Başbakan’la gurur duymalıyız

ramo46

New member
Reaction score
0
Vatan’ın dünkü iki özel manşeti de çok ilginçti. “Yeğenini korumadı”
başlıklı haberden, Erdoğan’ın yeğeni Mehmet Erdoğan’ın “uyuşturucu
kaçakçılığı yaparken yakalandığını” öğrendik.

İkinci manşette ise Sultanbeyli’de Alevilere yönelik baskıları Başbakan
talimat vererek bizzat durdurmuş. İki yararlı haber yani.

Ancak bu haberleri biraz irdelediğimizde ortaya müthiş bir gerçek çıkıyor,
bunu da “teğet” geçmemek gerek.

Başbakan Erdoğan’ın kaybettiği ağabeyi Mehmet Erdoğan’ın 47 yaşındaki oğlu
Mehmet Erdoğan narkotik polisinin yaptığı bir operasyonda 50 kilo esrarla yakalanmış.

Polis bu kişinin Başbakan’ın çok yakın akrabası olduğunu anlayınca şaşırmış elbette.
Ve müdürler durumu kendisine aktarmışlar. O da “Gereğini yapın” demiş.

Mehmet Erdoğan da tutuklanmış.

Peki Başbakan “Aman duyulmasın” dese ne olacaktı?

Polis Başbakan’a sorduğuna göre, demek ki alacağı talimat gereği uyuşturucu
kaçakçılığından yakalanmış birini serbest de bırakabilir olayı örtbas da edebilirdi.

Tabii bu olayda bence asıl dikkat çekici konu şu:
Tayyip Erdoğan 7 yıldır başbakan. Bu makamın gücünü de çok iyi kullanıyor.

Böyle bir durumda neredeyse evladı ya da kardeşi sayılacak bir akrabası nasıl
oluyor da uyuşturucu gibi olabilecek en kötü suçlardan birine bulaşabiliyor.

Kimse bu konuda Erdoğan ailesini sorumlu tutamaz. Ama bu güç ve ihtişama
rağmen yakın bir akrabanın böyle bir suça bulaşmasının nedeni de ortaya çıkmalıdır.

İkinci manşette ise Sultanbeyli’de Alevilerin oturduğu mahallenin adının
Başbakan talimatıyla değiştirilmesi var. Aleviler oturdukları mahalleye
Yavuz Sultan Selim adının verilmesinin kasıtlı olduğunu söylüyorlar.
Başbakan da bu adın değiştirilmesi talimatı veriyor.
Mahallenin adı Pir Sultan Abdal oluyor.

Ama iş bununla da bitmiyor. Başbakan Belediye Başkanı’ndan kaçak cemevi
yapıldığı gerekçesiyle Alevi Dernekleri hakkında açılan davaların da geri çekilmesini istiyor.

Demek ki birileri hakkında dava açılması ya da bunun geri çekilmesi için
Başbakan talimat verebiliyor.

Bu da şu sonucu getirir: AKP için hak hukuk önemli değil. Birini yıpratmak istiyorsa
dava açabilir, şirin gözükmek için de davaları geri çekebilir.

Can Ataklı
http://haber.gazetevatan.com/haberd...13.02.2010&Newsid=287164&Categoryid=4&wid=142

''gereğini yapın'' demek olması üstün bir meziyet midir,yoksa olmazsa olmaz bir yaklaşım mıdır?objektif olarak ona bakıp fikir yürütmek lazım...yoksa tutup da''vaayyyy be...işte başbakan budur, böyle olmalıdır...helal olsun....''diye alkış tutmak, cehaletin göstergesidir ve böylesine bir zihniyet ancak Türkiye ve Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde olabilecek bir tutumdur....

