Bayram gazeteleri

La Yus'eL

Banned
Reaction score
0
Bayram gazeteleri

Yazıişlerindeki sabah toplantısından sonra Ece beni yakalayıp usul bir sesle sordu.

“Biz neden Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili bir duyuru koymadık?”

“Normal gazetelerde öyle şeyler olmaz” dedim ben de, “bir cumhuriyetin seksen altıncı yılının gazetelerde yarım sayfa kutlanmasına diktatörlüklerde rastlanır sadece.”

Sonra da ben ona sordum.

“Sen yeryüzünü izleyen birisin, dünyanın ciddi gazetelerinden herhangi birinde böyle bir kutlama ayinine rastladın mı?”

“Bunu bari küçük bir duyuruyla açıklasaydık.”

Ben ona gene aynı cevabı verdim.

“Normal gazeteler böyle duyurular koymazlar.”

Ece, gelebilecek herhangi bir eleştiriye karşı gazeteyi korumaya çalışıyordu.

Medyasının tümüyle çarpıldığı bir ülkede normal bir gazetenin “çarpık” görünebileceğinden endişe ediyordu.

Çünkü bizim ülkemizde “çarpıklık” normal hale geldiği için “normal” çarpık görünüyordu.

Türkiye’deki gazeteler, Kuzey Kore’de yayımlanan gazeteler gibi çıktıklarını bile fark etmiyorlar.

Cumhuriyetin 86. yılını yarım sayfalık “kutlamalarla” duyuran gazetelerin nasıl bir tuhaflığın sonucu olduğunu, Hürriyet gazetesinin “kutlama mesajlarına” yer veriş biçimi çok açık gösteriyordu zaten.

Hürriyet gazetesi, kutlama mesajlarını verdiği habere Genelkurmay Başkanı’nın “mesajıyla” başlamıştı, Orgeneral Başbuğ’un açıklamasına uzunca bir yer verdikten sonra Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Baykal’ın ve Bahçeli’nin mesajları da birer paragraf olarak yazılmıştı.

Bunu, Hürriyet’i eleştirmek için yazmıyorum.

Bu gazetenin, kutlama haberlerini verirken izlediği “protokol” sırası Türk medyasının “yerleşik” garipliklerinden biri.

Biri hatırlatmasa Hürriyet garip davrandığının farkına bile varmaz.

Cumhuriyet Bayramı’nı yarım sayfalık duyurularla kutlayan bir medya için en önemli “siyasi” figür kaçınılmaz olarak askerdir.

Bunlar, birbirini tamamlayan çarpıklıklar.

Kimse, Hürriyet’in o sayfasını hazırlayan editöre “Başbuğ’u başa al” dememiştir herhalde, editör kendi doğal alışkanlığıyla böyle yapmıştır.

Bu medya, seksen altı yıllık bir “askerî cumhuriyetin” medyası.

Bütün alışkanlıkları, bu çarpık yapıya uyum sağlayan bir medyanın genlerine yerleşmiş olan acayipliklerin sonucu oluşmuş.

Ve, bu acayiplikler artık medyanın “bilinçaltına” işlemiş.

Düşünmeden, farkına varmadan, yılların getirdiği reflekslerle yapıyorlar bunları.

Hiçbir gazetenin oturup resmî bayramları neden her yıl bu kadar büyük bir biçimde verdiğini düşündüğünü sanmıyorum.

Her yıl, bir yıl önce yaptıklarını tekrarlayarak devam ediyorlar.

Ben, Türkiye değişirken medyanın da mutlaka değişmesi gerektiğine inananlardanım.

Bu değişiklik sadece düşüncelerinde, bilinçlerinde olmayacak, bilinçaltılarının, alışkanlıklarının, zihinlerine kazınmış tabuların da değişmesi gerekiyor.

Bu çok kolay değil herhalde.

Ama böyle büyük bir değişimden geçen bir ülkede medya alışkanlıklarını değiştiremezse sonunda halktan iyice kopar.

Türkiye, barışçı, demokratik, dünyayla uyumlu ciddi bir devlet olmaya çabalarken medya hâlâ savaşçı, baskıcı, içe kapalı, gayrıciddi bir devletin medyası olarak devam etmek istiyor.

Değişimlerin öncülüğünü üstlenemedikleri gibi değişime ayak uydurmakta da zorlanıyorlar.

Alışkanlıklarını hiç sorgulamıyorlar.

