'Bahçeli Ülkü Ocaklarını kapatacak'

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
'Bahçeli Ülkü Ocaklarını kapatacak'

Yeniçağ gazetesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları'nı kapatacağını iddia etti. Gazete, Bahçeli'nin bu icraatiyle neyi amaçladığını da yazdı...

73662.jpg

Merak etmeyin, Ülkü Ocakları’nı kimin kapatacağını söyleyeceğim. Duyunca şaşıracağınızı da pek sanmıyorum çünkü herşey ortada. Adım adım, büyük bir sabırla ve projeye uygun biçimde, arzulanan hedefe doğru sürülüyoruz. Artık gideceğimiz köyün minareleri gözüktü. Nereye gittiğimizi bilebilmek için kahin olmaya gerek yok. Projenin mimarı mı, yoksa uygulayıcısı mı olduğu henüz tam açıklığa kavuşmamış olan zat, bugüne kadar yaptığı eylem ve söylemleriyle Türk milliyetçilerini taşımak istediği adresi çoktan işaret etti. Ancak bizler işaretten mişaretten anlamadığımız için kendi köyümüze doğru gittiğimizi sanarak sevinç içinde yola devam ediyoruz. Yoldaki değişiklikleri farkeden de yok... Farkedip, “Nereye gidiyoruz? Yanlış yoldayız” diyenlere, “Efendim, bizim yolumuz bu... Beğenmiyorsanız bakın 52 yol daha var, onlardan birini tercih ediniz... Onlar da uymuyorsa yeni bir yol da siz açıp devam ediniz” cevabı hazır...

* * *
Şimdi, dün üzerinde durduğum Ülkü Ocakları’na yönelik operasyonlara yolaçan başıbozukluğun kaynaklarına dönecek olursak, yukarda anlatmaya çalıştığım yolculukla çok alakalı olduğunu görürüz. Şöyle 10 yıl geriye gittiğimizde 1997’deki “İllegalitenin ilan edildiği” olaylı MHP kongresiyle başlayıp günümüze kadar geçen süreçte maalesef Ülkü Ocakları başkan ve mensuplarının adının karıştığı pek çok çirkin olay var. Ne yapsak inkar edemeyiz, adli kayıtlar bu tür olaylarla dolu.

Mesela Ülkü Ocakları Ege Bölge Başkanı Abidin B.’nin olayı da bunlardan biri. Gazeteler günlerce,“Ege’nin kabusu” diye tanıttıkları Abidin B. için “Ege Ülkü Ocakları başkanı çete suçundan tutuklandı” manşetleri attı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanan Abidin B.’nin “susma hakkını kullandığını” yazdı.Tabii bu arada MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de “susma hakkını” kullandı. Çünkü ileriye dönük projeleri, onun da bu aşamada susmasını gerektiriyordu. Halbuki, gerek İzmir, gerekse Ege bölgesindeki pek çok ilin MHP’li milletvekilleri, İl Başkanları, İlçe Başkanları ve teşkilat mensupları; icraatlarıyla Ege’de “efsane” olmuş Abidin B. hakkında şikayette bulunup ısrarla görevden alınmasını talep etmişti. Talepleri dinleyen Dr. Devlet Bahçeli’nin tepkisi yine “susma hakkını kullanmak” şeklinde olmuştu.

Dr. Devlet Bahçeli’nin gelen ısrarlı şikayetlere rağmen görevden almadığı Abidin B.’nin görevi, polis tarafından gözaltına alınınca fiilen sona ermiş oldu. Ama ülkücü hareket onun 1997 kongresinde “illegalite” ilan edilince “kürsüyü devirme” hizmetini, 2003 kongresinde Genel Başkan adayı Ramiz Ongun’un konuşmasını, galiz sözler savuran korosuyla birlikte engellemede gösterdiği “üstün gayreti” hiç unutmadı.

