"Başbakan'ın uçak alması savurganlık değil mi?"

zerkli

New member
Reaction score
0
faşizm uygulayandan uygulanana bulaşan bir hastalı
"Başbakan'ın uçak alması savurganlık değil mi?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Başbakanlık için Airbus A330 tipi uçak alınacağı haberinin doğru olup olmadığını sordu. Öztürk, ''Ülkemizde binlerce kişi işsiz kalırken ve kısa süre önce Başbakanlığa 60 milyon dolarlık uçak alınmışken, şimdi yeni bir uçağın alınması aşırı derecede savurganlık değil mi?'' sorusunu yöneltti.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=51690&kn=6

o uçak değil bikere uçakcık

ayranımız var mı içmeye?

Koskoca başbakanın, Türkiye'yi temsil eden bir adamın kıytırık bir uçakla oraya buraya gitmesi MANTIKSIZ değil mi ?

El arabasıyla mı gitsin ? Charter uçakla mı gitsin ? Kargo uçağıyla mı gitsin ?

Koskoca başbakanın, Türkiye'yi temsil eden bir adamın kıytırık bir uçakla oraya buraya gitmesi MANTIKSIZ değil mi ?

El arabasıyla mı gitsin ? Charter uçakla mı gitsin ? Kargo uçağıyla mı gitsin ?

başbakanlığa ait an uçağı var cumhurbaşkanlığına ait ata uçağı var daha ne olsun

bunları beğenmeyip sen başbakana el arabasını reva görüyosan bişey diyemem

Hepsi hurda yığını, bahsettiğin uçak ya da uçaklar uzan menzili kaldıracak türden değil. Gitti yerde aktarma mı yapıp durcak koskoca başbakan ? Sürekli arıza çıkarıyor ve güvenli değil.

Hepsi hurda yığını, bahsettiğin uçak ya da uçaklar uzan menzili kaldıracak türden değil. Gitti yerde aktarma mı yapıp durcak koskoca başbakan ? Sürekli arıza çıkarıyor ve güvenli değil.

o eski hurda yığını kısa menzilli arıza yapan uçağın aynısından berlusconi de kullanıyo

anlayana

ve ekonomik kriz diye bişey duydun mu?

Çok Önceden VeriLmiş Bir Siparişin Kriz Ortamında TesLim EdiLmiş OLması ŞansızLık.
Sonuçta Şahsına ALınan Bir Uçak DeğiL.Bugün O Başbakan Yarın Başkası.

Osmanlı imparatorluğunun batmasında da bunun gibi ana ihtiyaçlara değil lüks tercihlere,gösterişlere para harcanmasından devlet-i Osmanlı büyük sıkıntı çekmişti sonralardan…
Bu ülkede o halkın vergilerinden,asgari ücretler ve seviyelerinde çalışmakla sürünen halkın vergilerinden gelen o 61 milyon dolarla birdüşününü bakalım nerelere yatırm yapılır,hastane açılır,okul inşa edilir,fabrika kurulur ve ya kaç tane patenti olan genç girişimcilere olanak sağlanır…Bir düşünün!
Bir yerde okumuştum MUSTAFA KEMAL ATATÜRK MİLLET MECLİSİNİ KURDUĞUNDA VE YABANCI DEVLET ADAMLARIYLA GÖRÜŞÜRKEN DÜZGÜN-ŞIK AYAKKABISINI DAHA SONRA ÖDÜNÇ ALDIĞI İSMET İNÖNÜ’NE VERİYODU VE YABANCI DEVLET ADAMLARI DAHA SONRA GÖRÜŞÜYORDU İSMET İNÖNÜYLE…Bu ise gövde gösterileriyle topladığı oyların kaymağını yiyor…Normalde her Türk ailesinin yılda bir kez tatil yapması gerek hatta Almanya vatandaşlarını yurt dışına tatile yolluyor parası yetmeyenede destek sağlıyor. Ama bizde sadece başbakan ve çevresi bunu yapıyor.adı üzerinde ya,daha yüksekten bakcak Türkiyemden kalkarken dünyaya doğru zavallı gururcuğuyla:” dün neydim bugun neoldum”,diyerek ,yarın neolcağını unutup…
Askerlik yapamayan , işadamı oğluna gemicik alan bir zihniyetten daha ne beklenir ki? Küçücük(!) İngiltere başbakanı bile tarifeli uçakla seyahat ederken dünya borcu olan ülkemin başbakanının bu müsrifliğini esefle kınıyorum.

o eski hurda yığını kısa menzilli arıza yapan uçağın aynısından berlusconi de kullanıyo

anlayana

ve ekonomik kriz diye bişey duydun mu?

