Bahçeli: Erdoğan ile tokalaşmadım

İηvictus

Banned
Reaction score
0
Bahçeli: Erdoğan ile tokalaşmadım

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile dün TBMM Genel Kurulunda tokalaşmadığını söyledi. Bahçeli, "Başbakan, tokalaşmış ise bilmiyorum'' diye yanıtladı.

Bahçeli'ye, kuliste, gazeteciler, Genel Kurulda, dün Köksal Toptan'ın TBMM Başkanlığına seçilmesinin ardından Erdoğan ile tokalaşıp tokalaşmadığı soruldu. Bu yönde çıkan fotoğraflara ilişkin gazetecilerin sorularını Bahçeli, ''Erdoğan ile tokalaşmadım. Başbakan, tokalaşmış ise bilmiyorum'' diye yanıtladı.

TBMM Başkanvekilliklerine iki kadın milletvekilinin seçilmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bahçeli, ''Hayırlı oldu'' dedi.

73135.jpg

kaynak;AA

evet bahçeli başbakanın elini havada bırakıyor ama pkk ya terör örgütü bile demeyenlerle işte böyle tokalaşıyor.

72379.jpg

bu iki resim çok şey anlatıyor anlayabilene ..

Gerçekte olmayan bir tokalaşmayı Devlet Bey neden kabul etsinki.TBMM Başkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasından sonra Köksal Toptan'ı kutlayan Bahçeli başka herhangi birisi ile tokalaşmadan mecliste yerine geçmiştir.O sırada orada bulunan MHP milletvekilleri de böyle bir tokalaşmanın olmadığını hatta tokalaşmayı gerektirecek bir ortamında oluşmadığını açıklamışlar.AKP milletvekilleri ve Başbakandanda bu konuda bir açıklama yok zaten.
Kaldıki olabilirdi de sonuçta Beyefendi Türk terbiyesinin gereklerince yetişmiş bu geleneğin getirdiği nezakete sahip bir lider.Ve ne bu ülkenin Başbakanının elini sıkmaktan kaçınır nede sıktığı eli inkar etmekten.Haber ve fotoğraf tamamen yanıltıcı.Devlet Bey in söylediğide bu tokalaşmanın olmadığı.İnkar yada hakaret yokki sözlerinde.Zaten böyle bir inkar söz konusu olsaydı AKP li vekillerden bu konuda yalanlama gelirdi mutlaka.
Hem önümüzdeki dönemlerde bu tokalaşma tabiiki olacaktır çünkü Erdoğan ülkemizin başbakanıdır ve Devlet Bahçeli de devlet geleneğine olan saygısı nedeniyle Başbakanın elini sıkacaktır.Her ikisininde orda olma nedenleri halka ve devlete hizmet değil mi?Meclis düello ortamı değil ki.

Ortamı germek için derin den gönderilmiş bir şahısdan daha ne beklenebilirki.
Tokalaşmaz, ülkü kavramından haberi olduğunu bile sanmıyorum.

Ahmet turkle el sıkısması yadırgancak bı olay degıl eger demokratık bı toplumsak, onu oraya sokanlar dusunucek.Onlerını acanlar yanı
Devlet Bahcelı son derece gorgu ve nezaket kurallarına uygun olarak davranıyor dusunceler uymasada dogrusu bu.

Zıttı ıse Erdoganla tokalasmadım demesınde Erdoganlada tokalasması gerekırdı ama ben ınanmıyorum dırek olarak "Erdoganla tokalasmadık o benle tokalastıysa bılemıyorum" gıbı bı kaba tabır kullancagını.

Eee tabı bıde Muhsın beyın yorumları var tokalasma denılen bı olaydan yoksun kısı herhalde kendısı.Meclısıde topla tufekle gırılen bı yer sanıyor kanimca.
Kendısıde sadece Mhpye saldıraraktan beslenıyor sanırım.

