- Reaction score
- 0
Büyük Birlik Partisi’nde Genel Merkez’in “evet” kampanyası başlatılmasına tabanın tepkisi artarak büyüyor. Eski MKYK üyesi Reyhan İşeri’nin ardından BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Dursun Yassıkaya da “Hayır” dedi. Yassıkaya, pakete “evet” demenin mümkün olmadığını söyledi.
Yazıcıoğlu, ‘12 Eylül yalanı’na kanmazdı
Büyük Birlik Partisi’nde referandum için “evet” kampanyası başlatılmasına tabanın tepkisi artarak büyüyor. Eski MKYK üyesi Reyhan İşeri’nin ardından BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu döneminde basın ve propagandadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Avukat Dursun Yassıkaya da BBP’nin referandum kampanyasını eleştirdi. Yassıkaya, BBP’nin referandumda evet kararıyla ilgili olarak, “Merhum Genel Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu, demokratik bir anayasaya evet derdi” dedi.
Hukuk mantığı ile bağdaşmaz
Yassıkaya, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu, ancak pakete bu şekliyle evet demenin hukukun mantığı ile bağdaşmayacağını söyledi. AKP hükümetinin halka doğruyu anlatmak zorunda olduğuna da işaret eden Yassıkaya, “Anayasa paketi ile ilgili olarak her şeyden önce 12 Eylül askeri harekâtını yapanların yargılanacağı tezi üzerine her açıklama oturtulmuştur. Ancak, ceza hukukunda suçun işlendiği tarihteki dönemde suç olmayan eyleme daha sonra ceza verilemez. Kaldı ki, 12 Eylül 2010 tarihi itibariyle 30 yıllık zaman aşımı geçmiş olup, dönem yargılanamaz. Antidemokratik uygulamalara karşı demokratikleşmeyi ön plana çıkardığı ifade edilen değişiklik incelendiğinde, özellikle Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun yeni yapısına yapılacak atamalarda Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin artırıldığı açıktır. Hal böyle olunca sivil vesayet yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmaktadır, yeni dönemde bugünkü yargıyı arar hale geleceğiz” diye konuştu.
Topçu kimin emanetçisi?
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun basında çıkan -ben emanetçiyim- açıklamasının BBP’ye emek verenleri derinden üzdüğünü de hatırlatan Dursun Yassıkaya, “O zaman kimin emanetçisi olduğunu açıklamalıdır. Üstelik milliyetçi camia ’evet’çi BBP, ’hayır’cı MHP şeklinde konuşlandırılmış durumda. Bu durum ülkücü camianın nasıl parçalanmak istendiğinin, memleket, vatan, bayrak hasletlerinin nasıl törpülendiğinin göstergesidir” dedi.
Bu haliyle ‘Evet’ denilemez
Avukat Dursun Yassıkaya sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm bunların 12 Eylül döneminde işkence gören ülkücülerin başta bir dönem görev yaptığım BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun üzerine kurgulandığı gözlemlenmektedir. Bu duruma mevcut BBP yönetiminin de izin verdiği açıkça görülmektedir. Merhum Yazıcıoğlu asla buna izin vermezdi. Dik durur, vatan, millet, bayrak, inanç değerlerini her şeyin üzerinde tutar, intikam alınacağı iddialarına prim vermezdi. Sonuç olarak; Anayasa değişikliği bu haliyle oylanamaz. Yukarıdaki gerekçelerden dolayı bu haliyle ’evet’ denilemez diye düşünüyorum.”
Kaynak