Başsavcının hesap vermesi gerekir

Artı bir de savcı iddianamede resmi ismi ak parti olan bir partiye, akp diye hitap ediyor.

Yanlış biliyorsunuz. Partinin adı Ak Parti değildir. Adalet ve Kalkınma Partisidir ve
kısaltma kullanacaksınız AKP olarak söylemeniz gerekir. Türkçe dilbilgisi böyle söyler.

Akp diye hitap etse ne olur Adalet ve Kalkınma Partisi diye hitap etse ne olur...

Sonuçta mahkeme Savcının talebini ya onaylayacak ya da reddedecek...

halkın %47 sinin destegini alan bir parti bunu kaldıramayıp ülkeyi soyup sogana cevirir, yabancılara peskes cekerse , o halkın iradesini kotuye kullanmak olur. Atatürk zamanında ülkeyi satan ,bu zihniyettekiler istiklal mahkemelerinde yargılanıyordu.

Ülke Atatürk'ün vefatından sonra kalem kalem satıldı zaten AKP ise furyaya katılan son parti oldu sadece.
İktidardan inmesi gerekiyor mu, evet... Ama kaptılarak değil, cezasını halktan alarak, seçilmeyerek.

Yanlış biliyorsunuz. Partinin adı Ak Parti değildir. Adalet ve Kalkınma Partisidir ve
kısaltma kullanacaksınız AKP olarak söylemeniz gerekir. Türkçe dilbilgisi böyle söyler.

Akp diye hitap etse ne olur Adalet ve Kalkınma Partisi diye hitap etse ne olur...

Sonuçta mahkeme Savcının talebini ya onaylayacak ya da reddedecek...

Arkadaşım bence asıl sen bilmiyorsun

çünkü partinin resmi makamlardaki tescilli ismi AKP değil Ak Partidir. resmi kayıtlarda AKP diye bir parti yoktur.

siyasetciler yazarlar veya muhalif görüşe sahip insanlar AKP olarak söyleyebilir

ama devletin en tepe kurumlarından birisi olan Başsavcı böyle bir hata yapamaz.Çünkü resmi kayıtlarda AKP diye bir parti yoktur.

gerçi seçim tarihini bile 22 temmuz 2008 yazan savcıdan başka ne beklenir ki

Tuhaf tuhaf konuşma.Bir kişi dediğim on kişi de ben mi görmüyorum.Kelime oyunları yapmayın.Bugün dünya anladı da ak partiye yapılan önyargyı sen mi göremedin.

Dünyanın neresinde var hamdolsun velev ki gibi kelimelerin dava sebebi olduğu.
Artı bir de savcı iddianamede resmi ismi ak parti olan bir partiye, akp diye hitap ediyor.
Bu gün terör örgütlerinin bile kendilerine koydukları isimle onlara hitap ediyoruz da ak partiye mi çok görddavadaki ön yargıyı anlamak için bu örnek bile yeter anlayana tabi...

Sen hiç kimseye kötülüğü olmayan bir insanı öldürmeye karar verdin diyelim.Öldürürsen adam öldürmmeye teşebbüsünden müebet hapis yiyeceksin ama sen tutuyon adamı öldürmek yerine içindeki organlarını boşaltıyon adamın bir kalbini bırakıyon.Hakim sana soruyor.Niye bunun içini boşaltın sende diyorsunki yok efendim adam yaşıyorya sana soruyorum bu adam nekadar yaşar.

Bu anladığın dünya dediğin hangi dünya ben sana söyleyim çıkarı olan ülkeler onlarda beni alakadar etmez.

Dünyanın neresinde var hamdolsun velev ki gibi kelimelerin dava sebebi olduğu sen hiç kapatma sebebini okumadın yada işine gelmedi okumak okursan anlarsın hamdolsunlamı velevlemikapatma davası açıldığını savcının iddanemesini yazmama gerek yok oku ama iyi oku anlarsın.

çünkü partinin resmi makamlardaki tescilli ismi AKP değil Ak Partidir. resmi kayıtlarda AKP diye bir parti yoktur.

siyasetciler yazarlar veya muhalif görüşe sahip insanlar AKP olarak söyleyebilir

ama devletin en tepe kurumlarından birisi olan Başsavcı böyle bir hata yapamaz.Çünkü resmi kayıtlarda AKP diye bir parti yoktur.

Madde 1 - Partinin Adı
Bu tüzük hükümlerine göre kurulmuş olan partinin adı; ADALET ve KALKINMA PARTİSİ'dir.

Kaynak : AKP Tüzük 1. Madde

Dilbilgisi kurallarına göre ya tam isim yada kısaltma olarak belirtilmesi gereklidir.

Sizin sözyleminize göre DYP'ye DY Partisi, ÖDP'ye ÖD Partisi gibi kısaltmalarda kullanılabilir anlamı çıkıyor

Sen acele hüküm verme,biraz bekle vede gör.Akmı karamı ortaya herşey çıkacak.Ama merak ettiğim tek şey var sen ve senin gibi yalakalr ne yapacaklar onu çok merak ediyorum.AKP değil AK mış,hadi ordan be hukuk önünde aklanmamış dokunulmazlık arkasına saklanan birisinin peşinden gidenleri nasıl tarif etmek gerekir bilmiyorum.Nickin kirlilikle dolu,önce temizlen sonra yaz.

