Bana Yardımcı Olun Sigarayı Bırakmak İstiyorum !!!

SYNKRoNiZe

New member
Reaction score
0
5 Senedir Sigara Kullanıyorum Düzenli Olarak Her Gün
1 Paket İçiyorum 3,25 YTL'den Yılda 1186,25 YTL
Para Harcıyorum Ve İçtiğim Hiçbir Sigaradan Zevk Almıyorum.
Hem Maddi Hemde Manevi Zarardayım.
Defalarca Bırakmak İstediğim Halde Bırakamadım En Uzun Denemem
5 Saat Oldu Sonrası Sersemlik, Sinirlilik, Çevreye Olan Tepkisizlik, Hiçbir Şeye Konsantre Olamamam
Vb. Ve 5. Saatin Sonunda Tekrar Sigaraya Başladım.
Bu Konuyu Açmamım Nedeni Sigarayı bırakmış Kişilerin Tavsiyelerini
Ve Görüşlerini Burada Tek Bir Çatı altında Toplamak
BANA YARDIMCI OLUN SİGARAYI BIRAKMAK İSTİYORUM
Adı Altında Kendimi Ve Sizleri Sigaraya Bırakmaya Davet Ediyorum.
Mesajlarınızla Biz Sigara İçenlere Yol Gösterin
ARTIK SİGARA İLLETİNİ BİRAKMAK İSTİYORUM​

24. Saatime Girdim Arkadaşlar Bu Saate Kadar Belki Abartmıyorum 20-30 Kez Sigara İçmek İstedim
Ve Hiç Birinde İçmedim Darısı Sizin Başınıza Bırakıyorum Bu İlleti :)

walla kardesım bu sıgaranın bırakmanın en ıyı yolu ırade ıradenı kontrol edebılırsen bırakırsın bılmem sakız varmıs bılmem baska bısı varmıs hıkaye kafandan sılersen bırakırsın ırade meselesı yanı bence!!!!

Sen sigara Kullanıyomusun ?
Kullanıyosan Bıraktınmı ? Nasıl Bıraktın ?
Sigarayı Bırakmış İnsanlardan Nasıl Bıraktığını Yazmalarını Rica Ediyorum

yok bende kullanıyorum ama bırakmak ıstesem su an bırakırım ıradem kuvvetlı sanırım

Benim İraden Kuvvetili Değil Bunu Nasıl Yenebilirim ?
Sigara Konusunda Nefsime Hakim Olamıyorum !

azaltarak bırakmayı denedin mi
hoş ben denedim ama tam başarıcakken olmadı :(

kendını bır odaya kapat kılıtle ve anahtarını baskasına ver orda bır seylerle ugras sıgarayı dusunme derım ama nasıl dusunmeyeceksın dusunmemeye calıs ıns bırakırsın ve sıgaralı ortamlara gırme bence

Güne Başladım Ve Sabah Kahvaltısından sonra Bir Tane İçtim
Ve O Gün Her 3 Saatte bir içicem Dedim Ve Saat 12'de Buna Başladım
Akşama Kadar bu Böyle Gitti Ve Sonra Tekrar Güne Başladım Bir Sigara İçtim Bir Tane Daha Yaktım Ve Öyle Tekrar Devam Etti..
Yolda Yürürken, Otururken, Keyifliyken, Mutsuzken, Sinirliyken, Her Anımda Yanımda Sigara Oldu ve Bir Baktım Ben farkında Olmadan O Beni Yine Yakalamış :(
Hayatımdaki Her Anda Sigara Var Nasıl Kurtulucam Bilemiyorum

Ve Odaya Kapanmak Keşke Bütün Sorunları Çözse Ama Bir İnsanı Sigarayı Bırakması İçin Odaya Kapatırsan
İnanki Odadan Çıktığı İlk Anda Sigara İçer