Arıza yapan uçağın aynısını Berlusconi de kullanıyor diye Tayyip de mi kullanmak zorunda ?

O zaman Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin aynısını da kullansın:durdurun

Ayrıca bu uçağı kendi üstüne mi alıyor da bu kadar gerildiniz ya, sonuçta başbakanlığa ait, onun görev süresinde kullanılıp sonra atılmıcak ki, başka bir başbakan gelir o kullanır, gerçi önümüzdeki 15 yıl için bu değişiklik pek mümkün olmayacak ama:durdurun:durdurun:durdurun

Arıza yapan uçağın aynısını Berlusconi de kullanıyor diye Tayyip de mi kullanmak zorunda ?

O zaman Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinin aynısını da kullansın:durdurun

Ayrıca bu uçağı kendi üstüne mi alıyor da bu kadar gerildiniz ya, sonuçta başbakanlığa ait, onun görev süresinde kullanılıp sonra atılmıcak ki, başka bir başbakan gelir o kullanır, gerçi önümüzdeki 15 yıl için bu değişiklik pek mümkün olmayacak ama:durdurun:durdurun:durdurun

işsizliktew güney afrikanın ardından dünya ikincisi avruoanın birincisiyiz.

savurganlıkta avrupa şampiyonuyuz

eminim bu uçağı ahmet necdet sezer alsaydı adamın ne solculuğunu koyardınız ne savurganlığını nede sizin derin hayal dünyanınızdaki o sıfatları.

ama iş son padişah son halife birinci recep tayyip erdoğan'â gelince yaşaaaa varrollll oluyo.

sizin zihniyetiniz değilmiydi ahmet necdet sezere 5-6 tane koruma ne gereksiz diyen.

savurganlık demiyomuydu sizin zihniyetiniz ona

peki abd-ullah (abd:kul ullah:allah birleşince allahın kulu manasına geliyo) gül cumhurbaşkanı olunca çankaya köşüküne bilmem kaç milyon tl lik dekorasyon yaptırınca neden susyorsunuz.

hemde hiç oturmadığı beğenmediği bir konuta bu akdar harcama yaparken ???

o paralar benim gibi maaşlı çalışanalrın ve vergi mükelleflerinin cebinden çıkıyor.

sen cebinden çıkan paralar har vurulup harman savrulurken seviniyorsan o senin mazoşistliğindir. bişey diyemem. ama benim hiç hoşuma gitmiyo.

gerçekten ayranımız yok içmeye

ama bilmem kaç tane uçak alabiliyoruz. tekirdağ valisi bilmem kaçıncı makam otosu olarak 4*4 cip alabiliyo.

neden ?

çünkü onlar benim valim.

peki recep yazıcı ölende o senin valin değilmiydi?

neden araştırmadın ölümünü?
neden karayolarının o bölümünde çalışanları mahkemeye veripte nasıl yol yapıyorsunuz benim valim öldü demiyorsun.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
pir sultan abdal yüzyılar önce çok büyük bir laf etmiş

"bozuk düzende sağlam çark olmaz. bu düzeni baştan değiştirmeli"

anlayana

saygılarla

ülkesi ugandaya dönmüşse dünyada işsizlikte ilk 3 e girmişsek eşşekle gitmesi lazım sen ne diyosun yaa ne prestiji prestijmi kaldı :vur

sen ve senin gibi düşünenLer zaten Uganda Bilmem ne diye diye gerçekten o haLe getireceksiniz bu ülKeyi.
Daha üLkemizin ne oLduuğunu biLmiyorsunuz sırf karaLamak için konu açıyorsunuz
BeLki Olurda atıyorum Bahçeli yada Baykal iktidar olsa
Bu ülkenin Başbakanı olsa %100 eminim ki bu konu açıLmazdı
Çok açık net söyLüyorum bunu.Çoğunuz saçma saan konu diyecektiniz.
Ama iş AKP'y geLince karaLayaLımda....Boşver iz kalır.
HeLal olsun aldığı uçak.Eğer lazım geLirse 1 tane daha aLsın :goz:

sen ve senin gibi düşünenLer zaten Uganda Bilmem ne diye diye gerçekten o haLe getireceksiniz bu ülKeyi.

