Baykaldan Pkkya Hoşgörü İsteği

B€ZGİN

Banned
Reaction score
0
Beş yıl önce PKK’ya af vaat ettiği ortaya çıkan CHP lideri Baykal ve kurmaylarının geçmiş dönemde PKK’ya yönelik sıcak mesajlar veren yeni icraatları ortaya çıktı. İşte o bilgiler

Baykal PKK destekli eyleme hoşgörü istemiş. Grup Başkanvekili Anadol’un genel başkan yardımcısı olduğu Sosyalist Birlik Partisi ise 1991 yılında bölücülükten kapatıldı. Gerekçe ise Kürtler’e üniter devlet isteyen görüşleri...

Baykal’ın 1997 yılında PKK’lıların gövde gösterisi yapmasını engellemek için izin verilmeyen ‘Musa Anter Barış Treni’ eylemine ‘Türkiye geldiğimiz noktada, içinde bulunduğu tartışmada daha hoşgörülü davranma olanağına sahip’ sözleri ile destek istedi. Vural Savaş bu olayı kapatma davasında da öne çıkararak HADEP’in PKK ile ilişkisini ıspatlayan olaylar arasında göstermişti.

ANADOL’UN İCRAATLARI

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol’un kurucu genel başkan yardımcılığını yaptığı Sosyalist Birlik Partisi’nin ‘Kürtlere üniter devlet’ istemekten dolayı kapatıldığı ortaya çıktı. 1991 yılında kurulan SBP’nin tüzüğünde ‘Kürtler, üniter devlet içinde yaşamaktan, bağımsız devlet kurmaya kadar çeşitli alternatif yaşam biçimlerini seçmekte özgür olmalıdırlar’ ifadeleri yer alıyor. SBP, Anayasa Mahkemesi’nde Yekta Güngör Özden’in başkan, Ahmet Necdet Sezer’in de üye olarak görev yaptığı dönemde kapatıldı.

ÜNİTER DEVLET TALEBİ

Kapatma kararında partinin ‘Kürtlerin isterlerse üniter devlet kurabilecekleri’ne ilişkin görüşleri etkili oldu. Anadol’un kurucular kurulu üyeliğinin yanı sıra MKYK ve genel başkan yardımcılığı görevlerini üstlendiği SBP’nin kapatılmasına yol açan Genel Yönetim Kurulu raporunda ‘Kürt sorununun bugün geldiği yer Kürt halkının uzun mücadele sürecinin ve birleşik olarak Kürt politik örgüt ve hareketlerinin varlığıyla gelinen yerdir. Son 10 yılda Türkiye açısından PKK öne çıkan Kürt örgütü durumundadır’ ifadeleri de yer almıştı.

Star gazetesi

Yok dostum artık Star'dan da haber veremiyoruz. Onlar da
yalan söylüyormuş :) Baykal hiç PKK yanlısı olur mu.
O her zaman ülkesinin ileri gitmesi için
çalışmıştır. Tek gayesi bu ülkedir :durdurun:

BAykal önce kendisine BAksın sonra başkalarını eleştirsin

eskiye gittikçe çıkıyor birşeyler dur bakalım neler göreceğiz daha!..

Star gazetesi kimin olduğunu biliyormusunuz...Madem baykal ve yanındakiler böyle düşünüyor neden pkk nın sesi olan gazete ve televizyonlarda şuanki mevcut hükümetten daha çok hedef gösteriliyor.

Star'ın haberine pek inanmam . Bana saçma geldi .
Star şu anda doğan'ın doğanda tayyip'in yalakası .
E ne oldu birşeyler söylemek , çamur atmak çkolaylaştı .
Ben inanmıyorum .
Baykal böyle birşey yapmaz . Tamam dengesizlikleri var ama bu kadarda değil .

Leke' Alıntı:
Star'ın haberine pek inanmam . Bana saçma geldi .
Star şu anda doğan'ın
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa'ya devredilen Star Gazetesi'nin yüzde 60'ını alan Zaman Gazetesi'nin kurucusu ve eski imtiyaz sahibi Alaeddin Kaya,
Star tv doğanların gazeteyle bağlantıları yok ama söylediklerindede haklısın tayyib in yalakaları

aman toz kondurmayın baykalınıza yaparmı hiçç aa baykal atatürkün varisi tütütü maşallah atatürk gibi bakışları var kartal bakışlı yigidim baykalım yürüü hahahaha
o herife fırsat versinler hepimizi koyun gibi satar

Star ın -AKP yönlendirmeli- çamur at izi kalsın haberleri,gülüp geçiyorum.
haberi kanıtlayamaysa Star Gazetesi ve yazarları namerttir!

her nedense Erdoğan teröriste sayın ve şehide kelle dediği terörist başı köpekle aralarındaki büyük?!? farkı anlattığı konuşma ile ilgili haberleri niye hiç yazmadı Star???

yoksa o olayı unutturmak için mi böyle bir haber servis edildi???

tıklayın dinleyin,Erdoğanı dinledikten sonra belki daha çok seversiniz!!! :mad:

[VIDEO]AWB7xVI7bRA[/VIDEO]

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Star ın -AKP yönlendirmeli- çamur at izi kalsın haberleri,gülüp geçiyorum.
haberi kanıtlayamaysa Star Gazetesi ve yazarları namerttir

hay ağzına sağlık en güzel cevap

Gülüp geçicen bu haberlere partisinin yarısı kürtçü olan birinin talimatlarıyla üretilen servis haberler bunlar.Katil apoya "sayın" dediğini unutturamayacak ne de Aziz Şehitlerimize "Kelle" dediğini.

bu adamı yargılayacak bı babayıgıt yokmu su 70 mılyonluk ulkede???

Geri