Bayram gazeteleri

Adam 6 ay Amerika da kaldığını söylüyor ama öyle bir anlatmış ki sanırsınız ki 6 yıl veya 16 yıl orada yaşamış .

ABD nin Bağımsızlık Gününü bir karnaval havasında ve coşku içinde kutladığı doğru.

Ama bu kutlamalar askeri rejim görüntüsünü andıracak şekilde tankların veya askeri gösterilerin gölgesi altında değil sivil halkın havai fişekleri ile karnaval havasında kutladığı olabildiğine eğlendiği dans ettiği bir kutlamadır.

Biz de ise Ankara da Tüm devlet erkanı toplanır askeri törenler yapılır . sivil öğrenciler bile asker gibi geçit töreni yapar protokolü selamlarlar , rahat hazır ol sağa dön uygun adım marş şeklinde dahası klasik şiirler okunur vs. halkın değil daha çok Askerin cumhuriyeti yada devletin kutlamak zorunda olduğu resmi bir günü andırıyor. Diğer illerde ise buna benzer kutlamalar.

Madem kosssskoca 6 ay ABD de yaşadın da Amerikan Kültürünü bu kadar iyi kavradın da söyler misin kutlama biçimlerimiz aynımı. Bizde de halk karnaval içinde gönlünce eğlenerek coşku içinde kutluyor mu?

Kaldı ki ABD "bağımsızlık gününü kutluyor. Biz ise rejim biçimimizi kutluyoruz.

Ben hiç ABD nin Demokratik bir Başkanlık sistemine sahip oldukları için kutlama yaptğını duymadım .Sen 6 ay ABD de yaşamışsın sana soruyorum sen duydun mu?. Daha doğrusu dünyanın aklı başında hiç bir ülkesinin yönetim şeklini kutladığını görmedim duymadım izlemedim. Dünyada yönetim biçimleri kutlanmaz sadece Milli bir gün vardır yada bağımsızlıklarını kazandıkları bir gün vardır onu kutlarlar. Onu da adam gibi kutlarlar

ama sen kosskoca ABD kossssskoca de 6 ay kaldığıana göre ,dünyada başka devletlerin rejim kutlamaları yaptığını belki benden daha iyi blirsin :001_rolleyes:

Onlarda olsa olsa bir "Milli Gün" yada ABD de olduğu gibi "bağımsızlık günü" kutlaması olur o da halkın kutlaması sayesinde olur. Biz deki gibi Askerlerin veya resmi görevlilerim kutlayıp halkın tribün den izlediği şeklinde değil.

adamlarda bir tane var ama gerçek anlamda halk coşkusuyla kutluyorlar. Bizde 4-5 tane kutlama yaptığımız gün var ama halk coşkusu yok denecek kadar az. Çünkü halk değil devletin resmi görevlileri kutluyor

Biz 27 mayıs askeri darbesini bile yıllardır bayram olarak kutlamış bir devletiz. Allah tan şimdi kutlamıyoruz artık. Siz onu bile kalkıp savunurdunuz. Hatta ABD den örnek verip açıklama komedisine düşerdiniz.

Anladım mı ABD de koskossssssssskoca 6 ay kalmış :001_rolleyes: arkadaş.

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

Arkadaş her satırına imza mı atarım.

ama senin de dediğin gibi 27 myıs darbesini bile yıllarca zorla bayram olarak kutlatmış darbeciler ve onların yandaşlarına anlatamazsın.

