Belçika'dan Atatürk'e edepsiz yakıştırma

NoMaD1978

Banned
Reaction score
0
Belçika'dan Atatürk'e edepsiz yakıştırma

Yunan bir gencin YouTube adlı internet sitesinde Atatürk'e hakaret içerikli klipler yayınlamasından sonra benzer bir rezalet bu defa Belçikalı resmî makamlardan geldi.

edepsiz.jpg

Belçika, Atatürk'ü tarihin mühim eşcinsel ve biseksüel şahsiyetleri arasında saydı. Belçika'nın Valon Bölgesi Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanarak okulların tamamında dağıtılan bir kitapçıkta Atatürk'e edepsiz yakıştırmalarda bulunuldu.

'Homofobie (eşcinsellik karşıtlığı) ile mücadele' adlı 144 sayfalık kitabın 105. sayfasında 'tarihteki meşhur eşcinseller veya biseksüeller' listesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün de isminin yer alması büyük bir rezalet olarak değerlendiriliyor. Valon Eğitim Bakanı Marie Arena'nın inisiyatifinde hazırlanarak ilk ve orta dereceli okullardaki tüm öğrencilere dağıtılan kitapçıkla eşcinselliğin aslında 'kötü' bir şey olmadığı ve tarihte de başarılı olmuş birçok ünlünün eşcinsel olduğunun altı çiziliyor. Zaman'ın konuyla ilgili görüşlerini almak üzere Valon Eğitim Bakanı Marie Arena'ya ulaşma girişimleri sonuçsuz kalırken, modern Türkiye'nin kurucusu olarak tanımladıkları Mustafa Kemal Atatürk'ü hangi kaynağa dayanarak bu tür bir listeye dahil ettikleri konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Standaard, konuya ilişkin haberinde modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ün de listede bulunduğunu ve Belçika'daki Türk büyükelçiliğinin konudan haberdar olup olmadığının netleşmediğini kaydetti.

Avrupa'da eşcinselliğin yasal güvence altına alındığı ve eşcinsellere evlenerek çocuk edinebilme hakkının verildiği nadir ülkelerden birisi olan Belçika'da gençlerin çocuk denebilecek yaşta cinsellikle ve dolayısıyla aynı zamanda eşcinsellikle tanıştıkları ifade ediliyor. Tarihte meşhur eşcinsel ünlüler listesinde Büyük İskender'den Sezar'a, Leonardo da Vinci'den 11. ve 15. yy'da yaşayan Katolik Kilisesi'nin ruhani liderleri Papa IX. Benoit ile Papa III. Jules gibi isimler dikkat çekiyor.

bu rezaleti hazırlayan Belçikalı resmî makamların 2 kere ..... ....... :mad:

biz Atanın ne olduğunu zaten biliyoruz

O çocukalırı nebilirse bilsinler alayı kokuşmuş alayı.........................

adamların ATAMIZ gibi bı lıderlerı yok ya onlarında gecmısı yunanlılarınkı gıbı ezılmekle gectıgı ıcın aklı sıra vıcdanlarını rahatlatıyolar!!

ne gerizekalı herif bunlar ya mandafon kafalılar

adamLar en inCe noktamızı biliyorLAr ve eLLeriyLE kanLArıyLA yapamadıKLarı şeyLeri
saçma düşünceleriyLe yapmaya çalışıyorLar..ve bu acizliğin büyük bir göstergesi..

Atam Sen Rahat uyu..bunLar hep geLdiLer biz hep burDaydık bunLar hep geleceKLer biz yine buRda olucağız..

Çüşş artık daha neler.Hıyarlıklarına doymasınlar bunları atlantiğe doğrasan süper cacık olur.

Tepki çeken Belçika Atatürk'e hakaret ayıbını düzeltiyor

Tepki çeken Belçika Atatürk'e hakaret ayıbını düzeltiyor

Belçika, Atatürk'ü 'tarihin mühim eşcinsel ve biseksüel şahsiyetleri' arasında gösteren listeyi internet sitesinden kaldırırken, kitapçığın bir sonraki basımında da isimlere yer vermeyeceğini bildirdi.

