Bediüzzaman Said Nursi (RA) ve Şeyh-ul İslam Mustafa Sabri Efendi (RA)

pastella günaydın kardeş sabahı şeriflerin hayır olsun :)) Mübarek adam ne googlesi ? Bu açılan başlığın iki başlık altında saidi nursi ve risale gerçeği isimli başlıkta ne varsa döktük bir zahmet tıklarsanız okursunuz tezleri, hadi kolay gelsin...

Seviyeniz ortada ..
Konuyu saptırmadan demiştim ..
Bi kaç soru sormuştum ..
dökülenleri sokak kedileri toplar ..
Biz raftakilerle ilgileniyoruz..

güle güle kaçın hatta kaçmayın Allah ın izni ile gidin ..

:) eyvallah abi... Hakkaten adam bugünleri görmüş. İtiraz edenin sırtını sıvazlayın, elini öpün, hayır duasını alın demiş, şimdi bunlar bir kaç grupya yeni asyacısı, aczimendicisi, fethullahcısı, bizim fethullahcılar gerçek saidi nursici şimdi dahada eminim buna.

12 eylülde darbecilerin elini öptüler, sonra özal ve demirel babalarının elini öptüler, derken 28 şubatta çevik bir komutanlarına bir selam çakıp elini öptüler, ta ezelden ABD ve İsrailin elini öpmekteler her daim... Papa zaten dost ve müttefik Vatikan başkent, pensilvanya kardeş şehir ee başka saymadık zalim kaldımı dünyada eli eteği öpülmedik?

o halde sen yalan söylüyosun .. Said nursi hazretlerinin bir tane Kur-an'ı kerim e hilaf düşen kelimesini yazarmısın ..

Eğer ben yalan söylüyorsam buyur saidi kürdi hakkında onca paylaşım yapıldı aksini ispat et, ispat edeceğin yerde bana "-yalan söylüyorsun" diyerek provakasyon yapıyorsun.

Al sana tek bir video, orda saidi kürdinin risaleri hakkında kapsamlı bir belgesel var hadi buyur aksini ispat edip deki "-risalede böyle bir şey yok yazmıyor, risalelerde kurana aykırı bir şey yok, uydurmuşlar, sadi kürdiye iftira atıyorlar"

[video=SA?D NURS? GERÇE?? [Tamam? (03:15:40)]11702[/video]

Modern tarikatin sahih tasavvufla ne alakasi var ki? Buyuk ehl-i sunnet alimlerinden Mevdudi bile fetva kitabinda kabul ediyor sahih tasavvuf konusunu. Hani Mevdudici abiler var sitede degazor35 nickli bir abimiz var Belirteyim dedim :durdurun. Modern tarikatlarda cemaatlerde islam disi uygulamalar mevcut bunu kabul etmemek yalan olur ama cocugun hatasini babaya cikarmak da sacma geliyor her nedense...

o halde sen yalan söylüyosun .. Said nursi hazretlerinin bir tane Kur-an'ı kerim e hilaf düşen kelimesini yazarmısın ..

Risale-i Nur, Kur’an’ın bir aynasıdır. Bir mucize durumundadır.[2] Risale-i Nur’a, karşı konulamaz ve onunla boy ölçüşülemez.[3] Risale-i Nur, sönmez ve söndürülemez. O, üfledikçe parlayan bir nurdur.[4] Ölüm hakikatinin muammasını, yalnızca Risale-i Nur çözmüştür.

sözler 28-29
----------------------------------------------------

Kurana hilafı bırak, direk alternatif olarak görüyor aliminiz...

Modern tarikatin sahih tasavvufla ne alakasi var ki? Buyuk ehl-i sunnet alimlerinden Mevdudi bile fetva kitabinda kabul ediyor sahih tasavvuf konusunu. Hani Mevdudici abiler var sitede degazor35 nickli bir abimiz var Belirteyim dedim :durdurun. Modern tarikatlarda cemaatlerde islam disi uygulamalar mevcut bunu kabul etmemek yalan olur ama cocugun hatasini babaya cikarmak da sacma geliyor her nedense...

Sahih tasavvuf ehlinden, sahabe-i kiramdan ve dört halife devrinden bir tane isim alabilirmiyim kardeş?

