Başbuğ hala niye görevde?

Tuğra Han

Banned
Reaction score
0
Demokratik bir ülkede ekonomik, sosyo-politik ve dini hayata müdahale eğiliminde olduğunu açıkça gösteren bir genelkurmay başkanı görevde kalabilir mi?

İlker Başbuğ, görevi Yaşar Büyükanıt'tan devralırken yaptığı konuşmada, “giderek güçlenen bazı cemaatler”in “ekonomiyi yönlendirmeye, sosyo-politik yaşamı biçimlendirmeye, dine bağlı bir yaşam tarzı olarak sosyal kimliklerini ortaya koymaya” çalıştıklarını ifade ederek, böyle bir müdahale eğilimi sergilemişti. Orduyu Meclis'in, hükümetin ve genel olarak siyasetin üstünde gördüğünü de faş etmişti o konuşmada. Demişti ki: “Türkiye, ulus devletin yaşanmasına engel olmayacak kültürel değişimleri sağlamıştır. Türkiye'den bunun dışında kurumsal düzenlemeler beklenemez.” Mealen: 'Ulus devlet sınırlarının nerede başlayıp nerede bittiğine, Türkiye için hangi kültürel değişimlerin ve kurumsal düzenlemelerin uygun olup olmadığına karar verecek olan merci sivil otorite değil askeriyedir.'

Başbuğ'un sonraki konuşmaları ve tavırları bir yana… “AK Parti ve Gülen Hareketi'ni Bitirme Planı”yla örtüşen 'anti cemaat' duruşu, iki milyon vatandaşımızın oy verdiği DTP'lilere “siyaset ağaları” diyerek cephe alması, TSK içinde bir “cadı avı” başlatmayacakları sözünü vererek darbecileri rahatlatmaya çalışması v.s. bir yana… Sivil toplum, sivil otorite ve siyasi hayat üzerinde askeri tahakküm hesabı anlamına gelen diğer bütün sözleri ve davranışları bir yana… Cuntayla ilgisi veya ilgisizliği de bir yana… Genelkurmay Başkanı olarak yaptığı o ilk konuşma, Başbuğ'un görevden alınması için yeterli sebeptir. Daha o gün, o saat, göreve gelir gelmez görevden alınmalıydı Başbuğ. Hâlâ neyi tartışıyoruz?

Hükümet, “Sivil otoriteye bakışı daha kötü olan bir genelkurmay başkanı gelirse pişman oluruz” diye düşünüyorsa, o düşünceden vazgeçsin. “Öyle geleni de göndeririz” desin. “Sonraki de öyle gelirse onu da göndeririz” desin…

Demokrat Parti'nin “Yeter, söz milletin!” sloganıyla iktidara gelişinden 60 sene sonra hâlâ millet iradesinin üzerindeki gölgeyi konuşuyoruz. Bu gölge kalksın artık.

GENELKURMAY'IN TUHAF BEKLENTİSİ

Haber: “Genelkurmay Başkanlığı, 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı' başlıklı, 'ıslak imzalı' olduğu iddia edilen belgenin henüz Askeri Savcılığa ulaşmadığını, belge ile ilgili adli tıp raporunun Askeri Savcılığa ulaştığını, raporda sadece imza tetkikinin yapılmış olduğunu bildirdi.”

Yorum: Böyle işlere artık sivil yargının baktığı bilgisi Genelkurmay'a ulaşmadı mı? İlgili yasa değişikliğinin yer aldığı Resmi Gazete Genelkurmay'a gelmedi mi? “Islak imzalı olduğu iddia edilen belge”yi bekliyorlarmış. Ne diye? Ne hakla? “Sadece imza tetkikinin yapılmış olduğu” adli tıp raporunu yeterli bulmuyorlar, halbuki sivil savcılık onu bile göndermek mecburiyetinde değildi. Genelkurmay'ın çağa ayak uydurmasını bekliyoruz!

