Baykal + Kılıçdaroğlu'nun Keyfini Kaçıran Yazı

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Baykal + Kılıçdaroğlu'nun keyfini kaçıran yazı

CHP'nin yeni starı Muharrem İnce, laiklik dışında herşeyi diyor..

CHP'nin internette tık rekoru kıran vekili Muharrem İnce son günlerin en çok konuşulan isimlerinden.. TBMM'de yaptığı konuşma sonrası "CHP'den de hatip çıkıyormuş" dedirten İnce'yi Ahmet Hakan bugün Hürriyet'teki köşesine taşıdı: CHP’nin yeni starı Muharrem İnce..

YENİ STAR: MUHARREM İNCE

GEÇEN gün İzmir’e doğru yola çıkarken... Umuyordum ki... İstanbul’daki “kar-bora-fırtına”, İzmir’de “sükûn bulacak” ve biraz ısınacağım... Ne gezer! İzmir’in ayazı, İstanbul’daki “kar-bora-fırtına”yı aratmasın mı? Meğer İzmir’in ayazı, en az “boyoz”u kadar meşhur imiş... Bunu öğrenmiş oldum...İzmir’de bir şeyi daha öğrendim: Biz oyunda oynaşta gezip tozarken CHP’nin içinden bir star daha çıkmış... Yeni starın adı: Muharrem İnce...

LAİK YÜREKLER KENDİLERİNİ FERAHLATIYORMUŞ

Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı “11 dakikalık destansı konuşma” ile AK Parti karşıtı yürekleri fethetmiş... İzmir’de herkes bu konuşmadan söz ediyordu. Dost ortamlarında hemen bir bilgisayar bulunuyor, konuşma tıklanıyor ve 11 dakikalık konuşmaya kulak veriliyordu. Etrafta “Helal olsun adama” sesleri falan... Konuşma hâlâ popüler... Bazı “laik yürekler”, canları sıkıldıkça internetten konuşmayı dinleyip kendilerini ferahlatıyorlarmış... Son bir bilgi: İnternette tıklanma rekorlarını altüst ediyormuş 11 dakikalık video...

ŞİİR GİBİ KONUŞMUŞ

Gecikmişliğin verdiği hırsla ve büyük bir merakla ben de kulak kesildim Muharrem İnce’nin “destansı” nutkuna...

Herhangi bir CHP’liden umulmayacak denli iyi bir konuşmaydı... Tam halk diliyle konuşmuş İnce... İnceden giydirmiş...

Kafiye var, akıcılık var, akılda kalıcılık var... Tekleme yok, ödün yok, lafı sakınma yok... Şiir gibi konuşmuş yani...

İMAM HATİP'TE FİZİK DERSLERİNE GİRMİŞ

Son zamanlarda “imam hatipten çıkan iyi hatipler olayı”na kendimizi fazla kaptırdığımızdan olacak şöyle dedim: “Acaba Muharrem İnce’nin yolu bir ara imam hatip lisesine falan mı düştü?” Küçük bir araştırma... Sonuç: Evet, düşmüş... Ama öğrenci olarak değil, öğretmen olarak... İmam hatipte fizik derslerine girmiş Muharrem öğretmen...

SEMBOLLERİ ES GEÇMEDEN ÇAKIYOR

Muharrem İnce, 7 yıllık AK Parti iktidarına yönelik bütün muhalif sloganları 11 dakikada özetlemiş. Şöyle giriyor konuya: “2002’de ilk iktidara geldiğinizde ilk işiniz gömlek değiştirmek oldu. Sonra sakallarınızı kestiniz... Sonra ciplere bindiniz... Sonra orman içindeki villalarınızda havuzlarda yüzmeye başladınız...” Arada tansiyonu yükseltiyor: “ABD’den korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız, ülkeyi bu hale getirmezdiniz...” Ve hiçbir sembolü es geçmeden çakıyor:

AYAR ÜSTÜNE AYAR..

“Gemicik” diyor, “işadamı dost” diyor, “burs” diyor, “işsizlik ve yoksulluk manzaraları”na dalıyor, “Sattınız her şeyi” falan diyerek popülizm yapıyor, “Silivri’de faşist hukuk, Silopi’de liboş hukuk” diyerek ulusalcı çevrelere el sallıyor... Ayar, ayar üstüne yani...

KLASİK CHP TEZLERİNİ İŞLEMİYOR

Her cümlesinin altına imzamı atar mıyım? Tabii ki hayır... İtiraz edeceğim çok cümle var... O halde neden önemsiyorum bu konuşmayı? İki nedenden dolayı:

BİR: Muharrem İnce konuşmasında klasik CHP tezlerini işlemiyor... Yani “türban” demiyor, “Siz şeriatçısınız” demiyor, “Din devleti kurmaya çalışıyorsunuz” demiyor... Bunun yerine “İktidar nimetlerinden yararlanıyorsunuz” tezini işlemeyi tercih ediyor... Ve AK Parti’ye buradan vurmanın çok daha etkili olduğunu kanıtlıyor.

İKİ: Hitabet denilen sanatın, sadece Başbakan Erdoğan’ın tekelinde olmadığını, CHP’den de çok iyi hatipler çıkabileceğini gösteriyor.

Kaynak

adam bi kere konuştu pir konuştu ama daha önce nerdeydi...kimden emir aldı da o konuşmayı yaptı...meclis tv yi izleyen kac kişi var kaç kez kürsüde gördüler muharrem ince yi....adam baya içinde biriktirmiş heral o gün patladı tam patladı...

Geri