------------------------------

Tasavvufun her ne kadar başlangıcını Hz. Peygamber'in (sav) şahsına, onun en yakın arkadaşlarından Hz.Ebu Bekir ve Hz.Ali’ye ve daha sonra başkalarına dayamak isterlerse de gerek Kur'an'ı ahlak edinen Peygamber'de, gerekse kendilerini ona benzetmeye çalışan arkadaşlarında ve tabii en temelde Kur'an'da tasavvufla ilgili açık ve anlaşılır motiflere rastlamak mümkün değildir.

Zaten Rabbimiz Takva ve Zühd`ün sınrırlarını çizmişekli oruç tutmayı, geceleri yatmamayı ve sürekli ibadet edip dünyayla ilgiyi kesmeyi müminlere men etmiştir. Bu konuda Mâide 87,88 ayetleri bize bir bakış açısı vermektedir. Allahü Teala şöyle buyurur:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْلاَ تُحَرِّمُواْ طَيِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللّهُ لَكُمْ وَلاَ تَعْتَدُواْ إِنَّ اللّهَ
لاَ يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ {87} وَكُلُواْ مِمَّا رَزَقَكُمُ اللّهُ حَلاَلاً طَيِّباً وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِيَ أَنتُم بِهِ مُؤْمِنُونَ {88}

87- Ey iman edenler! Allah'ın size helal kıldığı iyi ve temiz şeyleri (siz kendinize) haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez.

88- Allah'ın size helal ve temiz olarak verdiği rızıklardan yeyin ve kendisine iman etmiş olduğunuz Allah'tan korkun.

Bu Ayeti Kerimelerin nuzul sebebine baktığımızda şunları görüyoruz: Peygamberimiz (sav) birgün arkadaşlarına Cehennemi ve dehşetini anlatmış ve onları cehennemden sakındırmıştı.

Ashabdan bazıları bundan etkilenerek Osman bin Mazun`un (r.a) evinde toplanmışlar, daima oruçlu olmaya, döşek üzerinde uyumamamya, et ve yağlı yememeye, kadınlara yaklaşmamaya, koku sürünmemeye ve sürekli ibadet etmemeye aralarında karar verirler. Bu haber Rasulullah`a (sav) ulaşınca : “ Ben böyle emrolunmadım, muhakkak ki nefsinizin üzerinizde hakkı vardır. Oruç tutunuz, iftar da ediniz, Namaz kılinız, uykuda uyuyunuz. Ben Namaz kılarım, uyku uyurum, oruç da tutarım, iftar da ederim, et de yerim yağ da yerim, kadınlarada yaklaşırım ve Benim sünnetimden yüz çeviren benden değildir” buyurmuştur.

Bunu dışında Sahabelerden bazılarının günlerce belki aylarca kimseden habersiz ve kendi kendilerine mütemâdiyen akşama kadar oruç tuttukları ve sabaha kadar da nafile namaz kıldıkları, hanımları tarafından kendisine aktarılınca Peygamber'in: "Size ne oluyor? Ben size gönderilmiş Allah'ın elçisi değil miyim? Ben oruç da tutuyorum, yemek de yiyorum. Namaz da kılıyorum, hanımlarımla da yatıyorum" dediğini kaynaklar aktarıyor.

Her ne kadar Sahabeyi Kiram`ın bazılarında tasavvufu çağrıştıracak bazı temayüller görülmüşse de buna muttali olan Hz. Peygamberin bu yönelişleri hemen önlemeye çalışması da göstermektedir ki sûfiliğin İslamla doğrudan bir alakası bulunmamaktadır. ALINTIDIR

Bro copy/paste ile olacaksa is herkes yapabilir onu..