* * *

Neyse, gelelim asıl konumuza... Ülkü Ocakları’nı kimin ve niçin kapatmak istediğine... Yukarıda da izah etmeye çalıştığım gibi 1997 sürecinden beri Ülkü Ocakları çeşitli kereler maalesef, polisin “çete” operasyonlarına maruz kalmıştır. “Çete kurmak, tahsilat yapmak” gibi suçlardan yargılanmak, ülkücü hareket mensuplarının kabul edebileceği bir şey değildir. Bu tür operasyonlar gündeme geldiğinde, “Ocaklar niye denetlenmiyor? Devlet Bey neden bazı Ocaklarda ayyuka çıkan başıbozukluğa müdahale etmiyor?” sorularına cevap bulunamadı.

Ancak, cevaplar bugün artık ortaya çıkmıştır. Her geçen gün “merkez partisi” hüviyetine getirilmeye çalışılan MHP’nin, Ülkü Ocakları gibi bir kuruluşa ihtiyacı yoktur. Milliyetçi, Türkçü karekterinden vazgeçen bir “merkez partisi”nin böyle Ülkü Ocakları gibi ideolojik örgütlenmesi olamaz. Dr. Devlet Bahçeli ilk fırsatta bunun gereğini yerine getirip Ülkü Ocakları’nı kapatacaktır. Dr. Devlet Bahçeli, yaşanan süreçte Ülkü Ocakları’nda ortaya çıkan olumsuzluklara bilerek müdahil olmayıp yaklaşık 10 yıl boyunca “şartların olgunlaşmasını” beklemiştir. Bu uzun bekleyiş neticesinde bir taşla iki kuş vurmanın hesabını yapmıştır. Ülkü Ocakları’nın suç ve çete kavramlarıyla anılmasına özellikle sessiz ve seyirci kalmıştır. Ülkü Ocakları’nı kapatmaya kalkacağında tabandan itiraz ve tepki yerine, “İyi ki kapattı. Bu Ocaklar partiye ve davaya zarar veriyordu” dedirtecek ortamın oluşmasını sağlamak için böyle bir yol izlemiştir.

Dr. Devlet Bey, bu operasyonu gerçekleştirirken sadece Ülkücü tabandan değil, toplumdan da “takdir” beklemenin planları içindedir. Bu icraatıyla toplayacağı takdirlerin partisinin “merkez”deki yeni yerini pekiştireceğinin hesabını yapmaktadır
.

* * *
Dr. Devlet Bey, direksiyonuna oturduğu MHP otobüsü ile “siyasetin merkezine” doğru seyahatini sürdürüp yola devam etmekte. Son durağa gelindiğinde yolculardan kimse, “Bizi nereye getirdin yahu?” diye kızmasın. Çünkü Dr. Devlet Bey, yola çıktıktan sonra açıkça söylemese de nereye gittiğinin işaretlerini verip durdu. Bunları da bir başka yazımızda ele alırız. Ama işaretten mişaretten anlayan kim? “Dava bizim” deyip bu otobüse doluşanlar, kaptanın kafasına göre takıldığını henüz farketmiş değil...

kapatır kapatmaz orasını bilemem fakat ne amaçla kurulduğunu,ne amaçlar için kullanıldığını ve ne amaçlar için kullanılacağını iyi tespit etmek gerekir..

geçmişi bana göre hiç de parlak olmayan bir kurumdur ki günümüzde de ne halde olduğunu biliyoruz..

kapatması neyi değiştirir bilemem..başka bir isim altında tekrar açılır..

bence ülkü ocaklarındaki düzeni değiştirmek gerekir ki bunu da Bahçeli'nin tek başına yapabileceğini sanmıyorum..

kapatılıp kapatılmaması konusunda bir yorum yapamayacağım ama kesinlikle düzenlenmesi gereken yönleri var.

Haber yeniçağ gazetesinin. Yeniçağ gazetesinin artık BBP ve CHP ye hizmet etttiğini her haberi ile MHP ve bahçeliyi yıpratmak istediği aşikardır.

Ülkü ocaklarının geçmişini analiz edemeyen insanların basit yorumlarını görünce sadece güldüm. Ülkü ocaklarının geçmişi bu ülkeye kazandırılan Milliyetçi ülkücü insanlarla doludur. Kaldiki bu insanlar ülkeye kanının son damlasına kadar hizmet etmiştir.

