Başbakan: Baykal'la Kameralı Görüşmem

MARCUSX

New member
Reaction score
0

Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın 'Kameralı Görüşme' Teklifini Kabul Etmedi.

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın 'kameralı görüşme' teklifini kabul etmedi.
Başbakan Erdoğan, Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye'ye dönüş yolunda uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Demokratik açılım sürecini, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşmesinin ardından TBMM'ye getireceklerini kaydeden Erdoğan, “Sayın Baykal ile telefon görüşmesi olacak mı yoksa o olmadan gidecek misiniz” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Ben tabii Sayın Baykal'a gideceğim de yani böyle elimde veya elinde kameralarla birilerinin oraya gelmesi diye bir düşüncem yok. Böyle bir şey beklemiyorum. Böyle bir şeye de bizim kalkıp da müsaade etmemiz mümkün değil. Yani ben kendilerine arzu ettiği şekilde özel kalemimle gerekli cevabı bugün verdiririm. Kendileri eğer bu şekilde kabul ederlerse, eyvallah. Kamerasız.

Kendilerinin medya üzerinden maalesef yapılan açıklamaları var. Ben bunları yapmak istemiyorum. Ben medya üzerinden Sayın Baykal'a cevap vermem, vermeyeceğim. Onun için kendim görüşmeyi arzu ettim, ama kendileri böyle bir görüşmeyi arzu etmediklerini bir yazılı açıklamayla bildirmişler. Dolayısıyla özel kalemim özel kalemlerini arar, durumu kendilerine bugün vereceğim talimat istikametinde bildirir, onlar da o şekilde kabul ederlerse biz de görüşmeyi gerçekleştiririz. İşin usulünü kabul ederse görüşeceğim. Sadece kamerasız değil, bir şeyler daha var...”

'BENDE SEVİYESİZ BİR ÜSLUP GÖRMEYECEKSİNİZ'

Başbakan Erdoğan, “siyasetteki olumsuz üsluptan bir rahatsızlık duyuyor musunuz? Bunu çözmek için bir gayretiniz olacak mı” sorusuna da, “biz sadece dinliyoruz, ama siz benden bugüne kadar böyle bir üslup gördünüz mü? Gördüyseniz onu söyleyin” yanıtını verdi.

Soruyu soran gazetecinin 'bazen kızıyorsunuz” demesi üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu:

“Tabii şimdi kızmak başka bir şey, ama o şekilde seviyesiz bir üslup kullanmak başka bir şey. Benden böyle bir şey duydunuz mu? Böyle bir hakaret duydunuz mu? Onu söyleyin. Varsa böyle bir şey ben hemen sözümü geri alırım. Özür de dilerim böyle bir şey varsa. Ama benden böyle bir üslubu görmeyeceksiniz, duymayacaksınız. Ben cevabı verdiğim zaman sadece ifadelerine, söylediklerine cevap veririm. Ondan da kaçınmaya çalışıyorum mümkün olduğunca, bazen de dayanamadığım zaman veriyorum. Kalkıp da kişilikleri üzerinde asla ifadeler kullanmam. Açtığım davalar da hep kişiliklere yönelik hakaretlerden dolayı” dedi.

Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyon tezkeresi ile ilgili bir soruya, “sınır ötesi operasyon uluslararası hukuktan aldığımız haktır. Bu hakkımızı da kullanırız. Bugüne kadar kullandık, bundan sonra da kullanacağız” yanıtını verdi.

OBAMA ABD'YE DAVET ETTİ

Erdoğan, bir soru üzerine, ABD Başkanı Barack Obama'nın 29 Ekim tarihi için kendisini ABD'ye çalışma ziyaretine davet ettiğini bildirdi. Erdoğan, “davet bugün geldi. 'Alternatif tarihler incelensin' dedim. 'Çalışılsın, ondan sonra kesinleştirelim' dedik. Ona göre karar vereceğiz. 29 Ekimde karar kılarsak İran'dan ABD'ye gideceğiz” diye konuştu.

