Baykal: İktidar oldun ama adam olamadın

Akepe' ye oy veren kesim içerisinde önemli bir kısım milliyetçi ruha sahip insan da var maalesef. Bu kesimin akepe' ye oy vermesinde temel sebep, gözlemlerime dayanarak konuşuyorum, Devlet Bahçeli' den hoşlanılmamasıdır. Tabiiki son sözü kongre söyleyecektir. MHP' nin merkez sağa yaklaşma çabaları bazı MHP' liler tarafından hoş karşılansa da önemli bir kesim tarafından da tepki görmekte. Bence MHP stratejisini genel kesime hitab edecek şekilde düzenlemeli. Aşırı söylemlerden kaçınmak, iktidar yolunu açar diye düşünüyorum.

içerden ve dışardan devlet bahçeliye karsı yapılan karalama kampanyaları sayesinde dediğin gibi bahceliye karsı olan bir grup malesef var .ancak bahceli bunları bir kaç güzel eylemle geri getirebilir diyorum ve bekliyorum bende açıkcası .ama ısrarla da mhp ye gelmem diyenlerde .....olsun gitsinler .

bahcelinin zaten genele hitap edicek eylemleri yüzünden o insanlar mhp ye düşmanlık besliyor .onlar istiyorlar ki mhp sokak partisi olsun .çıksın herseyde polis asker dururken herseye müdahale etsin .ülkücüler sürekli çatışma içinde olsun bi yerlerle .onlar bunu istiyor ama bahçeli buna izin vermiyor . o bahsettiğin eski mhp li diye takılan grup bu yüzden sevmez bahçeliyi .sevmezsede sevmesinler .mhp artık eski mhp değil .allahın izniyle daha güzel günler göreceğiz bugün olmasada elbet bir gün

içerden ve dışardan devlet bahçeliye karsı yapılan karalama kampanyaları sayesinde dediğin gibi bahceliye karsı olan bir grup malesef var .ancak bahceli bunları bir kaç güzel eylemle geri getirebilir diyorum ve bekliyorum bende açıkcası .ama ısrarla da mhp ye gelmem diyenlerde .....olsun gitsinler .

bahcelinin zaten genele hitap edicek eylemleri yüzünden o insanlar mhp ye düşmanlık besliyor .onlar istiyorlar ki mhp sokak partisi olsun .çıksın herseyde polis asker dururken herseye müdahale etsin .ülkücüler sürekli çatışma içinde olsun bi yerlerle .onlar bunu istiyor ama bahçeli buna izin vermiyor . o bahsettiğin eski mhp li diye takılan grup bu yüzden sevmez bahçeliyi .sevmezsede sevmesinler .mhp artık eski mhp değil .allahın izniyle daha güzel günler göreceğiz bugün olmasada elbet bir gün

Tespitlerine aynen katılıyorum. Bizzat Sn. Tayyip Erdoğan MHP' nin bu yükselişinden duyduğu sıkıntılar nedeniyle, MHP' ui kafatasçı ve faşist olarak niteledi. Amacı MHP' yi uçta ve % 10' luk dilime hitab edebilecek bir potoya sıkıştırmakdı. Bu amacında kısmen başarılı oldu. Devlet Bahçeli ile MHP doğru yolda ilerliyor. Ama bence Sn. Bahçeli, MHP' ye yürek olabilecek bir lider değil. Ne bir karizması var ne de insanları ateşleyebilen bir tarafı. Çok efendi saygıdeğer bir insan, lakin bizim millet çirkef adamları daha çok seviyor.

baykal ben adam oldum demiyor

TAYYİP'e adam olamadın diyor

karsısındaki insanı yargılamk için kendine ceki düzen vermesi gerekmiyor mu sence kendisi adam olacak sonra baskasına adam ol diyecek işkembeden atması kolay tabi bitün medya ondan yana yanında yaltakcılrıda var tabi hesap soran da yok salla baykal sallla

kardeş tamamda kimiside 80 lerin mhp sine vermem onlar vurdu kırdıcıydı diyorlar .bence eski hesaplar kapandı ve mhp şimdi türkiye nasıl daha iyi hale gelir bunun hesabını dahada dikkatlice düşünüyor .sana ne olursun ver diye kimse yalvarmaz zaten ama şuan için türkiyeyi yönetecek en iyi parti de mhp dir .ne akp ne chp ikiside uç noktada .mhp ise hem dine hem cumhuriyete saygılı .daha ne olsun istiyorsunuz anlamadım ki ?

