Bana Yardımcı Olun Sigarayı Bırakmak İstiyorum !!!

ChAcMooL.cK
Bu Beden Biz Dünyaya Geldiğimizde Bize Emanet Edildi Ona iyi Bakmalıyız !
Sigarayı Bırakıp Sağlıklı Yaşamalıyız

First_Touch
Resmi Gördüm Ama Bu Konuyu Açmamdaki Amacım Bırakan Arkadaşlarımızın Görüşlerine Yer Vermek Ve Önemli Bırakma Yöntemlerinin Açıklanması Yoluyla Vatandaşlarımıza Sigarayı Bırakma Yöntemlerini Sunmak
Lütfen Konunun Dışına Çıkmayalım
Sigara İlletinden Kurtulalım Arkadaşlar

mendo68 Kardeşime Saygılarımla (Açtığım Sayılı Konularda Yardımlarını Eksik Etmediğin İçin Teşekkürü Bir Borç Bilirim)
İlk Önce Başın Sağolsun Kardeşim
Yazmış Olduğun yazı İçin Çok Teşekkür Ederim İnanıyorumki Bırakıcam Ve Bu Sigara İlletiyle Sonuna Kadar Savaşıcam Yazdıkların Sürekli Aklımda Olucak Çok Saol Yazdıkların İçin Çok Teşekkür Ederim

Bu Konu Belki 1, Belkide 1000 Kişiye sigara Bıraktırıcak Ama Bir İnsan Bir İnsandır Unutmayalım Arkadaşlar
Ben Kendim Ve Bıraktırabildiğim Kadar İnsana Bıraktırıcam Bu İlleti

o zaman ben de sana bişey diyim arkadaşım sigrayı başkalarının fikriyle bırakamazsın kendi iradenle ancak yapabbilirsin.
bende günde en az bir paket içiyorum başta annem olmak üzere günde bin defa bırak desede bırakamıyorum sen ben desem bıraka bilecekmisin o yüzden önce kendin inan,kendi kendine söz ver ancak böyle bırakabilirsin....

"kendin inan,kendi kendine söz ver ancak böyle bırakabilirsin...."
Kendime İnanıyorum O Kadar Çok Denedim Bırakamadım Ama Bu Sefer Bırakıcam
Bunu Çevreme Kanıtlamam Lazım Manevi Yönden Çok Zor Durumlardayım
Kendime Olan Güvenimi Kazanmalıyım Ve İlk Olarakta Bu Sigara İlletini Seçtim
Bunu Bıraktıktan Sonra Hayatımdaki Bir Çok Şeyi Yoluna Koyucağıma Eminim
Kendimi Kanıtlicam

Ben Sağlıklı Yaşamı Seçiyorum Sigara İçmiyorum
Tüm Destekleriniz İçin Çok Ama Çok Teşekkürler

Dostum http://www.ntvmsnbc.com/news/259444.asp Buraya bi baq ama Sigarayı bırakmak için rehabilite merkezleri fln var tıbbi yardım alman en güzel yol... Uyuşturucuyu bile tedavi ediyolar sigarayıda ediyolarlar ilaçlarla vs.... Kendini fazla kasmadan kurtulman tıbbı yolla mümkün... En basit ve güzel çözüm bu bence....

selam
ben yaklaşık 10 yıl kadar içtim bu illeti ..şükür kurtuldum. yaklaşık 1,5 sene oldu bir daha elime bile almadım.dostum sana nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum ama önce irade irade olmadıktan sonra biraz zor yavaş yavaş degilde bir kerede bırakmayı dene 1 de oruç tutuyorsan ramazan ayında dene çünkü ben öyle yaptım zaten oruçluyken içemiyordum sonrasındada canım sigara çektikçe nane li şeker attım böylece kurtuldum ve bırakmanın çok faydasını gördüm bilmem nasıl anlatsam her şey degişti sizede en kısa zamanda bırakmanızı tavsiye ederim ..