Günümüzde her kurum gibi yıpratılmış. Kendisine giydirilmek istenen kıyafetin altında kalmıştır. Bir an önce ülkü ocaklarının bu biçilen kıyafetten kurtulması gerekiyor.

Kaldki ocağın kapanması kapatılması gibi bir durum söz konusu bile olamaz. Bazı bölgedeki ocakların tekrar bir revizyondan geçmesi muhakkaktır.

Halen liselerde "ben reisim uleyn" deyip 5 kuruşluk zekasıyla o kıza bu kıza asılan, huzuru kaçıran, birçok kişinin kavgadan kavgaya muhabbet ettiği tipler mevcut.
Bağlantısı yok demesin kimse, hergün ocağa gidip gelen çocuklar bunlar.
Artık orada nasıl bir eğitim yada fikir veriliyorsa bunlara, "mekanda benim, tüm avratlarda, silah zaten benim" modunda gezen tez konusu insanlar...
Zamanında bazı konulara hizmet etsede şu an etmeyen kurumdur bana göre...
3-5 kişiden bahsetmiyorum, eleştirecek olan çıkarsa diye söylüyorum..
İstanbulda'yım, ve yeterince insan tanıyorum bu konuda :)
İçlerinden tek istisna liseden sonra İTÜ ye gidip olayların başına geçen elemandır. Onunda çuvalla saçmalıkları, bana göre çok hatası vardır.
"Zamanında nasıldı şimdi nasıl?" demeye getiriyorum açıkcası...

revizyon şart kapatılmasını sorunlarıda beraberinde getirir :)

|ChaMuR|' Alıntı:
kapatır kapatmaz orasını bilemem fakat ne amaçla kurulduğunu,ne amaçlar için kullanıldığını ve ne amaçlar için kullanılacağını iyi tespit etmek gerekir..

geçmişi bana göre hiç de parlak olmayan bir kurumdur ki günümüzde de ne halde olduğunu biliyoruz..

kapatması neyi değiştirir bilemem..başka bir isim altında tekrar açılır..

bence ülkü ocaklarındaki düzeni değiştirmek gerekir ki bunu da Bahçeli'nin tek başına yapabileceğini sanmıyorum..

Söylenecek herşeyi söylemiş zaten Chamur.
Kesinlikle revizyona uğrayıp içindeki yanlışlıklar düzeltilmeli.
Etrafımda pek çok ocaklarda dönen yanlışları ve zamanında
yapılan yanlışları gördüm.

YeniÇağın da BBPye hizmet ettiği mentalitesi nereden çıktı acaba ne güldüm :D
Ne yani Bahçeli böyle bir şey dememiş mi :D

Ülkü Ocaklarının elden geçirilmesinin zamanı geldi de geçti bile...Bence Sayın Bahçeli hakikaten ocakları kapatmayı düşünüyorsa gayet isabetli bir karar almış olur.Yalnız körü körüne ocakları kapatmak da çözüm değil muhakkak...Milliyetçilik adına ciddi revizyona ihtiyaç var.Ben kendi şahsıma Free nin dediği gibi ' asarım , keserim , yakarım , yıkarım ' diyen değil , Dünyadan haberi olan , sahip olduğu Milliyetçilik düşüncesinin temellerini bilen insanların da bu ülkede yetişebileceğine inanıyorum...

Cidden eskiden yapılanlar belki güzeldi ama şimdi rezalet sokakta serseri dolanan ona buna laf atan cebinde bıçak silah taşıyanlara bakın 10/9 ülkücü çıkıyor.Ülkü ocaklarının şu an tek kullanım amacı
A:"Ahmet abi beni okulda vöceklermiş yardıma gelsene"
B:"Tamam toplanın gidiyoruz"

Malesef daha öteye gidemiyor ve ülkücülere baktğımızda ise ne siyasetle ne ülke durumuyla bir ilgisi olamyan tek amacı serserilik etrafa zarar verme kızlara asılıp kavga etmek olan ve liseyi bile bitirememiş toplumun beş para etmez üyelerini olduğu ortaya çıkıyor.Keinlikle dğeiştirilmeli bir insan ülkücü gördüğünde "Bak bu çocuklar ülkücü" "İyi o zaman buralarda fazla serserilik yapılmıyordur" demeli ama durum öylemi hayır!