Zaman Zaman sende güzel MesajLar Yazıyosun:)

:clap:clap:clap:clap

asıl sizin gibi kağnıyla giderken mercedesle gidiyoruz sananlar yüzünden işsizlikte dünya 2. si olduk ...dış işlerimiz sayenizde beyaz saraya verildi .iç işleri desen zaten kürde emanet ...bunun tek nedeni sizsiniz .

baykalı bilmem de o lafı bahçeliye söylüyorsan senin baya siyasi bilgin zayıftır kardeş ..

gitt bak bakalım basbakan yardımcısı olduğu dönemde kaç yabancı ülkeye ziyarete gitmiş ve elinde imkan olmasına rağmen hangisinde devletin imkanlarını kullanmış ? elinde devletin imkanını kullanmak varken hepsini cebinden karşıladı...tayyip gibi sülalesini toplayıp devletin imkanları ile avrupaya abd ye gitmedi ..senin dünyadan haberin yokki bu lafları bahçeliye söyliyebiliyorsun ....

helal olsun bi ucak daha alsın yandaşlarını doldursunlar gezsinler işsizlikte birinci olalım durmasınlar yakışır onlara bide helikopter alsınlar ..inşallah maraş göksuya giderde bir daha geri dönemez ordan ...

Eskiyi kullanmaya devam edip, uçağın bir gün "TIK" dediği yerde havadayken nalları dikip, içindekilerle beraber tahtalıköy' e en kısa menzili kullanarak gitme ihtimalini arttırsın istiyorlar. Başbakanın eceliyle ölmesini beklemek çok uzun sürecek gibi görünüyor. E tabi yeni uçak ta bu ihtimali zayıflatıyor.

Şaka bir yana, evet gösteriş ve prestij meselesi bir gerçektir devletlerin idare edilme safhalarında. Her ne kadar Hz. Ömer' i 40 yamalı cübbesine rağmen, başarılı ve adaletli bir devlet adamı olarak biliyorsak da, globalleşen dünya yüzeyinde işler maalesef artık Nasreddin Hoca' nın da istemeye istemeye maruz kaldığı "ye kürküm ye" formülü üzerinden işliyor. Evet ben de tasvip etmiyorum ama gerçek bu. Osmanlı' nın en güçlü ve iktidarlı döneminde dahi, karşısındaki rakiplerine gözdağı vermek ve kafalarındaki sinsi planları "YILANIN BAŞINI KÜÇÜKKEN EZECEKSİN" desturu doğrultusunda yıkmak için, düğünlerde ve özel merasimlerde, yabancı devlet kademesinden misafirlere fil yürütüp, aslan döğüştürdüğünü ve barutlarla yapılan ışık ve patlama gösterilerini ve ayrıca bedenen yapılan zurbazlar, ayıbazlar, pehlivanlar gösterilerini biliyoruz. Bunlar imaj için çok şey demektir. Bir lokma - bir hırka artık ferdi bir akım olmuştur, idarecilerden çıkmıştır. Halkım aç iken 2 farklı yemeği aynı anda yemem diyen Ömer (ra) ile, günümüz devletler idare mekanizmalarını karşılaştırmak sapla samanı karıştırmak gibi bir şey.

asıl sizin gibi kağnıyla giderken mercedesle gidiyoruz sananlar yüzünden işsizlikte dünya 2. si olduk ...dış işlerimiz sayenizde beyaz saraya verildi .iç işleri desen zaten kürde emanet ...bunun tek nedeni sizsiniz .

baykalı bilmem de o lafı bahçeliye söylüyorsan senin baya siyasi bilgin zayıftır kardeş ..

gitt bak bakalım basbakan yardımcısı olduğu dönemde kaç yabancı ülkeye ziyarete gitmiş ve elinde imkan olmasına rağmen hangisinde devletin imkanlarını kullanmış ? elinde devletin imkanını kullanmak varken hepsini cebinden karşıladı...tayyip gibi sülalesini toplayıp devletin imkanları ile avrupaya abd ye gitmedi ..senin dünyadan haberin yokki bu lafları bahçeliye söyliyebiliyorsun ....

helal olsun bi ucak daha alsın yandaşlarını doldursunlar gezsinler işsizlikte birinci olalım durmasınlar yakışır onlara bide helikopter alsınlar ..inşallah maraş göksuya giderde bir daha geri dönemez ordan ...

Yukardaki yazıyı yazmak için cumhurbaşlığı yada başbakanlık yada bakanLık yada parti liderliği yapmaya gerek yok.Siyaset biLgisi eLde ediLmez görüLür.
En azından bu konuda bu böyLedir.
Başka üLkeLeri ziyaret etmek sanki suçmuş gibi bahsetmişsin.
Ben bunda sorun görmedim =)
He sen konuyu ''Obama AKP'yi İktidar Etmek için Türkiye'ye geliyora'' getireceksen
Hiç tartışmayaLım faydaLı oLmuyor
DevLetin imkanLarını harcamaktan bahsetmişsin =)
O zamanLarda hortumLamaLardan doLayı zaten uçak feLan aLamıyorLardı
Çünkü alacak güç yoktu =)
Neyse daha tartışmayayım ben yoksa başLadığımız yere tekerrür ederiz =)

evet eminim bahçeli yada baykal başbakan olsaydı böyle bir konu açılmazdı

çünkü: ikiside kendi yandaşlarını ya da gösterişi değil halkını düşünen liderlerdir.

