Başbuğ: Sabrımızın sınırı var!

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
GeneLkurmay Başkanı Org. İLker Başbuğ, “BaLyoz” darbe pLanıyLa iLgiLi suskunLuğunu bozdu.İddiaLarı LanetLediğini söyLeyen Başbuğ, “TSK'nın sabrının sınırı var” dedi

100125-ilker-basbug-balyoz-aciklama.300w.jpg

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli komutanlarından Kazım Karabekir’in ölümünün 62. yıldönümü nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'nda bir anma töreni düzenlendi.

Törende kısa bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Balyoz" darbe planıyla ilgili mesajlar verdi.

Kazım Karabekir’in ''Vatandaş! Yanlış bilgi felaket kaynağıdır. Her işin evvela hakikatini ara ve öğren, sonra münakaşasını istediğin gibi yap'' sözlerini anımsatarak, ''Bugün buna çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, idialarla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra gazetecilere yaptı. Ancak Başbuğ, konuşması sırasında soru almadı.

Org. İLker Başbuğ, şunLarı söyLedi:

"2003 yılında Mart ayında Birinci Ordu Komutanlığı Karargahı'nda icra edilen plan semineriyle ilgili olarak Çarşamba günü bir gazeteye yansımalar oldu. Bazı bilgilerin dışında önemli olan iddialardı. Bu iddialar gerçekten çok kapsamlı. Bir gazetedeki iddialar yansıdıktan bir gün sonra Genelkurmay Başkanlığı olarak konuya ilişkin bir açıklama yaptık.

Şunun altını çizmek istiyorum, bu plan semineri 7 yıl önce icra edildi. Nerede, Birinci Ordu Karargahı'nda icra edilmiş. Bu iddiaların basında yer alması üzerine bu seminerle ilgili elimizdeki bilgileri toplamaya başladık. Ancak 7 yıl önce olması, yönetmeliğimize göre 5 yıl önceki elimizdeki belgeleri imha ediyoruz.

İNSAFLI OLMAK İSTİYORUZ

24 sonra yaptığımız açıklama, o anda elde ettiğimiz bilgiler kapsamında bir açıklamadır. Bu açıklamada suallere cevap verildi. İnsaflı ve sabırlı olmak istiyoruz. Doğru bilgilerle bilgilendirmemiz gerekiyor. Bugün 'a' yarın 'b' diyemeyiz, kimse bizden bunu beklemesin.

Şimdi bu plan semineri ve buna bağlı plan konusunda çeşitli seyler söyleniyor. Biz ciddi bir kurumuz. Tabii, o günden itibaren, her iddiayı incelemek durumundayız. İnceleniyor olması, bunun kabulü anlamına gelmiyor. Çalışmalar devam ediyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı detaylı incelemelerine devam ediyor. İnceleme sonuçlandıktan sonra, bu hafta içinde sizlerle paylaşacağız.

'ALLAH ALLAH' DİYEN ASKER, ALLAH'IN EVİNİ Mİ VURACAK?

Vahim iddialar var. TSK eğitimde kullandığımız dökümanlara 'talimname' deriz. Talimnamelerimizden taarruzla ilgili bölüme baktığımız zaman, özellikle hücum bölümü ‘Biz askere ne dedirtiyoruz; 'Allah Allah' diye taarruz ettiriyoruz. Ordu nasıl Allah’ın evine bomba atmayı düşünür? Vicdansızlıktır, lanetliyorum. Ordunun Mehmetçiği, 'Allah Allah' sesleriyle eğitim yapıyor. Talimnamemizde var. Böyle bir ordunun kişileri çıkacak Allah’ın evlerine bomba atacak, orada ibadetini yapanlara... Lanetliyorum.

ORDUNUN DA SABRI VAR

Kendi uçağını düşürmek vs. Lanetliyorum. Türk ordusunun da bir sabrı var. Bu asker şimdi bölgede elinde silahla bu milleti bekliyor. Bu ordunun tümünü nasıl itam edersiniz. Hiç mi vicdan yok.

Kara Kuvvetleri detaylı incelemeyi sürdürüyor. İnceleme sonucuna kısa sürede açık ve net olarak sizlerle paylaşacağız.

