Beşiktaş 1-1 Karabükspor[STS Lig 20.Hafta]

Son dakikalarda da 5 tane bizim %100 lük pozisyonumuz vardı. Çok hareketli çok zevkli bi maçtı. Canları sağolsun. Hakem mahvetti bir tane de karabük' ün penaltısını vermedi.

20. haftada İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - KArdemir Karabükspor maçında ilginç bir pozisyon yaşandı.

Krşılaşmanın 77. dakikasında Necip'in pasında cezasının önünde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı bekletmeden kaleye gönderdi.

İlk olarak üst direğe çarpan top, kalenin içine düşerek dışarı çıktı. Ancak yardımcı hakem topun çizgiyi geçmediğini işaret ederek oyunu devam ettirdi.

İŞTE O POZİSYON

İnönü'de tartışmalı pozisyon - Hürriyet Futbol

Futbolun katili türk hakemleri !

Mete Düren'den 'EZİK' AçıkLaması

Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, Karabükspor ile oynanan maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nu eleştirdi.

Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta, basın sözcüsü Mete Düren karşılaşmanın hakemlerine tepki gösterdi.

Düren, ikinci yarının başından beri Beşiktaş yönetimi olarak anlam veremedikleri kararların yaşandığını belirterek, ''Hakemlerin verdiği acayip kararlar var'' dedi.
Düren, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakemlerin bu yöndeki tavırların psikolojik olduğunu öne sürerek, ''Yıldızlardan oluşan ve Türkiye standartlarının üstünde oynayan Beşiktaş karşısında rakip takımlar ezilmiyor, hakemler eziliyor. Orta hakemin, yan hakemin yardımı olmadan çizgiyi 30 santim geçmiş topta gol kararı vermesi gerekiyordu'' diye konuştu.

Almeida'nın şutunda topun içeri girdiğini maçı izleyen herkesin söylediğini kaydeden Mete Düren, şunları söyledi:

''Herkes bunu görüyorsa orta hakem de görmeliydi. Beşiktaş'a karşı konsantre bir şekilde yanlış kararlar verilmesi tesadüf olamaz. Hakem kararları futboldan uzak, psikolojik olmaya başladı. Problemli olarak maçlara çıktıklarını düşünüyorum. Beşiktaş maçlarında hakem kararlarının Türk futbolunu ileri götürdüğünü söylemem. Biz destek olmalarını beklemiyoruz, ama köstek de olmasınlar.''

Yanlışların düzelmesi için adım atması gerekenin Merkez Hakem Kurulu olduğunu kaydeden basın sözcüsü Düren, ''Bazı kararlar almak zorundalar. Bizlerin şikayetleriyle hakemler düzelmez'' diyerek sözlerini tamamladı.

KARDEMİR KARABÜKSPOR DA HAKEMDEN ŞİKAYETÇİ

Beşiktaş gibi Kardemir Karabükspor cephesi de hakem yönetiminden şikayetçi oldu.

Kardemir Karabükspor Kulübü Asbaşkanı Mustafa Yolbulan, bazı pozisyonları hakemlerin kaçırdığını ifade ederek, ''Net penaltımız verilmedi. Sonra takdir haklarını Beşiktaş lehine kullandı. Çizgiyi geçen topu değerlendiremedi'' dedi.

Yolbulan, keyifli ve zevkli bir maç olduğunu vurgulayarak, ''Beşiktaş ikinci yarıda iyi oynadı. Ancak biz de ilk yarıdaki futbolumuzla galibiyeti hak etmiştik'' diye konuştu.

Bu arada, karşılaşma sonrası stattan ayrılan Beşiktaşlı taraftarlar da hakem kararlarına tepkilerini sürdürdü.
Kaynak: AA