Ben ramazan ayının 1. gününden beri ağzıma koymadım.İlk günlerim kabus gibi geçti iftardan sonra.Daha 2. 3 gecelerde rüyamda içtim.Kolay değil bende 1.5 paket içiyordum minumum.Aklıma hiç sigarayı bırakabileceğim gelmezdi.Birden bire aklıma geldi ve inatım sayesin de 5 aydır ağzıma sürmedim mereti.Bıraktından 1 hafta sonra bırakma kararı aldığım için köpekler gibi pişman oldum.Hemen başlamayı düşündüm ancak beni durduran nedenlerden birisi ise o ilk hafta çekmiş olduğum azap dolu gecelerin boşuna gidecek olmasıydı.İlk hafta sonun da nikotin ihtiyacı zayıflamaya başlıyor ama o el alışkanlığı yokmu en belası da o.Eller hep aranıyor.Hep bıraktım demedim ara verdim diye kendimi avuttum.Bidaha hiç içemeyek olmamı bile kabullenmiyordum.Bana sigara tutanlara " saol az önce attım" dedim.2 aydan sonra herşey hafiflemeye başladı.3 aydan sonra dumandan rahatsız olmaya başladım.Sigara kokusu eskisi gibi mükemmel gelmez olmuştu.Artık hiç aklıma gelmiyor sigara.Yalnız ani heyecan, korku stres gibi önceden bilemeyeceğiniz olaylar sonrası halen bi 5/10 sn bocalıyorum.Bunu da atlacağım biliyorum da en önemlisi sigarayı kafada bitirmek.İşte bunu yapabilirsem tam olarak bıraktım diyebileceğim.

Teşekkürler darkeagle Seni Tebrik Ediyorum :)
Bende Yenicem Kendimi Saat 00:30'a Kadar Burdayım ve Bugun yazı yazan Arkadaşlarımızın Önerileriyle Yeni Güne Sigarayı Bırakmış Olarak Başlamak İstiyorum
Sizinde Aynı Şekilde Bırakmanızı İstiyorum Hadi Arkadaşlar Bırakalım Şu İlleti !!!

istediğini yap ama beyninde bitirmedikçe sigarayı bırakamazsın . al eline bi sigara ve düşün . neler yaptığını , içinde kaç bin tane zehir olduğunu ondan iğrenmeye alıştır beynini

Uzunefe Çok Saol Her Nereye Gidersem Karşıma Çıkıyosun, Yoksa Senle Günlük Hayattadamı Böyle Karşılaşıyoruzda Birbirimizi Farketmiyoruz :)

Simdi Sigarayı Bırakmayla İlgili Bir Yöntem Okudum
Sigarayı 1 Seansta Bıraktırdıgını İddaa Ediyor Ve 6 Ay Boyunca Piskolojik Tedavi Uyguluyor
Deneyenlerin %92'i Bırakmış ve Bırakamazsan Paranı İade Ediyorlar.
Fiatı 600YTL MSN Den Soruşturduguma Göre Ama Benim O Parayı Karşıliyicak Durumum Yok (öğrenciyim) Yada Maddi durumu Kötü Olan Bir İnsanın Bu Parayı Karşılaması Çok Güç Önemli Olan Burdaki Görüşlerimizi, Nasıl Bıraktığımızı Yazalımki İleride Konu Sabitlenirse Bir Çok Vatandaşımız Bundan Faydalanabilsin Sigarayı Bırakabilsin

Birde Akupunktur Tedavisi Var (Bu Yöntemi Hiç Bilmiyorum ama En Yakın Arkadaşımın Ablası Hem Sigarayı bıraktı hemde Zayıfladı) İşte Yöntem

Akapunktur Tedavi Merkezine Çok Teşekkürler

Akupunktur ile sigara nasıl bırakılabilir?
Yapmanız gereken tek şey sigarayı bırakmaya karar vermektir. Bu, insanın yaşamında alabileceği en önemli kararlardan biridir. Bu kararı verdikten sonra, akupunktur, size sigarayı bırakmanızda büyük kolaylık sağlayacaktır.

İnsanlarda serotonin ve endorfin adı verilen iki madde vardır. Bunlar beyinde bulunur ve rahatlık, hoşluk, keyif ve huzur gibi duygular ile ilgilidirler. Normalde insanlarda kahkaha atınca, mutlu bir haber alınca ya da çikolata veya güzel bir tatlı yiyince, bir yeriniz acıyınca serotonin ve endorfin düzeyi yükselir. Ancak sigara içenlerde serotonin - endorfin salgılama işini sigara üstlendiğinden vücut otonomisini kaybetmiştir. Hani keyiflenince de, dertlenince de sigara içilir ya, işte, açıklaması budur.

