Sade Bazlama

Malzemeler :
4 bardak un
1.5 bardak ılık su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Tarif :
Tüm malzemeyi derince bir kaba alarak, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, üzerini temiz nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda mayalandırın (2 saat kadar). Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Bazlamalarınızı pişereceğiniz teflon tavayı ocağınızın büyük gözünde, altını fazla açmadan ısıtın. Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla veya elinizle 1 parmak kalınlığında şekillendirin . Isıttığınız yağsız tavada iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek pişirin.
Kıymalı Bazlama

Malzemeler
1 paket instant maya
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Alabildiğince un
İçi İçin:
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Maya, su, süt karıştırılır. Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar elenmiş un katılır. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu arada soğan yağda pembeleştirilir.Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir. Dinlenen hamurdan yumurta kadar bezeler ayrılır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına yeteri kadar iç konur, kenarlardan toplanır, sonra üzerine bastırılarak yassılaştırılır. Çok az yağ bulunan teflon tavada iki yüzü pişirilir.
Peynirli Bazlama

MALZEMELER :
5 su b un
yarım p yaşmaya
1 tatlı k tuz
150 gr beyaz peynir
1 çorba k tereyağı
1 çay b süt
ılık su
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket yaşmaya,1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı süt ve ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açınHamurun ortasına beyaz peyniri ekle kapat ve tekrar merdane ile açın. Tavada bazlamaları pişirin. Pişen bazlamaları üzerine tereyağ sürün.
Afiyet Olsun...
...alıntıdır...

Malzemeler :
4 bardak un
1.5 bardak ılık su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Tarif :
Tüm malzemeyi derince bir kaba alarak, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, üzerini temiz nemli bir bezle örterek ılık bir ortamda mayalandırın (2 saat kadar). Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Bazlamalarınızı pişereceğiniz teflon tavayı ocağınızın büyük gözünde, altını fazla açmadan ısıtın. Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla veya elinizle 1 parmak kalınlığında şekillendirin . Isıttığınız yağsız tavada iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek pişirin.
Kıymalı Bazlama

Malzemeler
1 paket instant maya
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Alabildiğince un
İçi İçin:
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Maya, su, süt karıştırılır. Üzerine tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar elenmiş un katılır. Hamur 1 saat dinlendirilir. Bu arada soğan yağda pembeleştirilir.Üzerine kıyma katılır, suyunu bırakıp, çekene kadar kavrulur. İnce doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir, 5-6 dakika daha pişirilir. Dinlenen hamurdan yumurta kadar bezeler ayrılır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına yeteri kadar iç konur, kenarlardan toplanır, sonra üzerine bastırılarak yassılaştırılır. Çok az yağ bulunan teflon tavada iki yüzü pişirilir.
Peynirli Bazlama

MALZEMELER :
5 su b un
yarım p yaşmaya
1 tatlı k tuz
150 gr beyaz peynir
1 çorba k tereyağı
1 çay b süt
ılık su
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine yarım paket yaşmaya,1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı süt ve ılık su ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru merdane ile açınHamurun ortasına beyaz peyniri ekle kapat ve tekrar merdane ile açın. Tavada bazlamaları pişirin. Pişen bazlamaları üzerine tereyağ sürün.
Afiyet Olsun...
...alıntıdır...