Bu kadar duz mantikla dusunulecekse o vakit selefi olman icap eder senin... Fikiha, 4 mezhebin dediklerini de reddetmelisin zira sahabe doneminde bunlar da yoktu... Kuran evliya`dan bahseder. Evliya dostlar demektir. Kimlerin Allah dostu olabilecegini de tayin eder. Herkes muslumandir ama herkes mumin degildir der. Allah katindaki kiymet tanimlamasini kuran kendisi koyar. Evliya, mumin, musluman, fasik, ehli kitap, kafir, putperest, munafik, tagut diye cok yuzeysel siralama yapabiliriz kurana gore iyiden kotuye dogru derecelendirmeyi. Tefekkur yapilmasi icin insanlari yonlendirir. Yontemini gosterir. Olay da bunun sistematiklestirilmis hali. Herkesi bu sekilde kafirlikle suclamak dogru degil zaman ayrilma zamani degil birlik zamani ;)... Bu bolgede duzen degistiren insanlarla bu kadar ugrasilmiyor. Adamlar kurana hakaretler yagdiriyor, duzen degisiyor binlerce insani katlediyor onlar sampiyon kahraman oluyor ses cikarilmiyor da bu konuda 1000 tane copy/paste konular aciliyor karsi cevap yazan da copy/paste cevap yaziyor. Kimse tam olarak olaya vakif degil sadece baskalarinin aklina uyuyor... Bu bana mantiksiz gelen nokta.

sizin hocalarınız kim söyleyin onların açıkalrını bulalım islamiyet bu ya adamların lafları bir şekilde çarpıtılır veya muhakka onlardada bir açık bulunur yeter ki görmek iste sonuçta herhangi bir romanda bile her okuyan faklı anlamlar çıkara bilir

bu gün said nursiye veya mevlanaya inanmak veya inanmamak bizim elimizde siz inanmazsınız başkaları inanır ama siz o inanları şirke koştular diye yanlış yaptılar diye suçlayamazsınız mevlanaya ben inansam ne faydası var dünyalık :) said nurside öyle ona inanaların bu dünyada neleri var ki kendilerinin neyi vardıki onlara inanalrın bir şeyleri olsun

önyargı ile olaya yaklaşmayın olaya siyasi baktıgınızı biliyorum çünkü ikide bir laf gülen camamti ile abd vatikana çıkıyor bilmediğiniz şeylerde var.

yani cumhuriyetin ilk dönemlerini düşünün beyler Said nursi nasıl olurda şirk koşmak için hapislerde çürümeyi zehirlenmeyi kabul eder bunu mantığınız alıyormu alıyorsa diyecek laf yok o dönem üzerindeki siyasi baskıları hepimiz biliyoruz ki bu siyasi baskılar sadece ona karşı değildi ona yardımcı olan herkese ve islam karşıydı

Tevhid
tevhid, en ehemmiyetli ve en halavetli ve en yüksel bir vazife-i kudsiye ve bir fariza-i fıtriye ve bir ibadet-i imaniyedir.
İnsan bir yolcudur. Sen burada misafirsin. Ve buradan da diğer bir yere gideceksin. Misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz. Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın. Ve keza, bu fani dünyadan da çıkacaksın. Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.

gelelim şu kıvırmaya bak sen ne demişsin : )

şeyhülislam sabri efendinin koministler ve masonlar kadar tehlikeli saydığı saidi kürdüye duyduğu bu ne muhabbettir bu ne dostluktur ? bana hiç inandırıcı gelmiyor maalesef...

burdaki yazılanlar doğruysa şayet;
denize düşenin suriyeye kaçanın yılana sarılması gibi bir durumu andırıyor yada düşmanımın düşmanı dostumdur acizliğinin bir yansıması olsa gerek.

bu sözler senın ama olay bu şekilde ceryan ettikten sonra ne hikmetse msırıa sürürlenler arasında şeyhül islmada var ve herhalde said nursiye siyasi bir amaç ile bu ithamda bulunmuş olacakki af diliyor biz yinede buna yanlış anlaşılma diyelim çünkü dönemin şartları buna pek uygun durum bu ama sen savundugun ikişinin kabul ettiğini hala kabul etmiyorsun dogru işine geleni alırsın ayatte diyorki namaza yaklaşma ama başındaki ayeti okumazsın

bakın hoca güzel açıklamış olayı:)

[video=Ne dedigini bilmeden namaza yaklasma ayetini açiklar misiniz ? soru cevap -Cübbeli Ahmet Hoca]11729[/video]

DERSAADETE:

