Baykal, Gladyo için meclise önerge vermiş_________

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Baykal, Gladyo için meclise önerge vermiş

Baykal'ın, Gladio'nun araştırılması için 18 yıl önce Meclis'e önerge verdiği ortaya çıtkı.
Cuma, 04 Temmuz 2008 07:38

Cumhuriyet savcılarının 'ülkede kaos çıkararak darbeye zemin hazırlamakla' suçladığı Ergenekon terör örgütüne yönelik gözaltılara en büyük tepki CHP lideri Deniz Baykal'dan geliyor.

Yargı sürecini 'hukukî değil siyasî' sözleriyle değerlendirirken, gözaltına alınan isimlerin 'çok saygıdeğer kişiler' olduğunu ileri sürüyor. Ancak Baykal'ın devlet içindeki illegal yapılanmalar konusunda 18 yıl önce farklı düşündüğü ortaya çıktı. CHP lideri, 1990'da İtalya'da başlayan 'Gladio' operasyonunun ardından, Türkiye'deki benzer yapılanmaların araştırılması için konunun TBMM'ye taşınmasına öncülük etmiş. O dönemde SHP Antalya milletvekili olan Baykal, 29 arkadaşıyla Meclis Başkanlığı'na önerge vererek, Özel Harp Dairesi ve kontrgerilla iddialarının araştırılması amacıyla komisyon kurulmasını istemiş. Önergenin gerekçesinde şu ifadeler yer alıyor: "Son otuz yılda üç askerî müdahale yaşayan, terör olayları ile istikrarsızlığa sürüklenen ülkemizde, geçmişin karanlığını aydınlatmak, demokrasimizin geleceği açısından kaçınılmaz bir görevdir. Olayın ciddiyeti, konuya Meclis'in el koymasını gerekli kılmaktadır. Bu amaçla kurulacak araştırma komisyonu, Özel Harp Dairesi'nin formel biçimini, geçmiş faaliyetlerini incelemeli, kontrgerilla örgütü tartışmalarına açıklık getirmeli, ilgili herkesin bilgisine başvurarak, gerekli bütün belgeleri ve gizli arşiv bilgilerini araştırmalıdır. TBMM, egemenliğin halkımıza ait olduğunu, demokrasinin işlerliğini, açıklığın demokrasimiz için yegane yol olduğunu ortaya koymalıdır."

Kaynak:

http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=46510

Baykal lı çokta ciddiye almamak lazım
her üç beş sene de bir fikir değiştiriyor

buna rağmen hala tam olarak aradığını bulamadı

Baykal lı çokta ciddiye almamak lazım
her üç beş sene de bir fikir değiştiriyor

buna rağmen hala tam olarak aradığını bulamadı

aradığını bilse olacak tabide ,önce aleviliğe sarıldı olmadı, shp altında deplilerle meclise taşındı olmadı, şimdilerde çarşafa dolandı,bakalım bu kez bir iktidar görürmü.. bekleyelim,belki bu defa göl maya tutar...

Bu için se galdyonun avukatlığına soyundu

helal olsun Baykal a yav
sosyal demokrasinin gereği bu olsa gerek

Z€€;3940528' Alıntı:
Bu için se galdyonun avukatlığına soyundu

helal olsun Baykal a yav
sosyal demokrasinin gereği bu olsa gerek

12 YIL ÖNCE SORU ÖNERGESİ VERENLER çarşafla seçim kazanma derdine düşünce galdyo diye bişeymi varmış diyor bugünlerde...dün dündür, bugün bugündür değilmi sayın baykal..

Kendi kendinizi ele vermekte üzerinize yok.Her tarafınız çelişki.Evet Baykal gibi yerine göre kominist dediginiz insanlar bu gladyodan çok acı çektiler ve açıga çıkması için mücadele ettiler.Sizler gibi Müslüman kisvesine girmişler ise Gladyo üyesi Çatlı ve Kırcı gibi katilleri bagrınızda barındırdınız ve tekbirler getirerek gördügünüz yerde onları desteklediniz.Bizler bu çeteler ortaya çıksın diye bir dakikalık karanlık eylemleri yaparken,sizin gibi sözde Müslüman ,sözde Milliyetçilerin temsilcileri "glu glu dansı",fasa fiso","bana sagcı adam öldürttü" dedirtemezsiniz" diyebiliyor.Yani sonuçta bu ülkede cahil sayısı her zaman fazla oldugundan,liderleriniz çeteleri beslerken sizler onları alkışladınız.Muhalefet yapanları "Kominist" deyip bir şekilde susturulmasını da alkışladınız.Oysa emperyalizm şimdi plagın öteki yüzünü çevirdi;Şimdi sözde demokrat oldunuz.Şimdi şöyle bir agır söz söyleyecegim.Yasadışı hangi eylem varsa ve kimler yaptıysa "şerefsiz pezevenk" olsunmu?BENCE OLSUN.SİZCE? İnanıyorum ki bu pislikleri yapanlar da sizin zihniyetinizdeki kişiler olduguna ve bu suça kim ortak olduysa ALLAH hepsinin belasını verecek.Acı içinde geberecekler.

bılmem kac sene once talıbanın etegı altında poz verıp daha sonra ergenokonu arastırmak daha garıp degılmı arkadaslar ben denız baykalı savunmuyorum kesınlıkle yanlıs anlamayın.bende yaptıklarını anlamsız buluyorum ama fıkır degıstıren bırılerı varsa ortada daha acık secık ve goz onunde olduguna ınanıyorum:)suan cumhurbaskanı dedıgımız ınsanın saadet partısındeyken yaptıgı acıklamaları bırkere okuyun arastırın ınternetten.kımseye muhalefet olmak ıcın veya tartısmak ıcın yazmıyorum bunu yanlıs anlamayın ama elestırırken bıraz da ortadan bakın olaylara?

