Başbakan Erdoğan'a Bedelli Askerlik çağrısı!

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BEDELLİ ASKERLİK ÇAĞRISI!

Bedelli askerlik bekleyenlerin oluşturduğu platform Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak destek istedi.

Askerlik yaşı gelmesine rağmen tecil ya da kaçak durumda olan çok sayıda genç bedelli askerlik bekliyor. Bedelli askerlik bekleyenlerin oluşturduğu platform, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak bu konuda kendilerine hak tanınmasını istediler.

1 MİLYON İMZA TOPLANDI

Bedelliaskerlik2009.net internet adresinde buluşan platform üyeleri Erdoğan'a yazdıkları mektupta eğitimleri, iş durumları, aile yapıları ile ilgili durumlarını aktardılar ve bedelli askerliğin çıkartılmasını istediler. Başbakan Erdoğan adına Başbakanlık'a gönderilen platform üyelerinin yazdığı mektupta ise şu ifadelere yer verildi: "Bizler askerlik görevimizi; gerek ailevi, gerekse iş ve eğitimle ilgili sorumluluklar nedeni ile zamanında yerine getiremedik. Maalesef hayatın zorlukları hâlâ devam etmektedir. Bazılarımız tek başına çalışarak ailesine bakmakta, bazılarımız işveren olarak ciddi istihdam sağlamakta, bazılarımız devletin kurumlarında kamu hizmeti vermekte veya uzun yıllar eğitim görerek ülkesine faydalı olma amacıyla özel sektörde çalışmaktadır.

Beklentisi içinde olduğumuz şey, cumhuriyet tarihimizde hemen her on yılda bir çıkartılmış bir uygulamadır. Ak Parti'nin bu yeni dönemde yüz binlerce genci ve ailesiyle sayıları milyona ulaşan büyük bir kitleyi devletine karşı kaçak olmaktan kurtaracak bu adımı atacağına inanıyor, çalışmalarınızda üstün başarılar dili-yoruz."

MEKTUBUN TAM METNİ

T.C. Başbakanı
Recep Tayyip Erdoğan

Sayın Başbakanım ;

Bizler askerlik görevimizi; gerek ailevi, gerekse iş ve eğitimle ilgili sorumluluklar nedeni ile zamanında yerine getiremedik. Maalesef hayatın zorlukları hala devam etmektedir. Bazılarımız tek başına çalışarak ailesine bakmakta, bazılarımız işveren olarak ciddi istihdam sağlamakta, bazılarımız devletin kurumlarında kamu hizmeti vermekte veya uzun yıllar eğitim görerek ülkesine faydalı olma amacıyla özel sektörde çalışmaktadır.

Niyetimiz; vatani görevimizi yapmamak ve bu görevden kaçınmak değildir. Her Türk genci gibi vatani görevimizi yapmak, aynı zamanda üstlendiğimiz sorumlukları yerine getirmeye devam etmektir.

Bu süreçte Başbakanımız olarak sizin desteğinize, çözüm önerilerinize ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle;

Nasıl vergi affı çıkartarak ülkemizde iş ve istihdam sağlayanları rahatlattıysanız.

Nasıl öğrenci affıyla binlerce gencimizin yeniden okullu olmalarını sağlayarak mezun olmalarına yardımcı olduysanız.

Bizimde hayatımızı devletimize karşı “kaçak” olmaktan kurtaracak “Bedelli askerlik” uygulamasını çıkartarak rahatlatmanızı bekliyoruz.

Ak Parti’nin modernist ve reformist bir parti olduğunu son 7 yılda yaşayarak gördük. Bu nedenle sayıları yüz binleri bulan “askerlik mağduru ve bedelli askerlik beklentisi” içindeki vatan evlatlarını rahatlatacak, devletinden kaçak yaşamaktan kurtaracak bu adımı lütfen atınız.

Sizin samimiyetinize ve kararlılığınıza güveniyoruz.

Beklentisi içinde olduğumuz şey, Cumhuriyet tarihimizde hemen her on yılda bir çıkartılmış bir uygulamadır. Ak Parti’nin bu yeni dönemde yüz binlerce genci ve ailesiyle sayıları milyona ulaşan büyük bir kitleyi devletine karşı kaçak olmaktan kurtaracak bu adımı atacağına inanıyor, çalışmalarınızda üstün başarılar diliyoruz.