Sigarayı bırakanlarda ilk hafta beyin serotonin salgılama işini gerçekleştiremediğinden vücut oldukça zor anlar yaşar. Beyin ancak 72 saat sonra eski görevini yapmaya başlar.
Bu 72 saatlik süre içinde, hastanın yoksunluk belirtileri önlenirse, sigarayı bırakması çok kolaylaşır. Akupunktur ile tedavi, kişinin sigara içmemekten dolayı oluşabilecek şikayetleri ortadan kaldırır. Böylece sigara içmemeye karar vermiş olan kişi, bunu hiç zorlanmadan başarır; çünkü, akupunktur tedavisi beyni yeniden sigaraya gerek duymadan serotonin ve endorfin salgılaması için uyarır ve bundan sonra da beyin eski otonomisini kazanır.

Akupunktur ile kaç seansta sigara bırakılabilir?
Üç gün üst üste 20 dk.lık 3 seans tedavi uygulanır. Toplam 1 saat süren bir tedavidir. Böylece 72 saatlik en zor geçen dönemde vücut kontrol altındadır. Daha sonra hastanın bağımlılık derecesiyle bağlantılı olarak ek seanslar yapılabilir, ama genellikle buna gerek kalmaz. Tedavi süresince tek bir sigara bile içilmemesi ve nikotin preparatları kullanılmaması gerekir. Aksi halde, başladığımız noktaya geri döneriz.

Akupunktur tedavisi ile sigarayı bırakmada başarı oranı nedir?
%90 - 95 gibi yüksek bir başarı oranı vardır.

Sigarayı bırakma yolları nelerdir?
Akupunktur,
Grup Terapisi,
Hipnoz,
Kişisel çaba ile bırakma,
Farmokolojik tedavi.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin yaşadıkları tipik kaygı ve sorunlar nelerdir?
Sigarayı azaltmak mı, tamamen bırakmak mı? Yoksunluk belirtilerinin daha uzun sürmesine neden olur. Çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanır. Sigara miktarı yine arttırılır.
Ara ara sigara içmek: Vücuda tekrar nikotin etkisini hatırlatır. Zamanla düzenli olarak içmeye dönüşür. Halbuki sigara içilmemesine alışmak daha kolaydır.
Çevre baskısı: Sigarayı bırakanların çoğu çevresi tarafından adeta tekrar içmeye zorlanır. Bu, sigara içenlerin bir kişiyi daha kaybetmelerinden kaynaklanan ilginç bir psikolojik durumdur. Ancak kısa bir zaman içinde arkadaşlarınız da sigara içmediğinizi kabullenip sizi rahat bırakacaklardır.
Katran ve nikotin düzeyi düşük (light) sigara içmek: Bu durumda genellikle günlük sigara adedi arttırılarak eski nikotin düzeyi tutturulmaya çalışılır. Zaten “tehlikesiz sigara” yoktur.
Sorumluluğu başkasına yıkmak: Çoğu kişi sevdiği birisi onu desteklemezse sigarayy bırakmaktan kaçar. Hatta deneyip de başarısız olursa başkasını suçlar. Oysa sigarayı bırakmak öncelikle kişisel bir sorundur, mutlaka kendinize güvenmeyi başarmalısınız.
Şişmanlama korkusu: Gerçekte sigarayı bırakanların sadece 1/3’ü kilo alır ve bu fark gerçekte 3-4 kg. kadardır. Bundan daha fazla alınan kilolar kendine güvensizlikten kaynaklanan, sigarayı elde ve ağızda tutmak alışkanlığının yerini alan, abur cubur atıştırma alışkanlığıdır. Oysa, gerçekte sigarayı bırakmaktan dolayı ilk günlerde açılan iştah, kısa bir süre sonra normale döner.
Yoksunluk belirtileri: Şiddetli nikotin arayışı, gerginlik, kızgınlık, huzursuzluk, sinirlilik, uyku kalitesinin bozulması, iştah artışı ve benzeri belirtiler olabilir. Bu belirtiler geçicidir ve vücudun kendini onardığını gösterir. Örneğin, öksürük ve balgam artışı, solunum yollarındaki titrek tüylerin zehirli maddeleri atmak için görevlerini yerine getirmeye başlamasından kaynaklanır. Yoksunluk belirtileri sigara bırakanların 2/3’ünde görülür. Belirtiler, ilk 72 saat içinde şiddetlidir. 7-10 gün içinde azalarak ortadan kalkar.