1. maksat muradı izah etmektir, ha ben yazmışım ya yazıyı paylaşmışım ne çıkar?
2. selefi felan değilim, kuranın "aklınızı kullanın" emri mücibinde hareket eden bir müminim. (Kuran mübarek bir kitaptir ki onu sana , ayetlerini iyiden iyiye düsünsünler ve AKLI olanlar ÖGÜT ve IBRET alsinlar diye indirdik. sad suresi ,29.ayet)

Konuyu dağıtmak istemiyorum lakin şu Allah dostu -evliya konusuna dair bir kaç sualim olacaktır:

1. Evliyalık makamını kim tayin eder?
2. Sıraladığınız kıymet tanımlaması kime göre, neye göre?
3. Evliyayı veya Allah dostunu nasıl tanırız yani emareleri nelerdir?
4. Evliya olmak için bir mürşide bağlanmak gerekiyorsa ki tasavvufta böyledir, o halde kabile hayatı yaşayan küçük bir toplumda kişi nasıl bu mertebeye erişecektir?
5. Tasavvuf 9. yüzyılda ortaya çıktığına göre bu tarihtten önceki müminler içerisinde evliya-Allah dostu yokmudur?

--------------------------------------------------------------------------------

KONUYA DÖNELİM TASAVVUF MEVZUSUNU AYRICA İŞLERİZ ALLAH ÖMÜR VERİR İSE...

said risalelerde kuranı tefsir ettiğini söylüyor ve bazı ayetlerin tefsirini cifir ve ebced hesabıyla yaparak sonucunu kendi cemaati ve şakirtlerine bağlıyor.(risalede mevcut) İslamda cifir ve ebced hesabı varmıdır? Kuranı Kerim vahyi insanlığa bildirmek içinmi gelmiştir, yoksa ayetler üzerinden fal bakmak içinmi?

Akifin bu şiirine kulak vermek gerekir:

İbret olmaz bize her gün okuruz ezber de
Yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetler de

Lafzı muhkem yalnız anlaşılan kuranın
Çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın

Ya açar nazmı celilin bakarız yaprağına
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına

İnmemiştir hele Kuran şunu hakkıyla bilin
Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.

sizin hocalarınız kim söyleyin onların açıkalrını bulalım islamiyet bu ya adamların lafları bir şekilde çarpıtılır veya muhakka onlardada bir açık bulunur yeter ki görmek iste sonuçta herhangi bir romanda bile her okuyan faklı anlamlar çıkara bilir

bu gün said nursiye veya mevlanaya inanmak veya inanmamak bizim elimizde siz inanmazsınız başkaları inanır ama siz o inanları şirke koştular diye yanlış yaptılar diye suçlayamazsınız mevlanaya ben inansam ne faydası var dünyalık :) said nurside öyle ona inanaların bu dünyada neleri var ki kendilerinin neyi vardıki onlara inanalrın bir şeyleri olsun

Yahu ben ne diyem, tamburem ne çalir...

seydiali :

saidin yaşadıklarını, hayatını, bilmemneyini sorgulamıyoruz. Bakınız eğer risaleler saidden sonra çarpıtıldı ise bizim saide sözümüz yok. Yok eğer orjinali ile aynı ise ki taraftarları böyle olduğunu idda ediyor bizim sözümüz ilmini konuşturduğu eserinedir. O kitabı yazan said değilse ne ala, nasıl biri olduğunu "rabbim bilir" der geçeriz mevlana içinde aynı şey geçerlidir. Bizim baz aldığımız risaleler ve mesnevi adlı eserlerdir. Tenkidimiz bunlaradır.

Bizim kimi baz aldığımıza gelince statükonun devamı gibi hüküm veren nakilcileri baz almıyoruz, tarikat şeyhlerini baz almıyoruz, cemaat liderlerini baz almıyoruz, saidi nursi veya bilmem kim bunları düşünememişmiydi diye yorum yapıp, meseleyi kapatanları baz almıyoruz.

Mesela videosunu paylaştığın " peygamber vahyi cebrailden alıyordu cebrail de vahyi gene, mana aleminde peygamberden alıyordu" diyecek kadar sapıtan veya bunun gibi bir sürü saçmalığı İslammış gibi gösteren cehaletin sarık ve cübbe giymiş hali olan CÜBBELİYİ baz almıyoruz.