Onlar hâlâ “paşaların kükrediği”, “devletin kutsal olduğu”, kamuoyu dendiğinde sadece “Türk vatandaşların” akla geldiği, “sivil siyasetçilere” güvenilmediği, Atatürk’ün tek “ideolojik” referans kabul edildiği, “hukukun pek de ciddiye” alınmadığı, devletin işlediği suçların “suç sayılmadığı”, resmî bayramların “devlet ayinleri” halinde kutlandığı, halkın çok da önemsenmediği bir cumhuriyetin medyası.

Değişecekler.

Çünkü hem dünya hem Türkiye hızla değişiyor.

Her gazetecinin “asker doğduğu”, ordunun parlamentodan üstün olmasını doğal karşıladığı, orduya siyasetçilerden daha fazla güvendiği, gerektiğinde “darbe yapılabileceğine” inandığı bir ülkede medya, değişimin düşmanı haline gelir.

Ama bu düşmanlık değişimi durdurmaz.

Medya değişimi zorlaştırır, değişim de medyayı darmadağın eder.

Türkiye’deki bu son değişimlerle birlikte medyanın da değişeceğini göreceksiniz.

Başka hiçbir çareleri yok çünkü.

Ahmet ALTAN

Yemek yediği kaba s.ç.n insanlardan ne gibi bir birlik berbaerlik vatan sevgisi bekleyebilrsinin ki.. Aynı şey zamanda da vardı. Ufak bi köşe ve ufak puntolarla bayram tebriği. Ve hala bu yaptıklarının haklı olduğunu varsayan Altan brothers, utanmazlık duygusunun yitiminden ne yapacaklarını şaşırır hale geldiler. Bu kadar ucuz insanlara yapılan yüksek imtiyaz bir an önce durdurulsa çok iyi olacak. dün dağdan inen ite tapan, bugün bayramını kutlamaz. Yarın Allah etmeye...

bu ahmet altan olacak şerefsiz "vatanı bir kadın memesine satarım" demiştir.vatanı bir kadın memesine satacak kişi elbette böyle yazar.

Vatanı bir kadın memesine satmak!

VATANSEVERLER susturuldu, sindirildi; meydan vatan hainlerine kaldı. Bu ülkede Atatürk’e, devlete, millete, orduya, bayrağa dil uzatmak, hatta yan gözle bakmak kimin haddineydi?
Dil uzatanın dili kopartılır, yan bakanın gözü çıkartılırdı.
Böyle bir ortak refleks, ortak hassasiyet vardı.
Bu refleks ve hassasiyet, önce zayıflatıldı, sonra yok edildi.
Yıllarca ve yıllarca vatanseverler vatan hainlerini kovalarken, bugün vatan hainleri vatanseverleri kovalıyor.
Bütün kaleleri, bütün kilit noktaları vatan hainleri zaptetmiş durumda.
Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları, millete ve devlete kin ve nefret kusanlar, bayrağa kem gözle bakanlar kuşattı Türkiye’yi…
Bu ülkede bundan sonra, yüzbinlerce kişinin katıldığı “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak” benzeri mitinglerin yapılması çok zor.

İNTERNET mail gruplarında bir mail dolaştırılıyor.
Gerçi malum-u ilan ama, bu ülkede vatanseverlerin onurlu direnişinin örneklerinden biri olduğu için mutluluk verici…
Son yıllarda ihanetin bayraktarlığını yapmaya başlayan Taraf Gazetesi’nin serencamı anlatılıyor bu mailde.
Batmak üzere olan Alkım Gazetecilik’in sahipleri Savaş ve Başar Aslan kardeşlerin Brüksel’de büro açıp AB ile de ilişkiye geçmeleri…
Pentagon’un düğmeye basması, Yasemin Çongar’ı Amerika’dan görevli olarak göndermesi…
Yasemin Çongar’ın 2 Haziran 2008 tarihli Aksiyon’da, “Batı artık Türkiye ile ilişkilerini tamamen devlet üzerinden değil, iş dünyası ve sivil toplum üzerinden de kurmaya başladı. Sadece İstanbul ve Ankara’yla değil, Anadolu ile de temas ediyorlar artık. Taraf için döndüğümden beri 7 ay içinde birkaç kez Güneydoğu’ya gittim, Orta Anadolu’yu 10 yıl aradan sonra gördüm…” demesi…
“Vatanı bir kadın memesine satarım” diyen Ahmet Altan’ın 30 bin lira maaşla gazetenin kuruluş görevini üstlenmesi…
Taraf Gazetesi’nin satır satır çevirisi yapılıp her gün Avrupa Birliği’nin önüne konulması…
Alkım Yayınevi’nin, Ahmet Altan’ın “İçimizdeki Bir Yer” adlı romanını, 2004’te AB parasıyla basması… Kitabın 1 milyon adet basılıp maliyetinin 4’te biri fiyatına satılması ve AB fonlarınca desteklenmesi…