ben de içiyorum önce den daha çok içiyordum ama şimdi bir azaltma yöntemi buldum.Tabi bu söyleyeceğim ev için geçerli.ben evin içinde balkondan başka bir yerde sigara içmiyorum şimdi böyle olunca insan üşeniyo balkona çıkmaya bir süre sonra.günde bir paket içiyodum 1 ayda günde 3 taneye kadar indim böyle yaparak

Teşekkürler mengin85
Bizim evde Annem Babam Ben dahil İçiyoruz
Ben bıraktıktan Sonra Onlarada Biraktırmaya Çalışıcam..
Sabah eve Girmek İstemezsin İçerisi Felaket Kokuyo.. Miss Gibi Kokması varken

Sadece 1 gün içmezsem Bırakırım dedim o gün erkenden yattım
tamamen pskolojik
Birde eşlerin çok önemi var
Bir Birine destek vermesi lazım

Msn'de Eniştemle Yaptığımız Muhabbetten Bir Parça Kendisi 15 Gündür Sigara İçmiyo

mendo68'e Fotograflar İçin Çok Teşekkürler
Aşağıdaki Linkte
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=8834

Piken'e Yazısı İçin Çok Teşekkürler

Sigarasız bir yaşam da mümkün!

En son ne zaman sigarayı bırakmaya karar verdiniz? Yeni yıla girerken mi yoksa doğum gününüzün ertesinde mi? Siz de sigaradan kurtulmanın yollarını arayan ancak bir türlü başarılı olamayanlardansınız? Üstelik sigaranın nefes alışlarınızı zorlaştırdığının, sivilce yaptığının, nefesinizin kötü kokmasına neden olduğunun ve tüm bunların yanısıra bütçenizi de sarstığının farkındasınız. Ancak yine de her defasında sigarayı bırakacağım diyerek yola çıkmanıza rağmen ondan bir türlü kurtulamıyorsunuz.

Bilimadamları nikotinin, beyindeki arzu ve istek bölgesini etki altına aldığını ifade ediyor. Bu da bir sebep tabii ki... Ancak birçok sigara tiryakisinin asıl problemi nikotin düşkünlüğünden çok sigaraya ruhsal açıdan bağımlı olmak. Sigara günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçası… Öğleden sonraları kahve içip sohbet edenlerin vazgeçilmezi olan sigara akşamları da bir bardak şarap ile büyük keyif veriyor hiç kuşkusuz. Yemek sonrasında, otobüs beklerken veya stres altındayken “olmazsa olmaz”ların arasında yer alıyor. Ancak sigarayı hayatınızdan çıkarmak ve “onsuz da olunabilineceğini” göstermek için çok fazla gerekçeniz ve yönteminiz var. Hipnoz, davranış terapileri, akupunktur… Üstelik günümüzde sigarayı bıraktıracak veya nikotin bağımlılığını yok edecek spreyden sakıza, bantlı yapıştırıcılara kadar birçok ürün piyasada mevcut.

Bu yöntemlerin en uygun olanını seçmeli ve yavaş yavşa da olsa ilerleme kaydedene kadar uygulamalısınız. Yapılan araştırmalar sigara tiryakilerinin ancak üçüncü veya sekinci denemede sigaraya olan bağımlılıklarından kurtulabildiklerini gösteriyor. Bu nedenle sigarasız bir yaşam yolunda en önemlisi pes etmemektir! Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın.

cliper1907'e Fotoğraflar İçin Çok Teşekkürler
Aşağıdaki Linkte
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=49394

Yarın Sigara İçmemiş Olarak Yazıma Devam Edicem
İyi Geceler Yazı Yazan Ve Okuyan arkadaşlara Çok Teşekkürler

Arkadaşım bir aydır bende sigarayı bırakmak istiyorum ve bazı araştırmalarım oldu ,sigara bırakma merkezinı arayıp bilgi aldım ,kulaklara bişey takıp beyne uyarımmı ne veriyolarmış .Ben senden daha çok içiyorum ya valla kurtulmak istiyorum hatta bi ara nikotin bantlarından aldım ama işe yaramadı.