son cümleni ele alacak olursak yani diyorsunki; hem kiliseye hem camiye mumu yakar demeye geliyor mhp nin hali... işte ondan dolayıdırki ne 80 lerin ağırlığı var mhp de ne yeni dönemin yeni konjenktürüne uygun bir politika.. hiçbirine ayak uyduramamış ,mevzisi belli olmayan amacı gayesi kime hizmet belli olmayan ,sadece rahşanın önünde kimlik ve kişilk zaafiyetine uğramış bahçelinin şahsında sönük bir parti gibi durmakta mhp... onun için değil tek başına iktidar, muhalefetin 3.cü ayağı olarak kalmaya mahkum bundan böyle...ayrıca politika adamlık meselsi değildir.. iktidar meselesidir,,güç ve idare meselesidir. piyasada sokakta çok adam var ama kaç tanesi iktidar sahibi bilen varmı.. adam diye dolaşıpta iktidar gösterememiş nice koçyiğitler vardır arenalarda.. adamlığı olan baykalın iktidarını göremeyen chp ve sol kendine iktidar yüzü göstereck bir lideri ne zaman hangi kurultayda çıkartacak merak eden sol görüşlünüz yokmu arkadaşlar...

Tespitlerine aynen katılıyorum. Bizzat Sn. Tayyip Erdoğan MHP' nin bu yükselişinden duyduğu sıkıntılar nedeniyle, MHP' ui kafatasçı ve faşist olarak niteledi. Amacı MHP' yi uçta ve % 10' luk dilime hitab edebilecek bir potoya sıkıştırmakdı. Bu amacında kısmen başarılı oldu. Devlet Bahçeli ile MHP doğru yolda ilerliyor. Ama bence Sn. Bahçeli, MHP' ye yürek olabilecek bir lider değil. Ne bir karizması var ne de insanları ateşleyebilen bir tarafı. Çok efendi saygıdeğer bir insan, lakin bizim millet çirkef adamları daha çok seviyor.

öyle deme ...

sırf bahcelinin kişiliğinden dolayı ona destek vermeye baslayan insanlar var bu ülkede ..

yobaz medya sırf akp yi destekliyor .aydın doğan medyasıda eskiden tamamen destekliyordu .amerikasından tut barzanisine herkes akp nin başa gelmesini istiyor .bu kadar destek kime verilse oda gelir başa ..

mhp nin kimden ne desteği var söylermisiniz .tamamen herseyiyle milli bir parti .mhp nin basa gelmesini hiç bir yabancı ve içimizdeki şer odakları istememektedir .bu yüzden bırakın desteği her türlü önü kesilmeye çalışılıyor .bu durum herkesin malumudur ..

millet çirkefi seviyor diye mhp çirkeflik yapacak bir parti değil .millet ne zaman sıkışırsa mhp yi destekliyor .aklını basına alacağı günlerde gelecek .bahçelinin ben adam gibi adam olusunu seviyorum .ülkücüleri kavgadan uzak tutmasıyla seviyorum .önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayısından dolayı seviyorum .

bütün engellere rağmen ülkücü hareket engellenemez diyor ve başarıyı yakalayacağımız günleri de sabırla bekliyorum .ha bu bahceliyle olur baskasıyla olur bilemem .onuda mhp kongresi belirler .allahın izniyle mhp nin önü açıktır ve yükselmeye devam edicektir bundan böyle

son cümleni ele alacak olursak yani diyorsunki; hem kiliseye hem camiye mumu yakar demeye geliyor mhp nin hali... işte ondan dolayıdırki ne 80 lerin ağırlığı var mhp de ne yeni dönemin yeni konjenktürüne uygun bir politika.. hiçbirine ayak uyduramamış ,mevzisi belli olmayan amacı gayesi kime hizmet belli olmayan ,sadece rahşanın önünde kimlik ve kişilk zaafiyetine uğramış bahçelinin şahsında sönük bir parti gibi durmakta mhp... onun için değil tek başına iktidar, muhalefetin 3.cü ayağı olarak kalmaya mahkum bundan böyle...ayrıca politika adamlık meselsi değildir.. iktidar meselesidir,,güç ve idare meselesidir. piyasada sokakta çok adam var ama kaç tanesi iktidar sahibi bilen varmı.. adam diye dolaşıpta iktidar gösterememiş nice koçyiğitler vardır arenalarda.. adamlığı olan baykalın iktidarını göremeyen chp ve sol kendine iktidar yüzü göstereck bir lideri ne zaman hangi kurultayda çıkartacak merak eden sol görüşlünüz yokmu arkadaşlar...