Bedelli Askerlik Beklentisi içinde olanlar adına,

Adınız Soyadınız

ADRES :
T.C. BAŞBAKANI
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
T.C. BAKANLIKLAR CADDESİ
BAŞBAKANLIK BİNASI
ANKARA

2rmnpkl.jpg

Herkes askerLiğini YapmaLı.Parası Olan İçin Bu Görev Ortadan KaLkmamaLı Görüşündeyim. Parası OLmadığı HaLde AskerLikten Kaçan ve YokLama Kaçağı, Bakaya ve Firari OLarak ArananLarın Tek Suçu Parası OLmamasıdır Gibi Bir Durum Ortaya Çıkar ki Buda Hukuki ve AhLaki Açıdan Sorun TeşkiL Edecektir.

Başbakan'a 81 Ilden 100 Bin Mektup Var!

BAŞBAKAN'A 81 İLDEN 100 BİN MEKTUP VAR!

Parlameto bu gençleri daha fazla yormasın. Gençler bedelli askerlik kanunu çıkarkmak için harcadığı enerjiyi, üretim ve istihdam projeleri için harcasın.

Bedelli askerlik bekleyen gençler 81 ilden, Başbakan Erdoğan'a aşağıdaki mektubu postalamaya başladı.
Bakalım bu 100 bin mektup kaç bin çuvalla, Başbakan'ın hangi oadsına sığacak?
İşte Erdoğan'ı bedelli askerlik için harekete geçirecek, o müthiş mektup. Ben Başbakan olsam, bu kanunu Mayıs sonuna çıkartırım.
İktidar ve muhalefette bedelli askerlik kanunu için OK! Diyor.

bence herkes errrkek gibi askerliğini yapmalı

ben 19 ay yaptım süre önemli değil askerlikten kaçmamak gerek (önemli olan bu)

İyi de Tayyip Erdoğan ne kadar diretirse diretsin son karar Genel Kurmay'ındır.

Bu arada herkes paşalar gibi askerlik yapacak ..

Yalnız şöyle bir sorun var..

İki üç kişi çalıştıran adamların bazıları işlerini o iki üç kişiye devredemeyince bedelli askerlik istiyorlar ..

Bu da küçük işletmenin belini büküyor..

Hepsi cüzi bir rakamda para ödese aslında,Türkiye neredeyse krizi atlatabilir ..

Tamam Bende Karşıyım BedeLLi AskerLiğe Kardeşim Ama BöyLe de İtham OLmaz ki. Sonuçta AskerLiğini Yapmak İstemeyen ve Bunun İçin ÇeşitLi İLLegaL YoLLara Başvuran İnsanLardan BedeLLi AskerLik İsteyenlerin Bir Farkı OLmaLı.vatani Hizmetinin karşıLığında Para Ödemek İstiyorr, TekLif MantıkLı Ama Bence Uygun DeğiL.Senin Bu Konudaki HakaretLerin Hiç Uygun DeğiL..

Tamam Bende Karşıyım BedeLLi AskerLiğe Kardeşim Ama BöyLe de İtham OLmaz ki. Sonuçta AskerLiğini Yapmak İstemeyen ve Bunun İçin ÇeşitLi İLLegaL YoLLara Başvuran İnsanLardan BedeLLi AskerLik İsteyenlerin Bir Farkı OLmaLı.vatani Hizmetinin karşıLığında Para Ödemek İstiyorr, TekLif MantıkLı Ama Bence Uygun DeğiL.Senin Bu Konudaki HakaretLerin Hiç Uygun DeğiL..

Askerlik Yapmak Her Türk Gencinin Borcu Değilmi Sen Ben Veya Başkaları Salakmıydıkta Askerlik Yaptık Başka Bi Açıklaması Olamaz Parayla Askerlik Yapmamak Parayla Vatanını Satmaktır Yalanmı Anadoluda Kaç Ailenin Evine Ateş Düşüo Günde Kaç Şehit Veriyoruz Şehit Olanlar Ne İçin Şehit Oluo Senin Benim Yaşadığım Vatan İçin Öbürleri İse Tutup Sana Şukadar Para Vereyim Ben Askerlik Yapamam Anadoludaki Gençler Kadar Yüreğim Yok Demekten Başka Bşi Değildir.

Askerlik Yapmak Her Türk Gencinin Borcu Değilmi Sen Ben Veya Başkaları Salakmıydıkta Askerlik Yaptık Başka Bi Açıklaması Olamaz Parayla Askerlik Yapmamak Parayla Vatanını Satmaktır Yalanmı Anadoluda Kaç Ailenin Evine Ateş Düşüo Günde Kaç Şehit Veriyoruz Şehit Olanlar Ne İçin Şehit Oluo Senin Benim Yaşadığım Vatan İçin Öbürleri İse Tutup Sana Şukadar Para Vereyim Ben Askerlik Yapamam Anadoludaki Gençler Kadar Yüreğim Yok Demekten Başka Bşi Değildir.