BriSSeiS Arkadaşım Maddi durumun Yeterli ise O Yönteme Git
Şimdilik Adresi vermiyorum Ama Arama Motorlarında Kolaylıkla Sigara Bırakma Merkezi Adı Altında Aratabilirsiniz
1 seansa Giriyorusun ve 2-3 Gün İçinde Vücudundaki Nikotini idrar Yoluyla Attırıyolar ve Beynindeki Nikotin Sevdası Sona Eriyor Kendini Çok Kolay Yatıştırabiliyosun
Sigara Bırakmanın Tüm Yan Etkilerinden Kurtuluyosun Ve 6 ay Piskolok Yardımı Alıyosun Maddi Durumun Yeterliyse Kaçırma Derim Dünyaca Ünlü bir Merkez Taksim Bakırköy Ve Bir Sürü yerde Subesi Var Param Olsa Yarın Giderdim Ama Çok Pahalı :(

sakız falan çiğne niye başlıyorsunuz şu merede bilmemm kii.

Bi Hata Yaptık Ve Bütün Güvenimizi Elimizden Aldı Sigara, Herşeyi Yıktı geçti Bırakamadık ama Bugun Çok araştırma Yaptım ve Yarında Devam Edicem Bu konu Başlığında Sigarayı Teker Teker Okuyanlara Bıraktırmayı Hedefliyorum
Yarın Ben Sigarayı Bırakıyorum Arkadaşlar Mesajlarınızla Bana Destek Olun
Kendinize Çok iyi Bakın Sağlıklı Bir Yaşam İçin Sigara İçmeyelim

Ozzy666'a yazısı İçin Çok Teşekkürler

a) Öncelikle sigarayı bırakmanızda kolaylık sağlayacak bir gün belirleyin ve bu güne sadık kalın.
b) Özellikle ilk günlerde sigara içme krizinden kurtulmak için bazıalışkanlıkları değiştirmekte yarar vardır.Örneğin;çay ve kahveyle birlikte canınız çok sigara istiyorsa,meyve suyu yada meyve özlü çay içmeyi deneyebilirsiniz.Ayrıca sigara içilen mekanlara bir süre için daha az gitmeye çalışabilirsiniz.
c) Tabiiki aklınıza sigarayı getirecek bütün durumlardan kaçınamazsınız.Unutmayınki bu etkiler yalnızca bir kaç hafta sürmektedir.Bu süre için sizi oyalayacak bir şeyler bulabilirsiniz.
d) Her seferinde yalnızca bir gün hedefleyin.Sigarayı tamamen bıraktım diye düşünmeyin.Bugün içmeyeceğim diye düşünüp ertesi gün unutun.Ertesi gün olduğunda aynı şeyi o gün için uygulayın.
e) Sık sık sigarayı bırakma nedenlerinizi gözden geçirin ve bırakmış olmakla neler kazandığınızı düşünün.Bir sigaradan bir şey olmaz demeyin,bir sigara kolayca iki ve üç olur,sonra herşey eski halinde döner.
f) Kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın.Sigaraya harcadığınız parayı bir kenarda biriktirerek bu parayla kendinize güzel bir hediye alabilirsiniz...

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA

a) 20 dakika sonra : Tansiyon ve nabız normale iniyor
b) 8 saat sonra : Kandaki oksijen normal düzeye çıkıyor
c) 24 saat sonra : Kalp krizi tehlikesi azalıyor
d) 48 saat sonra : Sinir uçları yenilenmeye başlıyor
e) 2-3 hafta sonra :Kan dolaşımı dengeye giriyor.Akciğerlerin fonksiyonu yüzde 30 oranında iyileşiyor.
f) 1-9 ay sonra : Öksürük krizleri,bitkinlik,kısa kısa nefes almalar azalıyor.Akciğerler temizleniyor ve enfeksiyon tehlikesi azalıyor.
g) 1 yıl sonra : Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içenlere oranla yarı yarıya azalıyor
h) 5 yıl sonra : Akciğer kanserinden ölme tehlikesi yarı yarıya azalıyor
i) 10 yıl sonra : Akciğer kanseri tehlikesi içmeyenlerin düzeyine iniyor
j) 15 yıl sonra : Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içmeyenlerin seviyesine iniyor.