Valon Bölgesi Eğitim Bakanı Marie Arena, Zaman'ın önceki gün yayınladığı haberin ardından gelen sert tepkiler üzerine Türkiye'nin Belçika Kraliyeti nezdindeki büyükelçisi Fuat Tanlay ile görüşme talebinde bulundu. Büyükelçiliğe mektup gönderen Arena, tarihe mal olmuş kişilere hakaret etme niyetlerinin kesinlikle olmadığını vurguladı. Arena'nın sözcüsü Jennifer Wilquot Zaman'a yaptığı açıklamada, Türklerin tepkisini anladıklarını, Atatürk'e hakaret niyetinde olmadıklarını belirterek, ölü şahsiyetlerin listeye eklenmesinin hata olduğunu söyledi. Ancak Wilquot, Atatürk'e hangi kaynakta "eşcinsel" dendiği yönündeki sorulara cevap veremedi.

Belçika'da Valon Bölgesi Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanarak ilk ve ortaokullara gönderilen pedagojik kitapçıkta Atatürk'ün 'tarihin mühim eşcinsel ve biseksüel şahsiyetleri' arasında gösterilmesinin yankıları sürüyor. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Yusuf Seki, Zaman'a yaptığı açıklamada, yapılan girişim sonucu bakanlık yetkililerinin söz konusu isim listesinin bulunduğu dört sayfanın internet sitesinden kaldırıldığını ve kitabın bundan sonraki baskılarında da isim listesine yer vermeyeceklerini bildirdiklerini söyledi.

Atatürk'e hakarete, Türk dernekleri ve Türk kökenli siyasilerden ağır eleştiri geldi. Federal Meclis'in tek Türk asıllı milletvekili Cemal Çavdarlı, "Eğitim bakanının, Türk insanını provoke etmekten öteye gitmeyen bu tür bir inisiyatifle nereye ulaşmaya çalıştığını anlamakta zorluk çekiyorum." dedi. "Şoke oldum." diyen Belçika Senatosu'nun tek Türk asıllı üyesi Fatma Pehlivan ise açıkça Atatürk'ün şahsiyetine çamur atıldığını söyledi. Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır da Atatürk'ün isminin bu şekildeki bir listeye dahil edilmesinin çok üzücü olduğunu kaydetti.

şerefsizler ilk önce yazıyorlar sonra da tarihe mal olmuş kişilere hakaret etme niyetlerinin kesinlikle olmadığını söylüyorlar. Madem niyetin böyle elinde hiçbir kaynak yokken niye benim ATAMA dil uzatıyorsunuz :mad:

2 karış toprağınLa ancak 2 karışLık konuşabiLirsin,
Ata'nın adını o pis ağzına aLmayınn...

Bunların Alayı Böyle Önce Yaparlar Sonra Göstermelik Özür Diler Şow Yaparlar Bunlar Ata'nın Tırnağı Olamazlar Tırnağı :mad:

Belçikalılar Bu Davranışıyla Kendilerini Tüm Dünya'ya Güldürüyorlar. Çünkü Atatürk'ü Tüm Dünya Tanıyor...

Bunlar işte Avrupalılar.Türkiyeninde içine girmeye çalıştığı Avrupa.Sabancının katilini bile koruyan yamyamlar.Terörün bir numaralı destekçileri.Türkiyenin bölünmesi için her şeyi yapanlar.Adamlar vazifelerini yapıyor,benim anlamadığım bizim milletimiz ve siyasilerimiz göz göre göre bölünmemize sebep olacak bir oluşumun içine girmek için bu kadar hevesli olmaları
Bunlar pisliklerinden vazgeçmez,bizde onları seyredip böyle birkaç laf yöylemekten daha fazla bir şey yapamayız.

ozdemir01' Alıntı:
Bunlar pisliklerinden vazgeçmez,bizde onları seyredip böyle birkaç laf yöylemekten daha fazla bir şey yapamayız.

bu her konuda böyle diilmi?

arkadaşlar biz böyle pasif durdukça sıra anamıza bacımıza gelecek allah o günleri bu millete göstermesin inşallah

arkadaşlar birde şurasından bakın. en azından atamızın dünya liderleri arasında olduğunu kabullenmişler buda önemli. ne olup olmadığını zaten bizler biliyoruz. belçikalı eşcinseller ne olduğunu bilse ne değişecek ki.

ya yeter artık bunların reklamına yaparak onlara çalışmış oluyoruz yok şu böyle dedi yok bu şöyle dedi kim ne derse dedin biz atanın ne oldugunu biliyoruz bunları çıkartanın da ne istedigini gayet iyi biliyoruz......

Geri