Barzani'nin sürpriz 'Görüşme' teklifi

enclock

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
barzani2.jpg

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani, PKK konusunda Türkiye ile direkt temasta bulunmayı önerdi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani, "Kürt sorununu birlikte çözmek için gelin masaya oturalım" dedi.

Türkiye ile PKK militanları arasında yaşanan olayların ardından gerilen Türkiye-Irak ilişkileri, Irak hükümetinin girişimleri ile yeniden geliştirilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda Irak hükümetinden üst düzey yetkililer geçtiğimiz Cuma günü Ankara'ya gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani de bu temasların ardından sorunun çözümü noktasında birlikte masaya oturma çağrısında bulundu.

Öte yandan Türkiye ile direkt temaslarda bulunmak istediklerini belirten Barzani, "Ben Türkiye'nin düşmanı değilim ama güç kullanılarak ifade edilecek bir dili de kabul etmiyorum" dedi.

Kaynak
Kaynak 2
Kaynak 3

Asenayı geçtin Ş.f.z...

Bu iş fazla uzadı...Kimse soruna Kürt sorunu demedi zaten..Çözülmesi gereken Kürt sorunu değildir..Sorun PKK gibi bir bölücü faliyettir...Ancak bu saatten sonra oturupda bu kişilerden medet ummak komik olur...En kıytırık medya mensuplarının dahi bulup fotograflarını çektiği kampları bu hükümet ve Barzani bulamıyor ise ben bundan "beni karıştırma , ben senden yana değilim" manasını çıkarmiyim de ne çıkariyim...İş artık oparesyona bakar...Geniş ve güçlü bir operasyon çoktan başlamalıydı...

Öncelikle hepsi yapılırken içerde oluşan mikroplara dikkat etmeliyiz ..Temizlik hern ne kadar Kuzey Irakta gibi de dursa adımlarımız görerek olmalı...Ayrıca Kuzey Irak denen bölgede yanlızca PKK bulunmuyor...Türkmenler ve bir çoğu sivil halk da orada...Yaptırımlarımız da bu konuda dikkatle seçilmeli....

Haber için saol...Tayyip beyin "Sabrımız Taşıyor" sözü kadar kale alınmicak bir söylem olmuş..

herşeyi anLadımda seN kimsin ?

Dostum Kaynak Belirtirmisin

Asena hiç olmazsa sanat için yapıyor. Ya bu adamın(adam denirse) yaptıkları ???

Geri