TurkDj'e Yazısı İçin Çok Teşekkürler

Günde bir-iki sigara bile ölüm riskini üçe katlıyormuş.

Norveç`te 1970`lerin ortasından 2002`ye kadar 43 bin kişinin takip edilmesiyle yapılan incelemeye göre bu etki kadınlar için daha fazla.

Araştırma, `light` sigaralarda da benzer sonuçların ortaya çıktığını gösterdi. Hiç sigara içmeyenler ile günde bir ile dört arası sigara içenler karşılaştırıldığında, kalp damarlarına bağlı hastalıklardan ölme oranının, içenlerde üçe katlandığı görüldü.

Günde bir-dört arası sigara içen kadınların akciğer kanserinden ölme oranı ise neredeyse beş kat daha fazla. Aynı miktarda sigara içen erkeklerin akciğer kanseri nedeniyle ölme oranlarının ise üç kat fazla olduğu görüldü.

Ntvmsnbc'e Haber İçin Teşekkürler

Sigarayı Bırakmanın 20 Yolu

1.Kendinize inanın ve güvenin. Sigarayı bırakabileceğinize inanın. Hayatınızda daha önce başardığınız zor işleri düşünün. Sigarayı da bırakabileceğiniz düşünün.

2.Bu listeyi okuduktan sonra, önerileri kendinize uyarlayın ve sigarayı bırakmak için kendi planınızı yapın.

3.Sigarayı bırakma sebeplerinizi ve bırakmakla kazanacaklarınızı yazın:
Örnek: daha uzun yaşamak, kendinizi daha iyi hissetmek, para biriktirmek, daha iyi kokmak. Sigara içen herkes bunun zararlarını bilir ve bırakmak ister, siz bunu yazılı hale getirin ve her gün okuyun.

4.Ailenizden ve arkadaşlarınızdan sigarayı bırakma kararınızı desteklemelerini isteyin. Size yardımcı olmalarını ama kesinlikle sizi suçlamamaları gerektiğini söyleyin. Sigarayı bıraktığınız ilk günlerde zorlanacağınızı ve size anlayış göstermelerini rica edin.

5.Sigarayı bırakmak için bir gün belirleyin. Bugünün yeni hayatınız için bir başlangıç olduğunu düşünün.

6.Sigarayı bırakmak için bir doktora danışabilirsiniz ve onun yardım ve önerileriniz alabilirisiniz.

7.Kendinize bir egzersiz programı belirleyin. Spor yaparken sigara içmek aklına gelmeyecektir, üstelik sigara verimli egzersiz yapmanızı engelleyecektir. Spor yapmak stresinizi azaltacak ve sigaranın vücudunuz yıllarca yaptığı zararı tamir etmesine yardımcı olacaktır. Haftada 3-4 kere, 30-40 dakika spor yapın.

8.Hergün 3-5 dakika nefes egzersizi yapın. Gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan derin nefes alın, nefesinizi birkaç saniye tutun ve çok yavaş bir şekilde ağzınızdan verin. Nefes egzersizini yaparken, her seferinde daha temiz ve daha rahat nefes aldığınızı göreceksiniz.

9.Birisi size sigara ikram ederse reddedin, kullanmıyorum diyin. Bu sizin kendinize olan güveninizi artıracaktır.

10.Sigarayı tamamen bırakacağınız güne yaklaştıkça, sigara miktarını azaltın. Her gün kaç adet sigara içeceğinizi planlayın, bu rakamı her gün bir tane azaltın. Her gün başka bir marka sigara alın, bir önceki günden kalan paketi çöpe atın. Sigara paketinizi bir başkasına verin, böylece her sigara içmek istediğinizden ondan istemek zorunda kalacaksınız.

11.Pek çok sigara tiryakisi, sigarayı yavaş yavaş bırakamayacağını ancak bir seferde bırakabileceğini düşünür. Hangi metodun size daha uygun olduğuna karar verin.

12.Sigarayı bırakmayan isteyen bir arkadaşınız daha varsa bunu yapmak daha kolay olacaktır. Birbirinizi teşvik edici konuşmalar yapın.

13.Dişlerinizi temizletin ve her zaman temiz tutun.

14.Sigarayı bıraktıktan sonra kendinize bir ödül verin.

