Baykal istifa etti

srkngncy

New member
Reaction score
0
Baykal iddiaları yanıtlıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 3 gün önce gündeme bomba gibi düşen kaset iddiasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sessizliğini bozdu. Baykal, istifa ettiğini açıkladı.

İşte Baykal'ın açıklamaları:

Günlerdir beklenen değerlendirme ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir.

Bu bir komplodur, komplo hukuk dışı ahlak dışı bir tertip demektir.

Gizli görütülerle ahlak dışı şekilde olayları çarpıtırsınız, bütün dinlerin bütün ahlak anlayışlarına karşı mahremiyete tecavüz edersiniz. İnsanların şerefleri onların umrunda değildir.

Günümüzde komployu gerçekleştirenler bunu sapık oldukları için düzenlememişlerdir, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir, ahlaklarına vicdanlarına uygun bir siyaset.

Yıllardır beklenen bir kaset yoktur, birkaset ele geçirilmiş değildir. Taze iki haftalık bir komplo vardır.

Bu komplo siyasi konjonktürün eseridir. Meskene tecavüz ve ileri teknoloji kullanılarak tezgahlanmıştır. Bu kadar kaba bir komplo vardır. İktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden bu komplonun yapılması mümkün değildir. Bu kaba komplo iktidarın bilgisi ve onayı olmadan piyasa sürülemez.

Komployu ayıplar gibi yapanlar bizzat komployu yapanlardır. Ahlaksız hukuksuz komploya itibar ederek hukuku savunamazsınız. Komploya itibar edenlerin nereye kadar gideceklerini göreceğiz.

Bu hukuksuz ve ahlaksız komplo nedeniyle kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim.

Pensilvanya'dan aldığım üzüntü dileklerini samimiyetle karşılıyorum.

İSTİFA ETTİ

Bu bedel CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmem gerekirse ederim. Yaşananları ve benim istifam Türkiye'de yeni bir sürecin başlangıcı olur. Bu olayda ve bugüne kadar bütün iyi kötü günlerimde bana destek çıkan tüm vatandaşlarıma, CHP'nin tüm örgütlerine , tanıdığım tanımadığım bütün insanlara hayatımı anlamlı kıldıkları için teşekkür ediyor. Ben hakkımı helal ediyorum, siz de helal edin.

Baykal iddiaları yanıtlıyor - Mynet Haber

HeLe Şükür CHP'ye HayırLı OLsun.

istifa etmek icin illa bole igrenc bir komploya kurban gitmesi gerekmiyordu... zaten 75 yasinda... siyaset yapamiyordu.. akilci dusunemiyordu.... bastan istifasini verseydide serefine haysiyetine laf getirtmeseydi...

yerine gelicek hiç bir adam onun kadar atik siyaset ve muhalefet olamıycakatır yılların tecrübesini kimse başkasından beklemesin ! elbbette her insan gibi yanlış ları olucaktır ama tecrübesi nedeniyle kimse onun kadar aktif olamıycaktır

ßl@ck@ng€l;5006729' Alıntı:
sonunda "takke düştü kel göründü"...

İstifa kabullenmekten gelir, nerede o "tam 40 tane montaj tespit edilmiş" diye çarşaf çarşaf haber yapanlar...

Bu milleti bunca zamandır kimlerin peşinden koşturulduğunu iyi görürnüz, liderlik bumudur, kasedin ortaya çıkarılmasını çirkince bulanlar acaba bu görüntüleri ve bu çarpık yaşantıyı tasvip mi ediyorlar?

Yazık bu millete yazık, bunca yalan dolanla ülke yönetimine talip olmak...

Bir de bu Meclis Anayasayı değiştiremez diyorlardı, bunlara mı güvenip anayasayı bunlaramı yeniletecektik, maazallah adamın koynundan ailesini almaya kalkar bu adi zihniyet...!
(zaten fiili ortada)

soyledigin cok sacma.. adam neyi ne icin yaptigini acik acik soyledi... kasetin gercek disi oldugu zaten ortada.... once adamin konusmasini oku.. ondan sonra sucla... bu senin yaptigina sadece iftira atmak denir

bu iddalar doğru değilse neden istifa etti.ben anlamadım istifa etmesi ak parti için kötü oldu bu demekki bir daha ki secimlerde chp oy arttıracak

iyi chp iktidar olur seçimde..........

baykal bu memleket için ilk defa iyi bir şey yaptı. kendisini ayakta alkışlamak isterdim ama.... kim kalkacak şimdi onun için ayaga.... darısı bahçeliye.

☼«InfernaL»☼;5006707' Alıntı:
Tüm CHP ailesine hayırlı uğurlu olsun.

İnşallah yerine Kemal Kılıçdaroğlu ya da Yalova milletvekilini başkanlığa seçerler.
(Baykal tarzında olsun ama sahtekar olmasın.)

bende senin gibi düşünüyorum.Kemal Kılıçdaroğlu yada yalova milletvekili Muharrem İnce CHP başkanlığına seçilirse daha iyi olur.Kemal Kılıçdaroğlu'nun popülaritesi yüksek.Muharrem İnce'nin ise azı iyi laf ediyor.

