Başbakanın Diyarbakır ve Niğde mitinglerinden küçük bir ayrıntı...

ozzy_91

New member
Reaction score
0
Başbakanın Niğde ve Diyarbakır mitinglerindeki bir ayrıntı dikkatimi çekti.
Başbakan Niğde mitinginde PKK ile mücadelenin üstüne düşerken Diyarbakır mitinginde bu konuya fazla değin medi acaba neden?
benim görüşüm pkk lıların nın desteğini kaybetmek istememesi ha şimdi diyeceksiniz pkklıların Niğde mitingindende haberi olur... Güneydoğudaki halkın çoğu aşırı derecede cahil o köylülerin (yani pkk lı olanların) hemen hemen hepsi pkk kanallarından başka kanal izlemiyor...bu kanallarda pkk ile mücadele ile ilgili haber yaparmı sanıyorsunuz? Zaten çoğunun okuma yazması yok gazetedende bilgi alma yolu yok... benim yorumum bu yorumlarınızı bekliyorum...

cumhurbaşkanı A.N.Sezerin terörsitleri nasıl affettiğini öğrenmek isteyenler www.teroreodul.com sitesini ssadece 15 dakika incelesinler.:bakalım nasıl affediliyormuş terörsitler

ahmet necdet sezer in teröristleri affetmesi ,tayyip erdoğanın yanlışlarını örtüyomu .ortada çok büyük 2 yanlış var, 2 side benim gözümde vatan hainidir. gidecekleri yer imralı olmalıdır

YALANLARI dinlemekten sıkıldık

Teröristleri kimin affettiği bal gibi biliniyor!

BİLMİYORSANIZ OKUYUN ÖĞRENİN DERİM!
ne de olsa
BİLMEMEK DEĞİL ÖĞRENMEMEK AYIP!

Mahkûmların affedilmelerine ilişkin prosedür avukatların Adli Tıp Kurumu'ndan aldıkları raporla başlıyor. Adli Tıp Kurumu bünyesinde görev yapan bilirkişi heyeti, hasta mahkûmları kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçiriyor. Bunun ardından hazırlanan rapor Çankaya Köşkü'ne gönderiliyor. Cumhurbaşkanı önüne gelen dosyayı Adalet Bakanlığı'nın incelemesine sunuyor ve inceleme sonucunda, Anayasa'nın 104. maddesinin verdiği yetkiyle mahkûmun cezasını kaldırabiliyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giriyor.

bu bir insiyatif değil görev yani Adalet bakanlığı incelemesinde sakınca görmez ise Cumhurbaşkanı affetmekle mükellef.

Adalet bakanı Cemil Çiçek : Cumhurbaşkanına Af Listesini Biz Gönderdik

52960.jpg

Adalet bakanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanın affettiği PKK'lıların af istemlerini oraya kendilerinin gönderdiklerini açıklayarak prosedürü anlattı .

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bazı "afları" kamuoyunda tartışılırken, Adalet Bakanlığı af kapsamına alınan isimlerin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca hazırlanan raporlar doğrultusunda kendileri tarafından belirlendiğini bildirdi. Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hükümlülerin af taleplerini doğrudan Bakanlığa ya da Cumhuriyet başsavcılıklarına yaptığını anımsattı. Çiçek, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın yapılan tetkikleri yeterli bulması durumunda hazırlanan dosyaların kendilerine iletildiğini, ardından da takdir edilmek üzere Cumhurbaşkanlığı makamına bildirildiğini kaydetti.

CHP Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yönelik "teröristleri af ediyor" eleştirilerinin ardından konuya açıklık getirilmesini istedi. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı'na yönelik soru önergesinde, Cumhurbaşkanı'nın "Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ve kaldırmak" yetkisini kullanırken gerekli araştırmaların hangi kurum tarafından yapıldığının açıklanmasını istedi. Kılıçdaroğlu, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e, "Affedilecek kişilerle ilgili dosyaları, gerekli raporlarla hazırlayıp, sayın Cumhurbaşkanı'nın onayına sunan Adalet Bakanlığı ise, basında yer alan ve doğrudan Sayın Sezer'i hedef alan eleştirilere karşın sessiz kalınmasını etik buluyor musunuz?" diye sordu.

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'ten gelen yanıtta, Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri arasında, sürekli sakatlık, hastalık, kocama gibi belirli kişilerin cezalarını hafifletmek ya da kaldırmak yetkisi bulunduğu anımsatılarak şu görüşlere yer verildi;

"Hükümlülerin bu konudaki talepleri gerek Bakanlığımıza gerekse Cumhuriyet Başsavcılıkları'na yapılmaları halinde, dilekçelerin alınmasını takiben vakit geçirilmeden tam teşekküllü Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'na sevk edilerek hastalığın tıbben tespit edilmesi, alınacak raporla birlikte Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gerekiyor. Kurum tarafından talepler ivedilikle yerine getirilir. Hükümlünün mahkumiyetine dair kesinleşme şerhini taşıyan mahkeme kararı, Yargıtay ilamı, Adli Tıp mütalaanamesi ve af kanunlarından yararlanmışsa buna dair karar örneklerinin evraka eklenerek Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilir. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın yazısı incelenir, bu süreç sonunda ikmal edilen dosya Bakanlığa gönderilir. Ardından da gereği takdir ve ifa edilmek üzere Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilir."

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=116981

Tüm PartiLer Yapıor Bu Politikayi .. Hepsi Oy HesapLarı Yapıyor Şu an .. İşin Özü Herkez yapıcak böyLe ..

bırakın su terorıstlerı affettı sacmalıklarını...Tayyipin AKEPE mitingine cevirdigi TOKİ törenlerinde daha dün, BU VATANI SAVUNAN ASKERLERİMİZE YUMRUK ATILMISTIR .. Ama Orduya atılan yumrugun bu hesabını halk onlardan soracaktır ... Bu memleketın basına , onun her turlu kurumuyla sorunlu olan bi iktidar gecmemelidir...

ozzy_91' Alıntı:
Başbakanın Niğde ve Diyarbakır mitinglerindeki bir ayrıntı dikkatimi çekti.
Başbakan Niğde mitinginde PKK ile mücadelenin üstüne düşerken Diyarbakır mitinginde bu konuya fazla değin medi acaba neden?
benim görüşüm pkk lıların nın desteğini kaybetmek istememesi ha şimdi diyeceksiniz pkklıların Niğde mitingindende haberi olur... Güneydoğudaki halkın çoğu aşırı derecede cahil o köylülerin (yani pkk lı olanların) hemen hemen hepsi pkk kanallarından başka kanal izlemiyor...bu kanallarda pkk ile mücadele ile ilgili haber yaparmı sanıyorsunuz? Zaten çoğunun okuma yazması yok gazetedende bilgi alma yolu yok... benim yorumum bu yorumlarınızı bekliyorum...

güzel bi konuya değindin ama neyi eleştirdiğin belli değil sana tavsiyem tarafsız ol
kimin ne izledği seni ilgilendirmez

vandamme' Alıntı:
güzel bi konuya değindin ama neyi eleştirdiğin belli değil sana tavsiyem tarafsız ol
kimin ne izledği seni ilgilendirmez

Eğer bu yolu izleyen benim ülkemin başbakanıysa ve olacaklardanda benim ülkem benim insanım etkilencekse emin ol fazlasıyla ilgilendirir.Ha ayrıca eleştirdiğim konu gayet açık başbakanın niye böyle bir tavır sergilediğidir.

Geri