"Bak bu çocuklar ülkücü" "O zaman başka yoldan gidelim bunlar serseridir cebinde bıçak falan taşıyordurlar buralara fazla gelmemek lazım çok ülkücü varsa" konumuna gelmiştir ve ülkücü olanlara cidden bir yenileme getirilmelidir.

amaçsız kurulan ve sol düşünceli insanlara saldıran ve 14-15 yasındaki cocuklara silah veren boş bir kurumdur ben olsam komple mhp yi kapatırım

Vatan hainlerinin fotoğraflarını gururlar teşhir edenleri ve onların mensubu olduğu siyasi partisinide genç beyinleri körelten yerleride zincirlerle sıkı sıkı kapatmalı....

o cocuklara verilen silahlar en azından askere polise çevrilmiyo !!!

yehovan' Alıntı:
Haber yeniçağ gazetesinin. Yeniçağ gazetesinin artık BBP ve CHP ye hizmet etttiğini her haberi ile MHP ve bahçeliyi yıpratmak istediği aşikardır.

Her gün okuduğum bir gazete hakkında bu kadar yersiz bir yorumun senden geldiğine şaşırdım açıkçası.Yeniçağ gazetesi milliyetçi, Atatürkçü ama bir o kadar da tarafsız bir gazetedir.BBP, CHP veya MHP ile hiç bir bağı yoktur.Hatta bazen MHP ye yakın durduğu bile söylenebilir.Bahçeli ve MHP, Yeniçağ gazetesinde ve uydudan yayın yapan Yeniçağ kanalında eleştiriliyor doğrudur, fakat ben bu eleştirilerin yıpratma amaçlı olduğunu görmedim hiç bir zaman.

Ülkü ocaklarının kapatılması mevzusuna gelecek olursak;
Söz konusu değildir.Ülkü ocaklarının kuruluşundan bu yana meydana gelen bir bozulma vardır fakat Bahçeli zamanında Ülkü ocakları ciddi anlamda yeniden yapılanmıştır.60-80 yılları arasındaki Ülkü Ocakları ile bugünkü Ülkü Ocakları arasında ciddi farklar vardır.

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
Her gün okuduğum bir gazete hakkında bu kadar yersiz bir yorumun senden geldiğine şaşırdım açıkçası.Yeniçağ gazetesi milliyetçi, Atatürkçü ama bir o kadar da tarafsız bir gazetedir.BBP, CHP veya MHP ile hiç bir bağı yoktur.Hatta bazen MHP ye yakın durduğu bile söylenebilir.Bahçeli ve MHP, Yeniçağ gazetesinde ve uydudan yayın yapan Yeniçağ kanalında eleştiriliyor doğrudur, fakat ben bu eleştirilerin yıpratma amaçlı olduğunu görmedim hiç bir zaman.

Ülkü ocaklarının kapatılması mevzusuna gelecek olursak;
Söz konusu değildir.Ülkü ocaklarının kuruluşundan bu yana meydana gelen bir bozulma vardır fakat Bahçeli zamanında Ülkü ocakları ciddi anlamda yeniden yapılanmıştır.60-80 yılları arasındaki Ülkü Ocakları ile bugünkü Ülkü Ocakları arasında ciddi farklar vardır.

----------------------------
İkisinin de ortak paydası 'milliyetçi' çizgileri. Birisi MHP'nin bugünkü yönetiminden yana, diğeri şiddetli muhalif. İşin daha ilginci Yeniçağ'a ismini Devlet Bahçeli vermiş...