Mailde, “Peki Taraf kimin gazetesi?” sorusuna şöyle cevap veriliyor:
“Taraf Gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi olan milli devlet’ yapısının çökertilmesi için çıkarılan bir psikolojik harp gazetesidir.”
Gazete mi, misyoner mi, provokatör mü, ajan mı, lejyoner mi belli değil aslında.
Gazete hariç belki de hepsi…

SEDA Sayan, gazetecilere verdiği iftarda Hebertürk gazetesinin boya vermeyen özelliğini överek şöyle demiş:
“Kadınlar için bu çok önemli. Eliniz, elbiseniz boya olmuyor, Habertürk tam yatağa sokulacak gazete…”
Peki, Taraf nereye sokulacak gazete?

SIRRI YÜKSEL CEBECİ

KAYNAK: Vatanı bir kadın memesine satmak! - İlk Kurşun Gazetesi

Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet'in düşmanlarından fazlası beklenemez...

Atatürk'ün ''A'' sını , Cumhuriyet'in ''C'' sini sevmeyen , her fırsatta karaLamaktan çekinmeyen , Atatürk'ün kurup armağan ettiği Cumhuriyet'Le zoru oLan , 2 kadın memesine vatanını , şerefini satan bu kendini biLmez LaLeden başka bir yazı bekLenmez zaten .

Bu ve bunun gibiLere rağmen ; bunLara itibar edenLere rağmen dün Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyLa kutLadık.Her yıL da Allah'ın izniyLe kutLamaya devam edeceğiz.HoşLarına gitse de gitmese de.

Hepimize Tekrar KutLu oLsun.

altına imzamı atarım.

ancak İmza makinesi çıkmş sonra taklit etmesinler imza mı:)

diyarbakırdaki teröristlerin gelişini kutlayan fotografları koymalarını beklerdim ben altandan.

"kürdistanla sınır kapısını da acarız" dedigi pkk yı savundugu yazılardan alısıgız bu tarz olaylarına.

kadın memesine vatanı satan adamın sözünü baş tacı edenlerin de amacı bellidir.

Normal gazetelerde öyle şeyler olmaz” dedim ben de, “bir cumhuriyetin seksen altıncı yılının gazetelerde yarım sayfa kutlanmasına diktatörlüklerde rastlanır sadece.”

Sonra da ben ona sordum.

“Sen yeryüzünü izleyen birisin, dünyanın ciddi gazetelerinden herhangi birinde böyle bir kutlama ayinine rastladın mı?”

valla doğru söylüyor adam.

Dünyada neden böyle şeyler olmuyorda biz ve Kore gibi dikdatörlükle yönetilen ülkelerde oluyor. Birde gelişmemiş 3. dünya ülkeleri

yoksa biz onlarımı örmek alıyoruz

Peki Altan brothers acaba Dünyada Türkler kadar örfünü adetine "ŞEREFİNE" bağlı bir millet görmüşmü.

yorumları okumadan önce altına imzamı atacağım bir yazıydı

ki hala öyle

çünkü yazan isterse kanlı-bıçaklım olsun , kalkıp da hiyeraşik düzende değilde kendi istedikleri düzende sıralama yapan birini eleştirmek bu ülkedeki en doğru işlerden birisidir ve gereklidir

artık bu zihniyetin değişmesi gerekli doğrudur

ne o ; yoksa hala birileri darbe mi düşünmekte !!!

bu açık ve net bir biçimde medyanın halkı ve ülkeyi kontrol altında tutma ve halkın bilinçaltında bu duyguyu oluşturabilmektir .

ama artık bitmeli ve biteceğine de inanıyorum

yazan , burda paylaşan , sitem edilen ve sitem eden her kim olursa olsun son derece haklı ve dobra bir yazıdır ...

Milli bayramlarını kutlamaktan utanan adamın TÜRKLÜĞÜNDEN Şüphe ederim..

valla doğru söylüyor adam.