SADECE ŞİKAYET ETMEM

Genelkurmay Başkanı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanıyım. Bu elbette bana sorumluluk veriyor. Yetkili makamlarda olmak size şikayet etme durumuna yol açmaz. Yetkili kişiler sorunları çözmek konusunda vazifelidir. ‘Sadece şikayet ederim’; hayır, öyle bir şey yok. Bir sorun varsa bunun kökenine inerek çözmek görevimiz.

BAŞKA ORDULARLA KIYASLAMAYIN

Kimse bizi başka ordularla kıyas etmeye kalışmasın. Biz ne Afrika ne de Kafkaslar’daki bir ülkenin orduyuz.

BİR SUBAY 'BİLGİ SIZDIRMAK'TAN CEZA ALDI

Sorunlar var. Malesef bilgi çağındayız. Türk Silahlı Kuvvetler'den bilgi sızdırılması sorundur. Bu diğer dünya orduları için de sorundur. Bilgi sızdırılması konusunda ne yapıyoruz? Bazı yapısal eksikliklerimiz var. Bilgi sızdıranlarla mücadele içinde olmamız lazım. Bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmasıyla ilgili kişi, bilgi sızdırması kapsamında açılan soruşturma adeti 61’dir. Bunlardan 9’u kovuşturma, yani yargı safhasına dönüşmüştür. Bir tanesi sonuçlandırıldı. Bir subaya 3 yıl hapis cezası verildi ve TSK’dan uzaklaştırıldı. Çeşitli rutbelerde 10 kişi de tutukludur. Bu konuda hata yapanları bulup, yargıya götürerek sonuçlandırmamız lazım.

ZAMANI GELİNCE KULLANIYORLAR

Silahlı Kuvvetler’de hata yapanlar olabilir. Olursa bunları barındırmayız. Bilgi sızdırmaların büyük bir kısmı eski. Birilerinin ellerinde var, zamanı gelince sızdırıyorlar. Malesef sızan bilgi değiştirilerek, ekleme yapılarak kullanılıyor.

DEVLET DE TEDBİR ALMALI

Elbette Türk Silahlı Kuvvetler’e karşı faaliyetler konusunda bize görev düştüğü gibi, devlete de düşen görevler var. Biz bu mücadeleyi tek başımıza götüremeyiz. Görüş, düşünce ve tekliflerimi Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan’a da arz ettim. Bunların sonuçlandırılmasını da takip edeceğiz. Bizim dışımızda da tedbirler alınması zorunluluğu var.

HİCAP DUYUYORUM

Son alarak, bunu söylemekten hicap duyuyorum ama söylemek zorundayım; son dönemde darbe, darbe iddiaları gündemi teşkil etmektedir. Hicap duyuyorum. Bu kapsamdaki iddialardan fevkalade rahatsızız. TSK’nın durumu pozisyonu nettir. Söyledim, bir kere daha tekrar etme ihtiyacı duyuyorum. Ben 1960’da askeri lise öğrencisiydim. 1962’de genç bir teğmen olarak kıtaya katıldım. 50 yıl, Türkiye’nin yaşadığı olayları, görevim nedeniyle bazı detaylı, bazı sizin gibi yaşayan birisiyim. Türkiye’de bazı olaylar yaşandı. Bugün bu olayların geride kaldığını değerlendiriyoruz. Bu süreçte yaşanan olaylardan herkesin kendi başına düşen dersleri çıkardığını düşünüyoruz.

İKTİDAR ANCAK DEMOKRATİK YÖNTEMLE DEĞİŞİR

Artık Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, ülkenin huzur ve barışa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bugün herkesin, 72 milyonun yürekten inanması gereken husus şu olmalı; demokraside en önemli husus iktidarın seçimlerle demokratik yöntemlerle el değiştirmesidir. Buna, bu düşünceye de herkesin yürekten inanması gerektiğini düşünüyoruz.

KİMİN MENFAATİ VAR?

Haklı olarak şunu soruyorum; darbe iddialarının devamlı gündemde kalmasından kim menfaat duyuyor? Ben rahatsızlık duyuyorum. Bu yararlı bir şey değil.

BUGÜN KONUŞMASAYDIM...

Bugün hiçbir şey söylemesek yanlış yorumlara gidecekti. Böyle bir noktadayız. Düşüncelerimi sizlerle paylaşmayı yararlı olacağını düşündüm.