KAYNAK:

Baykal noktayı koydu

Başbakan Erdoğan'ın 'kameralı görüşmem' yanıtına CHP'den 'kendi bilir' cevabı geldi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılım konusundaki görüşmeyi kamerasız ortamda yapma teklifine yanıt verdi. Baykal açık olmayan bir görüşmeyi kabul etmeyeceklerini söyledi. Baykal şunları söyledi:

Bu tabi onun taktiridir. Bu görüşmenin kapalı kapılar arkasında toplumdan milletten kaçırılan bir görüşme olarak gerçekleştirilmesindeki Başbakan’ın ısrarını kabul etmek benim için mümkün değildir.

Biz bu konuda çok çalışmalar yaptık. Son mektubumda bu çalışmaların bir kısmını ben sundum. Tespitlerimi, uyarılarımı, eleştirilerimi ilettim. Sayın Başbakan bu konularda herhangi bir değerlendirme yapmadı, yanıt vermedi.

Bizimle yapacağı görüşmede elbette bunları değerlendirebilirdik. Ancak bu görüşme kendi aramızda olmaz. Milletin bu tartışmayı dinlemeye hakkı vardır. Bu konuda gerçeğin ne olduğunu halk değerlendirebilmelidir.

Sayın Başbakan’ın böyle bir konuşmadan kaçınma kararı aldığını görüyorum. Taktir kendilerinindir. Başbakan düşüncelerini benimle şeffaf bir ortamda müzakere etmeye razı olduğunda buna hazırız. Ama anlıyoruz ki henüz buna hazır değildir.

KAYNAK: Baykal noktayı koydu

cekincek bir seyi olmasaydı aslanlar gibi cıkardı kameranın onune.

simdiyse kose bucak kacıyor.

lafa gelince mangalda kül bırakmaz sayın basbakanımız ama işe gelince 1 arpa boyu yol bile degil aldıgımız yol.

herkes ileriye gider biz geriye, bir de alkıslarlar bu geriye gidişi.

acılmadık yer bırakmadık, sonumuz hayrola.

Bu baykal biribizigözetliyor programını zamanında hiç kaçırmamış anlaşılan bukadar meraklsın kameraya ozamn bunun yarışmasına katıl

kimbilir baykal ile görüntüleri yıllar sonra basına yansırsa ergenekoncu olarak suçlanabilir,belki bunun tedbirirni alıyorlardır. malum, görüntüler ve yıllar öncekitutklandı. fotograflar nedeniyle çok kişi zan altında kaldı. ergenekoncu olarak suçlandı,

Hiç kimse başbakanın bu daveti kabul edeceğini düşünmüyordu zaten. Bu bir sürpriz değil. Kabul etseydi sürpriz olurdu. Başbakan ve hükümetin amacı muhalefetle birebir görüşerek bakın görüştük (içi boş bir görüşme) destek aldık demek. Sonuç fiyasko oluncada muhalefette bizimleydi deyip yandaş toplamak.

başbakanın bir açığı var ki kameralar önüne çıkmıyor bizim Baykal a Helal olsun Aslanlar Gibi

Baykalla boşuna zaman kaybetme .Bu ülkeye ne vermiş ki ondan ne bekliyorsunn. :)

neden korkuyo başbakan kamra önünde konuşmaya saklanmana gerek yok istesen de saklanmazsın

Bizimle yapacağı görüşmede elbette bunları değerlendirebilirdik. Ancak bu görüşme kendi aramızda olmaz. Milletin bu tartışmayı dinlemeye hakkı vardır. Bu konuda gerçeğin ne olduğunu halk değerlendirebilmelidir.

baykal oldumu şimdi
israilin tatbikata katılmaması konusunda ne dedi tayyip halk istedi yaptık
kameralı görüşmeyi de halk istemiyordur
neden anlamak istemiyorsun...