Sen acele hüküm verme,biraz bekle vede gör.Akmı karamı ortaya herşey çıkacak.Ama merak ettiğim tek şey var sen ve senin gibi yalakalr ne yapacaklar onu çok merak ediyorum.AKP değil AK mış,hadi ordan be hukuk önünde aklanmamış dokunulmazlık arkasına saklanan birisinin peşinden gidenleri nasıl tarif etmek gerekir bilmiyorum.Nickin kirlilikle dolu,önce temizlen sonra yaz.

RTE ak partinin ismini izah etmiş sense, gazel okumuşsun.Sözlerinin elle tutulur, entellektüel bir boyutu yok.

Ezberletilen sloganları atmışsın.
Senin ki dam üstünde saksağan vur beline kazmayı olmuş

Madde 1 - Partinin Adı
Bu tüzük hükümlerine göre kurulmuş olan partinin adı; ADALET ve KALKINMA PARTİSİ'dir.

Kaynak : AKP Tüzük 1. Madde

Dilbilgisi kurallarına göre ya tam isim yada kısaltma olarak belirtilmesi gereklidir.

Sizin sözyleminize göre DYP'ye DY Partisi, ÖDP'ye ÖD Partisi gibi kısaltmalarda kullanılabilir anlamı çıkıyor

BİRİNCİ KISIM
GENEL ESASLAR
Madde 1 - Partinin Adı
Bu tüzük hükümlerine göre kurulmuş olan partinin adı; ADALET ve KALKINMA
PARTİSİ'dir.
Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, başta 'İnsan Hakları
Evrensel Beyannamesi' ile 'İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi' olmak üzere TBMM
tarafından onaylanmış uluslararası belgeler, Siyasi Partiler Kanunu, seçim kanunları,
diğer ilgili kanun ve mevzuat çerçevesinde, Tüzüğü ve Programına göre teşkilatlanmak ve
faaliyette bulunmak üzere kurulmuş siyasi bir teşekküldür.
Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi
Partinin kısaltılmış adı "AK PARTİ" şeklindedir.
Partinin Genel Merkezi;
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:202 Balgat - Ankara adresindedir.
AK PARTİ'nin amblemi (özel işareti)
şeklinde sarı ve siyah renklerden oluşan AMPUL'dur.

http://www.akparti.org.tr/tuzuk.pdf

Ben de Ak Partinin Tüzüğünü okudum ama AKP kısaltması göremedim.Dikkat etmediniz herhalde.

AKP adında Türkiye de bir parti yoktur.

Partiler resmi makamlara Kuruluş Tüzüklerini verirken partinin tam ismini ve kısaltılmış şeklinide belirtirler.

Dolayısı ile bir partinin Ak parti mi yoksa CHP mi veya hut MHP mi olacağı tüzüklerinden bilinir. Bunun dilbilgisi kuralları ile bir alakaı yoktur.

Neden DYP nin kısaltılmışı DY Partisi değil diyenler e birazda gülmemek için kendimi zor tutuyorum

Çünkü partiler tüzüklerinde Parti isminin kısaltılmış halinide tescil ettirirler.Yani bu insanların keyfine yada dilbilgisi kurallarına bırakılmamış.

Bir kişi Aydınlık ve Kurtuluş partisi diye bir parti kurup kısaltılmış halinide AKP olarak tescil ettirise bu partiye ancak AKP diyebiliriz .

tekrar söylüyorum şuan Türkiyede AKP diye bir parti yoktur.Savcı iddianamesinde AKP yazması iddianamenin nekadar gayri ciddi olduğunu gösterir.

Çünkü hukuk resmi bilgi ve belgere göre hareket eder.Sohbet ağzıyla hareket edemez.
Savcının ısrarla AKP demesi iddianamenin hukuki değil siyasi bir mantıkla hazırlandığının delilidir.

Partiler kurulurken dilbilgisi kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre kurulur. Bu yüzden bukadar baist bir konuyu neden anlamamakta ısrar ediyorsun onuda ben anlayamıyorum

Yüzde 47 dediğiniz kitle bir torba kömür verilen eline bir yüzlük sıkıştırılan aç muhtaç insanlardır bunu aşağılamak için söylemiyorum aksine o insanları bu duruma getirende gene siz ve sizden önceki işbirlikçilerdir!!!

