Adam 6 ay Amerika da kaldığını söylüyor ama öyle bir anlatmış ki sanırsınız ki 6 yıl veya 16 yıl orada yaşamış .
ABD nin Bağımsızlık Gününü bir karnaval havasında ve coşku içinde kutladığı doğru.
Ama bu kutlamalar askeri rejim görüntüsünü andıracak şekilde tankların veya askeri gösterilerin gölgesi altında değil sivil halkın havai fişekleri ile karnaval havasında kutladığı olabildiğine eğlendiği dans ettiği bir kutlamadır.
Biz de ise Ankara da Tüm devlet erkanı toplanır askeri törenler yapılır . sivil öğrenciler bile asker gibi geçit töreni yapar protokolü selamlarlar , rahat hazır ol sağa dön uygun adım marş şeklinde dahası klasik şiirler okunur vs. halkın değil daha çok Askerin cumhuriyeti yada devletin kutlamak zorunda olduğu resmi bir günü andırıyor. Diğer illerde ise buna benzer kutlamalar.
Madem kosssskoca 6 ay ABD de yaşadın da Amerikan Kültürünü bu kadar iyi kavradın da söyler misin kutlama biçimlerimiz aynımı. Bizde de halk karnaval içinde gönlünce eğlenerek coşku içinde kutluyor mu?
Kaldı ki ABD "bağımsızlık gününü kutluyor. Biz ise rejim biçimimizi kutluyoruz.
Ben hiç ABD nin Demokratik bir Başkanlık sistemine sahip oldukları için kutlama yaptğını duymadım .Sen 6 ay ABD de yaşamışsın sana soruyorum sen duydun mu?. Daha doğrusu dünyanın aklı başında hiç bir ülkesinin yönetim şeklini kutladığını görmedim duymadım izlemedim. Dünyada yönetim biçimleri kutlanmaz sadece Milli bir gün vardır yada bağımsızlıklarını kazandıkları bir gün vardır onu kutlarlar. Onu da adam gibi kutlarlar
ama sen kosskoca ABD kossssskoca de 6 ay kaldığıana göre ,dünyada başka devletlerin rejim kutlamaları yaptığını belki benden daha iyi blirsin :001_rolleyes:
Onlarda olsa olsa bir "Milli Gün" yada ABD de olduğu gibi "bağımsızlık günü" kutlaması olur o da halkın kutlaması sayesinde olur. Biz deki gibi Askerlerin veya resmi görevlilerim kutlayıp halkın tribün den izlediği şeklinde değil.
adamlarda bir tane var ama gerçek anlamda halk coşkusuyla kutluyorlar. Bizde 4-5 tane kutlama yaptığımız gün var ama halk coşkusu yok denecek kadar az. Çünkü halk değil devletin resmi görevlileri kutluyor
Biz 27 mayıs askeri darbesini bile yıllardır bayram olarak kutlamış bir devletiz. Allah tan şimdi kutlamıyoruz artık. Siz onu bile kalkıp savunurdunuz. Hatta ABD den örnek verip açıklama komedisine düşerdiniz.
Anladım mı ABD de koskossssssssskoca 6 ay kalmış :001_rolleyes: arkadaş.
:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap
Arkadaş her satırına imza mı atarım.
ama senin de dediğin gibi 27 myıs darbesini bile yıllarca zorla bayram olarak kutlatmış darbeciler ve onların yandaşlarına anlatamazsın.
Onların en sevdiği şey postal boyamaktır