R€B€L' Alıntı:
Ahmet turkle el sıkısması yadırgancak bı olay degıl eger demokratık bı toplumsak, onu oraya sokanlar dusunucek.Onlerını acanlar yanı
Devlet Bahcelı son derece gorgu ve nezaket kurallarına uygun olarak davranıyor dusunceler uymasada dogrusu bu.

Zıttı ıse Erdoganla tokalasmadım demesınde Erdoganlada tokalasması gerekırdı ama ben ınanmıyorum dırek olarak "Erdoganla tokalasmadık o benle tokalastıysa bılemıyorum" gıbı bı kaba tabır kullancagını.

Eee tabı bıde Muhsın beyın yorumları var tokalasma denılen bı olaydan yoksun kısı herhalde kendısı.Meclısıde topla tufekle gırılen bı yer sanıyor kanimca.

Yorumlarına katılıyorum ancak konu nasıl Muhsin Başkana geldi onu anlayamadım sanırım şiddetin çözüm olmayacağını en iyi idrak edenlerden biri Muhsin Yazıcıoğludur. Ayrıca bu konuyla ilgili muhsin başkanın yorumunu inceledim bana gayet mantıklı geldi:

“Tokalaşınca her şey bitmiş mi sayılacak?. Tokalaşmayınca tetikte mi kalınacak?
İki farklı siyasetçinin tokalaşmasının abartılmaması gerek. Ne bunu Türkiye’nin kurtuluşu gibi görmek, ne de eleştirmek lazım. Bunlar, sıradan davranışlardır. Bir tokalaşmaya büyük misyonlar yüklemek doğru değil. Karşılaşırsanız tokalaşırsınız”.

Diye konuşmuş bu konuşma metninde mhp ye saldırı varmı?
Ayrıca herkes kabul ederki eğer bahçeli bey öyle bir açıklama yapmış ise hata yapmıştır bu hatayı kerkes dile getirirde, muhsin bey dile getirince neden farklı algılanır anlayabilmiş değilim.

R€B€L' Alıntı:

İki farklı siyasetçinin tokalaşmasının abartılmaması gerek. Ne bunu Türkiye’nin kurtuluşu gibi görmek, ne de eleştirmek lazım. Bunlar, sıradan davranışlardır. Bir tokalaşmaya büyük misyonlar yüklemek doğru değil. Karşılaşırsanız tokalaşırsınız”.

Muhsin baskanin konu hakkindaki aciklamasi bu olmustur.
Mhp'ye ne saldiri, nede beslenme gordum ben burda..
ama beslenmeye calisan baskalari var gibi gozukuyo..

Mynet.com' Alıntı:
Önce ip attı, sonra tokalaştı
BBP Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Melcilisi'ndeki yemin töreni sırasında MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Demokrat Türkiye Partisi milletvekilleriyle tokalaşmasını eleştirdi. Yazıcıoğlu, “Bir müddet önce meydanlarda ip atanlar, sonra gülücük dağıtarak tokalaşıyor. Millet bunu yadırgıyor” şeklinde yorumladı.

ANKA'ya konuşan Yazıcıoğlu, TBMM çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğüne yönelik eylemleri bulunmayan herkes ile görev yapmaya hazır olduklarını belirterek, “İlla kavga etmemiz gerekmiyor. Ama görüntüye yönelik fotoğraflarla, tiyatro gösterileriyle bir yere varmak mümkün değil” dedi.

DTP'lilerin yapacakları faaliyetler, konuşmalar, terör örgütüne yönelik kullanacakları ifadelerin bu partiyle münasebetlerinin ölçüsünü belirleyeceğini kaydeden Yazıcıoğlu, “Tokalaşınca her şey bitmiş mi sayılacak?. Tokalaşmayınca tetikte mi kalınacak?”şeklinde konuştu.

