Bakan Çelikten Türbanlı Öğrenciye Tepki

yehovan

Banned
Reaction score
0
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ulusal bilim olimpiyatında dereceye giren lise öğrencisi Elif Büşra Doğan'ın sahneye türbanlı olarak çıkmasına sinirlendi ve kendisine refakat eden öğretmenleri ile okul idarecileri hakkında soruşturma talimatı verdi.
TÜBİTAK 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 12. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı ödül töreni dün yapıldı. Çelik, "Türkiye'nin, 2002-2007 arasında Ar-Ge'ye ayırdığı kaynaklar yüzde 400 artmıştır. Türkiye sağlam adımlarla istikbaline yürümektedir" dedi.
Olimpiyatta dereceye giren İstanbul Özel Şefkat Lisesi öğrencisi Doğan'a ödülünü MEB Müsteşar Vekili Mehmet Temel verdi. Doğan'ın türbanla sahneye çıkmasına sinirlenen Çelik, Ankara'ya gelirken kendisine refakat eden öğretmen ve okul idarecileri hakkında soruşturma başlattı.
AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ve türbanlı eşi Fulya Kutlu, Doğan ile fotoğraf çektirdi. Törene bazı kız öğrencilerin türban takarak geldiği görüldü. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çelik'le olimpiyatlarda derece yapan öğrencileri kabul etti. Kabulde, sahneye türbanla çıkan Doğan'ın bulunmaması dikkat çekti.
MEB'den yapılan açıklamada ise "Okula başı açık devam eden öğrencinin başı kapalı olarak sahneye çıkarılması mevzuata aykırılıkla birlikte iyi niyetle de bağdaştırılamamıştır" denildi.

Kaynak

Bence bakan haklı.Birileri bunu istismar etmeye başladı

İktidarın sıcaklığıyla başıkapalı bir bayana haddini bildirin diye höyküren Ecevite
Haddini bildiren Türk halkı bu tutum devam ederse bakan çeliğede haddini bildirir

Onlar geçen seçimden önceydi ve halk kararını verdi
Saygı duymasını biliceksin
Bir ikinciside benim her yorumuma karşılık bana sorular sorma
Baydın artık Kendi fikirlerini üretmeyi dene Başkalarının fikirlerine sürekli ekşimek yerine

kendi fikirlerimi söyluyorum zaten bu da sorularımda mevcut.ayrıca bizler karşıdakilerin yorumlarına özellikle yorum yapmamız için ''alıntı''linki koyulmuş oraya.yoksa ben bu linki suistimal mi ediyorum

İktidarın sıcaklığıyla başıkapalı bir bayana haddini bildirin diye höyküren Ecevite
Haddini bildiren Türk halkı bu tutum devam ederse bakan çeliğede haddini bildirir

doğru çeliki de doğrultur ama önemli ne hazindir ki %99 müslüman olan bir ülkede böyle bi yasak var
bu çok gariptir ve gerçekten tarih iyi incelenmeli burdan epey ibretlik kitaplar çıkar

MEB'den yapılan açıklamada ise "Okula başı açık devam eden öğrencinin başı kapalı olarak sahneye çıkarılması mevzuata aykırılıkla birlikte iyi niyetle de bağdaştırılamamıştır" denildi.

Bende bakanı haklı buluyorum.Haklı bulmamın sebebide alımtı yaptığım cümleden kaynaklanıyor.

yani anlamıyorum orda mini etekli hatta bikinili bi kız çıksa kimse bişey demez ama türban denince sanki milletin ekmeğini elinden alıyorsun

dogrusunu yapmıs bakan bey bencede provokasyon oldugu bariz.....

Geri