Barzani: Bizim varlığımızı kabul etmeyeni biz de kabul etmeyeceğiz

ŤêΧâŠ

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Barzani: Bizim varlığımızı kabul etmeyeni biz de kabul etmeyeceğiz

Kuzey Irak Kürt Bölgesi Başkanı ve Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani, "Kuzey Irak Kürt Hükümetinin varlığını kabul etmeyen ülkeleri biz de kabul etmeyeceğiz" dedi.

KDP Başkanı Mesut Barzani, Kürtlerle Araplar arasında dostluk ilişkileri geliştirmek ve yerel Kürt hükümetine resmi statü kazındırmak amacıyla Körfez ülkelerine resmi temaslarına devam ediyor. Ürdün Kralı Abdullah'ın resmi daveti olarak gittiği Ürdün'den beraberindeki heyetle Erbil'e geldi.

Barzani, Erbil Uluslararası Havaalanında yaptığı açıklamada, Kral Abdullah ile lrak ve bölgedeki son siyasi gelişmelerin yanısıra Kürt bölgesi ile Ürdün arasındaki ilişkileri ele aldıklarını söyledi.

Barzani, özellikle "Kürt davası"nı anlatmak ve Kürtleri tanıtmak amacıyla bu tür ziyaretleri gerçekleştirmeye devam edeceğini kaydederek şunları söyledi: "Asıl hedefimiz Arap ülkeleri ile irtibatı sağlamlaştırmak ve kuvvetlendirmektir. Kürtlere yanlış bakışı değiştirmek ve kendimizi anlatmak için görüşmelerde bulundum. Ben, Irak'a bakış açılarını Şii ve Sünni olarak yapmamalarını sadece Irak olarak bakarak yardım etmelerini istedim. Desteklerini bu yönde vermeleri halinde Irak'ın güvenli duruma gelerek düzeleceğini ifade ettim."

Barzani, ayrıca, Arap Birliği Genel Sekreteri Amır Musa ile görüştüklerini ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yapma üzerinde anlaşmaya vardıklarını da söyledi.

"ABD'NİN ÇEKİLMESİNDEN YANAYIZ"

Mesut Barzani, Amman'daki ziyareti sırasında yaptığı açıklamada ise, ABD'nin Irak'tan çekilmesinden yana olduklarını söyledi. Barzani, "Ne yazık ki Irak'taki mevcut durum trajiktir. Amerikan birliklerinin hızlı bir şekilde geri çekilmesi durumu daha da ağırlaştıracaktır. Irak hükümeti ve güvenlik güçleri ülkedeki istikrarı güvenceye alma ve durumu kontrol edecek düzeye ulaştığında Amerika'nın Irak'taki güçlerinin geri çekilmesinden yanayız." dedi.

Barzani, geçtiğimiz hafta sonunda da Suudi Arabistan'da resmi bir ziyarette bulunmuştu.

(CHA)

http://www.sabah.com.tr/dun95.html

böyle giderse barzaninin hayalleri gerçekleşecek
hala bizde milliyetçiyiz diye gezenler Akp yi savunmaya devam etsinler

kunduz misali kuyrugunu amerikaya surterek guc aliyor..
kopege kopek dersek hakaret yapmis olmayiz heralde :)
Turklerin iradesinde eriyecek butun vatan hainleri..

90'lı yılların kapı iti şimdi imalı imalı kafa tutmaya çalışıyor..Bizde hala sınır kapısını kapatmayıp kaçakcılıktan vesaire para kazanmasını sağlıyorum...

Ulan Ölebİ Sİnerlendİmkİ Gİne Varya Şu Şerefsİzİ Elİme Verseler.tÖbe TÖbe

Anca aba aLtından sopa göstermeye çaLışır..
Saddam´a özenmeye çaLışıyorsa eğer
Amerikanın Saddamı astığı muaLLakta ama
Bizde adamı asmaktan beter ederLer anLamaz biLe..

Yarın ABD gidince kimin arkasına saklanacaklar? o zaman senin defterini dürmeyecek mi bu ülke.

Boş konuşur . T.C devleti bir ermenistan'ı bir kıbrıs rum kesimini tanımıyor adamlar yalvarıyorlar bize .
bu kimki kuracağı hükümeti T.C devleti tanısın . Ya boşverin konuşsun dursun işte boş boş .

Havlayan köpek ısırmaz arkadaşlar bu amerikan köpekleri arkasındaki amerikaya güvenior ama amerikada artık ırak da kan kaybediyor elbet bu şerefsizlerin kafası ezilecektir.

osiris_cemo' Alıntı:
Yarın ABD gidince kimin arkasına saklanacaklar? o zaman senin defterini dürmeyecek mi bu ülke.

Doğrusu asıl suç ABD ye yaltaklanan yöneticilerde...ABD den korkmayan biri geçerse başa o zaman bişiler olur....Tayyip tayyip dediler...Gerçekten başa geçmeden bende çok ümitlenmiştim..oldukça ateşli konuşuyordu...Ama iş başa düşünce dediği gibi çıkmadı...Hala aynısı yapan okadar çok siyasetci var ki içlerinde gerçekten vatan millet aşkıyla yananlarını da o işe yaramazların arasından seçmek samanlıkta iğne aramak gibi...

Daha DÜn Bİzden Pasaport İsteyen Adam Bugun Adam Oldu İŞe Bak

DÜn Boqtu, Bugun Koktu

Geri