Ekli dosyalar

• 100125-ilker-basbug-balyoz-aciklama.300w.jpg
    100125-ilker-basbug-balyoz-aciklama.300w.jpg
    10.1 KB · Görüntüleme: 4,805
Elbette ki Bi tek size güveniriz Sn. Başbuğ Ancak içimizdeki köpekleri temizlememiz gerekio aksi takdirde Önce den de defalarca olduğu gibi Darbe olacak .

İşte Başbuğ İşte General, İşte Genel Kurmaş Başkanı,
Taşşağı Kaç okka bilmem ama en az kırk okka olduğu kesin.

dedim ya bu asker bizim askerimiz.
içlerinde böyleleri de var.

bir kamyon domates içerisinde elbette çürük domates olacak
ama iyileri de var.
sayın başbuğ gibi.
Peygamber ocağına kimse laf söyleyemez, söylememeli, söyletmemeli.
söyleten varsa icabına bakılmalı.

Allah rızası için içinizdeki pislikleri bir an önce temizlemenizi istiyorum.

Ağzınıza sağlık Sn.Başbuğ.. Çok güzel konuşma..

İzledim ama samimi bulmadım.Allah yardımcımız olsun.Anlamadım bir öyle bir böyle olmaz ki ama ben inanıyorum ki bir bildikleri vardır...

İşte Başbuğ İşte General, İşte Genel Kurmaş Başkanı,
Taşşağı Kaç okka bilmem ama en az kırk okka olduğu kesin.

dedim ya bu asker bizim askerimiz.
içlerinde böyleleri de var.

bir kamyon domates içerisinde elbette çürük domates olacak
ama iyileri de var.
sayın başbuğ gibi.
Peygamber ocağına kimse laf söyleyemez, söylememeli, söyletmemeli.
söyleten varsa icabına bakılmalı.

Allah rızası için içinizdeki pislikleri bir an önce temizlemenizi istiyorum.

Bn de aynan katılıyorum.

Başbuğun ağzına sağlık aslında ara bozucu köpekleri temizlemek lazım umarım cezalarını bulurlar.

İzledim ama samimi bulmadım.Allah yardımcımız olsun.Anlamadım bir öyle bir böyle olmaz ki ama ben inanıyorum ki bir bildikleri vardır...
başbakandan daha samimi olduğu kesin.bir öyle bir böyle olan ne ki..kaç kere açıklama yaptı da düşüncesini değiştirdi...sen de laf olsun torba olsun

başbakandan daha samimi olduğu kesin.bir öyle bir böyle olan ne ki..kaç kere açıklama yaptı da düşüncesini değiştirdi...sen de laf olsun torba olsun

sen gündemi pek takip etmiyorsun galiba, lav silahlarına boru diyen de kendileriydi.
her yerden lav silahı cıktı, ama kendisinden hiç ses cıkmadı.
bence sen torba dolsun diye konusuyorsun, ama dolduramıyorsun bile.

Gündemi takip etmediğin belli.Asker içinde bile ayrılık var.Bu kadar açık belgeler ve planlar sayfa sayfa bir değil 2 değil.Bir var diyorlar araştırıyoruz bir yok diyorlar şimdide vicdansız oldu Tüm Türkiye...Ama Başbuğ'a birşey demiyorum vardır bir bildiği ki konuşuyor destek almıyorsada önemli değil demekki milleti ayaklandırmak istemiyor gayet normal birşey.

sen gündemi pek takip etmiyorsun galiba, lav silahlarına boru diyen de kendileriydi.
her yerden lav silahı cıktı, ama kendisinden hiç ses cıkmadı.
bence sen torba dolsun diye konusuyorsun, ama dolduramıyorsun bile.

lav silahıyla darbe mi oluyormuş..darbe yapılacaksa bunu başbuğ yapar..3-5 çapulcu yapmaz..o silahların çoğu da iç işlerine yani polise ayrılan silahlardan olduğu açıklaması yapıldı..içimizdeki feto yalakalarına da dava açtıklarını ima etti..açıklama yapsa bi dert yapmasa bi dert..sizin kafanız başka yerde..merak etme ben gündemin içindeyim..