Dünyada neden böyle şeyler olmuyorda biz ve Kore gibi dikdatörlükle yönetilen ülkelerde oluyor. Birde gelişmemiş 3. dünya ülkeleri

yoksa biz onlarımı örmek alıyoruz

hayatında kactane yabancı gazete okudun acaba dünya da olmuyor diyorsun? :durdurun:durdurun

hayatında kactane yabancı gazete okudun acaba dünya da olmuyor diyorsun? :durdurun:durdurun

senin gibi süperlerin haberi yok ama dünya da televizyon diye bir şey var. ve televizyon sayesinde K.Koere gibi Küba gibi dikdatörlüklerde ve dahası 3. dünya ülkelerin de bu tip kutlamaların olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. ama nedense gelişmiş ülkelerde pek görmüyoruz. Yoksa senin gibi süperler görüyor da bizim mi haberimiz yok:001_rolleyes:

Atatürk'ün ''A'' sını , Cumhuriyet'in ''C'' sini sevmeyen , her fırsatta karaLamaktan çekinmeyen , Atatürk'ün kurup armağan ettiği Cumhuriyet'Le zoru oLan , 2 kadın memesine vatanını , şerefini satan bu kendini biLmez LaLeden başka bir yazı bekLenmez zaten .

Bu ve bunun gibiLere rağmen ; bunLara itibar edenLere rağmen dün Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyLa kutLadık.Her yıL da Allah'ın izniyLe kutLamaya devam edeceğiz.HoşLarına gitse de gitmese de.

Hepimize Tekrar KutLu oLsun.

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

senin gibi süperlerin haberi yok ama dünya da televizyon diye bir şey var. ve televizyon sayesinde K.Koere gibi Küba gibi dikdatörlüklerde ve dahası 3. dünya ülkelerin de bu tip kutlamaların olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. ama nedense gelişmiş ülkelerde pek görmüyoruz. Yoksa senin gibi süperler görüyor da bizim mi haberimiz yok:001_rolleyes:

amerikaya gittim, 6 ay orda yasadım.yasadıgım zamanda 4 temmuzu icine alıyordu.

4 temmuz amerika icin neymiş ogren madem televizyon izliyormussun ya hani=)

4 temmuzda amerika resmen karnaval havasına bürünüyor, heryerde kutlamalar her yerde etkinlikler.

hatta bu etkinlikler 4 temmuzdan 2-3 gun once baslayıp 2-3 gun sonra bitiyor.

bizdeki gibi 1 gunde degil.

gelişmişlik mi demiştin tam duyamadım?al sana amerika ornegi.

televizyondan da takip etmedim senin gibi, bizzat gittim gordum yasadım. yeterli mi? :huh:

bu tip kutlamalar 3.dünya ülkelerinde oluyor demek ?:durdurun

amerika,rusya,çin ne zaman 3.dünya ülkesi oldu acaba?

televizyondan mı ogrendin amerika,rusya ve çinin 3.dünya ülkesi oldugunu:001_rolleyes:

hersene rus ordusu,çin ordusu ,amerikan ordusu geçiş yapar, gazeteler televizyonlarda yer verir bunlara.

televizyon izliyorsan bu goruntuleri hatırlaman lazım en azından. hele çin resmen şov yapıyor, tüm ordusunu yürütcek elinde olsa.

senin gibi süperler demişsin bir de=)

evet yukarda yazında yazmıstın hani 3.dünya ülkeleri yapıyor gelişmiş ülkeler yapmıyor diye.

al sana dünyanın 3 büyük gücü. amerika,rusya,çin var mı ötesi? 3 ülkede ordusuyla tören düzenliyor, ordusuyla şov yapıyor kutlamalarda.diyecek bir seyin var mı bu duruma? rusya,amerika ve çin gibi "süper" güçler "senin gibi süperlerin "izledigi televizyonda 3.dünya ülkesi olarak lanse ediliyor sanırım =)

amerikaya gittim, 6 ay orda yasadım.yasadıgım zamanda 4 temmuzu icine alıyordu.

4 temmuz amerika icin neymiş ogren madem televizyon izliyormussun ya hani=)

4 temmuzda amerika resmen karnaval havasına bürünüyor, heryerde kutlamalar her yerde etkinlikler.

hatta bu etkinlikler 4 temmuzdan 2-3 gun once baslayıp 2-3 gun sonra bitiyor.

bizdeki gibi 1 gunde degil.

gelişmişlik mi demiştin tam duyamadım?al sana amerika ornegi.

televizyondan da takip etmedim senin gibi, bizzat gittim gordum yasadım. yeterli mi? :huh:

bu tip kutlamalar 3.dünya ülkelerinde oluyor demek ?:durdurun

amerika,rusya,çin ne zaman 3.dünya ülkesi oldu acaba?

televizyondan mı ogrendin amerika,rusya ve çinin 3.dünya ülkesi oldugunu:001_rolleyes:

hersene rus ordusu,çin ordusu ,amerikan ordusu geçiş yapar, gazeteler televizyonlarda yer verir bunlara.

televizyon izliyorsan bu goruntuleri hatırlaman lazım en azından. hele çin resmen şov yapıyor, tüm ordusunu yürütcek elinde olsa.

