Başbakan benim başımı niye okşamıyor?

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Başbakan benim başımı niye okşamıyor?

2uzchz4.jpg

Tekel eyleminin 54. gününde işçilerin eylem çadırlarında çocuk telaşı yaşandı. Okulların yarın açılacak olması nedeniyle, eylemdeki anne ve babalarını görmeye, eylem çadırlarına gelen çocukların çoğu yıkanıp okula hazırlansınlar diye Cuma akşamından memleketlerine gönderildi. Bazıları ağlayıp “gitmem” diye tutturunca 1 gün daha kalmayı başardı. Dün çadırlardaki en ciddi konu, ne 4-C, ne de Başbakan’ın söyledikleriydi.Tek konu, çocukların bitmeyen ödevleriydi. Türk-İş’in önüne çocuklara özel bir çadır kuruldu. Daha korunaklı ve daha sıcak olsun diye 1 yerine 2 bidonda ateş yanıyor. Çocuklar bu çadırda biraraya gelip derslerini yapıyorlar. Çözülecek çok test, bitirilecek çok ödev var.

Çocuklar son günlerinde hem oynadılar, hem de annelerinin zoruyla ödevlerini yaptılar. Anne ve babalarının neden burada olduğuna ilişkin sorulara hepsinin bir biçimde yanıtı var. Annelerine sarılıp naylon çadırlarda uyuyan çocuklar için sanki herşey biraz da oyun gibi… İyi gitmeyen bir şeyler olduğunu seziyorlar ama bir türlü anlayamıyorlar:

‘Başbakan rüyama giriyor’

UMUT (12):
“Ben 6. sınıfa gidiyorum. Annem, babam burada, bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorlar. Ben 14 yaşındaki abimle kalıyorum. Ben Tayyip Erdoğan’ın yerinde olsaydım, böyle yapsaydım. O işçi olsaydı üzülmez miydi? Bence üzülürdü. Bakıyorum o çok bağırarak, kızarak konuşuyor. Sanki bize tokat vuracak gibi yapıyor, rüyamda görüyorum”

ÖZGÜR (11):
“5. sınıfa gidiyorum. Derslerimde çalışıyorum ama bir türlü aklıma girmiyor. Annem-babam çalışmak istiyor. Ama onların işlerini ellerinden alıyorlar. Annemi çok özledim.”

BİLGEHAN (13):
“Annem ve babam burada. Kendi kendime, ’Allahım neden bu kadar soğuk. Keşke bu kadar soğuk olmasaydı’diyorum. Onlar işlerini geri almak için buradalar. Bence haklılar. İnanıyorum başaracaklarına.”

Açlık grevine devam

Tekel işçilerinden 16’sı kadın142’sinin süresiz açlık grevi, Türk-İş Genel Merkezi’nde sürüyor. Grevdeki işçilerden 3’ünün mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İşçilerin, hastanelerdeki kontrollerin ardından açlık grevine devam ettikleri belirtildi. Sendika yetkilileri, özellikle battaniye, odun ve kumanya ihtiyacının sürdüğünü ifade etti. Gönüllü hizmet sunan doktorlar ise özellikle solunum yolu rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlara gereksinim duyulduğunu bildirdi.

Tekel işçisi annesine destek için Ankara’ya gelen 10 yaşındaki Mehmet Can:

“Annem işini geri alabilmek için burada. Evde babamla kalıyorum. Ama babam gece işe gidiyor o zaman da komşularda kalıyorum. Başbakan iyi biri olsaydı annemin işini elinden almazdı. Çocukların başını okşuyormuş. Benimkini niye okşamıyor?

Babalara destek…

Yaklaşık ki aydır eylem yapan TEKEL işçilerine zaman zaman destek olan çocuklar okulların açılmasıyla birlikte evlerine dönüyor.

Çadırlarının maskotu

4 yaşındaki Yeliz, fotoğraf makinesini görünce gülüyor, oynuyor. Sorulara yanıt vermek yerine şarkı söylemeyi tercih etti.

KAYNAK

bunun suçlusu kim?kim sattı çalışan fabrikaları?
akp sattı.işinize gelmediği için buraları atlıyorsunuz hep.

adam zarar yapıosa tabi satcak.calısarak para kazanmak isteseler 4-c yi kabul ederler ztn yatarak para kazanmak bagımlılık yapmıs heralde.medyada daha da acındırmak için colugu cocugu kullanıo bravo valla ne diim bu ülke ustunde donen oyunlar bitmez ztn.

