Baykal'dan erken seçim açıklaması

mehmetünlü

New member
Reaction score
0
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:‘Başbakan’ın korktuğu bir kez daha görülmüştür’

021120090110272718420_2.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Başbakan Erdoğan ile CHP lideri arasında geçtiği iddia edilen, Erdoğan’ın “külliyen yalan” dediği erken seçim diyaloğu için dün de CHP lideri Baykal, konuştu: Gelinen noktada başbakan gereksiz telaş içindedir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün, Ankara’nın Haymana ilçesi Yenice beldesini ziyaret etti. Baykal, gazetecilerin sorusu üzerine, Başbakan Erdoğan’la 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında aralarında geçtiği iddia edilen ve Erdoğan’ın ’külliyen yalan’dediği “erken seçim” tartışmasına şöyle yanıt verdi:

“Bu konuda giderek bir tartışmanın tırmandırılmakta olduğunu görüyorum. Ben bir katkı yapmamaya çalıştım. Şu ana kadar herhangi bir değerlendirme yapmaktan uzak durdum ama geldiğimiz noktada herhalde benim de değerlendirmemi yapmam gerekiyor. O gün yaşananlarla ilgili olarak aramızdaki konuşma basına doğru yansımıştır. Aramızdaki konuşma ile ilgili bir yanlışlığa ben tanık olmadım. Başbakan bana ’turlara devam mı?’diye sordu. Ben önce neyi kast ettiğini anlamadım. ’Anlamadım’ deyince ’Yurt gezilerine devam mı?’ dedi. Ben de ’Evet, devam ediyoruz’ dedim. ’İstanbul’dan geldim bugün. Önümüzdeki günlerde de İzmir’e ve Karaman’a gideceğim’ dedim. Sonra durdum ’sizin yarın ne yapacağınız belli olmaz’ dedim. ’O nedenle devam ediyoruz’ dedim. Başbakan da buna cevaben ’Evet doğrudur, her şey olabilir’ dedi. Aramızdaki konuşma bu. Ve bu da basına bu şekilde yansıdı. Ben de konuşmamda ’Yarın sizin ne yapacağınız belli olmaz’ derken bir seçim olasılığını düşünerek öyle konuştum. O da doğrudur, kafamda o vardı ama daha sonraki tartışmalardan anlıyorum ki Başbakan bunu bir seçim olasılığı olarak düşünmemiş hatta kendi ifadesiyle ’Kürt Açılımı’konusunda böyle konuştuğumu zannetmiş.”

’Açılım konuşulmadı’

“Başbakan’ın daha sonra söylediği gibi ’Kürt Açılımı’kesinlikle orada söz konusu olmamıştır. Telaffuz edilmemiştir. ’Ben onu söyledim’ diyor onu düşünmüş olabilir. Düşünmedi diyemem. Belki öyle düşünmüştür. Öyle konuşmadık. Sadece ne söylediysem odur” diyen Baykal, şöyle devam etti: “Anlıyorum ki Başbakan benim bir olasılık olarak ’her şeye hazır olmak lazım Türkiye’de. O nedenle çalışıyoruz’demiş olmamı ’Elbette her şey olabilir’derken seçimi kastetmemiş. Olabilir, ben seçimi kastetti diye de düşünmedim. Başbakan erken seçimden bahsetti diye bir açıklamam da yok. Zaten o gün, o konuşmadan sonra Sayın Ertuğrul Özkök’le bir araya geldik. Ertuğrul Özkök ’Seçimi ne zaman düşünüyorsunuz’ dediği zaman ben bu konuşmayı Başbakanla yapmış birisi olarak ’2011 Mayıs’ında bekliyorum’ dedim. ’Bu iktidar seçimi göze alamaz’ dedim.”

’Gereksiz bir tartışma’

Baykal, iktidarın seçimin kendileri için bir çöküş olacağını gördüğünü ve cesaret edemeyeceklerini savunarak, bu kanaatini daha önce de ifade ettiğini, bu konuşmadan sonra da aynı değerlendirmesini sürdürdüğünü dile getirdi. Baykal, şöyle konuştu: “Ben ’Başbakan seçim yapacağız dedi’demedim ama bizim bu konuşmamız aynen kamuoyuna yansıdı. Başbakanın bir yanlış anlaması böyle bir seçim spekülasyonuna yol açtı. Şimdi gelinen noktada Başbakan gereksiz telaş içindedir. Seçimden çok korktuğu bir kez daha görülmüştür. Erken seçimi göze alamayacağı bir kez daha görülmüştür. Zaten ben olaya böyle bakıyordum buna şaşırmadım. Başbakan seçim konusundaki bu korkusunu, bu telaşını daha soğukkanlı, daha anlayışlı, kendi yanlış anlamasının faturasını başkasına yöneltmeden ifade edebilirdi. Bu konuşmanın da böyle yarı şakalaşma niyetinde yapılmış bir konuşma olduğu kanaatindeydim. Ama anlaşılıyor ki Başbakan’ın şaka kaldıracak bir durumu yok. Asabı çok gergin. Gereksiz bir tartışma. Olay bundan ibaret.”

KAYNAK

Seni seviyorum sayın deniz baykal =)

bu adam başımızdan eksik olmasın

ölürse sıkıntı o zaman başlar ...

Yeni bir Baykal zekasının ürünü ile karşı karşıyayız

İsmi erken seçim bombası

Müthiş parça tesirli

İç muhalefeti susturur

Müvekkil Ergenekoncuların yüreğine su serper

Çizilen karizmayı -ki resimlerin bile dili olsa tutulurdu- yeniden düzeltme umutları yeşertir

Baykal için mezarda iktidar müjdecisidir

Say say bitmez

adamın tavrı 2002 den beri aynı.. seçimler kanuna göre 4 yılda , yerel seçimler ise 5 yılda bir yapılır.. daha 4 yıl dolmadan seçim yapılsın demek ülkeye fayda yerine zarar getirir.. kısa ömürlü hükümetler yada birbiriyle geçimsiz azınlık hükümetler

Geri