Hem Karabük'ün hem de bizim 1'er penaltımızı vermedi. Bunlara ilave olarak birde çok net golümüzü vermedi. Hadi penaltıları bir nebze anlarımda, ya arkadaşım top çizgiyi geçiyor ve sen bunu göremiyorsun!!! O zaman sen hakem misin? Orada ne işin var? Görevin ne? Ne yapmaya çalışıyorsun? Hiç hilafsız söylüyorum, her hafta Beşiktaş maçlarını izleyin mutlaka Beşiktaş aleyhine kararlar çıkıyor. Ben bunu anlamıyorum. Biz kimseden destekte istemiyorum. Çok mu istediğimiz şey. Adalet.. Sadece bizim içinde değil. Tüm takımların karşılaşmasında adaletli olun ya. Kimseyi kollamayın, olanı verin. Evet hatalar olacaktır, sonuçta hakemlerde insan. Ama bariz pozisyonları da atlarsan senin ne hakemliğin kalır ne de insanlığın!
FUTBOLUN KATİLİ TÜRK HAKEMLERİ...
Her takım özellikle büyükler her sene milyon dolarlar akıtıp transfer yapıyor, alt yapı kuruyor v.s. v.s. her zaman fair playi düşünüyor. Her geçen gün ülke olarak futbolumuzu ileriye taşımaya çalışıyoruz. Ama sonunda ne oluyor? Bir KAMİL, bir ÇOBAN, bir bilmem ne, bütün emeğini elinden alıyor.
Evet futbol 3 sonuçlu bir oyun. Her zaman Beşiktaş kazanacak diye bir durumda söz konusu değil. Diyorum ya "bariz" olanı vermezsen sen hakem misin derim sana? Böyle şeyler her takımın başına geliyor. Yıl 2011 hakemler kendini geliştirmeli. Futbola dışarıdan karışıldığını da düşünüyorum. ÇEKİN PİS ELLERİNİZİ TÜRK FUTBOLUNDAN. Her kimseniz!
Ve son olarak biliyorum ki, bunlar hala hakemlerimize ders olmayacak. MHK'ya ders olmayacak. Onlar "Türkçe bilmeyen" Schuster'in küfür ettiğini iddia edip ceza versinler. Oturdukları yerden her hafta kulüplere para cezası kessinler. Amenna, ama işlerini de ADAM GİBİ yapsınlar..
Bir de aklıma gelmişken, PFDK bilmem ne tarihinde ırkçı tezahürat yapan ya da pankart açan takıma 160.000-320.000 TL arasında para cezası kesilir diye bir karar aldı. Ama görüyoruz ki ırkçı tezahüratlar hala devam ediyor ve hala bu konuyla ilgili 1 lira ceza kesilmemiş.
UYGULAYAMAYACAĞINIZ ya da YANLI UYGULAYACAĞINIZ KARARLARI ALMAYIN kardeşim..
Allah hepinizi bildiği gibi yapsın!

Adalı'dan hodri meydan!

Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu da basın toplantısı düzenledi. Adalı, “Dört hakem çizgiyi geçen topu görmüyorsa hakemliği bıraksın. İşler soyunma odası basmakla yürüyorsa, alasını yapmasını biliriz” dedi.

Ümraniye’de dün Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile yönetici Cengiz Zülfikaroğlu bir basın toplantısı düzenledi, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’na ateş püskürdü. Adalı, “Trabzonspor maçıyla başlayan operasyon ikinci yarıda tüm hızıyla devam etmekte. Fedakarlıklarla transfer yaptığımız emeklerimiz masa başı oyunlarla alt edilmektedir. Almeida’nın golünü görmeyen sahadaki 4 hakemin tek yapacakları şey hakemliği bırakmak. Hakem odasını basmayı adet haline getiren kişi ve kişiler maalesef medya tarafından takdir görüp övülüyorsa, Türk futbolunu kimler idare ediyor?” ifadesini kullandı. Ayrıcalık istemediklerinin altını çizen Adalı, “Soyunma odası basmayı onaylamıyoruz. Ancak şöyle de bir durum var. Soyunma odası da basılacaksa onun da alasını yaparız. En iyisiyiz” diye konuştu.

‘2 günde ceza çıktı’
Cengiz Zülfikaroğlu ise TFF’nin karar alırken çifte standart uyguladığını iddia edip, “Eskiden beri Beşiktaş’a karşı kararlar çok kolay uygulanıyor. Beşiktaş-Bursaspor maçından sonraki 2 günde ceza kararı çıkıyor. Ancak Galatasaray ile Fenerbahçe altyapı takımları arasında oynanan maçta yaşanan olaylarla ilgili karar 25 günde çıkıyor” dedi.

Adalı'dan hodri meydan! - www.fanatik.com.tr

Hakem kararıyla: 1-1

Karabük'ün iki penaltısını vermedi... Beşiktaş'ın çizgiden içeri düşen topuna 'devam' dedi... Sahaya sarı kart yağdırdı, kırmızıları ise 'es' geçti. 90 dakikası heyecan fırtınası şeklinde geçen maç 1-1 sona erdi; çünkü Mustafa Kamil Abitoğlu ve yardımcıları böyle istedi!

Hakem ve Schuster Beşiktaş’ı yaktı!

Şampiyonlar Ligi’ni hedefleyen Beşiktaş, Karabükspor’a İnönü’de puan verdi. Schuster’in yıldızlar topluluğu kadrosu ilk yarı vasatı aşamadı. İkinci yarı 3 puan kovaladı. Geriye düştü. Beraberliği buldu. Öne de geçti. Ancak Mustafa Kamil Abitoğlu ve yardımcısı Mehmet Şahan Yılmaz bariz golü resmen ‘gasp’ etti. Alman hoca ise daha üç gün önce 2 gol atan Bobo’yu unuttu. Hakem ile kol kola verip iki puan daha bırakıp herkesi çıldırttı!