Ya valla ben kullanmıorum ama kullanıpta bırakan bi kackişeye tanıq oldum önce beyinde bitiyo bu iş.bEN sigarayı bırakcam diye kendine şartlaman gerekio.vede sürekli onun yerine onu sana aratmıycak başka şeyler yapmalısın..mesela sakız ciğne,cekirdek ye nebileyim işte Umarım bırakırsın :(

SYNKRoNiZe' Alıntı:
BriSSeiS Arkadaşım Maddi durumun Yeterli ise O Yönteme Git
Şimdilik Adresi vermiyorum Ama Arama Motorlarında Kolaylıkla Sigara Bırakma Merkezi Adı Altında Aratabilirsiniz
1 seansa Giriyorusun ve 2-3 Gün İçinde Vücudundaki Nikotini idrar Yoluyla Attırıyolar ve Beynindeki Nikotin Sevdası Sona Eriyor Kendini Çok Kolay Yatıştırabiliyosun
Sigara Bırakmanın Tüm Yan Etkilerinden Kurtuluyosun Ve 6 ay Piskolok Yardımı Alıyosun Maddi Durumun Yeterliyse Kaçırma Derim Dünyaca Ünlü bir Merkez Taksim Bakırköy Ve Bir Sürü yerde Subesi Var Param Olsa Yarın Giderdim Ama Çok Pahalı :(
Arkadaşım biraz pahalı ama taksit olayı var yani ,aslına bakarsan sigaraya bi sürü para veriyoruz

Arkadaşlar Tüm Görüşleriniz Kafamın İçerisinde Yaklaşık Gece Yarısından beri sigara İçmedim Ve Son 7 Tane Sigaramı Kırıp Attım..
Sabah Öksürüklerle Uyandım Ve Kendimi Sigaradan Soğuttum
Şimdi 6 Saat Oldu Uyanalı Ve 1 Tane Bile Sigara İçmedim Ama Belki 10 Kere Bir Sigara Yakmak İstemişimdir Ama O Anları Atlattımya İlersi Daha Kolay Gecicek İnşallah
Yazılarınızı Okudukça Kendime Güvenim Dahada Arttı
Akşama Yazılarıma Devam Edicem Sigarasız Günler Diliyorum

walla ben bırakamıom bidaa mi gelcem dunyaya :D hehehe iciom yinede..

HackHeLL Gibi ßağımLıLık Yapıyor...
( ßence Söz Ver Sigara İçersem ßi Ceza İşte oLe De Kendine Kendini Tut Sigara Yerine Yiyecek aL Tavsiye
:clap:

abi yapılacak tek çare nefis ve irade zaten aynı kapıya çıkıyo ikiside o yuzden bant mantlara sakın para harcama

KeViN NasH' Alıntı:
HackHeLL Gibi ßağımLıLık Yapıyor...
( ßence Söz Ver Sigara İçersem ßi Ceza İşte oLe De Kendine Kendini Tut Sigara Yerine Yiyecek aL Tavsiye
:clap:

Dediklerini Denedim Yeminlerle, Cezalarla Bırakılmayan Nalet Bişey Bu Sigara Bende Birden Kestim
Dün Akşam, İçmedimde Hala
İnşallah Bu Böyle Devam Eder Ve Yukarıda Sigarayı bırakan Arkadaşlarımız Gibi Bende Bırakırım Sigarayı
Bu Sefer Çok Kararlıyım
Ama Açıklim Bugun En Az 10-15 Defa Sigara Yakmak İstedim Oda Alışkanlıktan Olsa Gerek Ama Yakmadım Kendimi Sersem Gibi Hissediyorum Bu Yüzden Bende Başka Şeylerle Uğraşıyorum..
Birazdan Dışarı Çıkıp Dolaşıcam Mesela

72 saat kritik süredir bu gibi durumlarda eğer dayanabilirsen sıkıntıların zamanla azalacaktır,ikincisi annen ve babanda senle ortak hareket etmeli onların içmeye devam etmesi senin başarılı olma ihtimalini çok azaltır,üçüncü olarak da bu konu üzerine fazla düşünm,şunu demek istiyorum:zaman geçtikçe şu kadar saat oldu diye süre tutma at kafandan en son sigara içtiğin anı,dün akşamdan beri içmiyorum diye düşünme sadece içmiyorum diye düşün,düzenli yürüyüş yap gün geçtikçe nefesinin açıldığını hissedeceksin,sabah kalktığında daha zinde olacaksın bunlar seni daha da motive edecektir

bi arkadaşım vardı baca gibiydi deyim yerindeyse pat diye bıraktı ve içmiyor yıllardır,güçlü irade bu olayın olmazsa olmazı

eğer denemelerin başarısız olmaya devam ederse bi süre ara ver,eğer doğru anladıysam isyankar yazılarından kendini çok yıpratıyorsun bırakmak için,devamlı başarısız denemeler seni daha da yıpratacaktır,farmakolojik ve psikolojik-psikiyatrik destekle bırakmayı dene,sonuçta yaşadıkların yoksunluk sendromudur