HAKAN ALBAYRAK-YENİ ŞAFAK

Gericiliğin (irtica) odağı olmuş bir parti neden hala iktidarda ? sorusuna cevap bulabilirsek bunada buluruz...

hani deve demiş ya nerem doğru diye...siz devenin tüm yamuk terlerini bırakmışsınız en düz yeriyle uğraşıyorsunuz...Allah ıslah etsin sizi ne diyeyim.

yakındır alınır

kraldan daha kıralcı kimse olamaz

3 5 kişinin isteğiylede hiçbir parti iktidardan alınmaz (istifa etmez)

bükemediğin bileği öpeceksin yiğitler böyle yaşar

anlayabilene yenilen pehlivan mecliste ......... açarmış

doymaz bunlar doymaz

Ağlama duvarına ne zaman dönecek Başbuğ?

Geldiği yere geri gitmeli

tc kuruldugun dan beri kimin yüzü güldü bu soruyu samimi olarak soruyorum arkadaşlar
biraz düşünelim 60 da darbe 80 de darbe 96 da darbe 60 öncesi mechul bir tarih

Gericiliğin (irtica) odağı olmuş bir parti neden hala iktidarda ? sorusuna cevap bulabilirsek bunada buluruz...

%47 lik gerici kesim %53 lük ilerici(!) kesmi gerisine takmış gidiyor:durdurun

Hatta SP nin %3 nü de katarsak % 50:001_rolleyes:

Yani yarı yarıya

Bence adil bir anlaşma

Kim dut ağacıysa o sallansı
n

Yani yarı yarıya

Bence adil bir anlaşma

n

kim nerden ne için istifa ederse etsin karışmam, ama ben bu cevaba şapka çıkartırım.. harikaydı.. esprilerde baya yol aldı forum. kaliteyi test etme imkanı veriyorlar. güzeldi..

bu ülkede eğitimin şart olduğunu cem yılmaz gibi kaliteli biri zaten uzun yıllar önce söylemişti. pkk'yı alkışlarla karşılayıp terörist köpeğine sayın diye hitap eden şehitlerimize kelle diyen gurursuza hala oy veriyosa %47 lik kesim ben buna espri bile yapmam insanların Gençliğe Hitabe'yi tekrar okuması lazım

teşekkürler arkadaşım yerinde bir cümle cuk diye oturmuş
imralı canavarına herşeyi uygun göreceksin. çıkıp uyduruk fasafiso şeyler için olmadık şey istiyeceksin. kargalar gülüyor duyuyormusunuz
Gençliğe Hitabeyi birkez daha okuyun lütfen

ben o yazar için it ürür kervan yürür diyorum yarın paşa kapısına dikildiği zaman sımdı sırtını yasladıkalrı götünü dönecek o yazara bunun farkında bile değil satılık kalem hatta traşı

aynı yoldan kendini milliyetçi ve atatürkçü gören akpyi gericilikle ona oy verenleri cahillik salaklıkla suçladığı halde onlardan oy uman partiler neden iktidarda değil diye sorarakta bulabilirz...

ama arkadaşın sorusuna net yanıt verirsek

burası Türkiye Cumhuriyeti burada iktidarı halk beliler gerici olup olmadığına sen değil halk karar verir ... Atatürkün özlemini kurduğu ve gerçekleştirdiği yönetim biçimi budur...

AKP nin başta olmasının bitrtek nedeni varıdr oda türkiyenin yarısının AKP yi başta görmek istemesi.... anlaşılmayan başka birnokta varsa yarıdmcı olabilirim... belki yeni farkındasınızdır demokrasiyle yönetildiğimizin bu sorunun cevabını bilemediğinize göre...

aynı yoldan kendini milliyetçi ve atatürkçü gören akpyi gericilikle ona oy verenleri cahillik salaklıkla suçladığı halde onlardan oy uman partiler neden iktidarda değil diye sorarakta bulabilirz...

ama arkadaşın sorusuna net yanıt verirsek

burası Türkiye Cumhuriyeti burada iktidarı halk beliler gerici olup olmadığına sen değil halk karar verir ... Atatürkün özlemini kurduğu ve gerçekleştirdiği yönetim biçimi budur...