(Ey Muhammed!) Onlara de ki: «Kur'ân'ı Cebrail, iman edenlere sebat vermek, müslümanlara bir hidayet ve bir müjde olmak için Rabbinin katından hak olarak indirdi.
nahl suresi 102. Ayet

DERSAADETE:

1. maksat muradı izah etmektir, ha ben yazmışım ya yazıyı paylaşmışım ne çıkar?
2. selefi felan değilim, kuranın "aklınızı kullanın" emri mücibinde hareket eden bir müminim. (Kuran mübarek bir kitaptir ki onu sana , ayetlerini iyiden iyiye düsünsünler ve AKLI olanlar ÖGÜT ve IBRET alsinlar diye indirdik. sad suresi ,29.ayet)

Konuyu dağıtmak istemiyorum lakin şu Allah dostu -evliya konusuna dair bir kaç sualim olacaktır:

1. Evliyalık makamını kim tayin eder?
2. Sıraladığınız kıymet tanımlaması kime göre, neye göre?
3. Evliyayı veya Allah dostunu nasıl tanırız yani emareleri nelerdir?
4. Evliya olmak için bir mürşide bağlanmak gerekiyorsa ki tasavvufta böyledir, o halde kabile hayatı yaşayan küçük bir toplumda kişi nasıl bu mertebeye erişecektir?
5. Tasavvuf 9. yüzyılda ortaya çıktığına göre bu tarihtten önceki müminler içerisinde evliya-Allah dostu yokmudur?

--------------------------------------------------------------------------------

KONUYA DÖNELİM TASAVVUF MEVZUSUNU AYRICA İŞLERİZ ALLAH ÖMÜR VERİR İSE...

said risalelerde kuranı tefsir ettiğini söylüyor ve bazı ayetlerin tefsirini cifir ve ebced hesabıyla yaparak sonucunu kendi cemaati ve şakirtlerine bağlıyor.(risalede mevcut) İslamda cifir ve ebced hesabı varmıdır? Kuranı Kerim vahyi insanlığa bildirmek içinmi gelmiştir, yoksa ayetler üzerinden fal bakmak içinmi?

Akifin bu şiirine kulak vermek gerekir:

İbret olmaz bize her gün okuruz ezber de
Yoksa hiç mana aranmaz mı bu ayetler de

Lafzı muhkem yalnız anlaşılan kuranın
Çünkü kaydında değil hiç birimiz mananın

Ya açar nazmı celilin bakarız yaprağına
Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına

İnmemiştir hele Kuran şunu hakkıyla bilin
Ne mezarlıkta okunmak ne fal bakmak için.

Mehmet Akif hatasiz ve fevkalade meziyetli birisi degil onu bir anlatalim =)... 2. Abdulhamide olan muhalefetini biliyoruz... Madem bu kadar yuce bir zatti da neden halifelik makamindaki kisiye muhalefet ediyor. Oradaki adam da Islam`a mugayir tavirlar sergiler de evet hakli derdik =)... Olay bir siir koymakla olmuyor. Ben de herkesin bildigi Islam`in felsefesiyle taban tabana zit bir siirini koyarim buraya isler karisir =)... Ha Mehmet Akif genel itibariyle meziyetleri olan birisidir. Bunu kabul etmemek de inkar olur.. Kurani sen gibi herkesin okuduguna eminim cunku gunumuzde herkes okuma yazma biliyor neredeyse. Gelelim sorulara.