Dostum İnsallah Bırakırsın diyim.. Ama Ben bu konuyu Okurken biLe AkLıma Sigara Geliyor SürekLi İciyorum. Bende denedim Olmuyor Yapamadım İradesizim Demek ki Sen Kendin Yaparsın Ancak Bizim desteğimizLe değil DestekLe Olsa ben Coktan Bırakmıştım Sİgarayi. Yani demem O ki KoLay Gelsin İnsallah bırakırsın

SYNKRoNiZe' Alıntı:
Uzunefe Çok Saol Her Nereye Gidersem Karşıma Çıkıyosun, Yoksa Senle Günlük Hayattadamı Böyle Karşılaşıyoruzda Birbirimizi Farketmiyoruz :)

Simdi Sigarayı Bırakmayla İlgili Bir Yöntem Okudum
Sigarayı 1 Seansta Bıraktırdıgını İddaa Ediyor Ve 6 Ay Boyunca Piskolojik Tedavi Uyguluyor
Deneyenlerin %92'i Bırakmış ve Bırakamazsan Paranı İade Ediyorlar.
Fiatı 600YTL MSN Den Soruşturduguma Göre Ama Benim O Parayı Karşıliyicak Durumum Yok (öğrenciyim) Yada Maddi durumu Kötü Olan Bir İnsanın Bu Parayı Karşılaması Çok Güç Önemli Olan Burdaki Görüşlerimizi, Nasıl Bıraktığımızı Yazalımki İleride Konu Sabitlenirse Bir Çok Vatandaşımız Bundan Faydalanabilsin Sigarayı Bırakabilsin

Birde Akupunktur Tedavisi Var (Bu Yöntemi Hiç Bilmiyorum ama En Yakın Arkadaşımın Ablası Hem Sigarayı bıraktı hemde Zayıfladı) İşte Yöntem

Akapunktur Tedavi Merkezine Çok Teşekkürler

Akupunktur ile sigara nasıl bırakılabilir?
Yapmanız gereken tek şey sigarayı bırakmaya karar vermektir. Bu, insanın yaşamında alabileceği en önemli kararlardan biridir. Bu kararı verdikten sonra, akupunktur, size sigarayı bırakmanızda büyük kolaylık sağlayacaktır.

İnsanlarda serotonin ve endorfin adı verilen iki madde vardır. Bunlar beyinde bulunur ve rahatlık, hoşluk, keyif ve huzur gibi duygular ile ilgilidirler. Normalde insanlarda kahkaha atınca, mutlu bir haber alınca ya da çikolata veya güzel bir tatlı yiyince, bir yeriniz acıyınca serotonin ve endorfin düzeyi yükselir. Ancak sigara içenlerde serotonin - endorfin salgılama işini sigara üstlendiğinden vücut otonomisini kaybetmiştir. Hani keyiflenince de, dertlenince de sigara içilir ya, işte, açıklaması budur.

Sigarayı bırakanlarda ilk hafta beyin serotonin salgılama işini gerçekleştiremediğinden vücut oldukça zor anlar yaşar. Beyin ancak 72 saat sonra eski görevini yapmaya başlar.
Bu 72 saatlik süre içinde, hastanın yoksunluk belirtileri önlenirse, sigarayı bırakması çok kolaylaşır. Akupunktur ile tedavi, kişinin sigara içmemekten dolayı oluşabilecek şikayetleri ortadan kaldırır. Böylece sigara içmemeye karar vermiş olan kişi, bunu hiç zorlanmadan başarır; çünkü, akupunktur tedavisi beyni yeniden sigaraya gerek duymadan serotonin ve endorfin salgılaması için uyarır ve bundan sonra da beyin eski otonomisini kazanır.