TÜRK Medya tarihinde eşine ender rastlanan bir kavga yaşanıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kuruluşunu teşvik ettiği ve ismini koyduğu Yeniçağ Gazetesi şimdi Bahçeli'ye karşı büyük bir kavga veriyor.

MHP'nin koalisyon ortağı 57. hükümet döneminde çıkmaya başlayan Yeniçağ'ın diğer kavgası ise MHP'ye yakınlığı ile bilinen Ortadoğu Gazetesiyle.Karşılıklı haberler yüzünden iki gazete sık sık tazminat davası yöntemine başvuruyor.

OSMAN DURMUŞ'TAN RANDEVU ALAMADIĞI İÇİN

Yeniçağ'ın patronu Ahmet Çelik'in MHP yönetimiyle ipleri koparması hakkında kulislerde değişik söylentiler dolaşıyor.

Bu bilgiler arasında en ilginci 'Ahmet Çelik'in eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile randevu krizi' içerikli. Belirtildiğine göre, Durmuş'tan randevu alan Ahmet Çelik buluşmaya gittiğinde Durmuş'un başka yerde olduğunu gördü. Bu duruma çok içerleyen Çelik'in MHP yönetimiyle arası açıldı.

SON KAVGA

Yeniçağ - MHP, Ortadoğu ekseninde son kavga anketler yüzünden çıktı. Daha önce Sesar'ın anketi diyerek MHP'yi yüzde 5 civarında gösteren bir habere yer veren Yeniçağ'ın bu yöntemi MHP yetkililerinin tepkisini çekti.

Ardından Tempo Dergisi'nde yayınlanan bir haberde MHP'nin oy oranı yüzde 18.4 olarak açıklanınca Yeniçağ durumdan vazife çıkararak sözkonusu anket haberiyle ilgili hafiyeliğe başvurdu. Yaptığı araştırma sonunda belirtilen anketin düzmece olduğunu öne sürdü.

Yeniçağ Şubat ayında MHP çizgisindeki Ortadoğu Gazetesi ve bazı yazarları hakkında 4 ayrı tazminat davası açtı.

Ortadoğu tazminat davasını duyurduğu haberinde Yeniçağ'ın patronu Ahmet Çelik'e ağır eleştiriler yöneltti.

İŞTE ORTADOĞU'NUN O HABERİ:

Yeniçağ, MHP ve lideri Bahçeli'yi destekleyen gazeteniz Ortadoğu'yu mahkemeye verdi

Yaptığımız yenilikler ve kadromuza kattığımız birbirinden değerli "ülkücü" fikir insanlarını hazmedemeyenlere "Hodri meydan" diyoruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış'a karşı yapılan yazı kampanyalarına cevap verdiğimiz için Yeniçağ gazetesi tarafından hakkımızda tazminat davası açıldı.

---------------------------

Okuman gerek. Yeniçağ MHP muhalifleri ve BBP lileri desteklemekte şuan.

freemitnick' Alıntı:
Halen liselerde "ben reisim uleyn" deyip 5 kuruşluk zekasıyla o kıza bu kıza asılan, huzuru kaçıran, birçok kişinin kavgadan kavgaya muhabbet ettiği tipler mevcut.
Bağlantısı yok demesin kimse, hergün ocağa gidip gelen çocuklar bunlar.
Artık orada nasıl bir eğitim yada fikir veriliyorsa bunlara, "mekanda benim, tüm avratlarda, silah zaten benim" modunda gezen tez konusu insanlar...
Zamanında bazı konulara hizmet etsede şu an etmeyen kurumdur bana göre...
3-5 kişiden bahsetmiyorum, eleştirecek olan çıkarsa diye söylüyorum..
İstanbulda'yım, ve yeterince insan tanıyorum bu konuda :)
İçlerinden tek istisna liseden sonra İTÜ ye gidip olayların başına geçen elemandır. Onunda çuvalla saçmalıkları, bana göre çok hatası vardır.
"Zamanında nasıldı şimdi nasıl?" demeye getiriyorum açıkcası...
ancak bu kadar guzel ifade edilir.