1) Evliyalik makamini Allah tayin eder. Bir muminin namazi kilacagi, zekati verecegi, oruc tutacagi, giybet etmemesi gerektigi, sahitlige, ana babaya saygiya onem vermek gibi bircok kritere dikkat etmesi gerekir. 32-54 farz diye literature gecen farzlarin hepsini yapiyor, gece nafile namaz kiliyor, ramazanda itikafa giriyor, sunneti seniyyeye riayet ediyor, yetim malini yemiyor boyle bir adam dusun. Sen bu adamla 24 saat birliktesin. Cunku oyle bir donemki ne televizyon. ne bilgisayar, ne ps var insanlar ilim tahsil ediyorlar ve uyku saatleri disi hep birlikteler. Bu adamin elbette senden benden ustun oldugu kusku goturmez. Cunku hadisi serife gore seytan bir kisiye her zaman 2 kisiden daha yakindir. Dolayisiyla ilim sahibi oldugunu da gordugun bu insana saygi gostermek icab etmis olur cunku gozunle goruyosun adamin yasayisini. Hep birliktesin. Sevilmeyen birisi olsa zaten hemen yanindan uzaklasilir ve zannetme ki o donemin adami sirk konusunda bilincsiz. Sana bana fark atarlar =). Ilk babasi ogretiyor sirki cocuga oyle bir donemde yasiyorlar.

2) Kurani tane tane okursan bu siralamayi kendin de yapabilirsin =)...

3) 1. soruda 3. soruyu aciklamis bulunduk. Allah dostunun emareleri emir ve yasaklarinin hepsine ne kadar uyduguyla ilintilidir. Belki dogru duzgun emirleri yerine getiremeyen biz cogunlugunda eline gecirdigi 3 kose yazisi ve bir kitapla koskoca bir hayata laf atmasi ilginc. Kendimizdeki gayriislami dusunceleri ne kadar icimizden savdik ve muntazam adamlar haline geldik ki sira 3. partiyi elestirmeye geldi. Buraya yorum yapan her adamin ustelik boyle bir ahir zamanda ilk aynaya bakmaya ihtiyaci var...

4) Gercek mursidi kamilin yaninda bulunmasi gerekiyordu. Nefis terbiyesini o kadar kolay is sanma. Su devirde imanin ne demek oldugunu bile tam olarak tarif edemeyecegimiz bir duzene geldik. Bu devirin teblig ve irsad donemi oldugunu ve devrin tasavvuftan ziyade islami hayati geri kazanma devri oldugunu cunku benim gibi genc neslin gayriislami yasama neticesinde islamdan koptuklarini ve bircok delalete suruklendiklerini biliyoruz. Zaman oldurmenin, onu bosa harcamanin cok basit oldugu bir cagda yasiyoruz ne yazikki.

5) Bu soruda sen benim soruma cevap vermiyorsun bana ayni soruyu tekrar soruyorsun. O zaman selefi olman icap eder bu duz mantikla diyorum ben sana... Zira o devirde mezhep yoktu ve sahabenin de Hz peygamber (sav) oldukten sonra mezhebi yoktu. O zaman o donemdeki muslumanlar mezhepsiz miydi? seklindeki sorunun diger perspektiften ele alinarak sorulmasidir bu soru.

:) cevaplar maselef tatmin edici değil kardeş,..

yinede son bir sorum olacak sana:

1. İnsanın kamil noktaya ulaşması için mutlaka tsavvufa girmesi gerekirmi? Bugüne değin yaşamış müslümanların büyük bir çoğunluğu tasavvuf ehli değildi, bu müminler yarı imanlamı gittiler? cenneti haketmedilermi? daha iyisi için tasavvufa girmelerimi gerekirdi? nefslerinin kurbanımı oldular? Allaha iman ve ibadet etmek için mutlaka bir aracıyamı ihtiyaç vardır? Eğer cevabın evet ise hz osman, hz ömer, imamı azam, imam maturidi, hz ebubekirin hali nicedir? Sahabe olmayan ama kitap ve sünnet üzre olan tasavufuda reddeden bir müslüman sence kamil noktaya gelememişmidir?

mezhebe gelince soruya soruyla cevap veriyorsunuz şayet izah edeyim, ahirette bana mezhebime göremi hüküm verilecek? selefilerden en nihayetinde mezhebimiz selefi diye kesip atabiliyorlar. O dönemdeki müslümanlar mezhepsizdi evet, kayıplarıydı neydi? tasavvuf diye bir din icad edilmemişti kayıpları neydi? Madem tasavvuf bu kadar önemli bir mevzuydu da Allah kitabında niye bunu emretmedi? Madem böyle mühimdi de peygamber bunu niye tavsiye etmedi?

