Bedelli Askerlik Konusunda Düşünceniz

Bedelli Askerlik Sizce Çıkmalı Mı ?

• Evet, çıkmalı.

Kullanılan: 15 35.7%
  • Hayır, çıkmasın.

Kullanılan: 22 52.4%
  • Çıksa da olur çıkmasa da, farketmez.

Kullanılan: 2 4.8%
  • Kararsızım.

Kullanılan: 3 7.1%

• Kullanılan toplam oy
    42
Fakir fukara askerlik yapsın zengin ver parayı leş gibi yatsın... :(

Bedelli askerlik demek ülke dileniyor demek
zenginlerin poposunu temizlemek demektir.

Nesine evet denilecek.
Bedelli askerlik düşünende zaten askerlik yapmasın.
Yapması yada yapmaması arasında fark olmayacaktır.
Birirleri yer doldurur,birileri cep....

Eşitlik konusunda tamamen yanlış bir karar. Arkadaşlarında dediği gibi fakirler 15 verirken zenginin parasıyla yırtması hiç adil değil.

Öte yandan ekonomik olarak zaten asker sayısı çok, işi sabah çukur açmak akşamda açtığı çukuru kapatmak olan erler var bunların hepsi ordunun ekonomisine dolayısı ile ülke ekonomisine yük.

Mesela ben askerde yediğim yemeği düşünüyorum size en basit menümüzü söyleyim. Tavuk kızartma, pilav, muz ve 3 çeşit pastaneden gelen tatlı. Bunlar hep yük.

Parası olan... muhabbeti nedeniyle kesinlikle çıkmasın diyorum.

Askerlik 18 aya çıkartılmalıdır, geçerli mazaretleri olmayan asker kaçaklarıda kurşuna dizilmelidir...

bende bedelliye karşıyım
allah korusun bi savaş çıksa eli silah tutanlardan daha çok askeri eğitim almış insanlara ihtiyaç olur onun için bedelli çıkmamalı

herkez borcunu ödesin şehitlerin kemiklerini sızlatmasınlar

Bedelli çıkacaksa askerlik süresi uzatılmalı baya.
Ama bende bedelsiz kalsın

kesinlikle çıkmasın zengin çocukları barlarda şurda burda sevgilileriyle gezecek fakir çocukları askerlik yapacak bu nasıl demokrasi

profesyonel orduya geçilmeli

herkes borcunu ödesin ama bazı durumlar oluyor.insan tam işe başlayacak arskerden çağrılıyor en azından eğer işe başlayacaksa 1 sene ertelenebilir.en azında bir yerde çalıştı olur. cv sinde yazar.

ama elbette herkes yapmalı askerliğini

parası olan yapsın bedelli askerlik

Durum şu ki yurtdışında bir işi olup da orada yaşıyanlara karşı böyle bir uygulama var sanırım... Bu uygulama devam etsin...

Türkiye içindeki zenginlere böyle bir uygulamaysa resmen halkı sınıflandırmak olur.. Böyle bir uygulamaya kesinlikle karşıyım...

Bu arada yanlışlıkla kararsızım işaretledim.. Hayır olacaktı..

Bedelli askerlik konusuna bakıs acısı cok onemlıdır.
Kımı arkadaslar zengın-fakır ılıskısı kuruyoo.
zaten zengının yada torpıllının cocugu kral yerde kral sekılde askerlık yapıyoo kı.
bunlar bole yapacagına versınler 15-20 bın TL, devlette bu paralarla profesyonel oruya gecsın ıssız gucsuz ınsanlarda paralı porfesyonel olarak askerlık yapsın, meslek olsun askerlık.
Bedellı askerlıge bu yonden olabılır dıyorum, bu dusuncem ıcın elestıren ınsanlara verecegım cevap bellı, zaten zengının torpıllının cocugu askerlıgını batıda en kral yerlerde rahat rahat yapıyoooo...

Geri