BİRİNCİ KISIM
GENEL ESASLAR
Madde 1 - Partinin Adı
Bu tüzük hükümlerine göre kurulmuş olan partinin adı; ADALET ve KALKINMA
PARTİSİ'dir.
Madde 2 - Kuruluşun Temel Dayanakları
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, başta 'İnsan Hakları
Evrensel Beyannamesi' ile 'İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi' olmak üzere TBMM
tarafından onaylanmış uluslararası belgeler, Siyasi Partiler Kanunu, seçim kanunları,
diğer ilgili kanun ve mevzuat çerçevesinde, Tüzüğü ve Programına göre teşkilatlanmak ve
faaliyette bulunmak üzere kurulmuş siyasi bir teşekküldür.
Madde 3 - Partinin Kısaltılmış Adı, Genel Merkezi ve Amblemi
Partinin kısaltılmış adı "AK PARTİ" şeklindedir.
Partinin Genel Merkezi;
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No:202 Balgat - Ankara adresindedir.
AK PARTİ'nin amblemi (özel işareti)
şeklinde sarı ve siyah renklerden oluşan AMPUL'dur.

http://www.akparti.org.tr/tuzuk.pdf

Ben de Ak Partinin Tüzüğünü okudum ama AKP kısaltması göremedim.Dikkat etmediniz herhalde.

AKP adında Türkiye de bir parti yoktur.

Partiler resmi makamlara Kuruluş Tüzüklerini verirken partinin tam ismini ve kısaltılmış şeklinide belirtirler.

Dolayısı ile bir partinin Ak parti mi yoksa CHP mi veya hut MHP mi olacağı tüzüklerinden bilinir. Bunun dilbilgisi kuralları ile bir alakaı yoktur.

Neden DYP nin kısaltılmışı DY Partisi değil diyenler e birazda gülmemek için kendimi zor tutuyorum

Çünkü partiler tüzüklerinde Parti isminin kısaltılmış halinide tescil ettirirler.Yani bu insanların keyfine yada dilbilgisi kurallarına bırakılmamış.

Bir kişi Aydınlık ve Kurtuluş partisi diye bir parti kurup kısaltılmış halinide AKP olarak tescil ettirise bu partiye ancak AKP diyebiliriz .

tekrar söylüyorum şuan Türkiyede AKP diye bir parti yoktur.Savcı iddianamesinde AKP yazması iddianamenin nekadar gayri ciddi olduğunu gösterir.

Çünkü hukuk resmi bilgi ve belgere göre hareket eder.Sohbet ağzıyla hareket edemez.
Savcının ısrarla AKP demesi iddianamenin hukuki değil siyasi bir mantıkla hazırlandığının delilidir.

Partiler kurulurken dilbilgisi kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre kurulur. Bu yüzden bukadar baist bir konuyu neden anlamamakta ısrar ediyorsun onuda ben anlayamıyorum

Bırak arkadaşım boşuna uğraşma anlamk istemezler çünkü işlerine helmez anlamak.

niye kendini yoruyorsun.çıkarmazlar atgözlüklerini. Oysa yaz gelidi. çıkarıp ta güneş gözlüğü taksalar daha iyi olur ama inatla çıkarmıyorlar işte.:)

Nick'inle duyuların arasında bir kopukluk olduğu kesin,gerçekleri göremeyecek kadar bir problemle karşıkarşıyasınız,yada bu ülkeden uzak yaşıyorsunuz.
Globalleşmek demek her önüne gelene her şeyini açmak satmak değildir.Bir takım şartlar koyarsınız alan alır,ama siz yok pahasına satarsanız ister yabancı isterse Türk olsun farketmez.Sizin sattıklarınızı gelişştirmiyorsa isdihtam yaratmıyorsa vede bir kuruş maddi ktkı sağlamıyorsa neden sattınız,bumudur globalleşme?.Telekomu sattınız daha bir cm hat ilve etmediler hemen zam yaptılar hemde bizi yönettiğini söyleyen satmakla gurur duyan salakların gözünün içine baka baka.Devletin yer altına döşediği kablolara alt veya üst yapıya zam yaptılar,bu forumlarda yazanlarda durmadan telekoma saldırıyorlar tamam saldıralım ama bizi temsil eden güç nerede?.Yapılan zamları salak salak seyretmekle meşguller.Yada hukuk tanımadıkları için yargıtay savcısı ile uğraşmaktalar.AKP yaptığı hukuksuzlukların hesabını er geç verecektir hemde bu dünyada öyle öbür dünya filan yok.Çünkü hessap yeri burasıdır.

Ellerin Dert görmesin dostum ne güzel de yazmissin

bu parti kapatma davası hiçbirhalta yaramaz sadece ülkeyi biraz daha geriye sürükler
Erdogan ne yaparsa arkasındayım Allah başımızdan eksik etmesin
Başsavcıda eşelensin dursun
Arkadas sen köprü den atla daha iyi erdoganin yoksulluk icinde ve cahil birakip daha kötü daha acili bir ölüm yasatirmasini bekleme.
elbet bir gün gelecek is isden gecmis olacak ve herkes görecek AKP ne mal oldugunu, yaw anlamak mi istemiyorsun yoksa bir az geri seka mi var, adam geldi günde hemen 6 sifir sildi yaw sen nasil infaltionu bugüne bugün 1-2 ay da okadar indirirsin sanki bir hokkabaz yoksa üc katci mi deyim ben :D

kusura bakmayin türkcem fazla iyi degil

Geri