€rd@ls10
Altın Üye
- Katılım
- 2 Ocak 2008
- Mesajlar
- 16,867
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0

Balık yiyerek hüzün giderin
Hastalıklara yakalanma riskini azaltmak için, sağlıklı beslenmek şart!
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz; sonbaharda sağlıklı ve doğru beslenmenin reçetesini yazdı. İşte sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gerekenler:
Mevsim geçişinin yaşandığı bugünlerde hastalıklara yakalanma riski de artıyor. Soğuk algınlıkları, grip ve bronşit gibi kış hastalıkları pusuda bekliyor. Bu dönemde kişilerde mutsuzluk eğilimi görülebilir ve buna bağlı olarak da şekerli gıda tüketimi artabilir.
ANTİOKSİDAN ZAMANI
Mevsim değişikliklerinde vücudumuza daha fazla vitamin, mineral ve antioksidan almamız gerekir. Vitaminlerden özellikle A, C ve E; minerallerden ise selenyum ve çinko antioksidan özelliğiyle bağışıklık sistemini destekler. Antioksidanlar savunma mekanizmasını güçlendirir, vücut direncini artırır.
Sonbaharda artan depresyon eğilimini ve stresi kontrol altına almak için özellikle B grubu vitaminlerle beslenmekte fayda vardır. Bunlar tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerde vardır. Bu dönemde sebze-meyve tüketmek, günde en az iki litre su içmek ve bol bol balık yemek depresyon hallerine karşı fayda sağlayabilir.