Dün yazdan kalma bir gün. Zemin şahane. Tribünler tıklım tıklım dolu. Takıma destek müthiş. Açık puan farkı ile lidermişçesine seyirci takımın arkasında. Başkan, kimsenin aklına gelmeyeceği yıldızları bir çırpıda almış. Maddi manevi en küçük problem yok. Ve koca ilk yarıda sahada Beşiktaş diye takım da yok! Oysa böyle bir ekibin, bu atmosfer içinde rakip kim olursa olsun parçalaması lazım. Ligin sıradan ekiplerinden Karabük, biraz sakin olsa, iki üç farkı bulacaktı.

İki kişi, Emenike’yi tutamadı

Schuster bu takımı oynatamıyorsa, Ronaldo ve Messi gelse ne fark eder ki!.. Guti’nin yokluğunda Ernst ile Fernandes dağınık. Sağda Ekrem-Hilbert kayıp. Solda Üzülmez-Simao ikilisi verimsiz. Forvette Almeida-Nobre kopuk. Savunma zaten bozuk! Schuster, ikinci yarıya da aynı kadro ile başlayıp şaşırtmayı sürdürdü. Karabük ise sistem değiştirip tamamen kontra atağa dayalı futbol denedi. Önce 53’te Emenike karşı karşıya kaldı, Hakan ile çarpıştı. Penaltı beklentileri bu pozisyonda yersizdi. 55’te Emenike, Sivok ve Toraman’ın arasından geçip şık vurdu: 0-1. Tribünlerin Quaresma isteğinin doruk noktasına çıktığı anda Kartal beraberlik golünü buldu. 59’da Simao’nun ortasında Deumi topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1. Almeida’nın 76. dakikada vuruşu üst direkten içeri girip, çıktı. Hakem oyunu devam ettirip, net golü saymadı. Kartal, zirve takibinde iyice geri düşüp, öndeki takımların maçlarının sonuçlarını beklemeye koyuldu.

Orhan Yıldırım

Hakem kararıyla: 1-1 - www.fanatik.com.tr

Bu hakemler de olmasa lig çok renksiz(!) olur.

6 kritik hataya 6 hafta ceza

Beşiktaş-Karabükspor maçında verdiği kararlarla iki tarafı da mağdur eden Mustafa Kamil Abitoğlu, uzun bir süre Süper Lig’de düdük çalamayacak.

GÖSTERDİĞİ yönetimiyle Beşiktaş-Karabükspor maçının önüne geçen ve idaresiyle büyük tepki toplayan hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Süper Lig’de en az 6 hafta maç yönetemeyecek. Karşılaşmanın gözlemcisi İsmet Cengiz, Futbol Federasyonu’na gönderdiği raporda Abitoğlu’nun sonuca etki edecek 6 büyük hata yaptığını bildirdi.

3 kırmızı kart çıkmadı

Cengiz, Beşiktaş’ın bir golünün ve bir penaltısının, Karabükspor’un ise 2 penaltısının verilmediğini raporunda belirtti. Ayrıca Beşiktaş’tan 3 futbolcuya kırmızı kart çıkartılmadığını da ifade etti.

Cengiz, Abitoğlu’nun oyunun kontrolünü kaybettiğini vurguladı ve hakem-yardımcı hakem işbirliğinin iyi uygulanmadığını da raporunda sundu. Cengiz, Abitoğlu’nun sonuca etki edecek hatalarını şu şekilde sıraladı:

İŞTE O HATALAR

İbrahim Toraman’ın Emenike’ye yaptığı harekete kırmızı kart gösterilmesi gerekiyordu.

İbrahim Üzülmez, Hakan’a tehlikeli bir şekilde vurdu, kırmızı kart gösterilmeliydi.

İbrahim Toraman, Emenike’yi ceza alanı içinde koluyla itti ve düşürdü. Penaltı verilmeliydi.

Simao ceza alanı içinde düşürüldü, ama hakem penaltıyı vermedi. Atışı ceza alanı dışından yaptırdı.

Emenike, ceza alanı içinde kaleci Hakan Arıkan tarafından düşürüldü. Penaltı verilmeli ve kırmızı kart gösterilmeliydi.

Almeida’nın vuruşunda top çizgiyi geçti. Net goldü. Ancak yardımcı hakem Şahan Yılmaz’la birlikte hakem Mustafa Kamil Abitoğlu da golü göremedi.

Golü gördüm ve santraya koştum

BEŞİKTAŞ’ın yıldızı Almedia, Karabükspor maçında attığı nizami golün verilmemesine çok şaşırdığını söyledi. Almeida, “Golü attım, orta sahaya koştum ama hakem devam dedi” diye dert yandı.

6 kritik hataya 6 hafta ceza - Hürriyet Futbol

Bilgi İçin Teşekkürler

Geri