Beşiktaş 3 - 1 Gaziantepspor [ TEK BAŞLIK ]

Maçın ardından hocaların açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geriye düşmelerine rağmen Gaziantep'i yenmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Bünyamin Süral ise istifa sinyali verdi:

Ertuğrul Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, ligde haftalar ilerledikçe ve ligin boyu kısaldıkça her puanın öneminin arttığını belirterek, ''Özellikle kendi sahamızda oynadığımız maçlarda kesinlikle puan kayıplarına uğramadan hedeflere gitmek zorundayız. Bugün de böyle bir karşılaşma oldu'' dedi.

Rakibin geçen hafta Fenerbahçe karşısında aldığı mağlubiyetin bugünkü oyun sistemlerine yansıyacağını bildiklerini vurgulayan Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

''Biz de onların anlayışına göre sistemi kurguladık. Önde tek forvet oynayıp orta saha ve savunmayı kalabalık tutacaklarını, ani ataklarla gol arayacaklarını düşünmüştük. İyi mücadele ettiler ve koştular.

Gaziantepspor'daki oyuncuların hepsi de ligde yıllarca mücadele etmiş kaliteli oyuncular. İyi ve koşan bir takıma karşı mücadele ettik. Oyunun başında yine geriye düşüp, daha sonra maçı kazanmak bizim adımıza sevindirici. Ama artık taraftarlarımız ve bizi sevenler bu durumdan sıkılmaya başlamışlardır. Hemen ilk bölümde takımlarının gol yemesi onları üzüyor. Bizim de hoşumuza giden durum değil. Ama bu durumlar yaşanabiliyor. İşin sevindirici tarafı geriye düştüğümüz de maçı kazanmamız.''

Gaziantepspor karşısında yedikleri golün ardından biraz bocaladıklarını kaydeden genç teknik adam, ''İlk yarının son bölümünde gol pozisyonları bulduk ve maçı 1-1 beraberliğe taşıdık. Soyunma odasına bu skorla gitmek bizim için olumluydu. İkinci yarı oyun disiplininden kopmadık. Oyuncularımız sabırla gol aradılar. Doğruları yaparak golleri bulduk. Bol pozisyon üretip sonuçta da bunun faydasını görüp kazanan oyuncularımızı kutluyorum'' diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, yarınki maçlar sonucunda rakiplerinin puan kayıplarını bekleyeceklerini dile getirerek, ''Böylece uzun süredir bulunduğumuz 4.'lükten kurtulmak istiyoruz. 28 Ocak Pazartesi günü Fortis Türkiye Kupası'nda iyi bir kura çekmek istiyoruz'' dedi.

DEFANS OYUNCULARINA SAVUNMA
Sağlam, son haftalarda üst üste gol yiyen defans oyuncularını da savundu.
Gaziantepspor maçında görev alan Baki ile İbrahim Toraman'ın oyunun ilk bölümünde bocaladıklarını dile getiren siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Ancak sonrasında toparladılar. Özellikle ikinci yarıda pozisyon görmeden maçı bitirdik. Savunmada arkadaşların yaptığı hatalarda sadece onlara eleştiri getirmemeliyiz. Takım savunmasına önem veren bir teknik adam olarak savunma zaafı yaşıyorsak bunu hep beraber yaşıyoruz. Baki, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez ve Ali Tandoğan hata yapıyorsa önde oynayan Holosko, Bobo ve Nobre'nin de az da olsa hataları var demektir'' diye konuştu.

Nobre'nin oyundan alınmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Sağlam, ''Orta sahadaki oyuncuların dinamizmin düşmesi nedeniyle böyle bir değişiklik yaptık. Bu şekilde orta sahaya dinamizm kazandırdık'' diye yanıtladı.
Transferde belirledikleri birkaç ismin bulunduğunu kaydeden Sağlam, ''Transferde büyük rakamlar vermek istemiyoruz. Sıradan bir oyuncu da almak istemiyoruz. Eğer uygun şartlarda bir oyuncu alamazsak transfer yapmayacağız'' şeklinde konuştu.

''TARAFTARLARIN MAÇ İÇİNDE TEPKİLERİNİ MANTIKLI BULMUYORUM''
Ertuğrul Sağlam, taraftarların maç sırasında herhangi bir oyuncuya veya teknik adama tepki göstermelerini mantıklı bulmadığını söyledi.

Taraftarların futbolcuların moralini bozmaktansa olumlu şekilde motivasyondan bulunmaları gerektiğini vurgulayan Sağlam, ''Bu şekilde oyuncuların motivasyonunu üst seviyeye çıkarmalılar. Tepki gösterilmesi gerekiyorsa maç sonrası bu yapılmalı'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu arada Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda gelecek hafta yapacağı maçın hazırlıklarına yarın başlayacak. Siyah-beyazlı oyuncular, 28 Ocak Pazartesi günü ise izinli olacak ve 29 Ocak Salı gününden itibaren hazırlıklarını sürdürecek.

GAZİANTEP CEPHESİ

Gaziantepspor Teknik Direktörü Süral: Gerekirse istifa edeceğim
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bünyamin Süral, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada istifa edeceğini söyledi.

Süral, maçtan sonra yaptığı açıklamada, 43. dakikada oyuncularının gençliği ve tecrübesizliği nedeniyle gol yediklerini dile getirerek, ''Belki orada top çevirseydik ilk yarıyı galip şekilde bitebilirdik. Bu futbolcu arkadaşlığımızın gençliği ve tecrübesizliğinden oldu. Maçta iyi mücadele ettik, oyuncularımızın emekleri basit şekilde harcandı. Futbolcuların emeklerine acıyorum, yazık, günah diyorum'' dedi.

Takımın başında 5. veya 6. maçına çıktığını dile getiren Bünyamin Süral, ''İyi şeyler olmasını istiyorum. Bir şeyler var. Gaziantep'e gittiğimde yönetimle konuşacağım. Ben mağlubiyeti kaldıramıyorum. Yönetimle görüşeceğim, gerekirse istifa edeceğim. Bana 'istifa etme' deseler bile edeceğim, öyle gözüküyor. Gaziantepspor'un önünü açmak için belki bu kararı vereceğim. Ama önce yönetimle görüşeceğim. Bir yapılanmanın olması gibi bir düşüncem var, bunun için de kendimi feda etmeye hazırım'' diyerek sözlerini tamamladı.

Geri