ŋǾŵ' Alıntı:
amaçsız kurulan ve sol düşünceli insanlara saldıran ve 14-15 yasındaki cocuklara silah veren boş bir kurumdur ben olsam komple mhp yi kapatırım
İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi amaçsız kurulan bir parti değildir.Amacımız nizam-ı alem;ingilizce değil anlamazsın diye yazayım cihan hakimiyetidir.Amaç sizde doğru solcular emperyalizme karşıyız diye yırtınıyorlar.Arkalarından yabancı örgütler çıkıyor:eek:ha
İkinci olarak 14-15 yaşındaki çocuktan kurşun mu yedin de böyle konuşuyorsun???Ama merak etme böyle konuşmaya devam edersen :goz:
Son olarak bana kalsa da bi ara olduğu gibi solu yasaklarım.Bir zamanlar olduğu gibi.Kuru lakırdıdan başka bir işe yaradıkları yok.Anca orda burda bağırmayı bilirler.
Konuyla ilgili olarakta genelleme yapmayın.Bir örnek vereyim youtubeye bursa ülkü ocakları yazın ilk çıkan şeyi izleyin.
ALLAH Türkü korusun ve yüceltsin.

yehovan' Alıntı:
----------------------------
İkisinin de ortak paydası 'milliyetçi' çizgileri. Birisi MHP'nin bugünkü yönetiminden yana, diğeri şiddetli muhalif. İşin daha ilginci Yeniçağ'a ismini Devlet Bahçeli vermiş...

TÜRK Medya tarihinde eşine ender rastlanan bir kavga yaşanıyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kuruluşunu teşvik ettiği ve ismini koyduğu Yeniçağ Gazetesi şimdi Bahçeli'ye karşı büyük bir kavga veriyor.

MHP'nin koalisyon ortağı 57. hükümet döneminde çıkmaya başlayan Yeniçağ'ın diğer kavgası ise MHP'ye yakınlığı ile bilinen Ortadoğu Gazetesiyle.Karşılıklı haberler yüzünden iki gazete sık sık tazminat davası yöntemine başvuruyor.

OSMAN DURMUŞ'TAN RANDEVU ALAMADIĞI İÇİN

Yeniçağ'ın patronu Ahmet Çelik'in MHP yönetimiyle ipleri koparması hakkında kulislerde değişik söylentiler dolaşıyor.

Bu bilgiler arasında en ilginci 'Ahmet Çelik'in eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile randevu krizi' içerikli. Belirtildiğine göre, Durmuş'tan randevu alan Ahmet Çelik buluşmaya gittiğinde Durmuş'un başka yerde olduğunu gördü. Bu duruma çok içerleyen Çelik'in MHP yönetimiyle arası açıldı.

SON KAVGA

Yeniçağ - MHP, Ortadoğu ekseninde son kavga anketler yüzünden çıktı. Daha önce Sesar'ın anketi diyerek MHP'yi yüzde 5 civarında gösteren bir habere yer veren Yeniçağ'ın bu yöntemi MHP yetkililerinin tepkisini çekti.

Ardından Tempo Dergisi'nde yayınlanan bir haberde MHP'nin oy oranı yüzde 18.4 olarak açıklanınca Yeniçağ durumdan vazife çıkararak sözkonusu anket haberiyle ilgili hafiyeliğe başvurdu. Yaptığı araştırma sonunda belirtilen anketin düzmece olduğunu öne sürdü.

Yeniçağ Şubat ayında MHP çizgisindeki Ortadoğu Gazetesi ve bazı yazarları hakkında 4 ayrı tazminat davası açtı.

Ortadoğu tazminat davasını duyurduğu haberinde Yeniçağ'ın patronu Ahmet Çelik'e ağır eleştiriler yöneltti.

İŞTE ORTADOĞU'NUN O HABERİ:

Yeniçağ, MHP ve lideri Bahçeli'yi destekleyen gazeteniz Ortadoğu'yu mahkemeye verdi

Yaptığımız yenilikler ve kadromuza kattığımız birbirinden değerli "ülkücü" fikir insanlarını hazmedemeyenlere "Hodri meydan" diyoruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alişan Satılmış'a karşı yapılan yazı kampanyalarına cevap verdiğimiz için Yeniçağ gazetesi tarafından hakkımızda tazminat davası açıldı.

