Başbakan'dan flaş açıklama!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Başbakan Erdoğan, Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ve toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, yaptığı konuşmada son 1 ay içinde düzenlenen operasyonlarda 500 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Başbakan ayrıca terör örgütünün silah bırakması halinde operasyonların duracağını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Okulları yaptıran iş adamlarına milletim adına teşekkür ediyorum. Tüm hayırseverlerimizi, Milli Eğitim Bakanlığımızı kutluyorum.

Önceki gün Çukurca'da 4 askerimizi şehit verdik. Dün de Karlıova'dan acı bir haber aldık. 8 kahraman polisimiz şehit oldu. 8 şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

"500 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Terörle mücadelemiz şüphesiz ki devam edecek. Şüphesiz ki bir bedel de ödüyoruz. Çünkü bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Polis de asker de silah bırakmaz. Silah polisin de askerin de demirbaş enstüramanıdır. Ama terörist eğer silahı bırakırsa bilmedilir ki bu ülkede operasyonlar biter. Silah teröristin elinde olduğu sürece silahlar susmaz. Tüm bu alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Son 10 günde sadece Hakkari'de 123 terörist etkisiz hale getirildi. Şubat ve Ağustos ayları arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ay içinde bölgede ise yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü ile yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.

İMAM HATİP OKULLARINA İADE-İ İTİBAR

Millet imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Artık imam hatip okulları eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar bu okullara kilit vurdular. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar. Lise kısmının da talebi azalsın diye üniversite sınavına katsayı koydular. Bu zülme bu baskıya TBMM'de 30 Mart'ta son verdik. Çıkardığımız yasayla imam hatiplerin orta kısmını yeniden açtık. Kat sayının da kaldırılmasıyla imam hatipler Milli Eğitim sisteminde yeniden yer alıyor. Ne zarar verdi size imam hatip okulları da bu okulları kapattınız? İmam hatiplerden terörist, anarşist yetişmediği için mi bu okulların kapattınız? İmam hatip okullarına itibarını iade etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.

"4+4+4'TE BU YIL EKSİKLERİMİZ VE HATALARIMIZ OLABİLİR"

4+4+4 demiyorum, 444 sistemi diyorum. İnaşllah bu sistem kısa sürede yerine oturacaktır. Bu yıl eksiklerimiz ve hatalarımız olabilir. Hayırseverlerimiz sayesinde inşallah 30 kişilik sınıflara bir an önce kavuşacağız. Bu yıl ilk kez 66 ay ve üzeri yaştaki çocuklarımız okula başlıyorlar. Bu haftadan itirbaren onlar için hazırladığımız özel müfredatla artık eğitimlerini almaya başlayacaklar.

"İSTEYENE HAFTADA 8 SAAT KUR'AN-I KERİM DERSİ OKUTULACAK"

8. ve 9. sınıf öğrencilerimiz seçmeli ders alabilecekler. Ana muhalefet partisinin 66 ayla ilgili sıkıntısı var. Hastaneden rapor alma kampanyasını başlattılar. Daha önceden yüzde 3 olan bu rapor alma oranı şimdi sadece yüzde 4. Böyle yaptıkça daha da eriyeceksiniz. Velilerimizin talep etmesi halinde ve en az 10 öğrencinin olması halinde bundan böyle Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz'in Hayatı dersleri de hafta 8 saat olmak üzere okutulacaktır.

"BUNLAR KUR'AN'DAN KAÇARLAR"

CHP kademeli eğitime karşı çıktı, imam hatiplerin açılmasına karşı çıktı. Bunlar Kur'an'dan kaçarlar. Ezan-ı Muhammedi'yi bunlar aslından Türkçe'ye çevirdiler. Merhum Menderes ise geldi ve Ezan-ı Muhammedi'yi aslına geri döndürdü. 66 aylık çocukların okula başlamasını edep sınırlarını aşarak eleştirdiler. Şu anda Türkiye'de herkes 66 aylık çocuğunu okula başlattı. Benim torunum da bugün okula başladı. O da 66 aylık. Dünyada 197 ülkeden 126'sında okula başlama yaşı 6'dır. Dünya da 3, 4 ve 5 yaşlarında sorunlu eğitim uygulayan ülkeler var. Biz büyüyen ve büyük idealleri olan bir ülkeyiz. Bu ülke 13 yaşındaki evladı Mehmed'i, Devlet-i Aliye'yi Osmaniye'nin başına getirecek iradede olan Murad'ların ülkesidir.

"VELİLER VE ÖĞRENCİLERİ DERS SEÇME HAKKI VAR"

Ana muhalefet partisi genel başkanı ve arkadaşları seçmeli ders ile zorunlu ders arasındaki farkı bir türlü anlayamadılar. Biz velilere, öğrencilere tercih hakkı getirdik. 10 öğrenci olursa bu dersler okutulacak. Veli istemezse bu dersler okutulmayacak. Biz her türlü dayatmanın karşısındayız. Biz milletin bağımsız şekilde tercih hakkını kullanmasından yanayız. Veli çocuğunu istediği okula gönderir. 4 yıl bir okulda, 4 yıl başka okulda, son 4 yıl da başka okulda okutabilir. Biz bu millete aşığız ve bu aşkımızın gereğince gece gündüz demeden bu çalışmaları devam ettireceğiz.

Süratle Denizli'nin merkezinde olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları, kapalı spor salonları yaptıracağız. Spor Bakanlığı'mız Türkiye genelinde bu yatırımlara girecek. Okullarımızın kendi konsepti içerisinde bunları başarmak da ideallerimiz arasındadır.

10 yılda 354 bin 264 kadrolu öğretmen atması gerçekleştirdik. Hiçbir dönemde böyle bir rakam göremezsiniz. Çünkü biz bütçenin yüzde 50'sini eğitime ayırdık. Personel atamasının da yüzde 50'sini Milli Eğitim'e ayırdık.

Bugün işsizlik rakamları açıklandı. "Yüzde 14,1 işsizlik bizim asla kaderimiz değildir. Kısa zamanda işsizlik düşecek." demiştik. Şimdi açıklandı, gelirken internetten öğrendik. İşsizlik oranı yüzde 8.
Siyasette düşman olmaz, rakip olur. Biz sizi rakip olarak görüyüroruz, lütfen siz de bizi rakip olarak görün düşman olarak görmeyin. Onlar isteseler de istemeseler de bu kervan maksuduna ulaşacaktır.

DHA

Okul açılışında terörden bahsedecek kadar ruhsuz duygusuz ve gösteriş delisi biri.

αqqα уєкяυ;1970087769' Alıntı:
Okul açılışında terörden bahsedecek kadar ruhsuz duygusuz ve gösteriş delisi biri.

özelleştirilmiş yani SATILMIŞ kurumların yaptığı yatırımları devlet yatırımı diye millete yutturaların ustalığının sergilenişidir :)

bkz: bitlis te bir mahallede trafo binası açılışı :)

Adamlar hergün müslümanlıkta seviye atlıyor.

Geri