Akupunktur ile kaç seansta sigara bırakılabilir?
Üç gün üst üste 20 dk.lık 3 seans tedavi uygulanır. Toplam 1 saat süren bir tedavidir. Böylece 72 saatlik en zor geçen dönemde vücut kontrol altındadır. Daha sonra hastanın bağımlılık derecesiyle bağlantılı olarak ek seanslar yapılabilir, ama genellikle buna gerek kalmaz. Tedavi süresince tek bir sigara bile içilmemesi ve nikotin preparatları kullanılmaması gerekir. Aksi halde, başladığımız noktaya geri döneriz.

Akupunktur tedavisi ile sigarayı bırakmada başarı oranı nedir?
%90 - 95 gibi yüksek bir başarı oranı vardır.

Sigarayı bırakma yolları nelerdir?
Akupunktur,
Grup Terapisi,
Hipnoz,
Kişisel çaba ile bırakma,
Farmokolojik tedavi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin yaşadıkları tipik kaygı ve sorunlar nelerdir?
Sigarayı azaltmak mı, tamamen bırakmak mı? Yoksunluk belirtilerinin daha uzun sürmesine neden olur. Çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanır. Sigara miktarı yine arttırılır.
Ara ara sigara içmek: Vücuda tekrar nikotin etkisini hatırlatır. Zamanla düzenli olarak içmeye dönüşür. Halbuki sigara içilmemesine alışmak daha kolaydır.
Çevre baskısı: Sigarayı bırakanların çoğu çevresi tarafından adeta tekrar içmeye zorlanır. Bu, sigara içenlerin bir kişiyi daha kaybetmelerinden kaynaklanan ilginç bir psikolojik durumdur. Ancak kısa bir zaman içinde arkadaşlarınız da sigara içmediğinizi kabullenip sizi rahat bırakacaklardır.
Katran ve nikotin düzeyi düşük (light) sigara içmek: Bu durumda genellikle günlük sigara adedi arttırılarak eski nikotin düzeyi tutturulmaya çalışılır. Zaten “tehlikesiz sigara” yoktur.
Sorumluluğu başkasına yıkmak: Çoğu kişi sevdiği birisi onu desteklemezse sigarayy bırakmaktan kaçar. Hatta deneyip de başarısız olursa başkasını suçlar. Oysa sigarayı bırakmak öncelikle kişisel bir sorundur, mutlaka kendinize güvenmeyi başarmalısınız.
Şişmanlama korkusu: Gerçekte sigarayı bırakanların sadece 1/3’ü kilo alır ve bu fark gerçekte 3-4 kg. kadardır. Bundan daha fazla alınan kilolar kendine güvensizlikten kaynaklanan, sigarayı elde ve ağızda tutmak alışkanlığının yerini alan, abur cubur atıştırma alışkanlığıdır. Oysa, gerçekte sigarayı bırakmaktan dolayı ilk günlerde açılan iştah, kısa bir süre sonra normale döner.
Yoksunluk belirtileri: Şiddetli nikotin arayışı, gerginlik, kızgınlık, huzursuzluk, sinirlilik, uyku kalitesinin bozulması, iştah artışı ve benzeri belirtiler olabilir. Bu belirtiler geçicidir ve vücudun kendini onardığını gösterir. Örneğin, öksürük ve balgam artışı, solunum yollarındaki titrek tüylerin zehirli maddeleri atmak için görevlerini yerine getirmeye başlamasından kaynaklanır. Yoksunluk belirtileri sigara bırakanların 2/3’ünde görülür. Belirtiler, ilk 72 saat içinde şiddetlidir. 7-10 gün içinde azalarak ortadan kalkar.

merak etme dostum sana ve tüm Hackhell üyelerine elinden geldiği kadar yardım edecek Uzunefe her zaman olacak inşallah :clap: O dediğin seansları deneyebilirsin aslında %92 çok iyi bir oran . Ama sadece seanslara gidip de bi yere varamazsın seanslar sadece vesiledir . önemli olan senin sigaradan iğrenmen

sigara Psikolojik bagımlılık yapar ve kendinizi o olmassa kendinizin olmayacağı gibi dusunursunuz sinir sistemi ve beyninşz ise sigaraya alısmıtır ve belirli bir sureden sonra vucud ister psikolojiniz ve iradeniz sağlamise bir kerede sigarayı bırakabilirsinz yarım içeyim bugun 2 tane derseniz sigara bırakılmaz bir kere karar alacaksınız ve bırakacaksını olay budur. sigarayı aklınıza getirmeden olumlu baska seyler dusunmeye gayret gösterin

Geri