Balık SarmaSı - Yiyen Gören Var Mı ?

Leke

Altın Üye
Katılım
25 Haz 2005
Mesajlar
9,652
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
40
Konum
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
balk.jpg


Malzemeler

8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber


4 Kişilik

HazırLanışı

Balık filetolarını tezgaha yayın.
Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun . Tabi yapabilirseniz .
:D
 
ben belki yaparım pek anlamam ama
emeğine sağlık tarif için teşkler
 
Geri
Üst