Çalışan tabi çalışıyor ama hep zarar.

devletin sırtında yük vagon vb fabrikasındaki işçiler bir civata sıkmadan

akşam etsin sonra fabrika çalışıyor.EEEE çalışıyor ama yatmakla olmaz zarar eder buda benim

vergimle yatarak fazladan para alacak öylemi ......Geçti yatarak para kazanma zamanı

Devam eden etsin eyleme ölürlerse gömülürler yaşayan ise çalışacak

adam zarar yapıosa tabi satcak.calısarak para kazanmak isteseler 4-c yi kabul ederler ztn yatarak para kazanmak bagımlılık yapmıs heralde.medyada daha da acındırmak için colugu cocugu kullanıo bravo valla ne diim bu ülke ustunde donen oyunlar bitmez ztn.

Çalışan tabi çalışıyor ama hep zarar.

devletin sırtında yük vagon vb fabrikasındaki işçiler bir civata sıkmadan

akşam etsin sonra fabrika çalışıyor.EEEE çalışıyor ama yatmakla olmaz zarar eder buda benim

vergimle yatarak fazladan para alacak öylemi ......Geçti yatarak para kazanma zamanı

Devam eden etsin eyleme ölürlerse gömülürler yaşayan ise çalışacak

Geçen gün bir duyum aldım; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı da yapmış, Hükümet Sözcüsü Sayın “Cemil Çiçek’in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek’in devlet şirketi olan Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticaret A. Ş’de Yönetim Kurulu’na atandığını” haber veriyordu.

Bakan Cemil Çiçek’in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek; kıymetli arsalarıyla birlikte fabrikaları İngiliz-Amerikan sigara şirketine satıldığı için yani varlıklarının tamamı özelleştirildiği için yapacağı hiçbir şey kalmayan ve “tabela şirketine” dönüşen devletin şirketinin yönetim kuruluna atanmış.

Göreve başlamış.

Tarih: 14 Temmuz 2009.

Bakan’ın oğlu “tabela şirketine” dönüştüğü için tamamen iktidar yanlılarının arpalığı gibi kullanılan Sigara Sanayii’nde yönetim kurulu üyeliği kapmış.

KAYNAK

Tekel’i satarken soyduranlar şimdi işçisini polise dövdürüyor!

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun “temiz süt emmiş, yüksek vicdanlı müfettişinin” binbir emekle, hak gözetir sağlam bir dikkatle hazırladığı “Hizmete Özel” raporundan aktarıyorum.

Herkes anlasın istiyorum.

Özetleyerek.

Netleştirerek.

Basitleştirerek yazıyorum.

Tekel’i satarken soydurdular, şimdi Ankara’ya kadar gelip, “Biz çalışmak istiyoruz, fabrikalarımızda emeğimizle insanca var olmak istiyoruz” diye gösteri yaparak kendilerini demokratik olarak ifade eden işçileri polise dövdürüyorlar.

Biber gazı sıkıyorlar.

Su fışkırtıyorlar.

Bu vicdansızlıktır.

İnsanın eli kırılır.

Denetleme Kurulu’nun “Hizmete Özel” raporundan özet bilgi: Tekel’in içki bölümündeki 17 fabrikanın özelleştirme ihalesi, 292 milyon dolarla en yüksek fiyatı veren LİMAK-NUROL-ÖZALTIN ortaklığında kaldı.

Fabrikalar yenilenmişti.

İleri teknolojiye geçmişti.

Sadece Bilecik’teki rakı fabrikası 100 milyon dolar ediyordu ve Avrupa’nın teknolojisi en yeni işletmesi olduğu biliniyordu. Bilecik dahil 17 fabrikanın yanı sıra kuru üzüm, suma (üzüm alkolü) şişe, etiket, anason stokları da 141 milyon YTL (100 milyon dolardan fazla) tutuyordu. Yine ayrıca Tekel’in Türkiye’de 81 ilindeki başmüdürlüklerinin depolarındaki 30-35 milyon dolarlık içki stoku da bulunuyordu. Yine ayrıca Tekel’in içki bölümünü de satma kararı alan iktidar (Özelleştirme İdaresi ve Maliye Bakanlığı) bu fabrikalarda çalışan işçinin kıdem tazminatlarını da ödedi, sıfırladı.

Ballı börek pişirdi

Alan kazansın yaptı.

Tekel’in yenilenmiş 17 fabrikası, kıdem tazminatları sıfırlanmış, yetişmiş, çok kalifiye işçileri, 100 milyon dolarlık hammadde stoku, 30 milyon dolarlık içki stoku, toplam 292 milyon dolara satılmıştı. Satın alanlar, bir kaç ay sonra onu Amerikan firmasına 950 milyon dolara sattı.