çünkü: ikiside halkın parasını harcarken halkının yiyecek lokması varmı diye düşünüyorlardır

şimdi biri çıkıp nasıl olsa onlar başbakan olamaz boş boş konuşma diyebilir.

önemli olan başbakan olup olmamaları değil

başbakan olanın neler yaptığı

bir üye bu devirde gösterişin gerekli olduğunu yazmış

o üyeye evo morales tavsiye ediyorum. bi araştır bak bakalım gösteriş gereklimiymiş

çocuklarını bir işadamının bursuyla okutan fakir başbakanımız devletin hazinesini ele alınca gösterişe vurdu kendini.

görmemişin çocuğu olmuş

Yukardaki yazıyı yazmak için cumhurbaşlığı yada başbakanlık yada bakanLık yada parti liderliği yapmaya gerek yok.Siyaset biLgisi eLde ediLmez görüLür.
En azından bu konuda bu böyLedir.
Başka üLkeLeri ziyaret etmek sanki suçmuş gibi bahsetmişsin.
Ben bunda sorun görmedim =)
He sen konuyu ''Obama AKP'yi İktidar Etmek için Türkiye'ye geliyora'' getireceksen
Hiç tartışmayaLım faydaLı oLmuyor
DevLetin imkanLarını harcamaktan bahsetmişsin =)
O zamanLarda hortumLamaLardan doLayı zaten uçak feLan aLamıyorLardı
Çünkü alacak güç yoktu =)
Neyse daha tartışmayayım ben yoksa başLadığımız yere tekerrür ederiz =)

yanlışın var kardeşş ..erbakanların tansuların dönemlerinden kalan kayıp trilyonların hesabı ve batırılan hortumlanan bankaların hesabını sormak için ilk adımı o hükümet attı ..basbakanın muhalefet edene silah olarak kullandığı tmsf yi kuran ve ilk adımları atanda o hükümettir ..abd nin içteki dıştaki maşaları yüzünden o hükümet yıkılmasaydı meyvelerinide alacaktık ..ama meyvelerini toplamak akp ye nasip oldu .hazıra konan akp dir ..bunlarıda görmelisin yada öğrenmelisin bilmiyorsanda ..

siyaseti kahvede ağzı açık olanda bilir ama oda o kadar bilir ..rüzgar nerden eserse oraya yönelir bişey bildiğide yoktur ..öğrenmiştir bir kaç kelime işte iyi gidiyor bilmem ne yok bunlar müslüman bilmem ne geveler durur ...

ya kardeş ecevit neyle gitmiş yabancı ülkelere ...ne yani koskoca türkiyenin basbakanına veya yardımcısına uçak olayı akp dönemindemi çıktı ..ya bırak allahını seversen harbiden konuşmayalım dahada bu sözlerden sonra ..

baska ülkeleri ziyaret etmek suç değil buna bisey demiyorum ..benim dediğimi anladın sende cvp yazcam diye kıvranıyorsun .ben yabancı ülkeye gitmesin demiyorum ki ..sen bahçeli olsa oda böle yapardı demiştin ya bende sana yaparmı yapmazmı diye örnek verdim ..tayyip gibi sülalece abd ye sağa sola gitmediğini söyledim .onların sülalesinin oradaki masrafları dahil bunları tayyip kendi cebinden ödemiyor sonuçta dimi ...

devleti kel alinin bağına döndürdüler yardımcı kalmadı tayyipin yanında alayının paçasından yolsuzluk akıyor ..hepsi bir bir istifa ettiler sen hala savunmaya devam et ..senin bu kafayla anlaşamıcaz biz neyse

Ülkeyi b*k götürüyor.Başbakan kendine uçak alıyor nasılsa Ergenekon vs. var bu fazla uzun sürmez diye.Oğluna da gemiciği böyle aldı.Aman başbakanımızın adı kirlenmesin,cakası olsun.Berlusconi'nin bindiği uçaktan daha iyilerine layık ya.Koskoca Türkiye Cumhuriyeti başbakanı efendim adam ne Berlusconi tanır ne de başka birşey.

Ülkede 3 kişiden biri açlık sınırının altında,işsizlik tavan,kriz var ki ama teğet geçti onu salla.Yüce padişahımız Erdoğan rakiplerinden gerimi kalsın.

Geri