Onların en sevdiği şey postal boyamaktır

senin gibi süperlerin haberi yok ama dünya da televizyon diye bir şey var. ve televizyon sayesinde K.Koere gibi Küba gibi dikdatörlüklerde ve dahası 3. dünya ülkelerin de bu tip kutlamaların olduğunu görüyoruz ve biliyoruz. ama nedense gelişmiş ülkelerde pek görmüyoruz. Yoksa senin gibi süperler görüyor da bizim mi haberimiz yok:001_rolleyes:

çinden görüntüler

evet 3.dünya ülkesi çin karşınızda=)

in1h.jpg

in2v.jpg

in3x.jpg

in4x.jpg

çinin ORDU GÜNÜ'NDEN görüntüler.
sadece tek bir gün kutlanır diyenlere yanıt olmuştur umarım çinin "ORDU GÜNÜ" kutlamaları(1 agustos)

in7.jpg

in8.jpg

Biz de ise Ankara da Tüm devlet erkanı toplanır askeri törenler yapılır . sivil öğrenciler bile asker gibi geçit töreni yapar protokolü selamlarlar , rahat hazır ol sağa dön uygun adım marş şeklinde dahası klasik şiirler okunur vs. halkın değil daha çok Askerin cumhuriyeti yada devletin kutlamak zorunda olduğu resmi bir günü andırıyor.

devlet erkanı her yerde var. 2 fotograf daha

in5.jpg

in6n.jpg

bu da askeri şekilde geçen "halktan" insanlar

in11.jpg

ABD nin Bağımsızlık Gününü bir karnaval havasında ve coşku içinde kutladığı doğru.

Ama bu kutlamalar askeri rejim görüntüsünü andıracak şekilde tankların veya askeri gösterilerin gölgesi altında değil

amerikadan görüntüler.TANKA dikkat, bazı televizyonlarda çıkmamış sanırım koca tank :durdurun

us2.jpg

us4.jpg

us7m.jpg

"3.dünya ülkesi" amerikanın 4 temmuzdaki hava gösterileri

usa1c.jpg

bunlar televizyonlarda veriliyor ama bazılarının televizyonlarında cıkmıyor sanırım bu görüntüler.

dogru gerci kuzey korenin gosterilerini izleyebiliyorlarmıs televizyondan, "3.dünya ülkesi amerika"nınkini
hiç bir kanal vermiyor herhalde =)

tek bir gün kutlanır diyenler için bir goruntu daha

memorial day
memorialdayparade.jpg

diger bir "3.dünya ülkesi rusya" nın gobegi moskova kızıl meydandan goruntuler

russian1i.jpg

russiap.jpg

tek bir gün kutlanır diyenler için çok ama çok ilginç bir goruntu geliyor şimdi

"paraşütçüler günü görüntüleri". evet yanlış duymadınız aramızda cumhuriyet bayramını bile fazla bulanlar varken
rusya paraşütçüler günü gibi küçük bir olayı rusyanın kalbi olarak bilinen moskova kızıl meydanda askeri şovlarla
kutluyor ve bizi utandırıyor.ee ne de olsa koskoca 3.dünya ülkesi olsun o kadar degil mi?

russiaparat.jpg

ahmet altan takipçileri ve malum gazetenin okurları, hiç bir şeyi sorgulamadıgı, adam acaba dogru mu soyluyor bir arastırıyım demedigi için ahmet altan ve gazetesi istedigi gibi sallayabiliyor bazı olaylarda.işte okurların sorgulamadıgını ve körü körüne savundugunu gosteren güzel bir ornek yasadık bu baslık altında.

bence bazıları televizyonlarını "3.dünya ülkeleri" rusya,amerika ve çin kanallarına da ayarlasınlar ki sonra boş boş konuşup rezil olmasınlar.

cumhuriyet bayramından rahatsızlık duyanlar, pkklıların "kahraman" olarak karsılandıkları ortamdaki coskuyu savunuyorlardı.

normal tabi ki boyle insanlardan boyle yorum duymamız.

sonucta vatanı sevende var, 2 memeye satanda var, 2 memeye satan adamın desteksiz salladıklarını gozu kapalı kabul edende var.

naparsın, hayat işte.