hem kiliseye hem camiye mumu yakarda ne demek ??

bu olsa olsa akp de olur ...

mhp liler bu ülkenin sistemiyle barışık cumhuriyete ve atatürke düşmanlık beslemeyen insanlardır .aynı şekilde dinlede bir problemi yoktur .bunu anlatmaya çalışıyorum ben ama senin gibi bir art niyetli insana anlatıyorum sorun bu

bahçeli sizin savunduğunuz insanlar gibi çirkeflik yaparak ona buna saldırarak oy toplamaz .önünü ilikleme meselesine gelince zannetme ki korkudan edeptendir .tabi siz böyle bir lider bu zamana kadar görmediğiniz için tanımadığınız için size bu tavrı farklı gelebiliyor ..herkesin lideri kendine .benim liderim efendi olur başkalarının ki çirkef .beğenmiyorsan oy vermezsin bu kadar .kimse sana beğen diye yalvarmıyor loopused . sende git busha önünü ilikleyenlere ver oyunu o zaman

Bak bir akepelinin tepkisini okudun. Aynen yukarıda belirttiğimiz teze ışık tutacak nitelikte. MHP' nin merkez sağa yakın duruşundan son derece rahatsız, MHP' yi ilkesiz bir parti gibi gösterme yaklaşımı. Şimdi sorsan bu zata ben eskiden MHP' liydim, diye mardaval okur. Neyse... İstikamet doğru başkan yanlış bence. MHP' nin dinamizme ihtiyacı var. Bir noktada partiyi ateşleyip götürecek bir lidere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hani en iyi bildiğimiz oyun futboldan örnek vermek gerekirse, kötü giden takım teknik direktör değiştirip bir anda şampiyon oluyor ya, o hesap.

€rd@ls10;4110816' Alıntı:
Baykal adam oldu artık.solun iktidar dönemlerinde özellikle chp dönemlerinde memleket hayrına hangi çiviyi çakmışlar bunlar ya. ortalığı bulandırmaktan başka bi halta yaramazlar o işleri iyi beceriyolar

Güzel soru bak bu...

Aslında Başbakan Erdoğan yanlış yapıyor. Ekonomiyi düzeltmek için, bu kadar çırpınmaya gerek yok ki. 1942 senesinin CHP hükümeti gibi çıkaracaksın "VARLIK VERGİSİ" nin 2. devamını hiçbir sorun kalmayacak. Alacaksın zorla milletin elinde ne var ne yoksa "Varlık Vergisi" adı altında, bak bakalım zulüm nasıl oluyormuş. Vermeyenleri, ya da ellerindeki avuçlarındaki yetmeyip veremeyenleri de süreceksin Erzurum Aşkale' ye kar küremeye, hatta o da yetmezse maden ocaklarına...Kimsenin yaşı müsait değildir o günleri hatırlamaya ama biraz araştırırsanız görürsünüz ne kangren olduğunu. Devletçilik gereği, devletin yeni finansman kaynaklarını bulması zorunluluğundan doğan "Varlık vergisi" nin, Cumhuriyet' in ilk yıllarındaki ekonomideki yabancıların hakimiyetinin belini kırmak adına "Millileşme" safsatası ile ne zulümlere alet olduğunu göreceksiniz. Hiç heveslenmeyin! Sıradan bir AKP sempatizanının, sırf CHP' yi karalamak adına uydurduğu hikâye falan değil bunlar. Araştırırsınız, görürsünüz. Yok beni sıkar böyle şeyler diyorsanız "Salkım Hanım' ın Taneleri" filmini izleyin. Hiç hevesli değilim ne araştırmaya, ne de tarih filmi seyretmeye diyorsanız azıcık ben bahsedeyim, CHP usulü Varlık vergisinden, müsade ederseniz.