15.Çok fazla su için. Su her anlamda vücudunuz için faydalıdır. Ne yazık ki, pek çok kişi yeterince su içmez. Vücudunuzdan nikotinin ve diğer zararlı kimyasal maddelerin atılmasına yardımcı olacaktır. Sigaranın verdiği zararları düzeltecektir. Ayrıca, yemek yeme isteğinizi de azaltacaktır.

16.Sigarayı en çok ne zaman istediğinizi düşünün, canınız sıkkın olduğunda, yemekten sonra, işten eve gelince, içki içerken vb. Sigara içmek yerine hoşunuza giden başka bir şey yapın.

17.Elinizdeki ve ağzınızdaki boşluk hissini gidermek için bir şey bulun, örneğin: su için, sakız çiğneyin, leblebi yiyin vb.

18.Sigarayı bırakma konusunda düşüncelerinizi yazın. Bunu her gün okuyun.

19.Yanınızda sizin için çok önemli birisinin resmini taşıyın, bir kağıda sigarayı bırakacağıma söz veriyorum diye yazın, canınız her sigara istediğinde bu resme ve nota bakın.

20.Canınız sigara istediğinde, bir sigara yakmak yerine hislerinizi bir günlüğe yazın. Bu günlüğü her zaman yanınızda taşıyın.

ilk önce bu kadar çok istekli olmana sevindim SYNKRoNiZe.
çünkü bu sigara meretine bende çok fazla tepki gösterenler arasında yer alıorm
benim abimde sigara içio
vede her zmn sigarasını bana aldırır
ama her alışımda da öyle laflar sokarım ki
o sigarayı içeceğine pişman olur
benden sana güzel bi tavsiye
o sigarayı aldığın zmn kendini en kötü yönde eleştir
kendi yaptığın hesaba göre zaten yılda 1186,25 YTL para edio
bende oturup kabaca bi hesap yaptım
10 YIL SİGARA İÇMESEN KENDİNE BİR DÜKKAN AÇABİLECEKE KADAR PARAN OLUYOR.
BAKIN BU SADECE SİGARA PARASI

ve de ne için veriyosun bu parayı ?
kendini zehirlemek için
hadi kendini zehirliyosun
bari para werme
hadi para weriosn
bari kendini zehirleme
bunu sırf senin için demiorm
herkes için diorm
annen baban'da sigara içiomuş sanırım
al karşına onları
otur konuş
"ben artık sigara içmiycem.bırakıcam sigarayı.sizde benim yanımda sigara içmeyin.ev sigara dumanı kokmasın" die uyar
onlarında sana yardımcı olacaklarına eminim.
bak istersen çok güzel bi şekilde bırakabilirsin
benim dedem eskiden GÜNDE 100 TANE SİGARA İÇEN ADAMDI
yani bugün 5 paket sigaraya denk gelio
ama bir kerede bıraktı adam
inat etmiş ve bırakmış
bıraktığı zmnda vücudunda hep çıban gibi iltihaplar çıkmış
yani vücut o nikotini atıo
ama sonuçta bıraktı ve kendisi kazandı
hala sağ ve gayette dinç
ben babamı bu sigara yüzünden kaybettim
ben 14 yaşındaydım babamsa 45-46 yaşındaydı
o yüzden benden daha fazla nefret eden birisi daha olamaz bu sigaradan.
bu sene öss'ye hazırlandığım için sigarayı bıraktırma kuruluşlarına girmedim
ama seneye kesinlikle böyle kuruluşlara katılıcam.

benden sana en güzel tavsiye ;
ilk önce başaranlara bak
hepside kafasında bitirip bırakmışlardır
ben sana kendi dedemi örnek gösteriorm
vakt-i zmnında günde 5 paket sigara içipte birden bırakan
ve 82 yaşında hala dimdik ayakta olan bi adamdır dedem
ama babamı malesef bu sigara yüzünden genç yaşta kaybettim
o yüzden ne yap ne et bunu kafanda kesinlikle bırak
vede yardım konusunda da ilk önce kesinlikle ailenden yardım iste
çünkü onlar sana bu sigarayı bırakmanda en büyük yardımı göstereceklerdir

bırakman dileğiyle...

yaw boswer bırakma sende :) sanki dünyaya kac defa gelcen :)

Geri