ABD ile ilgili saatlerce araştırıp da bula bula bukadar resim bulmana üzüldüm.Kaldı ki nerde nezaman ne yaptıkları belli olmayan resimleri buraya koyarak aklınca ABD de biz deki gibi kutlandığını mı söyleyeme çalışmmışsın ama olmuyor. Yoksa kossskoca 6 kaldığın ABD de sen mi çektin o resimleri.

Bu yüzden ABD örneğini sayma. koskoca 6 ay kalıp da hala bunu çözemediysen bir daha hiç çözemezsin

Kaldı ki yazılarımı tam okumuyorsun ameikalı çocuk. ben sadece dikdatörlükle yönetilen ve 3. dünya ülkesi diyorum.

Gelelim Çin gibi Rusya gibi geçmişdeki kızıl komunist dikdatör yönetimleri sayesin de Kızıl ordu anlayışın hakim olduğu ve bunun hala devam ettiği askeri yapıları örnek vereceğini biliyordum.

Yav şöyle Almanya İspanya İngiltere hollanda belçika fransa isveç Norveç Portekiz daha sayayım mı

bu gibi çağdaş ve demokratik ülkeler den örnek verseydin ya.

Ayrıca Biz kimlerin vatansever olduklarını iyi biliriz. Ahmet Altan ın ne anlamda söylediği bilmediğim bir lafı ikide bir ısıtıp da zor dakaldığınız durumlarda fırından çıkaran aşcılar gibisiniz.

Cumhuriyet Mitinglerinde elinde mikrofon "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye "diyerek milleti kandıran daha sonra yakalanacağını anlayınca ABD ve Avrupaya kaçan sözde palavracı vatanseverlerden daha vatanseverdir Ahmet Altan

Bu sözde palavracı ulusalcı kadın Gülseven Yaşer hem öyle bir vatansever ki ; torunu sırf ABD vatandaşı olsun diye kızını orda doğum yaptıracak kadar vatansever!!!!!

Amam Cumhuriyet mitinglerin deki cahilleri de "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye "diyerek ne güzel kandırıyordu oysa.

Yine arazisinden silah çıkan ulusalcı dalan efendi Nereye kaçmıştı oda ABD ye.

Ayrıva kimsenin Cumhuryet Bayramından rahatsız olduğu yok

benim rahatsızlığım ASKERİ CUMHURİYET biçiminde kutlanması.

ama bunu senin anlayabilmen için 10 fırın ekmek yemen lazım

YouTube - PLA POWER China National Day parade HD

al izle burdan tv goruntulerini koymuslar =)

yanda da benzer goruntuler var ustune tıkla izle doya doya :durdurun

ben ahmet altanın yazısı oldugu icin ondan bahsediyorum, sen alakasız seylerden bahsediyorsun cunku soyleyecek sozun yok.

utanma duygusu olur biraz insanda.

atıp tutuyordun ahmet altanın dedikleriyle.

al sana kanıt koyduk oyle olmadıgına dair, hala konusuyorsun :durdurun

youtube videosunu da izle.

fotomontaj dersin onada allah bilir :durdurun

ilk yorumda kuzey kore gibi 3. dünya ülkeleri diyordun, amerika,rusya,çin ornegini verdik dünyanın 3 süper gücünü gosterdik simdi de laf degistiriyorsun her zamanki gibi baska ülkeleri ornek ver diye =)

google'a girip

spanish national day
french national day

gibi seyler yazarsan sende gorebilirsin herkesin gorduklerini. ya da bakmak istemezsen arastırmazsan, ahmet altan ne derse ona inanırsın sadece :durdurun

tartıscak bilgisi olmayan, havadan sallayan insanlara laf anlatmaya calısıyoruz, hata bizde.

yukardaki fotolara bakıp bakıp ahmet altanı hatırlarsın artık

Bu amerikalı çocuk şunu anladım ki senin okuduğunu anlama sorununun var. istersen sen git önce bu sorunu nu hallet de sonra gel.

hala bana Çin in askeri gösterilerini gösteriyorsun

Yahu sana örnek de veerdim dedim ki bak bu avrupa ülkeleri var bunlardan hangisi milli günlerini askeri törenlerler kutluyor dedim hala Komünist Çin Kızıl Ordu sunun törenlerini anlatıyorsun.