Aracı kendini evliya ilan edecek etrafına adam toplayacak, millet Allaha kulluk edeceğine, şeyh efendiye rabıta edecek, kul olacak, hatme yapacak, şefaat dileyecek,.... Bu saçmalıkları din diye empoze etmeye çabalayınca İnsanlar ateizme felan kayıyorlar, ne yapsın bir mantık kuramıyor ki, İSLAM MANTIK DİNİDİR diyorsun adama bumu mantık deyiveriyor. Hiç bir kıymeti olmayan alelade senin benim gibi allahın aciz bir kuluna başka bir meziyet yüklüyorsun onu PUT haline getiriyorsun, hatta şeyh çıkıp ben allahım diye gezinebiliyor(hallac, bistami v.s.)

.
Yahu bu islam değil bambaşka bir dindir. Herşeyi farklı, kendine has inancı, kuralı var.

Muhammed İKBAL boşuna dememiş " kaçtım müslümanlardan sığındım İslama" diye..

Tasavvuftan tasavvufa rabitadan rabitaya fark var. Sirk olani da var olmayani da var. Akaid alaninda buyuk egitimler almis gibi bi de heryerde ona buna kafir deme modasi var ona kapilmayin diyoruz...

Ihtiyaci olan, imanini derinlestirmek isteyen giriyormus, girmis de tarikatlara. Seyhulislamlar gelmis gecmis onlar sahih olanina dokunmamislar da biz ne kadar ilim tahsil ettikte 2 kitap bir kose yazisiyla bu kadar kolay harcayabiliyoruz hayatimizda gormedigimiz ve nasil yasadigini dahi bilmedigimiz insanlari, ustelik belki eserlerini bile tam olarak okumadan =).

iyi niyetime ve samimiyetine inanarak sadece latife olark algılıyorum.Yoksa,Din-i İslam'da beni sınıflayacak bir insan olmaz ve olamaz.Hiç bir tarikat,din adamı yada cemaatinde bulunmadım ve bulunmam.Bana orjinali arapça inmiş Allah kelamı ile tercümesi yeterde artar.Arada kıyas ve icma gerekirse hadisler yol gösterir.

Baktım yetmiyor,açarım tv yi,basarım hocamın kanalına

maşallah,inşallah,elhamdülillah :)

Genel anlamda bir hakaret söz konusu , sadece bir kelime ele alınarak yorum yapılacak olsa idi , tane tane kelimeleri cımbızlayıp , her birine ayır ayrı yorumlar getirerek istediğimiz gibi bir akış sağlanabilirdi .. Kimseyi kandırmaya gerek yok , (SAID KURDU DENE ŞAHIS) kulağa hiç övgü gibide gelmiyor . İnsanları ırkları ile yargılamak ne zaman a kadar normal oldu . Söz konusu kişi hakkında en ufak bir fikir sahibi bile deil iken nasıl böyle ön yargılı olunabiliyor . Klişeleşmiş bir hareket , giriyoruz google ye kürt said diye bir iki kelime yazıyoruz size Bediüzzaman Said Nursi efendi hakkında ne kadar hakaret , aşağılacak saçma sapan haddini aşan yorumlar çıkacak karşınıza .. Neden mi ? Said nursi yi gerçekten tanıyan onu benimsemiş ve hakikatlerini gerçek kaynak lardan öğrenmiş kişiler kat i suretle ona kürt said diye hitap etmezler .
İnternet böyle bir alem , siyah ı beyaz olarak , beyaz ı da siyah olarak arayıp bulmanız mümkün ..
KALPLERİNİZDE GİZLEDİKLERİNİZİ ANCAK ALLAH BİLİR .. Kullar ı kandırabilirsiniz peki ya ONU .!!!!