Sana soruyorum bugüne kadar "Dövizli Askerlik" karşıtı ne yaptın?
Hala 5700 euro civarı bir paraya 21 gün askerlik yapılıyor.
Neden buna karşı birşeyler yapmıyorsun.

Bedelli İsteyenler Aslında Vatan Hayinidir Negüzel Demi Sen Zengin Züppesizin Parayı Verecen Askerlikten Yırtıp İtlik Piçlik Yapacan Fakir Bi Anadolu Genci İse Senin Piçlik Yaptığın Vatanı Korumak İçin Şehit Olacak Şerefsiz Evlatlığından Başka Bşi Deil

Eyvallah!

Türk Milleti doğuştan asker bir millettir.

Milletimiz askerlik yapmayanı adam yerine koymaz kız vermez doğru düzgün iş vermez fazla muhattap olmaz.

Askerlikten kaçmaya çalışanın ya kanında bozukluk vardır yada imanında sakatlık vardır!

Malesef ülkemde asker sıkıntısı var.

Sana soruyorum bugüne kadar "Dövizli Askerlik" karşıtı ne yaptın?
Hala 5700 euro civarı bir paraya 21 gün askerlik yapılıyor.
Neden buna karşı birşeyler yapmıyorsun.

Hiçbirşey Ben Başbakan Veya Genel Kurmay Başkanı Değilim Yazdığım İtamlar Aynen Onlarada Geçerlidir Onlar Yapmadı Die Tüm Millet Bedelli Askerlikmi Yapsın

Hiçbirşey Ben Başbakan Veya Genel Kurmay Başkanı Değilim Yazdığım İtamlar Aynen Onlarada Geçerlidir Onlar Yapmadı Die Tüm Millet Bedelli Askerlikmi Yapsın

Bende diyorum ki madem bu iş bu kadar sana dokunuyor neden vatandaş olarak hiç bir girişimde bulunmadın.
Eğer bir hak tanınıyorsa herkese tanınmalı sadece yurt dışında 1095 gün geçirene değil.
İlk önce İnsanlar ne istiyor diye anlayıp dinlemek lazım.

Bende diyorum ki madem bu iş bu kadar sana dokunuyor neden vatandaş olarak hiç bir girişimde bulunmadın.
Eğer bir hak tanınıyorsa herkese tanınmalı sadece yurt dışında 1095 gün geçirene değil.
İlk önce İnsanlar ne istiyor diye anlayıp dinlemek lazım.

Buda Bana Dokunuyor Olan Bir Uygulamaya Neyazıkki Birşey Yapılamıyor Ama Yapılacak Birşeye Engel Olunabilir Dimi

Parası olan askerlik yapmasın parası olmayan garibanda 15 ay doğuda pkk ile çatişsın bu mantık hangi vicdana sığar bence herkess bu vatan için seve seve askerlik yapmalı bedelliye kesinlikle karşıyımm ben 18 ay askerlik yaptımm,enayi miyim ben.

bu kadar büyütülecek konu değil bence

bu konu bu kadar da boşuna büyütülüyor bence, ne 15-18 ay yapan enayi ne de kısa dönem yapan çok uyanık veya zengin. ne oluyormuş ki bedelli askerlik yapan 29 gün yaptıysa; 18 ay yapanda sanki askerde birşey yaptı kimi yat kalk sürün kimi nöbet babam nöbet kimi gazinoda kimi depoda kimi mesleğini kimi ... kimi de doğuda ASLANLAR gibi pkk ya karşı çarpıştı bunu kimse inkar etmiyor ki. bu yine bizi birbirimize düşürmek için düzenlenmiş bir provakasyon bilmem kaç milyon mektup falan da hikaye olsa olsa binlerle ifade edilir okadar böyle oyunlara gelmemek lazım. bana asıl dokunan askerliğini yatarak geçripte kendini doğuda çarpışmış askerlerimizle kendini eş tutup sağa sola partal atanlar, o zaman bu da bir adaletsizlik oluyor, nasıl bedelli adaletsizlik gibi görünüyorsa, askerliğini sabahtan akşama yatarak geçiriyor arazi olmuş sağını slunu öğrenememiş adamlar ... neyse işte dolmuşa gelmeyelim beyler abartmaya hiç gerek yok. TÜRKİYE nin daha büyük ve önemli sorunları var onlar için harekete geçsek burda böle birbirimize saldırmaktan başka işler yapmak daha akıllıca ve mantıklıca...

Geri