Ne oldu kossskoca 6 ay yaşadığın ABD den bulamadın mı

sana isimlerini saydığım Avrupadan bulamadın mı

iki de bir Kızıl ordu devletlerinden bana örnek gösteriyorsun.adı üstünden kızıl ordu.

ABD den örnek vermiş. İnternette bula bula ne idüğü belirsiz ikitane resim bulmuşsun sonrada ABD den örnek verdim

Bu gözüm senin tarttışacak fikrin.

birde bir şey yapmış gibi espirik işaretler koyuyorsun cümlelerin sonuna.

Bu gün Çin in Ru yanın Kızıl Ordu tpiaskeri sistemine sahip olduğunu 6 yaşınfaki çocuğa anlatsan anlar.

ama ne hikmetse kaç tır sana anlatamadım.

Amam unuttum postal yalama sevdalısı olanlar nerde daha çok postal görünüyor onu çok iyi biliyorlar.

:)

ama sizde haklısınız .Kızı Ordu ların Postalları da tam size göre. Bu yüzden iki debir bunların postallarını gösteriyorsun

in1h.jpg

in2v.jpg

in3x.jpg

in4x.jpg

Bu resimlerde nerde halk var.Bu remen Ordunun gövde gösterisi.Bunuda daha çok ABD ye nisbet olsun diye yapıyorlar

sen bunu halkın coşku için de kutladığı bayram diyorsan ben senle tartışmayı bile kendime yakıştıramam

bir mesejında Amerikada halkın karnavall içinde kutladığını yazmışsın sonrada askwerden başka ( küçük bir grup un dışnda ) insanın görünmediği bir ORDU GÜNÜNÜ is coşkuyla kutlanmış bir gün gibi sunmaya çalışıyorsun

bu ne yaman çelişki

Bu Geçit Törenlerini İzleyenler Ufolar Değil mi ?
Halk İzlemiyor Kenardan

Çok şakacısınız .
:durdurun

Cumhuriyet'i Biz Koruruz Altan Gibi Düzenbazlara Gerek Yok
Bu Cumhuriyet Bizim !

Bu Geçit Törenlerini İzleyenler Ufolar Değil mi ?
Halk İzlemiyor Kenardan

Çok şakacısınız .

Cumhuriyet'i Biz Koruruz Altan Gibi Düzenbazlara Gerek Yok
Bu Cumhuriyet Bizim !

haklısın. Zaten bizde onu savunuyoruz.

Askerler kutlar halk demir tellerin arkasından izler

ama demokratik ülkelerde ise halk kutlar halk eğlenir halk coşar

arada ki fark edebildin mi

haklısın. Zaten bizde onu savunuyoruz.

Askerler kutlar halk demir tellerin arkasından izler

ama demokratik ülkelerde ise halk kutlar halk eğlenir halk coşar

arada ki fark edebildin mi

Amerika'da sokakta Tank Geziyor o zaman Asker kutluyor .
Halk izliyor .

Demekki ABD'de Demokrasi Yok .
Obama Kendi Ülkesinde de iç savaş çıkartsın Kendinede Demokrasi Getirsin

Neyse Altan Düzenbazının yazısını daha fazla konuşmaya gerek yok son mesajım olsun