1-Ben o şahsı övmek zorunda değilim çünkü ayrı , özerk ve bağımsız bir kürdistan için çalışmıştır.Bu yüzden sevmek zorunda yada övmek zorunda değilim tabi ki söylediğim kulağa bir övgü gibi gelmez ben sözlere bakmam davranışlara ve sonuçlara bakarım.
2-O şahıs hakkında fikir sahibi olmadığımı ileri sürmüşsünüz..Nereden biliyorsunuz..Ama doğru ben sizin gibi tek yönlü kaynaktan fikir sahibi değilim.O yüzden övmüyorum..Bu yüzden de onu tanımıyorum..
3-İnsanları ırkları ile yargılamak yanlış ama ben ona zamanında ( kendi yaşadığı zamanda en yakınlarının dediği gibi ) hitap şekli ile hitap ettim..Ama sizin gibi o da bu hitaptan ( Kürt sait ) rahatsız olmuş ve şimdi sizin hitap şekliniz ile hitap edilmesini istemiştir. ( Acaba neden ? Yoksa kürtlüğünden rahatsız mı olmuştur ? )
4-Son olarak siz benden daha iyi tanıdığınızı ilan ettiğiniz şahsın yazdığı kitaplarını ( ben onun yazdıklarının sonucunun hayırlı olduğuna inanmadığım için isimleri ile söylemiyorum.) okuyup ne sonuca vardınınz..Ben vardığım sonucu daha önceki yazılarımda yazmıştım ve hala aynı kanaatteyim.

Saidi Nursi Kurt tealinin kurucusu filan degil hepsi safsata.

Yer: Belçika!
Belçika-Türk Dostluk ve Diyalog Derneği, Brüksel’in en büyük Kilisesi olan Sean Jean Baptiska’da bir gece düzenliyor.
Gece de Süleyman Erkişi isimli biri Ezan okuyor.
Aman Allah’ım, o da ne?
Ezandan Şanlı Peygamberimiz çıkarılıyor!
Nasıl mı?
Ezanda bulunan “Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah - Şehadet ederim ki Muhammed Allah’ın Resulüdür) bölümü okunmuyor ve Ezan O’nsuz tamamlanıyor!
Peki, bu rezilliğin ardında kim mi var?
Organizasyonda Diyalog Derneği yani Dinlerarası Diyalogcular var ki onları F Tipinin temsil ettiğini bilmeyen yok!
Şanlı Peygamberimiz Hazreti Muhammed’siz Ezanın kilisede okunması yani orada toplanılması keza altı çizilmesi gereken bir başka garabettir!
Tam bu noktada bir parantez açalım ve Fethullah Gülen’in “Fasıldan Fasıla” isimli kitabından bir paragraf sunalım:
“Herkes Kelime-i Tevhidi esas alarak çevresine bakışını yeniden gözden geçirmeli ve ıslah etmelidir. Hatta Kelime-i Tevhidin ikinci bölümünü yani Muhammed Allahın Resulüdür kısmını söylemeksizin sadece ilk kısmını ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışı ile bakmalıdır.”

SABAHATTİN ÖNKİBAR

hani gazetecinin adı bellidir,muhalifdir,uydurmuştur bir yerinden dediydim ama azıcık araştırma ile bulunabilen bir videosuda mevcutmuş :)

Diyalogcular kilisede ezan okutup, ezandan Hz. Muhammed'i çıkardılar - YouTube

bu konuda üstadların,ehli iman ve takva sahiplerinin gerçekten yorumlarına ihtiyaç duymaktayız.(Mevcudidi) :) şahsımın aydınlatılması bakımından değerli yorumlarınıza ihtiyaç vardır.

Olurmu abi bunlar Allah dostu bunların bir bildiği vardır. Biz kimiz ki?

Cenab-ı Hak kitabında şöyle diyor:

Ey İnananlar! Yahudileri ve hıristiyanları dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zulmeden kimseleri doğru yola eriştirmez. Maide 51

Biz iki tane kitap okumuş, beş tane köşe yazısı okumuş adamız, eleştiremeyiz bu evliyaları vardır bir hikmeti ezanı değiştirmelerinin, biz anlamayız sen boşver abim, badozlama tabi ol, beynini çıkar bunların iradesine ver, sana lazım değil :) Zaten Kuranı Kerim bize değil bir kaç allah dostuna indi, biz zinhar okuyup ders çıkarmayalım, bunlar sır ilimlerine hakimdir. Kulaklarına fısıldamışlar bunların bize fısıldayan olmadığı için sıradan insanlarız biz anlamayız he de geç sen :)

Geri