senin gibi süperler demişsin bir de=)

evet yukarda yazında yazmıstın hani 3.dünya ülkeleri yapıyor gelişmiş ülkeler yapmıyor diye.

al sana dünyanın 3 büyük gücü. amerika,rusya,çin var mı ötesi? 3 ülkede ordusuyla tören düzenliyor, ordusuyla şov yapıyor kutlamalarda.diyecek bir seyin var mı bu duruma? rusya,amerika ve çin gibi "süper" güçler "senin gibi süperlerin "izledigi televizyonda 3.dünya ülkesi olarak lanse ediliyor sanırım =)

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN KUTLANMASI yüzünden 3.dünya ulkesi(diktatörlük örnegi veren)olmakla itham eden yobazlar acaba bu cevaba ne diyecekler???CUK DİYE OTURDU DERLER YA..ahanda öyle işte

Atatürk'ün 86 yıl önce yaptıklarını hala hazmedememişler... insan kendi ülkesinin milli bayramını kutlamaktan utnır mı... ama doğru yaa bunlar kadın memesine vatanı satan dağdaki köpeği kahraman yapan kesim.....

yılda bir defa ülkenin resmen rejiminin konduğu ülke yönetimi hakkının halka verildiği günü kutlamak bile zor geliyor bazılarına...çünkü emir talim ve terbiyeleri bu yönde... bir de utanmadan milli egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyebiliyorlar... çıkarçı çapulçular topluluğu...

Adam 6 ay Amerika da kaldığını söylüyor ama öyle bir anlatmış ki sanırsınız ki 6 yıl veya 16 yıl orada yaşamış .

ABD nin Bağımsızlık Gününü bir karnaval havasında ve coşku içinde kutladığı doğru.

Ama bu kutlamalar askeri rejim görüntüsünü andıracak şekilde tankların veya askeri gösterilerin gölgesi altında değil sivil halkın havai fişekleri ile karnaval havasında kutladığı olabildiğine eğlendiği dans ettiği bir kutlamadır.

Biz de ise Ankara da Tüm devlet erkanı toplanır askeri törenler yapılır . sivil öğrenciler bile asker gibi geçit töreni yapar protokolü selamlarlar , rahat hazır ol sağa dön uygun adım marş şeklinde dahası klasik şiirler okunur vs. halkın değil daha çok Askerin cumhuriyeti yada devletin kutlamak zorunda olduğu resmi bir günü andırıyor. Diğer illerde ise buna benzer kutlamalar.

Madem kosssskoca 6 ay ABD de yaşadın da Amerikan Kültürünü bu kadar iyi kavradın da söyler misin kutlama biçimlerimiz aynımı. Bizde de halk karnaval içinde gönlünce eğlenerek coşku içinde kutluyor mu?

Kaldı ki ABD "bağımsızlık gününü kutluyor. Biz ise rejim biçimimizi kutluyoruz.

Ben hiç ABD nin Demokratik bir Başkanlık sistemine sahip oldukları için kutlama yaptğını duymadım .Sen 6 ay ABD de yaşamışsın sana soruyorum sen duydun mu?. Daha doğrusu dünyanın aklı başında hiç bir ülkesinin yönetim şeklini kutladığını görmedim duymadım izlemedim. Dünyada yönetim biçimleri kutlanmaz sadece Milli bir gün vardır yada bağımsızlıklarını kazandıkları bir gün vardır onu kutlarlar. Onu da adam gibi kutlarlar

ama sen kosskoca ABD kossssskoca de 6 ay kaldığıana göre ,dünyada başka devletlerin rejim kutlamaları yaptığını belki benden daha iyi blirsin :001_rolleyes:

Onlarda olsa olsa bir "Milli Gün" yada ABD de olduğu gibi "bağımsızlık günü" kutlaması olur o da halkın kutlaması sayesinde olur. Biz deki gibi Askerlerin veya resmi görevlilerim kutlayıp halkın tribün den izlediği şeklinde değil.

adamlarda bir tane var ama gerçek anlamda halk coşkusuyla kutluyorlar. Bizde 4-5 tane kutlama yaptığımız gün var ama halk coşkusu yok denecek kadar az. Çünkü halk değil devletin resmi görevlileri kutluyor

Biz 27 mayıs askeri darbesini bile yıllardır bayram olarak kutlamış bir devletiz. Allah tan şimdi kutlamıyoruz artık. Siz onu bile kalkıp savunurdunuz. Hatta ABD den örnek verip açıklama komedisine düşerdiniz.

Anladım mı ABD de koskossssssssskoca 6 ay kalmış :001_rolleyes: arkadaş.

Geri