Allahım Yarabbim Arkadaşlar Ayıptır ya ! Atatürk öleli 71 Sene oldu Siz Hala Merhum u Tartışıyorsunuz ... 71 Sene oldu ya Hala Neden Yaptıklarını Tartışıosunuz anlamadım ? Atatürk Cumhuriyeti Kurdu ve Bize Armağan etti .. Neyin Kavgası bu ? Türkiye Kürdüyle Çerkeziyle Lazıyla Türküyle Türkiye dir .. Türkiye de Sadece Türkler yok Arkadaşlar .. Lütfen Artık Atatürk ü Tartışmayın 71 sene olmuş Sadece onun Eserini Yüceltmeye ve Muasır Medeniyetler Seviyesi ne getirmeye çalışın .. Muasır Medeniyetler Seviyesi de Rakı içip Dansöz Oynatmak değil , Bilim e Açık olup Diğer Avrupa Devletlerini Yakalayıp ve Geçmektir .. Dün 120 Filmi vardı . Accayip Etkilendim . 120 Çocuğun 80 ı ölüyor doğarak . Ve Nice Kahramanlıklar . Cumhuriyet Bayramı O Şehitlerimizindir ve Onlara Liderlik eden Atatürk ündür Bu Sadece Atatürk ya da Birinin Bayramı Değil Bütün Milletimizin Bayramıdır ...

Kahraman Şehitlerimizi Ve Lider Atatürk ü Saygıyla Anıyor ve yerlerinin Cennetin En güzel Yeri olmasını Diliyorum ...

Şunu anladım ki ne kadar anlatırsan anlat. anlattıkların karşındakinin anlama çapına bağlı.çapsa yoksa boşuna kendimi neden bukadar sıkıntıya sokayım. ben sıkıntıya gireceğime gitsin anlama çapını geliştirisin çocuklar

benim de bu ikili tartımya son mesajımdır

Amam unuttum postal yalama sevdalısı olanlar nerde daha çok postal görünüyor onu çok iyi biliyorlar.

:)

ama sizde haklısınız .Kızı Ordu ların Postalları da tam size göre. Bu yüzden iki debir bunların postallarını gösteriyorsun

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

İşte bu .Bunları en iyi anlatan iki cümle. Başka söze gerek yok .

Bu resimlerde nerde halk var.Bu remen Ordunun gövde gösterisi.Bunuda daha çok ABD ye nisbet olsun diye yapıyorlar

sen bunu halkın coşku için de kutladığı bayram diyorsan ben senle tartışmayı bile kendime yakıştıramam

bir mesejında Amerikada halkın karnavall içinde kutladığını yazmışsın sonrada askwerden başka ( küçük bir grup un dışnda ) insanın görünmediği bir ORDU GÜNÜNÜ is coşkuyla kutlanmış bir gün gibi sunmaya çalışıyorsun

bu ne yaman çelişki

sen yanlış anladın sanırım.

konunun basından sonuna kadar oku bence.

orda birilerinin dediklerini iyice oku, sonra benim verdigim cevabın ne alaka oldugunu rahatca anlayacaksın.

:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap:clap

İşte bu .Bunları en iyi anlatan iki cümle. Başka söze gerek yok .

elemanlar kendinizi yormayın bizim bayramımız 29 ekim 1923 tür hersene çoşkuyla kutlarız sizin bayramınızda 27 kasım 1978 dir ve her sene bunu kutlarsınız TÜRKLERİN CUMHURİYETİ nasıl kutlayacağı sizemi kaldı apocu şakirtler:sneaky2:

Bazıları yanılmayı kandırılmış beyni yıkanmış olmayı kabullenemiyor karşılarıne ne örnek koyarsan koy anlamazlar.
Hocaları gözlerini gönüllerini tıkamış.
Ne kadar gösterirsen göster anlamazlar anlarlarsa mazallah bütün bütün kendilerini sorgularlar sonra o hocaları da gücünü yitirir.

Kıçlarını koyup zort zort ahkam kestikleri rahat deri koltuklarına CUMHURİYETİMİZ sayesinde sahip olduklarını unutmuş aile şirketi!!! Ç.ALTAN, yavruları A, M. ALTAN'dır kastettiklerim.....

Geri