BİRİNCİ KISIM
GENEL ESASLAR
Madde 1 - Partinin Adı
Bu tüzük hükümlerine göre kurulmuş olan partinin adı; ADALET ve KALKINMA
PARTİSİ'dir.
Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, başta 'İnsan Hakları
Evrensel Beyannamesi' ile 'İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi' olmak üzere TBMM
tarafından onaylanmış uluslararası belgeler, Siyasi Partiler Kanunu, seçim kanunları,
diğer ilgili kanun ve mevzuat çerçevesinde, Tüzüğü ve Programına göre teşkilatlanmak ve
faaliyette bulunmak üzere kurulmuş siyasi bir teşekküldür.
Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi
Partinin kısaltılmış adı "AK PARTİ" şeklindedir.
Partinin Genel Merkezi;
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:202 Balgat - Ankara adresindedir.
AK PARTİ'nin amblemi (özel işareti)
şeklinde sarı ve siyah renklerden oluşan AMPUL'dur.
http://www.akparti.org.tr/tuzuk.pdf
Ben de Ak Partinin Tüzüğünü okudum ama AKP kısaltması göremedim.Dikkat etmediniz herhalde.
AKP adında Türkiye de bir parti yoktur.
Partiler resmi makamlara Kuruluş Tüzüklerini verirken partinin tam ismini ve kısaltılmış şeklinide belirtirler.
Dolayısı ile bir partinin Ak parti mi yoksa CHP mi veya hut MHP mi olacağı tüzüklerinden bilinir. Bunun dilbilgisi kuralları ile bir alakaı yoktur.
Neden DYP nin kısaltılmışı DY Partisi değil diyenler e birazda gülmemek için kendimi zor tutuyorum
Çünkü partiler tüzüklerinde Parti isminin kısaltılmış halinide tescil ettirirler.Yani bu insanların keyfine yada dilbilgisi kurallarına bırakılmamış.
Bir kişi Aydınlık ve Kurtuluş partisi diye bir parti kurup kısaltılmış halinide AKP olarak tescil ettirise bu partiye ancak AKP diyebiliriz .
tekrar söylüyorum şuan Türkiyede AKP diye bir parti yoktur.Savcı iddianamesinde AKP yazması iddianamenin nekadar gayri ciddi olduğunu gösterir.
Çünkü hukuk resmi bilgi ve belgere göre hareket eder.Sohbet ağzıyla hareket edemez.
Savcının ısrarla AKP demesi iddianamenin hukuki değil siyasi bir mantıkla hazırlandığının delilidir.
Partiler kurulurken dilbilgisi kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre kurulur. Bu yüzden bukadar baist bir konuyu neden anlamamakta ısrar ediyorsun onuda ben anlayamıyorum