Ama en süperi Kamer Genç'in CHP başkanlığına gelmesi olur.Böyle bir şey olacağı yok da, olsa müthiş olur. Kamer Genç tek başına zaten AKP'ye kök söktürüyor.Bir de CHP'nin gücünü arkasına aldığında ortaya çok güçlü bir CHP çıkar.

Baykalın istifasını bir AKP li olarak üzüldüm. Çünkü Baykal bizim iktidar sigortamız gibiydi.:=)

İkincisi ise Baykal ın Fetullah Gülen e teşekkür etme si çok ilginç

Baykalın istifa ederken AKP ya çatması çok anlamsız. AKP mi sana git evli kadınla yat ,sonrada bunun karşılığında onu milletvekili yap dedi. Bu kaseti CHP lilerden başkası çekmiş olamaz.

neye dayanarak iktidar olur sizce...belkide haklısınız hani halkımız mazlumları sever ya chp de aklınca böyle böyle bi mazlum tiyatrosu yapmış olmasın.:))

merak etmeyin chp oyle birsey yapacak kadar ahmak bir parti deildir... zira akp her firsatta haftanin 5 gunu o mazlum tiyatrosunu yeterince yapmaktadir...halk buna aliskin oldugundan chp ole bir hataya dusmez

her ne kadar ona muhalif olsam, sevmesem de böyle bir olay yüzünden istifa etmesine üzüldüm.

hani akp liler diyordu ya " partileri halk kapatmalı" diye. işte aynen öyle bişey. siyasetçiyi halk sandıkta göndermeli. böyle röntgencilik gibi yüz kızartıcı bir suç işlenerek insanlar siyasetten uzaklaştırılmamamlı.

aynen akp li turgut altınok vakasında olduğu gibi burdada sinsi eller bir tezgah planlamış ve plan uygulanmıştır.

bu örneği daha öncede vermiştim ama biri çıkıp saçmalamış. altınokun oalyı aynı değildi, kadın milletvekili falan değildi diye.

olay kadının kimliği, tarafların evli olup olmaması değildir.

olay sadece ve sadece artık siyaset başta olmak üzere ahlak anlayışının çöktüğüdür. ve bu çöküş akp iktidarı boyunca artan bir hızla devam etmektedir.

umarım bir daha kimse hakkında böyle olaylar yaşanmaz.

baykala iyi oldu diye düşünen akp lilerde başbakanla bir kadın bakan hakkında çıkan dedikoduları hiç kulak arkası etmesinler bence. bir gün bazı karanlık eller böyle bir olayı deşifre ederlerse o zaman ne diyecekler çok merak ediyorum.

Yapılan ayıptır!5 vakit namaz kılanlar 72 yaşındaki bir siyasetçiye,ana muhalefet liderine çirkin,ahlaksız iftira atıyorlar..Böyle birşeyin olmadığına inanıyorum.Velev ki oldu!Yapılan terbiyesizliktir!Artık siyaset yatak odasından mı geçiyor?Çok namuslular ya elalemin mahremine göz dikiyorlar!

Baykal en güzelini ve Akp'nin ummadığı bir hareketi yaptı.Kendisini onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyorum!

7 senedir yaşadımız,yaşatılmak zorunda bırakıldığımz durumlar için baştakilere tek bir diyeceğim var!YAZIKLAR OLSUN!

Yapılan ayıptır!5 vakit namaz kılanlar 72 yaşındaki bir siyasetçiye,ana muhalefet liderine çirkin,ahlaksız iftira atıyorlar..Böyle birşeyin olmadığına inanıyorum.Velev ki oldu!Yapılan terbiyesizliktir!Artık siyaset yatak odasından mı geçiyor?Çok namuslular ya elalemin mahremine göz dikiyorlar!

Baykal en güzelini ve Akp'nin ummadığı bir hareketi yaptı.Kendisini onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyorum!

7 senedir yaşadımız,yaşatılmak zorunda bırakıldığımz durumlar için baştakilere tek bir diyeceğim var!YAZIKLAR OLSUN!

önce suçladığın kesime saygı duy suçlamanın nerelere uzandığını iyi düşün bu ülkenin yüzde 70 i namaz kılıyor...bu video çekildiğinde akp yoktu bile.. chp nin içindeki bir bizans oyunu anlayın artık bunu..

işin özü 40 yıldır başbakan olmaya çalıştı olamadı ama 3 günde film yıldızı oldu. hayat nelere kadirr

önce suçladığın kesime saygı duy suçlamanın nerelere uzandığını iyi düşün bu ülkenin yüzde 70 i namaz kılıyor...bu video çekildiğinde akp yoktu bile.. chp nin içindeki bir bizans oyunu anlayın artık bunu..

işin özü 40 yıldır başbakan olmaya çalıştı olamadı ama 3 günde film yıldızı oldu. hayat nelere kadirr

agzindan cikani kulagin duyuyor mu ? %70 namaz kiliyor mus ? eminmisin ? ulkede 75 milyon insan var bunlarin en az 45 milyonu yahudi ermeni ve diger milletlerden yani diger dinlerin mensuplari... nasil %70 oluyor bu ? video cekildiginde akp yoktu diosun... peki nerden biliyorsun videonun cekildigi tarihi ? sen mi yaptin yoksa o video yu ? kendini cok komik duruma dusuruyorsun... okadar buyuk sallamissin ki.. kendin nasil buna inandin hayret dogrusu....

..........................................................

Geri