---------------------------

Okuman gerek. Yeniçağ MHP muhalifleri ve BBP lileri desteklemekte şuan.

Ortadoğuyu okumuyorum açıkçası ama Yeniçağ ile aralarındaki kavgadan haberim var.
MHP yönetimi ile sorun yaşadıklarını daha önce de okudum.Tabi MHP karşıtı adının geçtiği her yerde BBP yandaşı ismi çıkacak değil( Servet Kabaklı ismi hariç :) ).Gerek televizyonda gerek gazetede BBP lehine veya aleyhine yapılmış tek bir haber görmedim bugüne kadar.Ama konu ile ilgili bilgilendirmen için çok teşekkür ederim

leke900' Alıntı:
Cidden eskiden yapılanlar belki güzeldi ama şimdi rezalet sokakta serseri dolanan ona buna laf atan cebinde bıçak silah taşıyanlara bakın 10/9 ülkücü çıkıyor.

Bende kendimi ülkücü olarak görüyorum. ülkü ocaklarına sürekli olarak gitmem ama giden birsürü kişi tanırım. bunların bi kısmı cidden ülkücülüğü öğrenmeye giderken ne yazık ki bi kısmı da arkam da birileri olsun diye gidiyor bu doğrudur. işte o ikinci gruptakilerin zaten ülkücülükle alakaları yok. onlar sadece çakal olmaya arkasını sağlama almaya çalışan kişiler. e gücü arıyolar nerde war diyelim şurda. hadi oraya gidelim. nerde war burda hadi oraya gidelim. nerde war ülkü ocaklarında hadi oraya gidelim. ben bu zihniyete kesinlikle karşıyım.
leke nin yazdığı bence aşırı abartı olmuş. yani sen sokaktaki serserilerin onda dokuzunu tanıyo musun ki onda dokuzu ülkücü diyebiliyosun. bunun mafyası uhucusu war tinercisi war sokak çocuklarında bile bıçak war. şimdi bunların onda dokuzu ülkücü mü oluyo? eğer öyle olsaydı bu kadar serseri olan bi ülkede %15 i nasıl geçemez ya.
yani belki tanıdığın ya da bildiğin bi kaç serseri wardır onlarda ülkücüyüm diye geçiniordur. ama ülkücülere bu kadar da çamur atmayın derim ben...

Eskiden Ulku ocaklarinin bir agirligi vardi
Simdi ise maalesef sokaga dusmus bir durumda
Ornek vereyim, eskiden ulku ocaklarina abdestli
girilirdi ama simdi sarkintilik, kavga olaylari var.
Bahcelininde amaci ne oldugu belli olmaz zaten
adam birsuru ulkucuyu partisinden soguttu..
Allah muslumani korusun ve yuceltsin..

Ülkü ocakları denince aklıma ilk gelen 80 öncesi yaşananlar.
Her ne kadar ülkü ocaklarında vatan millet sevgisi ile donatılıp saygılı, hoşgörülü birer fert olmaları için, milletin menfaatlerini ön planda tutmaları için eğitim verildiğini idda etselerde, üniversitelerdeki olayları aslında solcular, bölücüler yada ülkücüler yapsalarda bu olaylar hep ülkücülerin üzerinde kalmaya devam edecek. Yada medya özellikle ülkücülerin üzerine yıkacak. Aslında üniversitelerdeki ülkücüler, bölücülerin karşısında duruyor, çarpışıyor. Yinede kapatılma kararı bence yerinde bir karar.

sunu bilelim her sag parti eskiden mhp ye dayanır !
ulku ocakları hakkında kotu olan tum tanımlara katılıyorum !
eger bahceli veya herhangibiri kapatsın ona oy verrirm ( bu secimde vermedigm halde )

ALLAH MUSLUMAN + TURKLERİ YUCELTSİN

Geri