II. Dünya Savaşından çıkıldığının ertesinde, ülkedeki hiçbir vergi sisteminin (Kazanç Vergisi,Veraset ve İntikal Vergisi, Gümrük Vergisi, Dahili İstihlak Vergisi, Arazi Vergisi, Bina Vergisi, Hayvanlar Vergisi, Muamele Vergisi, İktisadi Buhran Vergisi, Muvazene Vergisi, Damga Vergisi, İhracattan Müdafaa Vergisi, Hava Kuvvetlerine Yardım Vergisi, Tekel Maddelerinden Alınan Savunma Vergisi) düzgün işlemeyişi (vergi tahsilinin modern bir tahsil sistemi ile yürütülemeyip Hükümetin kontrolünün dışında kalması) ve hali hazırda var olan maddi sıkıntılar sebebinden dolayı önlem olarak iki yol görünüyordu. Borçlanma ve vergileme. O zaman şartlarına göre borçlanma çok zor görüldüğünden, vergileme yoluna gidilecekti. İlk başlarda amaç, sadece aşırı haksız gelir elde eden gayrimüslimlerden, kazançlarına göre yüksek miktarda vergi toplamaktı. Ama daha sonraları, o günlerin varlık vergisinin tahakkuk ve tahsil sürecinde görev alan eski İstanbul defterdarı Faik Ökte’nin 1951 yılında yayınladığı ve temel kaynak niteliğinde olan “Varlık Vergisi Faciası” adlı eserinde yer alan bilgilere göre, işi keyfiyete vurup geliri çok düşük halkı da bu guruba sokunca iş çığrından çıkmıştı. Gelire göre değil de, ellerindeki varlığa göre tahsil edilmeye başlanmıştı. Yani gayrimüslim isen ayvayı koruğuynan yiyordun. Sonradan müslüman olmuş olsan bile durum yine aynıydı. Üstelik, uygulamaya göre, vergilerini ödemek için verilen 15 günün dolmasını bile beklememişlerdi. Ödeyemeyen halkı da belediye hizmeti yapmak üzere ülkenin herhangi bir yerinde hizmete göndermişlerdi (Erzurum - Aşkale mesela) Burada çalıştırılan insanlara günlük bir maaş tashih edilecek, yarısı günlük yemek paralarına, kalan yarısı da kalan borçlarına sayılmak üzere kesilecekti. bu esnada uygulamanın ne derece keyfi boyutlara varabildiğini de Faik Ökte' den dinleyelim;

“Devlet şurasında Hazine aleyhinde açtığı çeşitli davaları zamanın ölçülerine sığmayan bir süratle kazanan avukat İbrahim Ali’ye estimatörler 100 bin lira vergi koymuştu. Şevket Adalan’ın ısrarı ile cetvel komisyona sevk edilirken rakam 200 bine çıkartıldı. O günler şekerden alınan istihlak vergisi dolayısıyla mükellefin Şurada açtığı yeni bir davada sırt üstü gelen eski varidat U. Müdürü müsteşar E. Tekeli’nin telefonla Ankara’dan müdahalesi neticesinde ve yine Şevket’ın ısrarı ile komisyonda rakam 300 bine çıkarıldı. Yavaş yavaş cıvıtıyorduk!

“Necmettin Molla’ya emlak grubundan fevkalade bir vergi alınmakta idi. Verginin nizami ölçülere indirilmesi için üç komisyondaki aza hemen hemen el birliğiyle baskı yaptı. Şaşırmıştım. İstanbul’u tanımıyordum. Sonra başbaşa kaldığımızda Adalan bana Ürgüplü (CHP parti müfettişi)nün kardeşinin Molla Bey’in damadı olduğunu söyledi. Kampanyayı kimin idare ettiğini öğrenmiştim. Sonradan, aynı zümreden sınıf arkadaşı Prens Halim’e Alem dağındaki av çiftliği dolayısıyla tarh ettiğimiz verginin kaldırılmasında da Ürgüplü kampanyayı idare etmiştir” Ökte, a.g.e., s. 96-97

Halk bunları unutmadı. Yıllar geçti unutamadı. O yüzdendir ki, CHP' yi bir daha başlarında görmek istemiyor. Haksızlık, zulüm arıyorsanız CHP' nin tarihine bakmanız yeterli olacaktır. CHP gelecek, dertler bitecek diye kurtuluş tekerlemeleriyle kendini avutanlara da bu da kapak olsun. Halim vaktim çok lüks değil belki ama bi şekilde yaşayıp gidiyorum. CHP gelip elimdekini avucumdakini alıp, Aşkale' ye kar küremeye gitmektense, hamdolsun bu şekilde yaşamaya razıyım ben. Gölge etme başka ihsan istemem demiş birisi. Ve son sözü Faik Ökte' ye bırakıyorum;

“Milletlerin hayatında unutulmaması lazım gelen destanlar, kahramanlıklar, felaketler, acılar vardır. Bunlar tarihin malıdır. Yeni nesiller kendilerinden evvel gelenlerin iyi ve fena taraflarını böylece görür, onların düştüğü hatalara düşmemeye çalışır. Varlık Vergisi Cumhuriyet mali tarihinin yüz kızartan bir sahifesidir”
Faik Ökte, "Varlık Vergisi Faciası" İstanbul: Nebioğlu Yayınevi, 1951, s. 13

Geri