yapsa suç yapmasa suç size yaranılmaz
burda sorun o değil...başbakanın, paşanın, şöhret sahibi sanatçıların vs...lerin veya yakınlarının özel hayatlarıyla ilgili durumlar diğer insanları ilgilendirmemeli...hele hele bunlar üzerinden çeşitli rantlar sağlanmamalı...hele hele ''ne gerekiyorsa yapın...''hiç denmemeli...yoksa aksi düşünülebilir mi?
düşünülemezse, kamuoyuna da bu tür söylemlerle çıkılmamalı...haber bu şekilde karşımıza gelirse ben de derim ki;''başına değil sonuna bakın...bakalım ne ceza alacak...ne kadar yatacak...''uygun mu? tabii değil...

ben vatandaş olarak bununla uğraşmamalıyım...bilmeliyim ki bu ülkede, her kim olursa olsun, kendisi veya bir yakını suç işlerse gereken yapılır...biri çıkıp da ''tamam izin veriyorum...gereğini yapın...''tarzında bir söylemde bulunmadan gereği yapılır...

Ama nerdeeeee.....ya görmezden gelinir...ya da SİYASİ RANT ELDE EDİLİR...bazıları da yer...

kendisi içinde gereğini yapın dese güzel olcak ama bu boş haberle ancak cahil kesimi yani kendi tarafındaki %47 kesimi kandırır gene

Hz. Ömer tavrı gösterdiği için, Başbakanımız ile gurur duyuyorum. ;)

%47 altında eziliyorsunuz bu beni cok mutlu ediyor işte :D habere gelince ufakdan gizli mesajlarla yine sıkı yosmalık yapılmış iyi elenip sık dokunmuş bir haber sözü eveleyip geveleyip kötüye yormuş eee yosmalık bunlar için para ile değil israil ajanlarından iyi ögrenmişler piskolojik savaş taktiklerini nede olsa.Birde manşetten neden bu olay manşeten acaba gündemde daha önemli bir olay yokmuydu....

saygılar

Emniyetinde tutumu ilginç,niye başbakanlık aranıyorki?
Burada düşünmek lazım,.

..:.. yapması gereken odur..:.. buyükmeye gerek yok bu zamana kadar gelmıs gelmıs butun hukumetler gıbı bunlardan fos cıkmıstır bundan sonra kı 20 yıldA FOS cıkacaktır.suan da oy werılmeye layık kımselerı goremıyorum bu sıyasetcılerın we burokratların hepsı kan emıcı sulükten baska bir şey degıllerdır. ...:...

İşte sağolsun medya her türlü yardımı yapıyor. Ne güzel de rant sağlanırmış görün işte... Bu olay anında kapanması gerekirken nasıl da dallanıp budaklanıyor.

Polisin arayıp sorması çok şüpheli. Polis herhalde kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu bilmiyor ki arayıp ne yapayım diye soruyor. Yani suç işlemiş bir kişi Tayyip' in değil kralın yeğeni olsa anında tıkacaksın içeri. Arayıp sormak ne oluyor. Tayyip bu aralar biraz sinirli ya herhalde polis korkmuş, siz benim yeğenimi nasıl tutuklarsınız diye kızacağını düşünmüşler, arayıp soruyorlar.

Görende sanki başbakanı arayıp da "Efendim yeğeninizi yakaldık serbest bırakalım mı diye" sorduklarını zanneder

Bundan daha normal ne var ki yeğeninin durumu ile ilgi bilgi veriyorlar. Başbakan da doğala olarak ne gerekiyorsa yapın demiş

Dünyanın hangi ülkesinde bu olay olsa o ülkenin başkanına bilgi verirler.Düşünsenize Obamanın kardeşi tutuklanmış Obamanın haberi yok adama gülerler

Polisin arayıp sorması çok şüpheli. Polis herhalde kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu bilmiyor ki arayıp ne yapayım diye soruyor. Yani suç işlemiş bir kişi Tayyip' in değil kralın yeğeni olsa anında tıkacaksın içeri. Arayıp sormak ne oluyor. Tayyip bu aralar biraz sinirli ya herhalde polis korkmuş, siz benim yeğenimi nasıl tutuklarsınız diye kızacağını düşünmüşler, arayıp soruyorlar.

Aynen öyle.Olması gerekende bu .Genede başbakanımızı
kutlamak lazım.Gereğini yapın demiş.

Geri