- Reaction score
- 0
CHP lideri Deniz Baykal, Hatay'daki mitingine gelenlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhalaması üzerine ''Sakın AKP mitinglerini örnek almayın. Bu moda yanlış moda'' diye seslendi.
CHP lideri Baykal partisinin Hatay mitiginde konuştu.
"Başbakan Erdoğan'ın önünde cumhurbaşkanımıza yuh çeken insanları görmekten büyük üzüntü duyuyorum" diyen Baykal, cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan'ın, tehdit ile oy toplamaya çalıştığını savundu.
Baykal, "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var. Bu oyunlara, düzene alet olmayacak, bölmek isteyenlerin tuzağına düşmeyecek bir anlayışa ihtiyaç var" dedi.
Türkiye'de ve ülkenin çevresinde yaşanan sıkıntıları bildiklerini vurgulayan CHP lideri Baykal, "Irak'ta Filistin'de yaşananları ve Lübnan'daki olanları biliyorsunuz. Türkiye için tezgahlanan oyunları biliyoruz. Böyle ortamda, Türkiye'nin bütünlüğünü, hiçbir inanç, mezhep, ırk ayrımı yapmadan, 70 milyonu kardeş bilen, 70 milyonu kucaklamaya, bölmeye değil, ayırmaya değil, el ele verdirmeye çalışan bir anlayışa şiddetle ihtiyaç var" diye konuştu.
"Terör Irak'a yerleşti"
Deniz Baykal, terörün 1980'de Suriye'ye yerleştiğini ve 1999'da terörün Suriye'den çıkarılmasının sağlandığını ifade ederek, "Şimdi Suriye ile kardeşiz, dostuz, el eleyiz. Suriye'nin de Türkiye'nin de kalkınması için dostça, kardeşçe çalışmalar yapıyoruz. Onlara saygı duyuyoruz, bu topraklarda, barış ve huzur içinde yaşayacağız" dedi.
Suriye'den çıkan terörün Irak'a yerleştiğini ve karargahının Irak'ta olduğunu anlatan Baykal, "Patlayıcılar, teröristler sınırdan, oradan, Irak'tan geliyor. Şehit Denizli'de terörün karargahı Irak'ta, bu sürdürülemez. Irak halkını seviyoruz, onlarla dostuz, iyi geçinmek istiyoruz. Ama oradan terör gönderiliyor. Buna göz yummayacağız" diye konuştu.
( cnn Turk )
Tebrik ediyorum bu centilmenlikten ötürü Baykal'ı.
akepe gibi hiç yoktansa devlet kurumlarını halka şikayet edip , yok bana bunu yaptırmadılar , yok çankayaya adamımı çıkartmadılar gibi acındırmıyor kendini .