Devlet’ten 292’ye alış.

950’ye Amerikalıya satış.

Aradaki fark korkunçtu.

İktidar bunu ikram etmişti.

İktidarda AKP vardı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’dı. Başbakan Tayyip Erdoğan döneminde 2008 yılında da Tekel’in 6 sigara fabrikası (Samsun, Tokat, Malatya, Adana, Maltepe, Bitlis) başka bir İngiliz-Amerikan Şirketi BAT’a 1 milyar 720 milyon dolara satıldı. Temiz süt emmiş denetleme kurulu müfettişinin hazırladığı “Hizmete Özel” raporda sigara fabrikalarının satışı da şöyle anlatılıyor.

Özetliyorum:

Tekel’in sadece 2 sigara fabrikasının (Tokat ve Ballıca) 3 yılda yapacağı kâra denk düşen bir para karşılığı 6 şehirdeki fabrika satıldı. Bu fabrikaların arsaları Tokat’ta şehrin merkezinde, Adana’da şehrin en kıymetli yerinde, Malatya’da kentin merkezinde, Samsun’da denizin kıyısında çok değerli ve Tekel’i alan yabancı şirketin yarın bunların üzerine konut yapılmak üzere en az 2-3 milyar dolara satacağı mülkler.... Buna ilaveten ayrıca satılmayan ve Tekel’in elinde kalan Yaprak Tütün İşleme Fabrikalarındaki tütünler içinden en kaliteli olanlarından 25 milyon kiloyu seçtirdiler. Bu tütün çok değerli. 125 milyon dolar değerindeki tütünü de İngiliz-Amerikan şirketi BAT’a hediye olarak sundular.

Şimdi işçiyi dövdürüyorlar.

İşçilere; “Artık size Tekel fabrikalarında iş yok, gelin ayda 570 milyon liraya düzensiz, örgütsüz, güvencesiz, düşük ücretli (4-C statüsü) çalışın” diyorlar. İşçiler de biz eski maaşlarımızla çalışmak istiyoruz dedikleri için onlara; “Siz yan gelip yatmak istiyorsunuz” diye çamur atıyorlar.

KAYNAK

İşallah haklarını istedileri gibi alırlar.
* * *

Memleketin Yönetimine talip olmuş ve bunu başarmış bir parti

12 000 çalışanı olan TEKEL i yönetemiyorsa ,,,ne deyim şimdi ..

sizler burada kendi özgür yorumlarınızdan çok başbakanın ağzıyla konuşuyorsunuz.gerçekleri araştırmıyorsunuz.

Sende BaykaLın AğzıyLa Konuşuyorsun. Hak Arama MücadeLesi KutsaLdır, Ekmeğinin Peşinde OLan İnsana Ancak Saygı DuyuLur. Bunun Üzerinden Duygu Sömürüsü Yapıp, Siyasi Rant SağLamayı Düşünmek AşağaLık Bir İştir. Bu OLayın Sürmesinde Hükümet Ne Kadar SuçLu İse, MuhaLefet ve SendikaLarda O Kadar SuçLudur.

Sende BaykaLın AğzıyLa Konuşuyorsun. Hak Arama MücadeLesi KutsaLdır, Ekmeğinin Peşinde OLan İnsana Ancak Saygı DuyuLur. Bunun Üzerinden Duygu Sömürüsü Yapıp, Siyasi Rant SağLamayı Düşünmek AşağaLık Bir İştir. Bu OLayın Sürmesinde Hükümet Ne Kadar SuçLu İse, MuhaLefet ve SendikaLarda O Kadar SuçLudur.

ben baykal ağzıyla konuşmuyorum.hatta baykalın artık parti başkanlığını bırakması gerektiğini düşünüyorum.

ben baykal ağzıyla konuşmuyorum.hatta baykalın artık parti başkanlığını bırakması gerektiğini düşünüyorum.