Gündemi takip etmediğin belli.Asker içinde bile ayrılık var.Bu kadar açık belgeler ve planlar sayfa sayfa bir değil 2 değil.Bir var diyorlar araştırıyoruz bir yok diyorlar şimdide vicdansız oldu Tüm Türkiye...Ama Başbuğ'a birşey demiyorum vardır bir bildiği ki konuşuyor destek almıyorsada önemli değil demekki milleti ayaklandırmak istemiyor gayet normal birşey.

vicdansızlar belli tüm Türkiye'yi aynı kefeye koyma..akıllı ol..3-5 adam çığrıyor bana suikast yapacaklar,darbe var diye.onlara ve onlara çanak tutanlara dedi vicdansız..yani buna sen de dahilsin..

vicdansızlar belli tüm Türkiye'yi aynı kefeye koyma..akıllı ol..3-5 adam çığrıyor bana suikast yapacaklar,darbe var diye.onlara ve onlara çanak tutanlara dedi vicdansız..yani buna sen de dahilsin..

Bak ilk defa doğru söyledin alkışlıyorum kötülere karşı vicdansız olduğum doğrudur.

Islak imzalı darbe günlüğü yok dediler ...
Belge ortaya çıktı .. Kim sızdırdı ise onun peşine düştüler ...

efendim ????

gerçekleri bir bütün olarak göremeyenler başkalarının uşağı, oyuncağı olmaktan kurtulamazlar. eğer bu kişiler toplumun büyük bir çoğunluğunu oluşturuyorsa işte o zaman bütün işi gücü bırakıp bunlarla uğraşırsın.
geçmişte yapılan darbelerin gerçekleştiği ortamlara bakıldığında zaten siyasilerin demokrasiyi ve toplumun güvenliğini felç ettiğini görürsünüz. bir komşu başka bir komşunun evine bomba atıyormuş, insanlar ellerinde silah mahallesine adam sokmuyormuş. yani bu dönemde hangi demokrasiden hangi can güvenliğinden bahsedebilirsin. her ne kadar darbeleri antidemokratik olarak da görsek istemesek de yapılan bu darbeler topluma nefes aldırmıştır. darbeleri antidemokratik bulanlar bu dönemlerde yapılan darbelerin zaten siyasetin ve toplumun antidemokratik tepkileri sonucunda olduğunu göz ardı etmemelidir. aksi taktirde siyasetçilerin ve toplumun kendi aralarında oynayı beceremediği bu demokrasi oyununun kabahatlisi olarak başkalarını sorumlu tutabiliriz.
geçmişte yapılan darbelerin gerçekleştiği koşullarla günümüz koşullarını kıyaslayarak düşündüğümüzde darbe olacak dememiz bana çok mantıksız geliyor, zaten askerin de böyle mantıksız bir iş yapabilmesi için en az bunları uyduranlar kadar mantıksız olması lazım. çünkü siyasi, sosyal ve toplumsal şartlar oluşmadan (bunlar darbeyi ve askeri kısmen de olsa halkın gözüne haklı gösterebilir) zaten halktan meydana gelen tsk'nın sadece akp liler değil toplumun tüm kesimleri tarafından dışlanacağı bilinir.
hala yargısı süren bir çok davanın sanki sanığın aleyhinde sonuçlanmış gibi gösterilerek örnek verilmesi çok komik oluyor. zaten yargılama sürecinin bizzat kendisi adil bir karar amacıyla vardır. aksi taktirde bu sürece ihtiyaç duyulmazdı. cumhurbaşkanı, başbakan ve diğer akp liler hakkında da davalar bekliyor. aynı mantıkla bunları da suçlu bulabiliriz.

arkadaşlar yiğidi öldürün hakkını yemeyin.
eğer genel kurmay başkanı sayın başbuğ ve yanındaki harika paşalar olmasaydı bazı kitapsızlar, kardeşi kardeşe düşüreceklerdi.

Askeriyedekiinsanların hepsi de kötü değil, ama hepsi de iyi değil. 5 kardeşten bile beşi iyi olmuyor, kardeşlerden biri çıkıyor kitapsız hain, pezevenk, 3 kuruş için vatanını bile satabiliyor.

gördüğüm yanlışlık.
birilerinin bir plan yapmasıyla tüm askeriyenin karalanması,
Lütfen tüm TSK yı karalamayalım, onlar göz bebeğimiz. yahu onlar bizim ya oğlumuz, ya kardeşimiz, ya amcamız ....

TSK kamu oyunda aşırı güven kaybetti. sebebi belli. içerisindeki pislikler yüzünden.

Van minut arkadaşlar, van minut dedik

evet ordu allah allah nidalarıyla savasa gidiyor ama orduda allahın evleri olan camıler kapatılıyor gercekten bunların sebebinin ogrenılmesi gerekir

Geri