haber kaynağına dikkat etmek lazım hükümetin alalen destekçisi bi yayın kuruluşu pardon savcıyı demem gerekirdi :D

Kendi kendinizi ele vermekte üzerinize yok.Her tarafınız çelişki.Evet Baykal gibi yerine göre kominist dediginiz insanlar bu gladyodan çok acı çektiler ve açıga çıkması için mücadele ettiler.Sizler gibi Müslüman kisvesine girmişler ise Gladyo üyesi Çatlı ve Kırcı gibi katilleri bagrınızda barındırdınız ve tekbirler getirerek gördügünüz yerde onları desteklediniz.Bizler bu çeteler ortaya çıksın diye bir dakikalık karanlık eylemleri yaparken,sizin gibi sözde Müslüman ,sözde Milliyetçilerin temsilcileri "glu glu dansı",fasa fiso","bana sagcı adam öldürttü" dedirtemezsiniz" diyebiliyor.Yani sonuçta bu ülkede cahil sayısı her zaman fazla oldugundan,liderleriniz çeteleri beslerken sizler onları alkışladınız.Muhalefet yapanları "Kominist" deyip bir şekilde susturulmasını da alkışladınız.Oysa emperyalizm şimdi plagın öteki yüzünü çevirdi;Şimdi sözde demokrat oldunuz.Şimdi şöyle bir agır söz söyleyecegim.Yasadışı hangi eylem varsa ve kimler yaptıysa "şerefsiz pezevenk" olsunmu?BENCE OLSUN.SİZCE? İnanıyorum ki bu pislikleri yapanlar da sizin zihniyetinizdeki kişiler olduguna ve bu suça kim ortak olduysa ALLAH hepsinin belasını verecek.Acı içinde geberecekler.

faqzla tozutmuşsun gazını alamamşsın ama dediklerin için ,,ELBETTE KİM YASADIŞI FAALİYETE BULAŞMIŞSA SENİN DEDİĞİNDEN OLSUN... sorun ne... içerdekiler benim yakınım olsa savunmam,yanlışsa yanlışl derim...senin yakınınmıki bu kadar savunuyorsun.. kaldıki sizin zihniyet falan deme ,benim zihniyetimin ne olduğunu bile bilmiyorsun..sen içerdekilere dediğin o hakareti etmeye devam et. ben suçsuz oldukarı anlaşılıncaya kadar senin ağzından çıkan küfrü onlara bile etmedim ama siz edebiliyorsunuz..şaka gibisin arkadaş.

faqzla tozutmuşsun gazını alamamşsın ama dediklerin için ,,ELBETTE KİM YASADIŞI FAALİYETE BULAŞMIŞSA SENİN DEDİĞİNDEN OLSUN... sorun ne... içerdekiler benim yakınım olsa savunmam,yanlışsa yanlışl derim...senin yakınınmıki bu kadar savunuyorsun.. kaldıki sizin zihniyet falan deme ,benim zihniyetimin ne olduğunu bile bilmiyorsun..sen içerdekilere dediğin o hakareti etmeye devam et. ben suçsuz oldukarı anlaşılıncaya kadar senin ağzından çıkan küfrü onlara bile etmedim ama siz edebiliyorsunuz..şaka gibisin arkadaş.

bence cevap veremeyiceğin ve altından kalkamayacağın bu mesaja cevap yazmasan senin için artı olurdu yani bu söze bu cevap uymadı :)

bence cevap veremeyiceğin ve altından kalkamayacağın bu mesaja cevap yazmasan senin için artı olurdu yani bu söze bu cevap uymadı :)

LOOPUSEDi tek yakaldık gelin arakadaşlar diye birbirinize tel çekip uykunuzdanmı oldunuz yoksa.. benim herlafa iyi ve seviyeden bir lafım vardır.sen kafanı yorma.. ama yorumlarınız yorum bile sayılmaz,,içerdekilerin avukatlarıda sizin gibiyse daha zor çıkarlar oradan..avukatı BAYKAL olanın ,hücresi dar olur.naparsınki asrın davası devam ediyor.. ve sonuçlanana kadar devam edecek. doğrumu?? doğru doğruu..

LOOPUSEDi tek yakaldık gelin arakadaşlar diye birbirinize tel çekip uykunuzdanmı oldunuz yoksa.. benim herlafa iyi ve seviyeden bir lafım vardır.sen kafanı yorma.. ama yorumlarınız yorum bile sayılmaz,,içerdekilerin avukatlarıda sizin gibiyse daha zor çıkarlar oradan..avukatı BAYKAL olanın ,hücresi dar olur.naparsınki asrın davası devam ediyor.. ve sonuçlanana kadar devam edecek. doğrumu?? doğru doğruu..

acımadı ki acımadı ki :)
ben yazımda baykalı savunmadım savunmamda pek de sevmem kendisini.bak işte camur at izi kalsın taktiği yorumlarımıza çamur atoyorsun adam cevabı vermiş sus artık yaa allah aşkına :)

tahheyaph aksinsisyan :)

yaş kaçtı kardeş.. bunlar yorummu ..yeni hece dersimi. ne dediğini açık yazda varsa bir konu cevaplarız ..bu tipten yazıları çözecek bir şifreleme kriptosu bilen yok forumda..

Geri