Bedelli Askerliğe Son Nokta

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

1z4lll2.jpg

Bugün 9 vatan evladını Şehit verdik

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ basın toplantısında konuştu.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanlığında gazetece yöneticilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenliyor.

9 VATAN EVLADIMIZI ŞEHİT VERDİK

Başbuğ konuşmasına şehit haberlerine değinerek başladı. Türkiye aslında terörle yaşayan bir ülke. 2 gün önce İstanbul'da yaşadığımız, bu sabah Lice'de yaşananlar... Lice - Genç yolu üzerinde yol emniyeti için bir tank ve bir zırhlı personel taşıyıcı görevlendirildi. Bölgeye geldikten sonra önce tank, sonra da sırhlı personel taşıyıcı aynı yerden geçerken bir patlama oluyor. Bu patlama sonucunda yüreğimizi yakan 9 vatan evlasını şehit verdik. İki uzman diğerleri normal er.

PATLAYICI ÇOK GÜÇLÜ OLMALI

Zırhlı personel taşıyıcının altında 4 samtimlik zırh var. Demek ki patlayıcı çok güçlü. El yapımı güçlü bir patlayıcı kullanılmış olmalı. Büyük ihtimalle uzaktan kumandalı ya da kablolu sistemle patlatıldı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu tip olaylar, bizlerin, güvenlik kuvvetlerinin, bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede kesinlikle azim ve kararlılığımızı azaltmaz. Güvenlik kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, terörle mücadeleye dünden daha fazla, daha azimli, daha kararlı olarak devam edecektir'' dedi.

BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK

-Bedelli askerliğe gelince Bedelli ancak fazla yükümlülük olması halinde uygulanır. 2008'den bu yana asker ihtiyacı karşılaması düşüyor. TSK ihtiyacını karşılayamazken bedelli askerlik uygulamasını düşünmemiz mümkün değil. Türkiye terörle mücadele ederken bu ortamda kimse bedelli askerliğe evet diyemez. Bunun altını çiziyorum. Biz bu durumu izah edemeyiz. Parayla askerliği biz vatandaşımıza anlatamayız.

Kaynak

Herkes görevini tam yapsın o zaman ki hiç bir ailenin canı yanmasın.
Lafla karın doymuyor.
Şehitlerin sorumlusu bedelli askerlik isteyenler mi acaba?

Askere patlamak için herkeste fırsat kolluyor.
Bu ülkedeki kararları hükümet verir. İsterse meclise pkklı sokar dağa haber gönderir. İsterse kendinden emin kararlar alıp pkkyı bitirir.

Bence biraz daha sakin olup olayları irdelemeliyiz. Önümüze geleni suçlamadan önce olayın kaynağını araştırmalıyız.

paylaşım icin teşekürler

Yerinde ve doğru bir tespitte ve kararda bulunmuş sayın genelkurmay başkanı asker ihtiyacını tsk karşılayamıyorsa bir de
üzerine bedelli askerlik yaptırmak kişilere şu içinde bulunduğumuz süreç içirisinde oldukça mantıksızdır katılıyorum.

Anlamıyorum Bu Bedelli İsteyenler Canlarının Korkusuna Vatanını Satanlar Bunlar Oh Ne ala Benim Orda Anadoluda Fakir Askerim Gidecek Orda Vatanı İçin Şehit Olacak Diğer Zengin Züppesi Para Verip Yaşadığı Vatanı Savunmayacak

Anlamıyorum Bu Bedelli İsteyenler Canlarının Korkusuna Vatanını Satanlar Bunlar Oh Ne ala Benim Orda Anadoluda Fakir Askerim Gidecek Orda Vatanı İçin Şehit Olacak Diğer Zengin Züppesi Para Verip Yaşadığı Vatanı Savunmayacak

Olayı neden zengin fakir olayına indiriyorsun ki.
Bence daha geniş bir bakış açısıyla bakmaya çalış.

Zaten o zengin züppeleri askerlik yapmıyorlar. Askerdeki arkadaşlarımız da bir iki spor ve atış tekniği ile
asker olup çıkıyorlar. Sonra niye öldü diyorlar. Paralı olsa asker de profesyönel olur.
Bizi koyun mantığıyla doğuştan asker mantığı ile büyütmüşler.

"Her Türk Asker Doğar."

Peki ben soruyoeum neden her türk Bilimadamı, Araştırmacı veya Hümanist olamıyor. Neden her Türk sadece asker olabiliyor?
Bize yakıştırdıkları tek şey askerlik mi? Bırakalım artık bu işleri hiçbir sorun savaşla çözülemez.
Buna PKK sorunu da dahil.

Olayı neden zengin fakir olayına indiriyorsun ki.
Bence daha geniş bir bakış açısıyla bakmaya çalış.

olaya hangi açıdan bakılırsa bakılsın , bedelli askerlik isteyenler canlarının korkusundan gitmek istemiyor ve sorulduğundada onlardan vatan millet sakaryadan bahs ederler .

madem vatani görev işe bedel karıştırılmamalı imkanı olmayan ne yapsin

olaya hangi açıdan bakılırsa bakılsın , bedelli askerlik isteyenler canlarının korkusundan gitmek istemiyor ve sorulduğundada onlardan vatan millet sakaryadan bahs ederler .

Bedelli ye bu kadar karşı olan arkadaşlar dövizli askerlik konusunda ne diyorlar acaba?
Neden başbuğ dövizli askerlik te kalkacak felan demedi.
Dövizli askerlik yapanlar türk evladı değilmi?
İş yurt içine gelince şov yapmak kolay tabi.

Bu ülkede 30 senedir terör var 30 senede 3 kere bedelli çıktı.
O bedelliye izin verenler vatan hainimiydi?

Geri