-‘TOKALAŞMAK SIRADAN BİR DAVRANIŞ'-

İki farklı siyasetçinin tokalaşmasının abartılmaması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu şöyle devam etti:
“Ne bunu Türkiye'nin kurtuluşu gibi görmek, ne de eleştirmek lazım. Bunlar, sıradan davranışlardır. Bir tokalaşmaya büyük misyonlar yüklemek doğru değil. Karşılaşırsanız tokalaşırsınız”.

türk ocağı' Alıntı:
Yorumlarına katılıyorum ancak konu nasıl Muhsin Başkana geldi onu anlayamadım sanırım şiddetin çözüm olmayacağını en iyi idrak edenlerden biri Muhsin Yazıcıoğludur. Ayrıca bu konuyla ilgili muhsin başkanın yorumunu inceledim bana gayet mantıklı geldi:

Diye konuşmuş bu konuşma metninde mhp ye saldırı varmı?
Ayrıca herkes kabul ederki eğer bahçeli bey öyle bir açıklama yapmış ise hata yapmıştır bu hatayı kerkes dile getirirde, muhsin bey dile getirince neden farklı algılanır anlayabilmiş değilim.

sideways' Alıntı:

Muhsin baskanin konu hakkindaki aciklamasi bu olmustur.
Mhp'ye ne saldiri, nede beslenme gordum ben burda..
ama beslenmeye calisan baskalari var gibi gozukuyo..

Benım yorumum belırttıgım kırmızı yerlereydı.

Ve son olarakta yıne benım gorusum; kendı gorusune yakın olanları hırpalamaya calısaraktan oy kazanmaya calısanlar yalnızca zayıf ınsanlardır.Bu polıtıkayıda zaman zaman akpyı yanına alaraktan Muhsın bey yapıyor.

Goruslerımde ne mhp sempatızanı olmamdan nede bbp sempatızanı olmamdan gelmemektedır buda ek not ;) Mıllet baska gezegenlerı kesfederken bı el sıkısma muhabbetını 1 ay gundemde tutmaya calısanlar utansın bızler degıl =)

İyi forumlar

R€B€L' Alıntı:

Goruslerımde ne mhp sempatızanı olmamdan nede bbp sempatızanı olmamdan gelmemektedır buda ek not ;) Mıllet baska gezegenlerı kesfederken bı el sıkısma muhabbetını 1 ay gundemde tutmaya calısanlar utansın bızler degıl =)

İyi forumlar

yeni meclisteki bir arada çalışacak olan liderlerin birbirlerine olan yaklaşımları önemlidir. basit nezaket kurallarının bile bir tarafta uygulanamamasıda önemlidir. istediğimiz ve beklediğimiz güzel bir birliktelik sağlanana dek gündemde olacak konulardır bunlar. bizim millet meclisimizde yaşananlar birbaşka gezegenden şu an için çok daha önemlidir...
iyi forumlar...

Bahçeli ahmet türkler tokalaştı olay dediğiniz. Meclis başkanlığı seçiminde erdoğanla tokalştı dediniz olay dediniz. Bahçeli yok toklaşmadım dedi yazık dediniz. Erdoğan Bahçeli ile değildeAhmet Türk ve Kurmayları ile tokalaşmış kısa bir sohbet yapmış sanırım. Erdoğan bir rüya görüyor. Bahçelinin elini sıkıp öpüp af dilemek için.

Tokalaşmak yada tokalaşmamak eğer bu meclisin tüm işlevlerinin üstüne çıkacaksa meclisi kapatıp gidelim. Onlar kendi mahallelerinde kendileri ile karşılaşınca birbirlerinin elini sıkarlar.

Ah şu AKP yokmu... Öyle bir yozlaştırdıki medyayı insanlar. Önemli olan herşeyi gündem dışı yapıp. Önemsiz magazinsel konularla bir anda ön plana çıkarıyoruz.

KAhrolsun Pembe Tozlu Televizyon ekranları(1 numara KanalD ve AKP medyası.)

DTP lilerlede tokalaştı bu adam böyle yaparak iyice kalitesini düşürüyor.üstelik apo onun zamanında yakalandı neden asamadı ecevitin gölgesinde kaldı,öyle meydanlara cem uzan gibi boş vaatler vermek kolay idamı getirecekmiş yesinler yalanlarını.

Geri