bugüne kadar tüm uygulamalarını kapalı kapılar ardında yapmadılarmı
hatta ve hatta adına açılım dedikleri konuyu bile kapalı kapılar ardında görüşmeye kalkmadılarmı
bugüne kadar yaptıkları hangi uygulama halka açık net şeffaf olduki
kaçmasının sebepleri bence o görüşmede açılım denilen pkklı itlerin affedilmesi belki apo itine af çıkarılması belki federasyon veya özerk bölge konusunu halkın önünde konuşamayacak olması
aylardır ortalıkta yandaş medyada dolaşıp duruyorlar ama hangisi çıkıpta madde madde sayabildi açılım paketinde bunlar var diye
içinin boş olduğunu onlarda biliyor
hatta eminimki abd ve ab ile anlaştılar pkklı itlerin üstdüzey yöneticilerinin avrupaya kaçırılmasını
bunu ortaya çıkaracağınızdan korkuyor
ipliğinin pazara serilecek olmasından korkuyor
halkın tepkisinden korkuyor
şehitlerin kanı tutacak birgün buna eminim

Eğri oturalım doğru konuşalım:

Bu açılımın millet ile hiç bir alakası yok o zaman niye milletin gözü önünde yapılsınkii?Başbakan haklıdır milleti ilgilendirmeyen bir konu milletin gözü önünde yapılmaz.

Milleti ilgilendirmeyen özel bir açılımdır bu ve muhattabı milletimiz değildir.

Açılımın muhattapları teröristler hainler kahpeler olabilir....iyide açılımın muhalefetle ne alakası var o zaman? gitsinler bekaa vadisine imralıya ....

baykal yaşlandı artık. Çocukca şeylerle uğraşıyorlar. Yakında msn' görüşelim felan derse. hiç şaşırmam.

baykal yaşlandı artık. Çocukca şeylerle uğraşıyorlar. Yakında msn' görüşelim felan derse. hiç şaşırmam.

boşuna konuşmuyorum kardeşim bak. Oktay Vuralda söylemiş. Ama ilk benim aklıma gelmişti:durdurun

Facebook ya da MSN'i kullansınlar
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "Konuşacaksan konuş, konuşmayacaksan konuşma"

Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında demokratik açılım randevusu krizinin ardından başlayan mektup açılımına MHP'nin tepkisi sürüyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural iki liderin yaptıkları açıklamalarla komik duruma düştüğünü iddia etti. "Bu ilişki modeli çok komik olmaya başladı" diyen Vural Başbakan Erdoğan'ı, "Mektup yazıyorum yazmıyorum. Yazdım cevap geldi gelmedi. Daha önce DTP ile randevu verdi vermedi, görüşeceğim görüşmeyeceğim söylentileri oldu. Konuşacaksan konuş, konuşmayacaksan konuşma. Telefon açtıysan aç, açmadıysan açma" ifadeleriyle eleştirdi, "Kaç telefon konuşması yaptığını milletle paylaşıyor musun?" sorusunu yöneltti.

3-G'Yİ DE KULLANABİLİYOR

İki liderin MSN aracılığıyla haberleşmesinin daha faydalı olacağını öne süren Vural, "Baykal ile Başbakan arasında bir MSN trafiği olmasında fayda var. Facebook kullansınlar. Böylece resimlerini, sevdiği yemekleri, müzikleri paylaşırlar. Başbakan 3G'yi de kullanabiliyor. Görüntülü telefonla haberleşebilirler. Madem Başbakan böyle özlem içinde. Baykal'a kırmızı hatlı telefon çektirsin. Oradan rahat rahat konuşsunlar. Teknolojiden pek anladığını, e-mail kullanmasını bildiğini pek sanmıyorum ama MHP böyle bir sürecin hiçbir karesinde olmaz" diye konuştu.

KAYNAK

:durdurun:durdurun:durdurun​

ey atatürk avatarlı şahsiyetler atatürkede zamanında böyle hassas bir konu için açık görüşme talebinde bulunmuştu muhalifleri araştırın bakalım ulu önder o şahsiyetlere ne cevap vermiş

baykal hiç başbakan olanadıki nerden bilsin devlet meselelerinin kameralar önünde konuşulup konuşulmayacağını.bekara karı boşamak kolay tabi.birgün başbakan olabilirse eğer ( bu çok zor bir ihtimal)ozaman anlarki başbakanlık yapmakla şovmenlik yapmak arasında kocaman bir fark varmış.

Geri