine, teftiş kurulu müfettişlerini görevlendiren Başkan Aziz Kocaoğlu, kurulun hazırladığı raporu savcılığa gönderdi. Raporun incelemesinden sonra gizlilik kararı aldığı öğrenilirken, 2'si üst düzey olmak üzere 6 bürokrat gözaltına alındı. İnceleme sırasında yolsuzluğun 1 milyon 200 bin YTL'nin üzerinde olduğu iddia edildi. Yapılan araştırmada, yüzlerce öğrencinin bursunun, hak etmelerine rağmen dosyalarında eksikler bulunduğu gerekçesiyle iptal edildiği ve bu bursların başka isimlerle tahsil edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Cumartesi günü sorgularına başlanan Ahmet Piriştina Yardım Sandığı Daire Başkanı A.E., burs sorumlusu sayman S.H. ve dört memur, adliyeye sevk edilecek. Operasyonun genişletilmesi beklenirken olayla bağlantısı olduğu ileri sürülen bir genel sekreter ve daire başkanının da sorgulanabileceği kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, soruşturma başlattığı ve burs dağıtımını durdurduğu öğrenildi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Başkan Kocaoğlu, "Teftiş kurulu, üst düzey yöneticileri yakın takibe aldı. Suç unsuru olup olmadığına yönelik incelemeler sürüyor. Kesinlikle af yok. Suç duyurusunda bulunacağız. Rapora göre karar verilip gereken yapılacak." dedi.

Kalp krizi sonucu 2004 yılında hayatını yitiren eski başkan Piriştina adına iki yıldır burs veriliyor. 2004-2005 eğitim-öğretim yılında 4 bin 500, 2005-2006 yılında 6 bin 500 öğrenciye burs verilirken 2006-2007 yılı içinde 10 bin öğrenciye dokuz ay boyunca 900 YTL tutarında burs verileceği duyurulmuştu. Burs için öğrencilerinden çok sayıda evrak istenirken öğrenciler, günlerce belediye önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Parayı somurmek ısteyenler = CHP burokratları

Parayı somurenlerı surunduren = Aziz kocaoglu = CHP

bu haberden cıkardıgım azız beyı kutlamak oluyor, Kendı adamlarına bazıları gıbı kıyak gecmıyor en onemlısı ılk olarak bu aklıma gelen.

Bu olaya yeltenenlerın zaten kısılıgınden suphe etmek gerekır.Hemen gorevlerıne son verılmelı zaten gerekende yaoılacak umarım pesını bırakmayacagız dedıgıne gore ort bas edılmıcek bazı partılerımızde olanlar gıbı degılmı =)

Rahmetlı Ahmet Pırıstına olsa cok daha ıyı olurdu tabı o ayrı bı konu cok sey katmıslıgı vardı ızmıre

CHP'li belediye 400 öğrenciye usulsüz şekilde burs vermiş

CHP'li belediye 400 öğrenciye usulsüz şekilde burs vermiş

chp.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Ahmet Piriştina' adına verilen eğitim bursunda 'yolsuzluk' yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Hatalı bilgilerle kızına burs bağlanmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından A.E. ile ilgili evrak savcılığa gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilgisayar kayıtlarından halen 2007 yılında burs kazanan kişilerin kayıtlarını inceliyor. A.E. gibi bazı belediye çalışanlarının da 'yanlış bilgiler girerek' haksız yere çocuklarına ve yakınlarına burs sağladıkları yönündeki verilere ulaşıldığı, bu kişilerin evrakı üzerindeki incelemelerin devam ettiği öğrenildi. Bugüne kadar incelenen kayıtlarda, 400'e yakın öğrencinin evrakıyla 'muhtaçlığına göre otomatik puan vererek burs almalarını sağlayan' bilgisayar kayıtlarının birbirlerini tutmadığı öne sürüldü. Polisin, bilgileri değerlendirdiği ve öğrencilere ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

Eğitim bursunda 'yolsuzluk' yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye çıkarılan 9 zanlıdan belediye görevlisi Y.T, bağlantıları sağladığı iddia edilen İ.Ş. ve öğrenci temini yaptığı iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü öğrencisi O.C. tutuklanmış, 6 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Geri