Artıkmı=) Mide BuLandırcı Ayak OyunLarından Medet UMar HaLe GeLdi. 4 YAşındai İşçi Çocuğunun Kendine SağLayacağı Siyasi Rantın Ağzından SaLayaLar Akarak ve ELLerini Ovuşturarak BekLeyen AnLayış Yerin Dibine Batsın. BU YaLnızca Bir Parti İçin GeçerLi DeğiL, Mevcut Sistemde Kim MuhaLif OLsa Bu Adi Oy AvcıLığına Soyunuyo. Kabahat KişiLerin DeğiL, Siyaseti BöyLe Bilen Zihniyetindir. BaykaL'ın Veya BaşkaLarını Gitmesi Bu Zihniyeti Değiştirmeyecektir. Ama Kimse BaykaL Kadar Yüzsüz OLmaz Sanırım.

ena zının aldığı maaş 1000 tlden başlıobunların. gençler işsiz bunlar emekli bile olmayan insanımsılar

İşallah haklarını istedileri gibi alırlar.
* * *

Memleketin Yönetimine talip olmuş ve bunu başarmış bir parti

12 000 çalışanı olan TEKEL i yönetemiyorsa ,,,ne deyim şimdi ..

zaten yönettiği için kararlı duruyor ii her 4-c li işçi çıksın sokağa isyan çıkarsın... bu işin sonu yok türk standartları neyse o bunu suçlusuda devlet malı deniz yemeyen domuz diye har vurup harman savuran eski yönetimler hala onun beleşçi artıklarını temizlemeye uğraşıyolar
tekel işçileri garibansa diğer işçiler ne? öksüz evlatmı

Daha çiçeği burnunda Vekillerine lojmanlarda oturmamasını
öğülüyordu...

Daha çiçeği burnunda yolsuzluklarla mücadele ediyor kimselerin
gözünün yaşına bakmıyordu...

Daha çiçeği burnunda Ramazanlarda bir fakirin evine konuk olup
iftarını açıyordu.

Bu manzaralar karşısında Oy vermediğim halde Benimsemiş ne kadar
önyargılı bencil olduğumu düşünmüştüm.

Keşke aynı düşünceleri taşısam,keşke önyargılarım yüzünden utanmaya
devam etsem...

Artıkmı=) Mide BuLandırcı Ayak OyunLarından Medet UMar HaLe GeLdi. 4 YAşındai İşçi Çocuğunun Kendine SağLayacağı Siyasi Rantın Ağzından SaLayaLar Akarak ve ELLerini Ovuşturarak BekLeyen AnLayış Yerin Dibine Batsın. BU YaLnızca Bir Parti İçin GeçerLi DeğiL, Mevcut Sistemde Kim MuhaLif OLsa Bu Adi Oy AvcıLığına Soyunuyo. Kabahat KişiLerin DeğiL, Siyaseti BöyLe Bilen Zihniyetindir. BaykaL'ın Veya BaşkaLarını Gitmesi Bu Zihniyeti Değiştirmeyecektir. Ama Kimse BaykaL Kadar Yüzsüz OLmaz Sanırım.

çocukların konuşmasıyla ilgili ne baykalın ne chp nin ne de mhp nin ilgisi var.hiçbir siyasetçinin çocuklarla ilgisi yok bu haberde.

grevde siyasi rantçılığa gelirsek en iyisini tayyip ve akpliler yapar.

grev sözcüsü recep tayyip erdoğan

64nlao.jpg

çocukların konuşmasıyla ilgili ne baykalın ne chp nin ne de mhp nin ilgisi var.hiçbir siyasetçinin çocuklarla ilgisi yok bu haberde.

grevde siyasi rantçılığa gelirsek en iyisini tayyip ve akpliler yapar.

grev sözcüsü recep tayyip erdoğan

64nlao.jpg

Zaten Kutsal Dedim Hak Arama İşine. Rant SağLamanın Ne Olduğunu, Yada Neyi AnLatmak İstediğimi Resmetmiş OLdun. Acitasyon Yaparak Siyaset Yapan Liderinde Düşünce Bazında Ayrışmıyorsun. O GünLerin ResimLeri ArşivLerden Çıkıyo, Şimdik Acitayon ÖrnekLeri Gazate ManşetLerinde. Siyasi Oy AvcıLığı Budur İşte. Çocuk Varmı O Resimde AğLayan. Haber YapıLan. ÖLümü BiLe Bu Greve BağLanan. Babasını YaLnız Bırakamayarak OkuLa Gidemeyen.

Asgari ÜcretLe İş BuLamayan Ne Yapsın.Gaddara Laf AnLatma Zordur. Üzüm Yeme Gayesinde OLmayana Laf AnLatma Daha Zordur. Gezin BakaLım Değneksiz Köyde.

CHP li belediyeler yüzlerce işciyi peş parasız işten attığı halde kılını kıpırdatmayan lar sırf AKP yi tekel üzerinden yıpratmak için bu olayı sürekli gündem de tutma oyunları işe yaramayacak. Çünkü yavaşyavvaş 4/C ye geçmeye başladılar

CHP ve onun yandaşı MHP kendine başka siyasi istismar aracı bulsun

Geri