AKP nin başta olmasının bitrtek nedeni varıdr oda türkiyenin yarısının AKP yi başta görmek istemesi.... anlaşılmayan başka birnokta varsa yarıdmcı olabilirim... belki yeni farkındasınızdır demokrasiyle yönetildiğimizin bu sorunun cevabını bilemediğinize göre...

yazdıklarını belçika'da fransa'da almanya'da değerlendirerek düşünürsek doğru...ama iş türkiye'ye gelince eksik...
evet ikitidarı halk belirler ona şüphe yok ama;türkiyede halkın renini de iyi takiyye yapmak,bir çuval erzak,bir buzdolabı,250 kilo kömür belirliyor ne yazık ki...

pek hevesliniz bakıyorum,
yerine paşa olarak apo itinimi getireceksiniz?

Aponun genelkurmay başkanlığı nasipse(!!) Bahçelinin iktidarında

Malum idamdan yırtmasında az hakkı yok.Minnet borcu olabilir

Biz darbelerle uğraşmayan milli iradeye saygılı kim olursa olsun baş tacı ederiz

Bahçesinde Çiçekle böcekle temasta bulunan bir kurumu bunlardan temizlemeyenler en az onlar kadar böcek karakterlidir.

Biz aslan kumandaları olan bir milletiz.Çiçeği böceği ağlama duvarına göndersinler bizim işimiz olamaz

Yani yarı yarıya

Bence adil bir anlaşma

n

Bu senin sp ve akebe oylarıyla oluşturduğun tablona dtp yi de eklemen gerekir. Sonuçta dtp akebe kardeş partiler olduğu için. Bu oran %70 lere kadar çıkar.

Aziz Nesin büyük adamdı. Çok doğru tespitleri oldu. Ruhu şad olsun...

Aponun genelkurmay başkanlığı nasipse(!!) Bahçelinin iktidarında

Malum idamdan yırtmasında az hakkı yok.Minnet borcu olabilir

Biz darbelerle uğraşmayan milli iradeye saygılı kim olursa olsun baş tacı ederiz

Bahçesinde Çiçekle böcekle temasta bulunan bir kurumu bunlardan temizlemeyenler en az onlar kadar böcek karakterlidir.

Biz aslan kumandaları olan bir milletiz.Çiçeği böceği ağlama duvarına göndersinler bizim işimiz olamaz

Ha diyorsun Ki... APO Diyecek Ben 30 Bin Şehit'i Öldürmedim Darbe Yapmak İstemedim... Milli İrade İçin Yaptım Diyecek Sende Kalkacan Baş Tacı Edecen Bravo Bravo..:thumbdown::thumbdown:

Ayrıca Askeriyeyi Tasfiye Etmek İçin Önce Siz Gideceksiniz Ordu Kendi Kendini Tasfiye Etmeyi Bilir.. Sizin Gibi Baskıyla Değil...

Tutturmuşsunuz Bir Ağlama Duvarı... Hani İsrail'e O Kadar Lanet Okudunuz Şu bu...

baliliforma.jpg

apturkeyisraeleng21001myx5.jpg

Herşeyi Geçtim Bak Sizinkisi Ne Diyor...

tayyip_ofer.jpg

Bravo Çok iyi Yoldasınız... Elimizde Bir Tek TSK KAldı Onuda Bitiremeyeceksiniz..:goz:

Bu senin sp ve akebe oylarıyla oluşturduğun tablona dtp yi de eklemen gerekir. Sonuçta dtp akebe kardeş partiler olduğu için. Bu oran %70 lere kadar çıkar.

Aziz Nesin büyük adamdı. Çok doğru tespitleri oldu. Ruhu şad olsun...

Türk milleti aptaldır demek tespitse Atatürk de bu tespite giriyor çünkü en büyük Türk o

Utanmıyor musun dolaylı yoldan Ataya hakaret etmeğe ha?Ve eden adamı desteklemeğe?

DTP ne zaman kardeş olmuş?Ne zaman milli görüş tabanından çıkmış?

O zaman CHP ile PKK aynı sıradan.Baykalın arkadaşlarını unutmamak lazım...

Geri