Balığı Nasıl Pişirsek?

Newwave

Altın Üye
Katılım
17 Kas 2007
Mesajlar
12,976
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
World Of Hackhell

2zhm9e9.jpg


Balık yemeyi seviyorsanız bu püf noktalar, ızgara, haşlama ve kızartma yaparken sizlere kolaylık sağlayacak

Taze balıkların kısa sürede pişirilmesi gerekir. Bu sayede tüm lezzetini muhafaza eder.

Taze balık aldığınızdan eminseniz, hazırlarken şunlara dikkat etmelisiniz
Taze balıkları suyun dışında bir ya da iki saatten fazla oda sıcaklığında tutmamalısınız. Eve gelir gelmez de pullarını ve içini hemen temizlemeli, yıkamalı ve iyice kurulamalısınız. Sonra da plastik bir kutuya yerleştirip buzdolabına koymalı ve hemen yiyemiyorsanız, 48 saat içinde tüketmelisiniz.

IZGARA
İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır. Yoksa ızgaraya yapışır, çıkartması zor olur. Izgara yapmadan yaklaşık 2-3 saat soğan suyu ve zeytinyağı sürülüp bekletilirse daha lezzetli olur. Daha çabuk pişirilmesi için balığı parçalara bölüp şişe de geçirebilirsiniz. Pişirirken çatlamaması için iki yanını bıçakla çizin.

KIZARTMA
Kızartma yaparken büyük balıkları dilim halinde, küçük balıkları bütünüyle kızartın. Kızartmalık balığın daha lezzetli olması için önce biraya batırın, sonra unlayın. Unlamadan tavaya atarsanız, balık anında yapışacaktır.

HAŞLAMA
Haşlama için kırlangıç, kefal, levrek gibi beyaz etli balıklar seçilir. Balığı soğuk suya atın ve kaynamaya yakın sıcaklıkta pişirin, yoksa dağılır. Kapalı bir kapta pişirin. Kokusunu alması için suyuna biraz havuç, kereviz, soğan atın. Balığın eti kılçığından ayrılıyorsa pişmiş demektir. Yenileceği zaman suyunu dökün.

Balığın taze ya da bayat olduğu nasıl anlaşılır?
Balık ne kadar taze olursa o kadar makbul, o kadar lezzetli olur. Balığın taze olup olmadığını inceleyerek anlayabilirsiniz. Taze balığın; derisinin parlak ve canlı olması, gözlerinin bombeli, solungaçlarının parlak, karın zarı çevresindeki etin mavimtrak ve parlak olması gerekir. Ayrıca, taze balığın eti sıkı, iç organları parlak kırmızı, solungaçlarında ise deniz yosunu kokusu olur. Eğer balığın derisinin rengi soluk, gözleri çukurlaşmış, rengi sararmış,eti gevşek ve üzerinde ekşi bir koku hakimse aldığınız balık bayat demektir.

Kaynak
 
özellikle somonu güveçte yiyioruz..çok seviyoruz..
 
Afiyet olsun bende dün tavada deniz çuprası yaptım harika oldu
Bir türlü alabalık olsun somon , çupra olsun üretme çiftliklerinde yetiştirilenlere ısınamadım
tadı saman gibi oluyor halbu ki deniz öylemi ? iyonu tuzu , fosforu , proteini hepsi doğal : )
 
balığı çok seviyorum. ya buğlama ya da ızgara yerim. haşlama demişsin de tüm vitaminleri suyla birlikte dökülüp gider. :saskin
 
Geri
Üst